Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kés/alatt 2x09 – Rose & Raven Rosenberg

2008. november 18. 13:00 - Madmoazell

Az előző epizódbeli kiborulások sora után talán ma sikerül kicsit nyugodtabb vizekre eveznünk. Hát igen, ahogy arra számítani lehetett, fiaink biznisz-bontásra készülnek, az ügyvédnő éppen azt ecseteli, hogy a tény, miszerint Christian Matt apja, eléggé kimeríti a vis maior fogalmát. A hölgy próbálná helyrehozni a dokik közötti szituációt, de végül nem ő segít, hanem az anyagiak belibbentése. Hát igen, a srácok a felét nem hoznák össze, ha külön játszanának, Sean pedig máris lemondta az összes előjegyzést. Kivéve egyet, a Rosenberg-ügyet, amiről ha jól sejtem, hamarosan többet is megtudunk. Most legyen elég annyi, hogy egyedül kevés lesz hozzá, Christiannek pedig jól jön a reklám a jövőre nézve.

Egy korábban beütemezett zsírleszívás közben Liz kiakad, hogy ugyan vele most mi lesz, mire Sean kedvesen bejelenti, hogy mehet akármelyikőjükhöz melózni, ja meg csak hogy az anesztez áptudét legyen,  Julia és Christian félrekúrása miatt tartanak itt. Liz lesokkol, majd próbálja rábeszélni az urakat a megbocsátásra, meg arra, hogy tekintsenek egymásra úgy, mint egy családra, de egyelőre nem sokat ér el a hegyibeszéddel. Christianék New York-ba tett látogatása utánra ki kell találnia, kinél marad.

Matt otthon költi el a reggelijét, újságot olvasva, mint apuci. Míg Sean kiruccan, egyedül fog otthon maradni Annie-vel, erre kell őt felkészíteni lélekben. Merthogy Sean és Julia különköltöztek, így a tékozló nagyfiúnak magára kell vigyáznia ezerrel. Szegényt azért nem irigyelhetjük, azóta bele se tudott nézni az apja szemébe, mióta megtudta a nagy hírt. Jól össze is vesznek, Matt életében először okosat akar, méghozzá minden helyrehozását, meg szent-a-békét, de Sean hajthatatlan. Pedig szenved ő is, és ezt mindenki észreveszi körülötte. Sebaj, most irány New York, a nagy kaland.

Christian morog, mert nem első osztályon repülnek a Nagy Almába, aztán Sean rádob még egy lapáttal, mikor maguk közé ültet egy terebélyes asszonyságot, a hangulat isteni. Végül ő töri meg a csendet, nekiáll faggatni barátját, hogy most akkor szerelmes-e, meg hogy Julia elélvezett-e akkor, és hogy Matt vajon kire hasonlít jobban. Tényleg ki van borulva, jól berúg már a gépen, jönnek a sikamlósabb témák, miszerint Christian Juliára gondol, amikor maszturbál, meg hogy kérte-e őt, hogy ne menjen hozzá feleségül, igen – nem a válasz. Még ha akarta is, hogy ne hozzá menjen. Na mindegy.

A szállással gondok lesznek, fiaink közös szobát kapnak a kollégiumban, nincs hely a városban, pedig emlékezetes műtét lesz ez – a McNamara/Troy együttállás utolsó alkotása. Na jó, meg az is közrejátszik, hogy Rosenbergék a legidősebb sziámi ikerpár, akin szétválasztó műtétet végeznek. Nem egyszerű a dolog, a fejük tetejénél nőttek össze, az egyik lánynak viszont agytumora van, ezért a műtét. Amúgy külön egyéniségek, meg jófejek, lehet tőlük kérdezni bármit. A lányok „láthatására” korrekt orvosi konzílium gyűlt össze, most mindenki nekiáll interjúvolni. Például hogy hogyan fürdenek, ki mit érez, ha megütik magukat, mit csinálnak, ha csak egyikőjük fáradt. A lányok tényleg helyesek, jó a beszélőkéjük, és mikor Christian feláll, mindketten jól megnézik maguknak, olyan jól néz ki. Dokijaink fő kérdése az, hogy a lányok hogyan szeretnének kinézni a szétválasztás után, ők pedig inkább azt preferálják, hogy amennyire lehet, egyformán. Amúgy maradnának együtt örökre, de a daganat miatt nem lehetséges. 

