Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angel 2x14 – Szolgálat közben elhunyt

2008. november 18. 15:00 - foxglove (törölt)

Az előző rész egyetlen értelmes fejleménye az, hogy kiderült, Angel kezdi unni az egyedüllétet. Sőt, mintha hiányozna neki a csapat. A csapatnak viszont leginkább az ügyfelek és a velük járó izgalom (a pénzről nem is beszélve) hiányoznak. Wes szerint tenniük kell valamit, mert a gonosz nem fog csak úgy besétálni az ajtajukon. Természetesen, ahogy kimondta, már nyílik is az ajtó, és egy aggódó anyuka lép be rajta a kislányával, hogy a segítségüket kérje egy elég… kényes ügyben. Cordy megnyugtatja, hogy ők már mindent láttak, aztán viszolyogva észreveszi, hogy a kislánynak egy hatalmas, rohadtul undorító szem nőtt ki a tarkóján.

A sötét utcákon közben két fiatal, egy fiú és egy lány menekül egy rejtélyes idegen elől. Anne menhelyére kéredzkednek be. Másnap a srác elmeséli Anne-nek, hogy egy rendőr kötött beléjük, és minden ok nélkül laposra akarta verni őket. Nyilvánvaló, hogy a rendőrségre nem mehetnek panaszkodni, de Anne-nek eszébe jut, hogy van egy ismerőse, aki segíthet. A várttal ellentétben nem Angel lesz ez az illető, hanem Gunn.

Anne és Gunn régi barátokként üdvözlik egymást, és Gunn szívesen elvállalja, hogy utánajár a dolognak. Valahogy szóba kerül, hogy Angel személyében van egy közös ismerősük, és Anne elmeséli, hogy a vámpír nemrégiben segíteni akart neki. A csapat teljesen felvillanyozódik, reménysugár csillan fel a szemükben, na azért csak hiányzik nekik is Angel. De csak egy ügyvéd irodát akart tönkretenni, fejezi be Anne a történetet. A csapat csalódottan tudomásul veszi, hogy ezek szerint semmi sem változott.

Gunn visszaviszi Anne-t a menhelyre, hogy körbekérdezősködhessen egy kicsit. Legalább egy tucat fiatal állítja, hogy a rendőrök bántották őket. Angel, aki végig követte őket, kint leselkedik egy darabig, aztán miután megunta a kémkedést, és elindulna hazafelé, egy rendőr állítja meg. Angel kezdetben próbál udvarias hangnemben társalogni, de amikor a rendőr arcon vágja a gumibotjával, kifogy a béketűrésből, és inkább visszaüt. Érdekes módon a rendőrről lepattannak az ütések, még csak ki sem zökken Angel jogainak ismertetéséből. Úgy pattan fel, mint egy gumilabda. Persze a „jogában áll ügyvédet fogadni” mondattal azért csak sikerül kihoznia Angelből az állatot, erre már szó szerint lerúgja a fejét. A fej még beszél egy kicsit, aztán végre elhallgat, és a testtel együtt elkezd villámgyorsan megrohadni.

Ez még Angelnek is furcsa, úgyhogy ő meg Kate-hez megy, aki, mint tudjuk, elkötelezett híve a rendőrségnek és elkötelezett ellensége Angelnek. Legalábbis nagyon szereti ezt állítani. Szóval pont a legideálisabb személyt választotta, de Angel baráti köre eléggé leszűkült mostanság, még Merl is lelép a városból, hogy ne kelljen többet találkoznia vele. Kate sem örül nagyon a viszontlátásnak, még mindig a Darla által elkövetett bűntényeken lovagol. Angel rezzenéstelen arccal közli vele, hogy ő meg éppen most ölt meg egy rendőrt, és az asztalra vágja a halott zsaru jelvényét. Ez már annyira a pofátlanság netovábbja, hogy Kate fel sem idegesíti magát. A nyilvántartásból kiderül, hogy a jelvény tulajdonosa már fél éve halott. A temetőben Angel felfedezi, hogy több rendőr sírját is megbolygatták, hogy aztán valaki zombiként hasznosítsa újra a holttesteket. Kate nagy megkönnyebbülésére az apja nincs köztük.

