Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 2x13 – Ain’t No Magic Mountain High Enough

2008. november 16. 13:00 - foxglove (törölt)

A hét főeseménye ezúttal a Téli Karnevál, avagy csillámpor, vattacukor, lufik és Jackie-alázás minden mennyiségben, no meg egy újabb bűntény. Ja és Logan becsajozik, Cassidy becsajozik, és… bizonyos szempontból Dick is.

A karnevál főszervezője Ms. Hauser, hű seggnyalói szárnysegédei pedig Madison és J.B., Veronica legújabb nemezis-wannabe-je. (Madison nemezis jogosultsága megkérdőjelezhetetlen, ugyebár.) A bevétel elvileg a végzősök kirándulását fedezi, aminek úticélja Madison szerint Catalina lesz, ő ugyanis ide szeretne menni és ezért ide is mennek. A másik térfélen Weevil és társai vannak (a csórók) akik megelégednének az Üveghegy Parkkal is. Ms. Hausernek meg mindegy, csak messze legyen, és ne kelljen visszajönnie mondjuk… soha. Jackie pillanatnyilag abban a helyzetben van, hogy neki már maga a karnevál is elérhetetlen, az apja elleni vádaknak köszönhetően ő lett az aktuális közellenség a Neptune Highban. Madison világosan a tudtára adja, hogy nem szívesen látott vendég, de Jackie az új, mérhetetlenül fájdalmas mártírarcával bejelenti, hogy a francia szakkör önkénteseként muszáj megjelennie.

Kezdődhet a mulatság. Veronica jégkását árul egymagában, Madison és a szurkolólányok sütiket. Weevil a tündéri kis unokahúgával jött, Wallace Jane-nel, Dick… Logannel, Cassidy pedig Mac-kel, amin kedves bátyja fenn is akad rendesen. Jackie talán az egyetlen Veronicán kívül, aki pár nélkül érkezett. Ms. Hauser begyűjti a bevételeket, de egy csapat meztelenül rohangáló diák eltereli a figyelmét, és a pénzesdobozt Veronicára bízza, aki el is teszi a bódé beépített szekrényébe. Ami, mint az kiderül, nemcsak belülről, de kívülről is kiválóan nyitható. Mire ugyanis Ms. Hauser visszatér, egészen pontosan 3 perc múlva, a ládának és a kirándulásra szánt pénznek se híre se hamva. Ms. Hauser eddig sem volt Veronica nagy rajongója, és ezután már nem is lesz soha. Clemmons igazgató kézbe veszi a dolgokat, fémdetektoros őröket rendel a kijáratokhoz, és megkezdi a szekrények átkutatását. Minden hely, ahol szerszámok lehetnek, elvileg már le van zárva, vagyis a tettes nem tudja kinyitni a dobozt. Madisonnak rögtön van is egy gyanúsítottja, Jackie. Ms. Hauser egyetértően bólogat, a bűnözői hajlam biztosan öröklődött a Cook családban.

Ha már bűnözőcsemetéknél tartunk, Logant láthatóan megint teljesen hidegen hagyja a (Veronica körülötti) felhajtás. Őt most másvalaki foglalkoztatja, egy szőke, kékszemű, csinos lány (szóval valaki, aki véletlenül sem hasonlít Veronicára) meghódítása. Egyáltalán nem reménytelen az ügy, mert úgy látszik, Hannah-nak bejön Logan új frizurája és a hm.. sajátos humora. Ó, és egy rózsaszín nyuszit is kap Logantől, nem is kérdés a hódítás kimenetele.

Veronica először Weevilnél és a kis Opheliánál kérdezősködik, de Weevil szerint Ophelia Pindur Pandúros hátizsákjának átkutatása már tényleg nagyon durva lenne, úgyhogy a dolog ennyiben marad. A következő kör Cassidy és Mac lesz, és valahogy kiderül, hogy Cassidy éppen most adott kölcsön egy csavarhúzót Jackienek. Veronica követi Jackiet a női mosdóba, ahol Jackie bezárkózik a WC-be, és a kaparó hangok alapján pont a csavarhúzót használja. De nem azért, hogy a dobozt nyissa ki, hanem, hogy eltűntessen az ajtóról egy feliratot, ami szerint Jackie Cook egy ***. Meg sem lepődik azon, hogy Veronica is őt gyanúsította, számára úgysem ez lesz a nap csúcspontja, hanem az, ami ezután következik.

Jackie ugyanis abban a kiváltságban részesülhet, hogy a karnevál főattrakciójaként szerepelhet a Csobbantó nevű baromságban, aminek az a lényege, hogy egy szál bikiniben felülhet egy deszkára egy lavór víz fölé, és ha valaki beletalál egy labdával a mellette levő céltáblába, akkor Jackie beleesik a vízbe. Igazából mások is indultak ezért a megtiszteltetésért, de mióta kirobbant a Terrence Cook-botrány, valahogy mindenki Jackie-t akarta víz alá nyomni. Hát, meg is úsztatják rendesen. Wallace igazi úriemberként viselkedik, szép messzire elhajigálja a labdáit, hogy annyival kevesebb maradjon. Azért marad még éppen elég, még Madison is megfürdeti egyszer az egyre jobban kékülő Jackie-t.

Terrence Cook ezalatt éppen Mars-apukával tárgyal, megbízza, hogy bizonyítsa be az ártatlanságát. Végre megtudjuk, hogy mi a bizonyíték ellene. A törvényszéki szakértők baseball labda és mobilkészülék-darabkákat találtak a sofőr testében, és Terrence-t azzal vádolják, hogy bombát rakott a táskájába és felrobbantotta. Mars-apuka, bármilyen nagy tisztelője is Terrence-nek, addig nem hajlandó vállalni az ügyet, amíg őszinte válaszokat nem kap. A férfi elmeséli, hogy sokáig viszonya volt Miss Dumassal, amíg a nő be nem kattant, és szó szerint üldözni nem kezdte a szerelmével. A nap végére Mars-apuka és Terrence egész kellemesen besöröznek, de egy kérdés még mindig nem világos, az, hogy mi az igazság arról a felvételről, amin Lamb seriff Terrence-t zsarolja. Terrence bevallja, hogy szerencsejáték-függő, és akkora adósságot halmozott fel, hogy kénytelen volt eladni egy meccset. Mars-apukában egy világ omlik össze, de elvállalja az ügyet.

Vissza a karneválhoz. Dicket valamiért nagyon irritálja a kézenfogva sétáló Cassidy és Mac látványa, pedig ők úgy ragyognak együtt, mintha egy Disney-rajzfilmből léptek volna ki. Dick szerint viszont Mac hiába nyomul, az öccse akkor is egy impotens, izzadó tenyerű kis lúzer marad. Hm. Ez még Dickhez képest is gusztustalan volt. Cassidy sötéten bámul Dick után, komolyan hiányolok egy szívből jövő bazmegelést, de sebaj, Cassidy tud ennél jobbat is. Logan közben tovább flörtöl Hannah-val (tudjuk, Loganre sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy impotens), akiről időközben kiderül, hogy olyan, mint egy mesebeli, szigorúan őrzött hercegnő, bár előszeretettel használja a „dude” kifejezést. (Helló, Veronica 2.0)

Az igazi Veronica ezalatt a pénz után kutat, először kiürítteti a labdákkal teli medencét, ami, néhány elhagyott cipő kivételével, üres. Aztán, az egyik diáktól előkerül egy felvétel a karneválról, amit Clemmons igazgató és Ms. Hauser meg is néz közösen az összes érintettel: Veronicával, Jackie-vel, Madisonnal, J.B-vel, Weevillel és Dick-kel. Szintén semmi. J.B. megjegyzi, hogy ha közülük bárkinél is pénzt találnának, az még elvileg nem bizonyítana semmit. Ms. Hauser szerint nem sok ember tart magánál 12.000 dollárt. Kivéve Dicket, ő 13.000 nélkül ki sem mozdul otthonról. Veronica segítőkészen megemlíti, hogy ő kapott egy 50 dollárost (Logantől, mellesleg), aminek a hátulján egy név (Nancy) és egy telefonszám szerepelt.

