Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

30 rock 2x02 – Jack Gets in the Game

2008. november 17. 11:30 - wayout

Egy nagy 55 dolláros szaftos steakkel indítunk, amit sajna Jack nem ehet meg a szívinfarktusa miatt, ezért felajánlja Liznek, hogy egye meg ott egy ültő helyében a szeme előtt. Liz mint jó irodai feleség nem találja ezt egy cseppet sem perverznek, egyébként, ha kajáról van szó, amúgy sem ismer lehetetlent, szóval azonnal neki esik a véres húsdarabnak. Liz egy Romero féle zombie hadsereg gyorsaságával pusztítja el a marhát, amin még Jack is meglepődik, holott nagyon jól ismeri Liz ételhez való viszonyát. Valljuk be, hogy az nagyon aranyos, ahogy Liz azzal próbál védekezni, hogy egy kutya vitte el a húst. Liz azért a nagy zabálás közepette nagyjából hallotta, amit Jack idézett a Yachts Illustrated Don Geissszal való interjújából: „Az óceán, olyan, mint az üzlet egy szerető alfelének párnázott örvényével, végtelennek tűnik, de minden dolog véget ér egyszer:”

Ennek a roppant költői kijelentésnek az utolsó mondatából Jack arra a következtetésre jutott, hogy a Nagy Geiss a visszavonuláson és az öröklésen töri a fejét. A frissen jabbás Jenna mindent meg tesz, hogy egy hét alatt visszanyerje a régi alakját pánikszerű japán pornósztár diétába kezdett, ami annyit tesz, hogy csak papírt ehet, de abból amennyit csak akar. Lizből persze azonnal előtör a feminista és elkezd aggódni Jenna testképéért, mi van, ha ez a természetes alakja, ami ellen eddig harcolt, de akármennyi a súlya, ugyanolyan gyönyörű és tehetséges, mint eddig. Jack azonban se nem feminista, se nem együtt érző, úgyhogy kerek perec megmondja Jennának, hogy kövér és le kell fogynia, utasítja, hogy menjen el minél hamarabb Dr. Spacemanhez.

Liz természetesen felháborodik ezen, de Jack azzal teszi helyre, hogy csak vesztegeti az idejét, olyasmivel, mint a világ jobbá tétele, az széplelkű egyetemistáknak való, foglalkozzon inkább saját magával. Jack rámutat arra, hogy Liz nem igazán foglalkozik a saját életének a rendbe tételével. Liz megpróbál mismásolni, hogy a szerelem úgyis akkor jön, hogyha nem keresi, meg majd igenis össze fogja szerelni az ikeás otthoni irodabútorokat egyszer. Az viszont Jacket látszik igazolni, amikor Liz felordít a fájdalomtól, mert elfelejtett elmenni a fogorvoshoz. Jack ennél valami sokkal aggasztóbbat lát nem sokkal később, Devont, aki valami fura idős nővel nézelődik a stúdióban. Jack meg is kérdi Devont, hogy nocsak, mit keres New Yorkban, csak nem az égboltjuk fallikus jellege vonzotta ide?

Devon fölényesen közli Jackkel, hogy a mennyasszonyához jött látogatóba, aki történetesen nem más, mint Kathy Geiss, Don Geiss egyetlen lánya, aki eddig még nem ment férjhez. A hab tortán az, hogy Devon már nem meleg, mert a Practicology segítségével sikerült felfednie az igazi hetero énjét. Jack egyszerre néz csodálattal és döbbenettel Devonra, nehezen tudja megemészteni a tényeket, mindenesetre Devon most komoly lépéselőnyben van vele szembe és este ráadásul együtt vacsorázik Geissszal egy étteremben. Mondjuk az ekkor roppant erotikusan arra sétáló Kenneth elvonja egy kicsit a figyelmét, de Devon láthatólag, több mint elszánt, hogy ő legyen Don Geiss utóda. Eközben Tracy magánéletében is zajlanak az események, továbbra is a stúdióban lakik, és jön a felesége, Angie Grizzel, hogy elhozza pár cuccát és ezért megkéri Kennethet, hogy vegyen néhány parti csákót, hogy Angie lássa, milyen jól érzi magát egyedül.

Kenneth, aki megrögzött romantikus lélek, nem érti, hogy miért nem tud Tracy egyszerűen bocsánatot kérni, de ő erre csak még jobban megmakacsolja magát és kijelenti, hogy az sem érdekli, hogyha talál valaki mást a felesége. Kennethnek erre remek ötlete támad, hogy hogyan hozza össze újra Tracyt meg a feleségét. Egy gyanús orvosi intézményben Dr. Spaceman ebben az időben épp azt fejti ki Jennának, hogy a mostani súlya a magasságához képest őt jelenleg az undorító kategóriába helyezi, de ezen könnyen lehet segíteni. Például próbálta már a crystal metht? Az roppant hatásos súlycsökkentő, bár károsítja némileg a fogakat… Jennának nagyon fontos a fogápolás, ezért megkérdezi, hogy milyen őrült műtéti lehetőségek vannak. Dr. Spaceman azonnal a Bradshaw klinikát ajánlja, ahol szétválasztották az Olsen ikreket, és megígéri Jennának, hogy minél hamarabb bejutatja oda.

Jenna megnyugszik, hogy ilyen hamar meg fog oldódni a helyzet, mert mégsem szerepelhet úgy a tévében, mint aki most szült gyereket. Jack elmeséli Liznek, hogy szerinte Devon egy zseni, mivel heteronak tetteti magát, hogy közelebb férkőzzön Don Geisshoz. Majd az emlegetett szamarat látjuk, amint éppen nem tud ellenállni a vágyainak és teljesen rácuppan a gyanútlan Kennethre. Devon eldicsekszi Kennynek, hogy nem sokára ő lesz itt a góré és az első dolog, amit tuti meg fog változtatni, az a pagek egyenruhája lesz. Kenneth nagy büszkén azt válaszolja erre, hogy olyanokat, mint ő, Jack egy egészséges reggeli részeként szokta elfogyasztani, különben is sokkal erősebb lett a szívinfarktusa óta. Jenna a csodálatos átalakulás részeként zsírleszívást, csontfaragást és szervkicsinyítést fog magán elvégeztetni, a kívánt eredmény érdekében. Liz még mindig kitart az elvei mellett, ellenzi a fogyást és amellett kardoskodik, hogy Jenna inkább próbálja magát elfogadni így.

Ekkor jön be Frank, aki remek jelenetet talált ki Jennának, mehetne egy szupermarketben és kiabálhatná azt: Én akar étel! Liz teljesen ellenáll az ötletnek és kijelenti, hogy nem fogják másképp kezelni Jennát, ugyanazokat a karaktereket fogja játszani, mint eddig és meg fogják mutatni, milyen tehetséges. Jenna erre belelkesül és megkérdezi, hogy énekelhet és görkorizhat-e a showban. Liz normális esetben nemet mondana az ilyesmikre, de ő itt most bizonyítani akarja az igazát, szóval szabad utat enged Jenna összes hülyeségének. Frank a szemére veti, hogy miért mindenből olyan nagy ügyet csinálnia, nincs saját élete, amivel foglalkozzon? Liz erre azt válaszolja, hogy ő legalább nem az anyjával él együtt és különben is az ő élete egyben van, majd hirtelen kihullik a szájából az asztalra az egyik foga. Asszem az ilyesmit hívják intőjelnek.

Angie beugrott Tracyhez és olyan nélkülözhetetlen dolgokat hozott el neki, mint Gary városának kulcsa vagy egy novelty dalért kapott aranylemez (zseniális: Vérfarkas Bar Mitzvah, fiúkból férfiak, férfiakból farkasok lesznek). Mikor Angie már éppen menne el, amikor Kenneth akcióba lendül, úgy tesz mintha megpróbálná elcsábítani Angiet, hogy így tegye féltékennyé Tracyt. Kennethnek olyan lehengerlő dumája van, minthogy tetszik neki egy Angie topja és kiváló szex személy, aki mindenféle módon csinálja. Angie belemegy a játékba, bár a csábító Kennethet ő is nagyon furcsának találja. Este Devon egy étteremben vacsorázik a leendő anyósával és apósával, valamint menyasszonyával, aki egyébként úgy néz ki, hogy a legtöbb épeszű férfi előbb-utóbb úgy is meleggé válna mellette…