Gunn fejében megszületett a terv: pár régi cimborájával tesz egy-két kört a városban, megvárják, amíg egy pszichozsaru beléjük köt, és szépen felveszik az egészet videóra. Amint Wes tudomást szerez erről a kamikáze-akcióról, egyszemélyes felmentő seregként utánuk siet, Cordy pedig Anne-nek segédkezik a menhelyen. Ami azzal jár, hogy szembetalálja magát a blúzával, amit még Angel adományozott nagylelkűen a fiatalok javára.

Gunn és a két haverja az utcákat járja, és a pszichozsaru nem is várat sokat magára. Kamera beüzemelve, Gunn szép tagoltan elmagyarázza, hogy ők csak békés járókelők, akiket egy rendőr éppen molesztálni készül. A bácsi már nyúlna a gumibotjához, amikor Wesley is befut, és bizonygatni kezdi, hogy semmi szükség az erőszakra. Innentől felgyorsulnak az események: a rendőr szó nélkül belelő egyet Wesleybe, Wes összeesik. Gunn rátámad a zsarura, az egyik srác megszerzi a fegyvert és lelövi a rendőrt. El sem hiszi, hogy megtette, de felesleges a lelkiismeret-furdalás, mert a zsaru is zombi, és pár másodperc múlva feltápászkodik és erősítést kér. Gunn és a másik kettő összeszedik West, akit igencsak sürgősen kórházba kéne juttatni.

Megérkezik a mentő, Gunn elkíséri West a kórházba, de járőrautók torlaszolják el az utat, és a mentősöket is aprítják gátlástalanul. Gunn megragadja a kormányt, és átgázol rajtuk, és Anne menedékébe viszi Wesley-t. Az egyetlen életben maradt mentős szerint Wesnek belső vérzése van, és ha nem viszik azonnal a kórházba, meghal. Közben viszont a zombik körbevették az épületet, úgyhogy még egy darabig maradniuk kell.

Mialatt a menhely lakói lázasan bedeszkázzák az ablakokat, torlaszolják a bejáratokat, Angel magát a forrást keresi meg, a körzet rendőrkapitányát. A kapitánynak kezdésnek beleereszt pár golyót Angelbe, akit, szintén élőhalott lévén, ez nem visel meg túlságosan. A férfi elmenekül az irodájából nyíló titkos ajtón keresztül egy elég betegesen berendezett szobába. Halott rendőrök fényképei a falon, gyertyák mindenütt, elszórtan koponyák, belek és egyéb maradványok, szertartási kellékek borítják be a szobát. Angel felfedezi Granath-nak, a zombik istenének a szobrát, és hozzávágja a kapitány fejéhez. A szobor darabokra törik, ami azt jelenti, hogy ezennel a bűbáj megszűnt. Éppen ideje volt, mert közben a zombik ellepték a menhelyet, és nagyon csúnya dolgokat készültek művelni a bentlévőkkel.

Másnap Angel elégedetten újságolja Kate-nek, hogy sikerült megoldania a zombi-ügyet. Kate akadékoskodik, amíg a zombik szolgáltak és védtek, addig közel nulla volt a bűnözési ráta a körzetben. Röpke eszmecsere arról, hogy szar ez a meló, aztán valaki Kate kezébe nyom egy jelentést, ami véletlenségből egy Windham-Pryce nevű fickót is megemlít.

Kórház. Wes lassan felnyitja a szemeit. Gunn megkönnyebbülten üdvözli. Wesley-nek, azonkívül, hogy még fájdalmai vannak, kutyabaja. Sőt, a morfium áldásos hatásának köszönhetően kifejezetten remek hangulatban van. Angel odakint figyeli őket az üvegablakon keresztül, és valószínűleg éppen rászánná magát, hogy csatlakozik hozzájuk, amikor Cordelia szólítja meg. Arról érdeklődik, hogy mi a fenét keres itt. Ha esetleg azért jött, mert a nagy egymásra találásra számít, akkor jobb, ha azt sürgősen elfelejti. Már nincs szükségük rá. Úgyhogy ezentúl is tartsa magát távol tőlük, ahogy eddig. Cordy faképnél hagyja a ledöbbent Angelt, és visszamegy Wes szobájába. Angel szomorúan elkullog. Nála jobban már csak a háromszemű kislányt sajnálom, egészen a következő részig várni kell, hogy megtudjuk, mi lett vele.

Címkék: angel
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása