Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Orion űrhajó 1x06 - Űrcsapda

2008. november 12. 15:00 - Dr. Stein (törölt)

McLane nyűgös, ismét fénynyomás-spórát kell gyűjtögetniük, hová vezet ez?  Spring-Brauner egy pánsperma elméletről értekezik (ezt a szót ki merték mondani egy nyugatnémet filmben?) Nevezetesen az űrben szállongó kis spórákról szól, melyekből a földi élet kifejlődött. Na jó, hajt fejet az őrnagy, menjünk a spórákért.

Ööö, lenne még valami - következik a szorgalmi feladat Womslertől - egy SciFi-írót kellene furikázni, hogy élményanyagot gyűjtsön legközelebbi művéhez a híres Orion fedélzetén. Ez a vezérkari főnök személyes kívánsága, hiszen a menyecske egy miniszter lánya.  Az Orion fedélzetén egyedül Helga szavaz előzetes bizalmat a regényírónak, a legénység kissé ellenséges. Hasso „De ha beugrál a gépházamba, betöröm a fejét.”

Megjelenik „Pipó” és meglehetősen tájékozott az Orion ügyeiben. Újságból, tévéből és az amúgy szigorúan titkos tervrajzokból, amit miniszterapósnak köszönhetően szerzett be. Továbbra is csak Helga tartja szóval a kissé beképzelt regényírót, a többiek összeesküvésen törik fejüket, hogy Mario szavaival élve „ennek a majomnak ne legyen merő szürkeség ez az út!”

Womsler irodájában vagyunk, a tábornok az aggódó minisztert győzködi, ááá, semmi veszély sem fenyegeti csepp lányát. A lányok is szóba kerülnek, Womsler szerint Helga évek óta titokban szerelmes McLane-be, Tamara pedig nem is nő, inkább egy sikerült, formás, szőke hajú C-robot. Később szegény Spring-Brauner segédtisztet zaklatja, mert a szokásos mágneses anomáliák miatt nem tudja felhívni az Oriont. A fénytelefonvonal-szakadást odafenn is észlelték, de nem különösebben foglalkoznak vele. Viszont a regényíró meglepően kreatív ötlettel áll elő. Ahelyett, hogy egyenként szedegetnék a ritka spórákat, kapják el a közeledő üstököst, ami épp eleget szívott fel belőlük. Tetszetős az ötlet, de cserébe kér valamit Ibsen, közismert nevén „Pikó”. McLane : „Hmm, nagyon sajnálom, de a hölgyek jelenleg szolgálatban vannak.”

Nem erről van szó, Ibsen, aki kiválóan végezte a teknőcvezetői tanfolyamot, szeretne egy kört tenni a leszállóegységgel. Ragaszkodik, hogy egyedül menjen, költői indoklása nyomán Helga elérzékenyül, micsoda férfi! McLane talán két piszkavasat melegít a tűzben, mert letorkollja érzelmileg ingadozó hadnagyát. "A férfiúi bűbáj összetevőin majd szabadidejében tűnődjék, jó?" Én sem tudom, McLane miért nem a Chrome bolygó vezetőállományának kielégítésével tölti szolgálatát, mint ahogy azt az előző epizódban jelezték. Vagy ha már nem a dögös kormányzó édi-bédi nyuszilakában, miért ilyen barátságtalan Tamarával? Mintha Tamara elfeledte volna, hogy a börtönben kiszippantotta az őrnagyot (a száján keresztül), az hiába is célozgat a bizalmas pillanatokra. Közben Ibsen önfejűen kikapcsolja Teknőc automatikáját, hiába is ordítoznak vele rádión keresztül. Most csodálkozik, hogy elvesztette az irányítást hajója felett.

