Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 1x22 - The Dragon House II.

2008. november 15. 10:00 - missparker

Ott tartottunk, hogy Harriet elmondta Jarodnak, hogy Kyle a testvére. Azóta az üldözők lekoptak, Jarod és Harriet a farmon vannak. Harriet mesél: egy kolostorban nevelkedett Catherine-nel. Harrietből apáca lett, Catherine férjhez ment. Később Harriet is kilépett a kolostorból, a farmon élt, majd egy nap Catherine felbukkant, és segítséget kért. Egy házaspárt kellett elrejteni, akiknek elrabolták két kisfiát. Charles és Margaret néven mutatták be őket, nem valószínű, hogy ez volt az igazi nevük. Éltek a padláson, senkivel nem beszéltek. A kislányuk, Emily is itt született. Évekkel később megjelent Kyle, elrabolta Harriet-et, a család pedig eltűnt.

Központ, Kyle Raines karmai közé került megint, elektrosokk, kihallgatás, tiszta horror a vénember. Kiderül, hogy Miss marhára eltaktikázta magát, Parker-apu mindent tudott, épp Raines-szel üvöltözik, hogy Kyle miért nem felejtett a börtönévek alatt, túl sokat tud. Miss beront Sydney-vel, Kyle az övé, mit keres itt az Öreg Rém? Parker-apu támad, cicám, elszalasztottad Jarodot, ne ugrálj. Rájön, hogy Missnek nem ez a hangnem való, gyorsan bocsánatot is kér. A vita végén van arca azt mondani, bízz bennem, kicsi leányom, majd Sydney véleményét kéri, Jarod visszajöhet-e? Nincs itt semmi, ami neki kell, és az új biztonsági rendszer az ő képességeit is meghaladná. Hm, Sydney sohasem kételkedne Jarod képességeiben, bármiről is van szó. Azért Parker-apu benyeli.

Jarod a farm teraszán üldögélve néz maga elé, emlékszik a jelenetre, mikor Kyle-t elvitték a Központból. A szellőzőből valaki leeresztette neki a pilótakeresztet, Jarod elrejtette a szobájában, a mosdó mögé. Még most is ott lehet. Miss be akar jutni Kyle-hoz, a szigorúan őrzött szint szuperbiztos, bekamerázott cellájába, egy rakat őr között. "Csak" ennyi a feladat, de Broots tudja a megoldást. Jól összehangolt akció, Broots bénázik, magára borítja a forró kávét, az őrök őt bámulják, így a monitoron kicserélődhet az élőkép felvételre. Sydney tanácstalanul ténfereg, a másik őrtől kér útmutatást, hogy merre találja a könyvelési osztályt. Miss a hátuk mögött surran be, cseveg Kyle-lal, te ölted meg anyámat? Nem. Raines? Nincs válasz.

Raines is lenyikorog a szintre, bukta van. Nyílik a cellaajtó, Kyle egykedvűen heverészik az ágyon, a gólemek elviszik. Miss kimászik az ágy alól. Harriet-nek támadt egy ötlete, kér pár napot, felkeres pár embert. Jarodnak is kell pár nap, bemegy a Központba Kyle-ért. Este, Sydney a sötét irodában érdekes jelet talál az asztalán.

A sötétből Jarod lép elő, gyors számonkérés, miért nem szólt neki a testvéréről. Raines megint előnyikorog, követeli, hogy Sydney értesítse, ha Jarod megpróbál vele kapcsolatba lépni. Jarod visszalép az árnyékba, Sydney zseniális válasza, hogy Jarodnak inkább Raines-szel lenne dolga, az élőhulla erre elsomfordál. Ettől a kőkemény fenyegetéstől ezer gólem nem védi meg. Jarod közben igen szorult helyzetben van az alagsorban, a régi szobájában, de megússza. Mármint a gólem, mert szerintem most egy nagyon agresszív Jaroddal találkozna szembe.

Jarod fellélegezhet, leteszi a kabátját az ágyra, szemléli a játékait, körülnéz rémes gyerekkora helyszínén. A mosdó mögött keresi a keresztet, nincs ott!