Julia hatalmas kuplerájra ér haza. Matt ül a romhalmazon és a playstation-ön gyakja a zombikat. Előkészítőre se jár, anyu meg jól letolja, hogy ne a jövőjén töltse ki a mérgét. Akkor Matt inkább rajta tölti ki, úgyis ő túrta szét a családi békét. Julia hiába magyarázza, hogy szereti, kicsi hülye fia nem annyira értékeli, végül ő is beismeri, hogy irtó nagy hibát követett el, mire Matt előadja, hogy most akkor inkább átmenne Ava-hoz, úgyse érzi, hogy van köze az anyjához. Mert megint együtt vannak. Na ez már úúúúúgy hiányzott.

Sean este a koliszobában azt elemezgeti, hogy hogyan is kéne a lányokat szétoperálni. Christian is ugyanezt teszi, a szoba másik felében, de csak mert Sean nem akarja, hogy berúgjon, és csúnya másnapja legyen. A műtét elég komolynak ígérkezik már most, de a fiúk mégis inkább nekiállnak azon aszalni, hogy az egyetemen Christian állandóan Seannak nyalt, Sean pedig Christian nélkül nem is ismerte volna meg exasszonykáját, ez ilyen szokásos pöcsverés a részükről, majd Sean lelép. Másnap Christian a kantinban teljesen elrévedezik egy hasonló szerelmi háromszög láttán, mint amilyen az ő háromszögük lehetett anno domini, mikor hívja Julia, hogy segítsen Matt nevelésében, Sean ugyanis nem veszi fel a telefonját. Sean erre bepipul, hogy akkor hajrá, vegye át a gyereket most már tényleg.

Raven és Rose műtéte elkezdődik. A lányok idegesek, énekelnek egymásnak, mindenki meghatódik. Ez az egyik legszebben megkomponált jelenet az egész sorozatban amúgy, ahogy vágnak a fiúk, műtenek, varrnak, mindezt piros ruhában. A hideg is kiráz. A lányokat lassan sikerül szétválasztani, de Raven nekiáll vérezni, és az ikerérzésben lehet valami, mert hirtelen Rose is rosszabbul lesz. Christian nekiáll Ravent újraéleszteni, de a lány meghal. Rose jobban lesz, és bár nagyon nehezen hozzák vissza, lassan visszaáll a vérnyomása.

A fiúk ezt az egészet egy hatalmas ivászattal ünneplik meg, legalábbis Seant ilyen kevés idő alatt ennyi piát elfogyasztani még nem is láttam. Csakhamar betámadja egy magányos szőke, aki messziről baromira hasonlít Juliára, amúgy pedig valószínűleg kurvinca. Hamar rátérnek a munkatémára, Sean már unja a sztorizást a bajairól, a vége persze a hölgy szobábavitele lesz, és haha, Christian is beszáll a mókába. Miután elszívott egy jointot. Höhö. Ez amúgy Seantól visszavágás lesz, mert Christian dugásait egész egyetemen hallgathatta. McNamara doki be van rúgva, leJuliázza a kurvát, aztán mindketten nekiesnek. Ezt most nem részletezem. A háttérben a Can we still be friends? című szám szól, míg a fiúk bengelnek. Ennyit a műhelytitkokról. Ja és mindkét fiú Juliát haluzza az ágyába. Na jó, vége.

A most már egyedül maradt Rose ágya mellett virraszt az anyukája. Rose állapota nem javul, és az anyukája elmeséli, hogy lánya addig nyújtogatta a kezét a testvére után, míg el nem mondta neki, hogy Raven meghalt. Pláne, hogy úgy végrendelkeztek szóban, hogy ha az egyik meghalt, a másik sem akar élni, de ezt a mama eltitkolta, érthető módon. Szegény nagyon ki van borulva, de úgy döntött, kihúzza a lélegeztetőgépet. Cserébe Seannak meg kell ígérnie, hogy visszaoperálja őket eggyé. Szomorú nézni, ahogy Christian és Sean a korábbi piros ruhában összeműti a halott lányokat. A vége az lesz, hogy Sean majdnem sírva kér bocsánatot Christiantől, bevallja neki, hogy csak vele képes arra, hogy jó doktor legyen, és Mattre együtt kell vigyázniuk. Most úgy néz ki, szent a béke. Egy ideig.

Címkék: kés/alatt
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

candyperfumegirl 2008.11.18. 18:35:36

Ez egy zseniális epizód. A Kés/alattot a 2. évaddal kezdtem nézni, és ez volt az a pont, amikor már biztos voltam benne, hogy aranyat találtam. :) Az édeshármas mekkora, az a jelenet a sorozat egyik csúcspontja szerintem.

foxglove (törölt) 2008.11.18. 20:39:44

Egyetértek, tökéletes epizód. Az egyik legjobban felépített rész, gyönyörűen kidolgozott szimbólumrendszer, imádtam.
süti beállítások módosítása