Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 7x05 - Action

2008. november 17. 12:29 - Tipca

Clark engedélyt adott egy stábnak, hogy egy sokmilliós képregényfilm pár jelenetét a farmon rögzítsék. Smallville java csakhamar a környékre tódul, hogy kilesse a kulisszatitkokat. Az egyik jelenet felvételbe azonban hiba csúszik, és a főszereplő szupersztár, Rachel Davenport autójában elromlik a fék. A kocsi felborulásakor és felrobbanásakor Clark még épp időben menti ki a színésznőt.

Másnap Rachel meg is hívja Clarkot a Talonban játszódó jelenet felvételére, és még egyszer megköszöni neki az életmentést, s végül hálából abba is belemegy, hogy exkluzív interjút ad az éppen akkor érkező Chloénak. A lány örül neki, és máris megragadná az alkalmat, de sajnos csak a második lehet a kikérdezők sorában, ugyanis a sheriff kiderítette, hogy a kocsi fékjét valaki direkt tette tönkre.

Lois új vezércikk ötlettel áll elő a szerkesztőnél: Lex újabb gyanús üzelmeiről szeretne írni, miszerint a Luthor művek fel akar vásárolni egy hatalmas telket a lerombolt gát mellett, ahol pedig egy kunyhón és pár táblán semmi nincsen. A főnök, bizonyíték hiányában, leállítja a témáról, pedig nem kellene, ugyanis máris ugrunk a már említett kunyhóba, ahol nem más ébredezik, mint az ágyhoz láncolt Lionel, akit azóta nem láttunk, hogy négy résszel ez előtt magával ragadta egy hosszú bőrkabát. A kabáthoz most már arc is társul, egy nőé, aki ránézésre Danielle Rousseau édestestvére is lehetne, pláne, ha hozzávesszük az ájult férfiak megláncolására mutatkozó hajlamot. Mindenesetre Marilyn egy ismeretlen parancsára teszi, amit tesz, mert bőszen telefonálgat valakinek, a feltehetően orvosi célzattal fenntartott kanabisz-ültetvénye közepéről.

Mondom én, hogy nem hülye ez a Clark, nem volt neki elég Lana és Kara – ő most durcázik, így távol van –, de már Rachelt is beköltözteti a házba, mondván, ott nagyobb biztonságban van. Na persze! Chloe közben utánanézett egy kicsit a filmnek, és arra jutott, hogy a képregény rajongóinak nem nagyon tetszik, hogy a főhősnő a moziban, a képregénnyel ellentétben, életben marad. Sőt, az egyik fórumozó egyre durvább üzeneteket küldözget.

Clark az általa ismert legnagyobb Harcos Angyal-rajongóhoz fordul tanácsért: Lexhez. A kopasz, aki még mindig Kara után nyomoztat, de hála Chloe szépen felépített háttérsztorijának, eddig még semmit nem talált, elmondja neki, hogy a képregények világában ritka a happy end, és ha egy hős sorsa a világ megmentése, akkor gyakran egyedül marad. Valamivel később a merénylő újabb kísérletet tesz, és élesre cseréli a vaktöltényeket. Szerencsére Clark még időben észreveszi, hogy a pisztolyból kirepülő golyó veszélyes, így cselekszik, miközben a kamerák forognak, és senki nem vesz észre semmit. Kivéve a merénylő, aki viszont nagytotálban figyeli, amint az akció után Clark elhajítja az elkapott golyót.

Lois megpróbál betörni Lex irodájába, de alig teszi rá a mancsát a férfi laptopjára, Lex is betoppan, és véget vet a mókának. Megint elismétli, hogy már semmi titka nem maradt, amiből szaftos főcímet lehetne faragni, aztán lehervad a vigyor a szájáról, mikor Lois meglebegteti az orra előtt a frissen vásárolt birtok adásvételi szerződését, melynek alján az LL aláírás díszeleg. Eközben Annie Wilkes, akarom mondani Marilyn kunyhójában Lionel amolyan fűrészesen letépi kezéről a medvecsapdát, amivel a nő a kezére erősítette a láncot, aztán a jó öreg „leverem a poharat, hogy amíg ő azzal van elfoglalva, mögé lopakodhassak” trükkel leüti Marilynt és meglóg.