De most is leereszti neki valaki a szellőzőből. Angelo. Megölelik egymást, mi megdöbbenünk: ők már találkoztak? Lehull egy Cracker Jack-es doboz. C.J. Delaware-ből, aki Kyle-lal levelezett a börtönben. Angelo vigyora díjnyertes:

Raines már homloklebeny-műtétet tervez Kyle-on, Jarod, a francba, haladj már. Kirobban a szellőzőrács, helló öcsi, megjöttem érted. Kyle hiszi is, nem is, Jarod lobogtatja a pilótakeresztet, ez apánké volt, most nem azért, megható, meg minden, de inkább futni kéne. Jön is egy doki, Kyle nekiáll fojtogatni, Jarod lefogja, senkit nem bánthatsz. Még csak 10 perce van egy bátyus szerepében, de már uralkodik. Tűnés a szellőzőbe, Angelo gyere. Angelo megőrül, most ő dönti el, ki él, ki hal, te jó ég, ebből Kyle lett. Megnyomja a riasztót, és elrohan, Jarod nem tudja megállítani, magával vinni. Raines hörög Broots feje fölött, hol vannak ezek, Sydney elégedetten igazgatja a gallérját. Broots figyeli őket a monitorán, rádión irányítja Misst, merre menjen a szökevények után. Szellőzőrács letép, és megtalálta! Angelot.

Sydney még elégedettebb, Raines megdöbben, kezdi megérteni, mit tud Jarod. Miss apun kéri számon, hogy volt az a tervezett agyműtét? Hebegés, hát ő nem engedélyezte, és tényleg nem. Miss hízeleg egy kört, az Öreg Rém mindkettejüknek hazudott, a lelkük mélyén érezték ezt, ugye, a Parker-vér. Hé, forgatókönyvírók, Miss érzeleg!? Ne menjünk már át sci-fibe… Parker-apu megint adja a szigorút, üvöltözik, Miss hozza vissza Jarodot és pont. Vén hülye.

Jarod vezet a sötét országúton, ezt a furgont mikor lopták? Kyle alszik, majd rémálmából ébred, sok munka lesz a sráccal, mire ember lesz újra. Kap egy adag Pezt, Jarod nem bír nem idétlen lenni. Kyle-ban is felébred az ártatlan gyerek, origamizik, még Jarodtól tanulta. Megérkeznek a farmra, nézelődnek a szüleik szobájában. Jarod megmutatja az anyjuk képét Kyle-nak, és mesél a kishúgukról. A bölcsőben pár origamifigura, akkor ezt az apjuk tanította Jarodnak.

Angeloval megint a piros és kék füzeteket, és Kyle FBI anyagát vizsgáltatják, Miss jön a nagy elméletével, akkor Angelo váljon egyszerre Jaroddá és Kyle-á. Ez hülyeség, Sydney kézbe veszi az ügyet.

Jarodként szólítja Angelot, megígéri, hogy megvédi Raines-től. Bejött, Angelo nem tud kilépni Jarod szerepéből, felmarkolja a fényképet a farmról,elárulta őket, Sydney mégiscsak érti a dolgát. A jelenetet Öreg Rém is látja a galériáról, hívja Korkost, elhörgi, hogy merre van John Doe. Harriet visszaér a farmra, jó hírei vannak a fiúknak, de jön az FBI, el kell tűnni. Autós üldözés, Korkos tölti a fegyverét, Jarodék furgonja nem egy versenygép, és lássuk be, Jarod sem egy Schumacher. A furgon felborul, Kyle lába beszorul a roncsba. Ráparancsol Jarodra, tűnjenek el Harriet-tel, találja meg a szüleit, és ne mondja el nekik, mivé vált. Harriet kirángatja a hisztiző Jarodot a roncsból. Kyle lövöldözik, Korkos eltalálja a tankot, a furgon felrobban. Harriet nem hagyja Jarodot összeomlani, fuss, mert a szüleid Bostonban vannak, itt a cím, az időpont, szét kell válnunk.

Központ, Öreg Rém magyaráz Parker-apunak, Kyle-nak vége, az ő kezük tiszta maradt. Parker-apu mostmár Jarodra koncentrálna, tud a találkáról. Most Miss hallgatózott. Boston, Jarod megy a kávézóhoz, hé, óvatosan! Raines góleme követi, Miss, Broots és Sydney is itt van. Miss fegyvert osztana, Sydney köszöni, nem kéri. Nem mert jótét lélek, hanem mert van sajátja. Broots nem okoz csalódást, béna, ahogy vártuk. Jarod meglát egy taxit. Benne anyu! Innentől lassított felvételen nézzük az eseményeket, zenei aláfestéssel, hihetetlen jó filmes megoldás, a némafilm rávesz bennünket, hogy szájról olvassunk, van időnk felfogni a sok történést.

