Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 3x02 – Szeth

2008. november 16. 11:00 - Llew

Jacob Carter érkezik látogatóba. Gratulál, hogy a CSK-1 sikeresen elintézte Hathort és ha már ilyen fasza gyerekek, hogy két év alatt két rendszerurat/úrnőt is kinyírtak, akkor beszállhatnának egy harmadiknak a levadászásába. Egy hologramon bemutatja az egyiptomi istenek=rendszerurak családfáját, amitől Carter és Daniel nem győz ámulni és bámulni a gyönyörűségtől. Előbbi a technikai csoda miatt, utóbbi a megjelenítés tárgya miatt. A lényeg, hogy a tok’ra nagytanács goa’uld listájáról hiányzik Szeth, a káosz, az ellenségeskedés, röviden a genyóság istene és azt feltételezik, hogy itt bujkál a Földön évezredek óta.

Szeth azért maradt itt, mert vérdíj van a fején, amiért meg akarta ölni Rát. Daniel szerint annyira nem lesz nehéz megtalálni, mert bármennyire is igyekszik rejtve maradni, nem tudja megtagadni goa’uld mivoltát és igyekszik valamilyen hatalmat megkaparintani. Ez pedig valószínűleg nyomot hagyott a történelemben. Sam az apjával beszélget, aztán Selmak is bekapcsolódik és közli, hogy a faternak van egy elintézetlen ügye a fiával, amit ideje lenne rendezni, mert az agyára megy. Így másodlagos történet szállnak megkapjuk a családi sztorit.

A dolgok jól haladnak, mert Daniel csak simán ráguglizott Szethre és talált is valamit. I.e. ~1000-től folyamatosan fellehető a kultusza valamilyen formában. Megtudjuk azt is, hogy eme goa’uldnak egy – feltehetően – kitalált állat volt a szimbóluma. Erre Teal’c megjegyzi, hogy a lény miatt sokat is tréfálkoztak a gárdistáin. O’Neillt nagyon felcsigázza a jaffa vicc létezése, mire Teal’c el is meséli azt:
Egy kígyógárdista, egy lógárdista(!) és Szetesh (így is nevezik) egy katonája találkoznak. Nagy a feszültség. A kígyógárdista szeme ragyog, a lógárdista csőre(!) megvillan . Szetesh gárdistájának meg csöpög az orra. (Horus-t horsenak érteni és lefordítani, és a csőrös dolgon nem csodálkozni meglehetősen durva fordítási hiba.)

Ha mindenki visszamászott a székre, akkor haladunk tovább a sztorival. Szeth a történelem során mindenféle szektákat hozott létre, és a követőire jellemző volt a tömeges öngyilkosság. Mit ad isten jelenleg éppen Seattle környékén bandáznak. A USA Army/Air Force támogatásának bizonyítékaként kapunk egy szép felvételt egy Galaxy landolásáról, majd egy X-aktás, Supernaturalos, ronda vidéki amerikás helyszínre autózik a csapat.

Miután a helyi seriff lelép egy kocsmai bunyó miatt, egy aggódó apuka lesz a kalauzuk. A fiát szeretné kihozni, és először Jacobot is sorstársnak nézi. A fegyveres őrök és a nyílt helyen lévő kerítés miatt nehéz a bejutás, de szerencsére ő ismer egy rövidebb utat az erdőn át. A következő percben meg már kommandózna is be a csapattal. A szektások túlerejét látva Jack visszavonulót fúj, a kapunál pedig már várja őket az ATF, akik elég szerencsétlen módon egy a vidék utolsó telefonpóznája melletti szerelő kocsiból már megérkezés óta figyelték őket.

 

Az együttműködés az információk kényes volta miatt elég nehézkes, de egy elnöki telefon nagymértékben javít az ATF ügynökök segítőkészségén. Jacob szerint Szeth azt az anyagot használja a követői agymosására, amivel Apófisz is hülyítette Ry’acot, vagy amit Hathor is alkalmazott. Ez ellenszere pedig egy egyszerű elektromos sokkolás, mert utána már immúnisak lesznek rá. Daniel szerint viszont nem ronthatnak be nyíltan, mert akkor mindenki meghall bent. Még szerencse, hogy ezek a goa’uldok annyira kiszámíthatóak, így az egyiptomi templomokhoz hasonlóan itt is vannak földalatti alagutak, amire rá is találnak az erdőben. Sam terve az, hogy ő, Daniel és O’Neill bemenek és hagyják magukat elfogatni, majd pedig a fülrádiójukba épített elektromos sokkolóval Teal’c és Jacob magukhoz téríti őket. Ők ugyan is nem mehetnek be, mert Szeth megérezné a kukacaikat.

 

Az alagútból felgyűrűznek az épületbe, ahol el is kapják őket. Jack Larry(Ő), Moe (Sam), és Curly (Daniel) néven mutatja be magukat, mire jól bekábítják őket az agymosó cuccal. Kint valami megmagyarázhatatlan módon a civil apuka simán bemászkál az ATF bázis központi sátrába, meglehetősen erőltetett alkalmat teremtve, hogy Jacob beszélhessen Teal’ckel az apa fiú kapcsolatokról. Bent Szeth önfényező mondókákat hallgat, de közben megérzi, hogy Samben már volt kukac, majd arról faggatja őket, hogy a rendszerurak vagy a tok’rak küldték e őket. Teal’c a sokkolóval magukhoz téríti őket, így könnyen leszerelik a kivégzésükkel megbízott szektatagot. A srác véletlenül pont a kint aggódó apa gyereke.

 

O’Neillék bent lezattolnak mindenkit, majd az észhez tért embereket Sam elkezdi kiküldeni az alagúton át. Szethet is elkapnák, de a pajzsa miatt nem sikerül, és a Jedi kesztyűvel átdobja Jacket és Danielt a szobán, majd otthagyja őket egy goa’uld bombával és szektatagnak álcázva magát elindul ki az alagúton. Mivel Teal’c mindezt hallotta a rádióban Jacob egy kézi készülékkel bemegy, hogy elkapja a kukacost. Az viszont gyorsabb és a falhoz csapja az öreget, így Samre hárul a feladat, hogy elkapja a goa’uldot. Most ő az ügyesebb és a második lövéssel sikeresen a padlóba préseli a hamis istent. Ez letudtuk, a végére így már csak az maradt, hogy Jacob elmenjen egyetlen fiához és kibéküljön vele.

Címkék: csillagkapu
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2008.11.16. 12:39:45

"Ez letudtuk, a végére így már csak az maradt, hogy Jacob elmenjen egyetlen fiához és kibéküljön vele."

Nahát, Samnek van testvére? Erre se emlékeztem.

the black ball 2008.11.16. 13:06:57

Teal'c vicce felbecsülhetetlen közkincs. A galaktikus világörökség része.

Llew 2008.11.17. 09:26:37

Kla:
asszem Sam tesója ennyit szerepelt összesen a sorozatban.

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.11.17. 09:30:49

neeem mintha egy kesobbi evadban szerepelt volna. Asszem Jacob hala kornyeken.

Llew 2008.11.17. 14:12:17

megnéztem csillagkapu.hu szerint csak ebben a részben látható (karakterek/családtagok/mark carter)

barna92 2009.03.16. 15:39:25

ez a vicc szinte minden nap eszembe jut és nem tudok betelni vele. Teal'c a legjobb!!!!
süti beállítások módosítása