A farmot elárasztják a paparazzók, és arról faggatják az érkező Clarkot, hogy mióta randizik Rachellel. Ennél már csak az lepi meg jobban a fiút, mikor az ajtón belépve egy komplett masszázsszalonnal és a majdnem teljesen pucér színésznővel találja szembe magát. Clark szerint nem valószínű, hogy továbbra is biztonságos hely volna a farm, ha minden firkász idetalált, így Rachelnek mennie kell. Elhatározását tovább erősíti, mikor egy csomagot vesz észre az asztalon, melyben egy Harcos Angyal képregény lapul, s benne a golyót elkapó szuperhős mellett egy üzenet: „Láttam, mit tettél. A dolgod, hogy megmentsd a világot. Mentsd meg!” Lionel szabadsága nem tart soká, ugyanis menekülés közben Lana lecsapja egy lapáttal, aztán jól megszidja Marilynt, hogy nem azért fizeti, hogy hagyja elszökni.

Chloe kinyomozza, hogy ki vásárolta meg a Clarknak elküldött képregényt, és a fiú gyorsan meg is látogatja az illetőt, csakhogy a lakást üresen találja. A merénylő a komputeren lép vele kapcsolatba, és biztosítja őt, hogy ahogy a Harcos Angyalnak is kellett egy lökés, hogy a világ megmentője legyen, Clarknak is kell, és ő meg fogja azt adni neki. Ezalatt Lex rátalál a kunyhóra, és kiszabadítja az apját, ám megérkezik Marilyn, és már-már lelövi Lexet, mikor Lionel is akcióba lendül, és agyonveri a nőt.

Lana és Rachel Olliver Queen lakásán húzzák meg magukat, ám a merénylő ott is rájuk talál, és elkapja Lanát, mondván, meg kell halnia, hogy Clark végre rátaláljon a végzetére. Hajrá, öreg! A fickó ki is viszi a tetőre, hogy ledobja, nemhogy ott helyben golyót röpített volna a fejébe, az idióta. Természetesen Clark pont időben jön rá az üzenet értelmére, és Lana megmentésére siet, a lány után vetve magát a semmibe, és elkapva őt, mielőtt még összezúzná volna magát a betonon. Ne is törődjünk vele, hogy egy ilyen zuhanást úgy nem lehetett volna túlélni, mint ahogy Lana megmenekült!

Lionel meglátogatja Lanát, és nem sokat teketóriázik, rögtön a tárgyra tér. Tudja, hogy Lana raboltatta el, csak azt nem, hogy vajon hogyan sikerült Lanának meggyőznie magát arról, hogy mindent Clark érdekében cselekedett. Lana, jó Luthor-szokáshoz híven, mindent tagad, és látványosan vonogatja a vállát. Lex is látogat, de ő a Belle Reve-ben raboskodó merénylőt, és felajánlja neki a legritkább Harcos Angyal füzeteket, amennyiben bővebben is beszél az elfogásakor emlegetett szuperképességű golyókapkodóról. Csakhogy újfent pofára esik, a fickó megembereli magát, és nem köpi be a sajátbejáratú szuperhősét.

Lana gondolkodott(!), és arra jutott, hogy a merénylőnek egyvalamiben igaza volt. Eljön az a nap, mikor a világnak nagyobb szüksége lesz Clarkra, mint neki, és ő nem szeretné akkor feltartani az egyetlen reményüket. Ezt Clarkkal is közli, aki azonban azt feleli, hogy életében először boldog, és mindene megvan, amire vágyik, szóval Lana inkább fogja be a száját, és ne beszéljen össze-vissza. A forgatás befejeződött, és Rachel búcsúajándékkal lepi meg a hősét, Clarkot: egy vörös köpennyel.

Címkék: smallville
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

0Hanga 2008.11.17. 14:26:21

Most megtudtuk, hogy Superman-nek honnan van a köpenye.:-)

vorti 2008.11.18. 08:59:44

Kár hogy még nem akarja hordani az a köpenyt... :D
Lana, az emberrabló: milyen nevetséges már... :S

KiWiSaGe 2008.11.19. 20:17:17

Nem tudom minek erőltetik ezt a Lana húú de megkeményedett szálat. Tőlem Lana az elnököt is elrabolhatja akkor is az a hisztis liba marad akit már rég ki kellett volna nyírni a sorozatból.
süti beállítások módosítása