Mivel már kezd beesteledni és az epizódnak is mindjárt vége, ezért Veronicának végre ideje valami eredményt is produkálnia. Ha szétfeszítették a ládát, akkor az iskola területéről szerezték hozzá a szerszámokat, mondjuk a műhelyből. Az első gondolata Weevil (az autó a póznán-csíny miatt), de Weevil megsúgja neki, hogy a műhelyhez minden fiúnak van kulcsa, aki bejáratos oda. Clemmons igazgató felfeszíti a szekrényeket a műhelyben, és az egyikben bizony pénzt talál, még ha nem is a teljes összeget, de ott van az 50 dolláros bankjegy, a Nancy felirattal. Ó, és egy kis drog, bónuszként. A szekrény tulajdonosa pedig nem más, mint egy Eduardo Orozco nevű tanuló. A.k.a. Thumper. Akkor elvileg most megvan a bizonyíték, Veronica figyelmét viszont más kelti fel. Egy fából készült deszka(szerűség), amire valaki első ránézésre összefüggéstelen számokat és betűket, másodikra rendszámokat vésett fel gondosan. Jó lesz ez még valamire alapon Veronica lefénymásolja magának az adatokat, és közben megtalálja a fénymásolóban a következő egészségügy-dolgozat kérdéseit.

Eljött a szokásos nagy leleplezés ideje, ami annyira mondjuk nem érdekes, viszont látványos. Veronica bejelenti az egybegyűltek előtt, hogy egy trükköt fog végrehajtani: vált egy-két szót négyszemközt J.B-vel, és mire visszajönnek, J.B be fogja vallani, hogy ellopta a tesztet. A folyosón sok minden szóba kerül, a fénymásolók memóriája és hasonlók, de a végső érv az, hogy Veronicának bizonyítéka van arról, hogy J.B. is Triton, és a Tritonok nem igazán örülnének, ha miatta esetleg ők is lelepleződnének. Láss csodát: J.B. vallomást tesz. (Egyébként tényleg ő lopta el a tesztet.) És ez még nem minden, mert Veronica újabb köteg pénzt talál, méghozzá éppen az irodában, a mennyezeti panelekbe elrejtve, egy csillámporban díszelgő talpnyomnak köszönhetően. Érdekes módon a cipőnyom pont megegyezik Ms. Hauserével. Mint kiderül, Ms. Hauser a lopás előtt félretett magának is egy kicsit.

Madison morcos: mivel az összeg nagy része hiányzik, mehet ő is az Üveghegy Parkba a csórókkal. Dicknek esélye sincs nála egy gyors menetre, hiába próbálkozik. Még szerencse, hogy a parkolóban belebotlik egy hmm…dekoratív külsejű, középkorú nőszemélybe, aki mintha csak rá várna, felajánlja neki, hogy töltse ki az üresjáratait. Dicknek nem kell kétszer mondani, bepattannak az autóba, ahonnan néhány perc múlva Dick sűrűn köpködve úgy viharzik el, mintha puskából lőtték volna ki. Ahogy az sejthető, a nőszemély valójában férfiszemély volt, Bambi(!) Gasmus(!), egy online escort-ügynökségtől; azaz Cassidy elegáns bosszúja. Neki és Macnak nem volt más dolga, mint végigmozizni Dick kalandjait, még öngyújtó-hangulatvilágítással is kedveskedtek neki, bár ezt Dick valamiért nem értékeli.

Logan és Hannah búcsúzkodnak a parkolóban, megbeszélnek egy újabb randit, megtörténik az első csók, aztán megérkezik Hannah apukája. Hannah apukája alatt pedig dr. Griffith-t, a Fitzpatrick bérenc, álszemtanú dr. Griffith-t értem. Logan látványosan elbúcsúzik Hannahtól, pimasz pillantásokat vetve dr. Griffith-re, aki éppen gutaütést készül kapni. Evil Logan iz back.

Másnap Veronica az iskola parkolójában várakozik valakire. A szóban forgó személy, Weevil, be is gördül a zsír új autójával. Az elveszett pénz autóvá transzformálódásának lehetünk szemtanúi, és ezzel Veronica is pontosan tisztában van. Nancy feliratos bankjegy soha nem létezett, az egészet ő találta ki, hogy csőbe húzza a tettest. Weevil látja, hogy felesleges tagadni, úgyhogy inkább elmeséli, hogy a táska ide-oda vándorolt Ophelia hátizsákja és a labdás medence között, attól függően, hogy Veronica melyiket ellenőrizte éppen. Veronica, tőle kicsit szokatlan módon, kivételesen hajlandó szemet hunyni, így legalább nem kell a sznobokkal hajókáznia (na meg bármennyire titkolja, azért szimpatizál Weevillel).

Címkék: veronica mars
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiara_vm · http://kiaravm.tumblr.com 2008.11.16. 14:04:14

Köszi a HV-t!
Nagyon jó volt :) Bár nem ez a rész nem tartozik a kedvenceim közé.
süti beállítások módosítása