Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reklámőrültek 1x10 – Hosszú hétvége

2008. november 17. 14:07 - santinocorleone

Ismét a Draper-lak a kiinduló helyszín. Don lefelé igyekszik a lépcsőn, odarohan hozzá a kislánya, és közli, hogy megjött nagypapi meg Glória néni. A családfő legszívesebben menten lelépne, végül mégis a többiek felé veszi az irányt. Odakint rekkenő hőség, enne ellenére a konyhában meglehetősen fagyos a hangulat. Betty láthatóan nem csípi a műmutert. Nem csoda, már a saját anyja is agyon frusztrálta, most meg itt ez a némber, aki már rögtön a temetés után rámászott a faterra. Amúgy hosszú hétvégére készülődik a család, a tengerhez mennek, de Donnak még dolga van, ő majd holnap csatlakozik. Addig viszont van még egy kis meló. Úgy tűnik, a legújabb Kennedy-reklám nem jött jól a vidám fiúknak. A film világos, vicces és megkapó. Ellenben a Nixon-anyag száraz, sótlan és unalmas. Pipás Paul szerint talán meg kéne zenésíteni ezt is, bár ezen talán még az sem segítene. Csatlakozik Sterling, majd nagyobb erőbedobást kér a srácoktól, azt akarja, hogy megszorongassák végre az ír úrifiú tökeit. Na meg azt, hogy Don csatlakozzon a többiekhez a délutáni Menken-prezentáción. Annak ellenére is, hogy tisztában van azzal, hogy áll Don a nővel.

Sterling igen hatékony ma, mert miután kiosztotta a fiúkat, már szervezné is Joannal közös hosszú hétvégéjét. A család elutazik a munka ünnepén, ő azonban marad, és szeretne már kicsit lazítani a mindenható titkárnővel. Az érzés viszonzatlan marad, hisz miután mindenféle kamu dumával behívja az irodájába a csajt, az még az ajtót is nyitva hagyja, jelezvén az intimitás hatásfokát. A vöröske épp a napokban látta a moziban a Legénylakás című filmet, és nem szeretné, ha a látottak vele is megtörténnének. Sterling próbálja elütni a dolgot, szapulja ezt a filmet, majd leszólja a Psycho-t is, de itt ma semmi sem segít. Közben már megy is a Menken-prezi: alapvetően Pipás és Sal viszik a dolgot, de az öreg Menken akadékoskodó kérdéseinél már Don is kénytelen beszállni. Előadja az immár megszokott dumát, ami mindig kétesélyes, mert vagy meggyőzi az ügyfelet, vagy elveszíti azt, és azzal talán az állását is. Persze ezúttal is sikerrel jár, ráadásul oly jól forgatja a szavakat, hogy a prezentáció keretein belül még a csajnak is bókolhat. Kifelé menet az öreg meg is jegyzi, reméli, hogy ezek ketten tudják, mit csinálnak. Bár ő nyilván a pláza-kommunikációra gondolt.

Joan a társalgóban szorgoskodik, amikor váratlanul befut a barátnője, Carol. A csajt épp most rúgták ki a melóhelyéről és totál ki van bukva. Nem tudom, mit reggelizett a vöröske, de tény, hogy a harcos feminizmus durván eluralkodott ma rajta. Mindenért a férfiakat okolja, és vigasztalás gyanánt rá akarja venni a barátnőt egy jó kis bulira. Donhoz is váratlan vendég érkezik Pete személyében. A srác közli, hogy a Scholl átigazolt egy másik ügynökséghez, ergo búcsút mondhatnak a papucsos melónak. Semmi gond, mondja Draper, majd ő elintézi. Azonban amint Pete kiteszi a lábát, Don törni-zúzni kezd. Peggy be is szalad, mondván, furcsa hangot hallott a hangszóróból, de látván a helyzetet, már azon sem lepődik meg, hogy a főnöke utasítja, mától kezdve ne használjon Scholl-betétet. Sterling nem aggódik túlzottan az elszalasztott ügyfél miatt, szerinte a Scholl amúgy is csak apró szar darab, na meg leginkább a hétvégi numerákon jár az esze. Mert Joan ugyan nem jött össze, de a szükséglet szükséglet maradt. Vinné is Dont csalinak, kezdésnek talán pont jó lesz a kétrétegű alumínium reklámjaihoz szervezett casting. Ott ugyanis leginkább fiatal ikerpárok lesznek majd. Pete persze mit sem sejt az egészről, ő már önelégült fejjel mászkál fel s alá az irodában. A hülyéje, nyilván azt hiszi, Dont kirúgják a Scholl miatt, ő meg előlép. Szokás szerint megpróbál jópofizni Peggynél is, de a csaj meglepően hűvös és elutasító vele. Nyilván ő is moziban volt.