Hirtelen megjelenik Jack valami csinos kiegészítővel és Don Geiss azonnal meghívja magukhoz őket, Devon legnagyobb bánatára. A show lemegy Jenna a nyolcvanas évek rosszabbik részét idéző görkorizós szkeccsével, csak épp a megnövekedett súlyára már másképp reagál a gravitáció és első adandó pillanatban magára rántja a díszlet egy részét. Jenna úgy próbálja menteni a helyzetet, hogy elkiáltja magát: Én akar étel!, és közönség hatalmas nevetésben tör ki. Az étterem Jack megkérdezi Devont, hogy mondott-e valamit Donnak az ő kis szívinfarktusáról, Devon azt mondja, hogy nem, mivel ennél jobban szeretné megszorongatni Jacket és gyorsan átpakol egy jó nagy szelet steaket Jack tányérjára, azzal a felkiáltással, hogy nem bír többet enni. Jack erre poénkodva megjegyzi, hogy ő úgy hallotta, hogy kifejezetten sok húst tud nyelni. Geiss meghívja Jacket a szombaton náluk tartandó kis összejövetelre, aminek Devon nem túlzottan örül és elkezdi ecsetelni, hogy milyen sok Jack szívére káros programot fognak csinálni, legalábbis ő mindent meg fog tenni, hogy Jack szíve felrobbanjon.

Tracy abból, ahogy Kenneth elpróbálta csábítani Angiet, azt szűrte le, hogy a sokévi félrekacsintás után ki kell egyenlítenie Angievel, azért Kennethnek el kell mennie a házába és ki kell elégíteni Angiet. Kenneth nagyon-nagyon rémülten, de elindul a feladatot teljesíteni. Másnap Liz azt ecseteli az utcán Jennának, hogy milyen rossz hogy rajta nevettek az emberek, amikor odajönnek hozzájuk járókelők, akik úgy mutogatnak rá, hogy itt Én akar étel! és meglátják az NBC boltban Jenna kapott saját Én akar étel! pólót, amitől a mennyben érzi magát. Ezen a napfényes szombati napon a Geiss villában Jacknek tényleg ki kell hajtani a szart is szívéből focizás közben, de ő nem akarja megszerezni Devonnak azt az örömöt, hogy lássa, ahogy feladja, ezért inkább visszaszívatja és ráereszt egy félmeztelen volt birkózót. Kennethet eközben kiveri a féltékenység és arról fantáziál, hogy éppen hogyan szexualizálhat Kenneth és Angie együtt. Nem bírja sokáig és inkább úgy határoz, hogy leállítja az egészet.

Jenna éppen arra készül, hogy megszabaduljon a hájától, de hirtelen meglát magáról egy újságcikket, amiben gömbölydednek és büszkének nevezik, és úgy dönt, hogy mégiscsak megtartja az úszógumiijait. Boldogan rohan Lizhez, hogy elújságolja neki a nagy hírt, aki közli vele, hogy ne csak azért tartsa meg a kövérségét, mert népszerű, hanem hogy bizonyítson valami fontosat a világnak. Jenna azt válaszolja Liznek, hogy foglalkozzon a saját életével, ehelyett, hogy megmondja másoknak mit csináljanak, mert ugyan ki hallgat egy olyan egyedülálló nőre, aki a futógépén tárolja a leárazva vásárolt esküvői ruháját. Devon eközben tovább hecceli Jacket, de hirtelen a torkán akad egy falat hotdog, és Jack némi hezitálás után végül megmenti az életét. Mondjuk cserébe megígérteti vele, hogy nem próbálja meg többet megalázni Don Geiss előtt, amibe Devon látszólag belemegy.

Ahogy sejtettük Kenneth nem vetette rá magát Angiere, ugyan megpróbálta megcsókolni, de utána hányt egyet és elkezdett sírni, mivel a szervezete természetesen ellenáll a házasság előtti szexnek. Tracy vadul bocsánatot kér Angietől, aki egy feltétellel hajlandó visszaengedni Trayt, ha ezentúl egy pillanatra sem tűnik el a szeme elől. Tracy nem számolva ennek a nehézségével, belemegy, hogy visszaszerezze a feleségét. Liz tesz egy kísérletet, hogy összeszerelje a házi irodáját, ami nem megy túlságosan jól, de végül megoldja a rövidebb asztalláb problémáját az zsíros menyasszonyi ruhájának újrafelhasználásával. A zárásban Jack Don Geiss egyik kis unokájának önti ki a lelkét, amikor megjelenik Don Geiss, aki mindent tud a szív problémájáról, természetesen Devontól, és megkéri, hogy vigyázzon magára majd közli vele, hogy nem sokára visszavonul, és ő rajta van a lehetséges utódok listáján. Jack az örömét azzal koronázza meg, hogy megkéri a kislányt, hogy hadd nézze végig, ahogy megeszi a hamburgerét.

 

Címkék: 30 rock
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wayout 2008.11.24. 16:19:58

Írtam sixx-nek is, de azért ide is beírom, hogy most egy-két hétig nem lesz se 30 rock, se weeds hogyvolt, mert teljesen elhavazódtam munkával és sulival.
süti beállítások módosítása