Anyu kiszáll a kocsiból, egy fiatal nővel jött, ő lehet Emily. Bámulnak egymásra a távolból, Jarod elindul felé. Anyu mögött feltűnik Sydney. Jarod kiszúrja az utcasarkon rejtőzködő gólemautót is, merre fusson, anyuval is beszélni kellene. A gólemek kivont fegyverrel közelednek, még mindig lassított felvételt látunk. Anyu visszaül a taxiba, és elhúz. A gólemautó Jarod felé indul, Sydney a kocsi elé ugrik, Miss elrángatja. Az első gólem ráteszi a kezét Jarodra, gyűlnek a többiek is. Jarod felébred végre, a kép is normál sebességre vált, a hangot is visszakapjuk. Lecsapja a rosszarcokat, felmarkol egy fegyvert, és rohan a legközelebbi gólemmentes sikátorba, ott meg Raines áll, mint valami elfuserált sátánfajzat.

Jarod ráfogja a fegyvert, mi bajod van velem, vénember? Hogy létezel. Jarod nem akar gyilkossá válni, otthagyja az öreget egy hátraarccal. Raines is pisztolyt ránt, miért pont neki ne lenne? Lövést hallunk, az oxigénpalack felrobban. Ki lőtt? Sydney-ék körülállják a szépen fáklyázó Öreg Rémet, nem sietnek a mentéssel, végül Raines góleme, Willie eloltja egy kabáttal. Miss megszólal, 'azt hittem, felhagyott a dohányzással', kellett már ez a poén a sok izgalomra.

Központ, Parker-apu alázatosan telefonál egy Mr. Lyle nevű fejessel, őróla most hallunk először. Az információ a találkáról egy lehallgatott telefonról van, a kolostort már 30 éve figyelik. Jön Miss, Öreg Rém élet-halál közt van, hát nem ezt akartad, egyszem leánykám? Hogy Raines miért tudott a találkáról? Ha nem kerül egy lövöldözés közepébe, nehezen sérül meg, nem, kisbogaram? Szóval ki is ölte meg anyut? Erre nincs válasz. Két XXL-es méretű gólem érkezik, apuért jöttek. Apu kacsint egyet, majd balra el. Miss néz, most mi van? Sydney telefonja megcsörren, Jarod az. Fáradt, de sosem fogja feladni, megtalálja a családját. Hová temették Kyle-t? A kocsi porrá égett, nem találták meg a maradványait. Mihez kezdesz most Jarod?

Egy ötlete van, kapjátok el, ha tudjátok.

Címkék: a kaméleon
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2008.11.15. 12:11:04

"elfuserált sátánfajzat" Nagyon találó! :DDDD
Jó kis évadzáró volt!

Köszi az eddigi összes hogyvoltot!

Jövő héten 2x01? ;)

kekhalal 2008.11.15. 12:57:28

Nekem nagyon teszik hogy igy fel rakod öket hoygan tudod meg csinálni mert engem ez érdekel nagyon a dolog.
Nem tudod el küldeni a sorozatot mert nagyon jó lenne ha meg kérnélek fizetnén az árátt is meg a posta költéséget is ha meg kérnélek mertnagyon rajongoja vagyok a sorozatnak és nem tudom letölten mert nincsen olyan program amivel le tudnám szedni a sorozatt pedig olyan jó lenne kérlek írjál vissza az e-mailomra ha lehetséges.kekhalal@citromail.hu

kekhalal 2008.11.15. 12:59:58

Ha érdelek akkor nézd meg a honlapomat:
www.darkangelhungary.hu

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.11.15. 19:13:30

Sziasztok,

A szerkesztő igent mondott a továbbiakra, úgyhogy lesz 2x01. Jól megsirattam, mire megírtam, de ugye azért szeretjük ezt a sorozatot, mert hatással van az emberre.

Kekhalal,
A videódat megnéztem, jóóó, emilt küldök.

kekhalal 2008.11.16. 09:11:30

Szia bocsi hogy zavarlak de azt szeretném mondani hogy csináltam honlapot kérlek tekinsd meg és kérek rá vélemény is hogy milyen lett a honlap de azt is szeretnén jelezni hogy vannak olyan dolgok amit töletek vettem de alá írtam hogy honna jöttek ezek az ötletek ha nem haragszol érte.
pretender.mindenkilapja.hu/

Pissta 2009.03.25. 14:39:48

Köszi az egész évadot! Kiváló munka. :) Rem lesz elég erőd végig írni az egész sorozatot! Maradok továbbra is szorgalmas olvasód! Üdv.: Pissta

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.03.25. 21:07:06

Szívesen, én is köszi! :) Elvileg itt végigmegy a 4 évad, legalábbis úgy tervezem.
süti beállítások módosítása