A castingon tényleg ígéretes a felhozatal, olyannyira, hogy a vidám fiúk mellett még Salvatore is határozottan úgy tesz, mintha érdekelnék őt a lányok. A srácok azonban kénytelen eltolni a biciklit, amint megjelennek az igazi nagykutyák, Sterling és Draper. A góré vizslatja a csajokat, gyönyörködik, csorgatja a nyálát, majd kiválasztja az egyik párost. Jah, közben persze eredményt is hirdet, úgyhogy a többieknek köszönik szépen, de mehetnek haza. Zárás után tehát indulhat is a parti az irodában. Úgy tűnik, Drapert maximum a lojalitás fűti ma este, bár Sterling talán nem is bánja különösebben a passzivitását, úgy nézem, izgatja a fantáziáját az iker-szex. Azonban amikor Don tapintatosan lelépne, a lányok is kilátásba helyezik a távozást, így ő is kénytelen maradni, ha jót akar a főnökének. Kezdődik a buli, tánc és pia, úgyhogy amíg tart az előjáték, átnézünk vöröskéhez. Joan és a depressziós barátnő is az estére készülnek már, s miközben csinosítják magukat, a vöröske továbbra sem tud elszakadni a filmektől, dobálózik a címekkel, ilyen sem akar lenni, meg olyan sem. Túl sokat jár moziba mostanában. Carol viszont túl keveset, úgy tűnik, őt mostanság leginkább a halál gondolata foglalkoztatja. Na meg a leszbikus szerelemé, merthogy még ott, a tükör előtt szerelmet vall a barátnőjének. Azta. Gyönyörű, kitartott pillanat, de amikor már-már úgy tűnik, végre megcsókolják egymást, akkor Joan végül mégsem lép. Próbál megértő lenni a barátnőjével, nem csinál hisztit. Pedig Sterling nyilván komázta volna a szitut, Joan, Carol, és persze ő.

Erre még várnia kell, viszont az ikrek maradtak, Drapernek köszönhetően. Aki viszont továbbra is passzív, míg Sterling gyömöszöl, addig ő csak beszélget a testvérpár másik felével. Azt mondja, sajnos nincs nála gumi, de nyilvánvaló, hogy már régen máshol szeretne lenni. Egyszer csak előtűnik Sterling, amint a kiscsaj hátán kutyagol a piásszekrény felé. Megkapó pillanat, amit újabb menet követ, majd az ősz pasi kiönti szívét a csajnak, elmeséli, hogy sehogy sem jön ki a lányával, satöbbi, satöbbi. Joan és Carol időközben már haza is értek, két pasi társaságában. Vöröske nem cicózik, viszonylag gyorsan vissza akarja terelni a barátnőt a heterók világába, ám Carol nem túl lelkes. Pedig a fickók már be is osztották, ki kit fog szeretni ma este. Mindegy, miután Joan beviszi az idősebbet a szobájába (égőt cserélnek, mi mást), Carol is hagyja magát. Odaát, az irodában Draper továbbra is ellenáll, s még szerencse hogy maradt, mert a másik kiscsaj rémülten rohan hozzá, valami baj van. Úgy tűnik, Sterling korában már nem érdemes erőltetni a több-menetes variációt, mert könnyen szívroham lehet a vége. A kisfőnök bénultan fekszik az iroda padlóján, azt mondja, úgy érzi, mintha egy tank állomásozna a mellkasán. Don azonnal intézkedik is, jöhetnek a mentők, mehetnek a lányok. Lehetőleg minél gyorsabban. Miután Sterling még a hordágyon is a kiscsajt emlegeti, Don kénytelen fejbeverni, hogy ezt abbahagyja. Mondogassa inkább a felesége nevét, abból nagy baj nem lehet. Mona hamarosan meg is érkezik, épp időben, mert Sterling már össze-vissza beszélt a lélekről, meg energiáról, Don pedig kellőképp elfáradt.

Cooper még hajnalban berendelte az üres irodába Joant. Elmondja, mi történt Sterlinggel, majd azon nyomban munkához fognak, minden ügyfelet biztosítani kell arról, hogy a cég másik felének egészségügyi problémái nem okoznak majd fennakadást az ügynökség munkájában. Joan könnyekkel küszködik, amint gépelni kezd. Don még mindig a kórházban. Onnan hívja az asszonyt, elmeséli mi történt, s közli, hogy lőttek a közös hétvégének. Betty persze megértő, semmi gond, így kell lennie. Na persze, csakhogy azt Betts sem sejti, hogy az ura nem haza megy a szörnyű nap után, hanem egyenesen Ms. Menkenhez. Egy kevéske dráma, valamivel több picsogás, majd irány a hálószoba. Jobban mondva a kanapé, de ez mindegy is, a lényeg a lényeg. Don ma este nyitottabb, mint eddig bármikor is.

Címkék: madmen
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiktaktiktak 2008.11.17. 15:17:01

egyre jobban érik ez a sorozat,
mint a jó bor - vagy whiskey (amit inkább fogyasztanak ezek a reklámkutyák)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.11.17. 20:05:58

Jó fordulatos, érdekes rész volt. Viszont a zenés jelenet hiányzott a végéről :-) :-(

Lencse. 2008.11.17. 20:37:58

tiktaktiktak, isznak ezek mindent, néha úgy érzem, hogy a Trainspotting hősei egészségesebben éltek, mint a hatvanas évek manhattani polgárai. :D

állítolagmárvillamostisláttam 2008.11.17. 21:37:53

ennél a sorozatnál nem lehetne azt csinálni, mint a dallasnál, h. iszunk mi is ha ők is...

Lencse. 2008.11.18. 00:15:17

Már jóval Sterling papa előtt a padlón feküdnénk.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.11.18. 00:39:38

Az utolsó snitt volt a sluszpoén, mikor a főnök megkérte Joant, nyomja meg a gombot a liftben..
(vs. Legénylakás)
süti beállítások módosítása