Eltűnt szemük elől és a monitorokról is. Valószínűleg landolt a közeli kisbolygón, Umbriel a neve. Aha, tényleg. Megpróbálkozik a felszállással, sikertelenül, valami talajhoz szögezte. Hajónaplónak diktálja be terveit, amilyen szerencsés, élhető a környezet odakinn, sétára indul. Négy fegyveres alak is arra várt,  hogy kibújjon, megragadják és elviszik. Székbe szíjazva látjuk viszont, egy hang vallatja az Orionról. Úgy látszik oda is jár az újság, ezért ismerik a híres hajót. Sőt McLane neve sem ismeretlen.  Innentől keményre vált a hangnem, Ibsent kényszerítik, hogy csalja le az Oriont a közeli Mura kisbolygóra.

Ettől függetlenül McLane parancsot ad, hogy szálljanak le a regényíró kimentésére. Közben jön a fénytelefon, hogy nem oda, hanem a Murára induljanak. McLane egy picit gyanakszik, olyan fura Ibsen hangja. Megkérdezi Tamarát, leszállhatnak egyáltalán a célbolygóra. Dehogy lehet, tiltott terület az, lényegében egy börtönbolygó nem kívánatos személyek részére. Egy csomó híresség lakik ott egyébként. Sajnos a legközelebbi szállítóhajó fél év múlva érkezik, és addig a miniszter leendő veje ottragadna. Tamara nem szívesen, de engedélyezi a landolást. Leszállás után fénytelefonhívás érkezik. A molekuláris agyhamvasztó tűi közé szorított Ibsennel illusztrálják felszólításukat, hogy hagyják el a hajót, fegyvertelenül. Odakinn elegáns feketébe öltözött sugárpisztolyosok várják őket, sehol az Aliens4 mocska.

Nemek szerint szétválasztják őket. McLane-nek beosztása miatt a kínzókamra jut. Régi szabály, hogy ha világuralomra törő, gonosz nagyurak vagyunk, ne beszéljük ki terveinket egy prezentáció kíséretében. A mindig hátulról mutatott emberrabló főnök (neve Tourenne) mégis elpletykálja titkait. Fegyvert szereztek egy korrupt, drogos tisztviselő segítségével. Reményei szerint nemsokára lelépnek innen, persze az Orion legénysége nélkül. Csatlakoznak a varangyokhoz és ez kínos meglepetés lenne a földnek, hiszen kiderül egy fő-fegyvertervezőjük a főgonosz. Sajnálkozik egy sort, hogy ki kell végezni McLane-t, viszont cserébe kellemes és gyors halált ígér. Köszi.

A földön a miniszter már nagyon aggódik, hét nap telt el és az Orionról semmi hír. A miniszter, mint a legtöbb közjogi méltóság (persze csak a jövőben) egy akaratos, követelődző és hazug köcsög. Már Womslert cseszteti, hogy miért pont az őrnagy hajóját választották ki. ’Hámer ő akart velük menni, veszti el türelmét a tábornok. Mi ne tegyük ezt, inkább térjünk vissza a Mura-ra (gondolom mindenkinek megvan a „Muraközi” kifejezés), a lányok cellájába. Tamara felveti a fegyenctelep asszonyhiányából fakadó, későbbi problémáikat. Nyugi, Tamara, jó fiúk ezek, amilyen elegánsan öltözködnek. És lám, Helga dörömböl az ajtón, kintről lakonikus válasz érkezik „Bennünket nem érdekelnek a nők, hagyjon békén”. Micsoda fertő, ááhh. Helga közli, hogy eltűnt a társnője, ez már jobban érdekli őket.

Ilyen trükknek csak idióták dőlnének be, azonban az őr belép, Tamara elveszi a fegyverét, majd kiszabadítja a többieket is. McLane felveti a kérdést, ami bennünk is megfordulhatott már. Vajon ki fogja vezetni az Oriont, ha őket kivégzik? Van egy csomó szakemberem, közli Tourenne. „Jövendő parancsnokom három éve került ide, mert az asztrogátorát belefojtotta egy foszformocsárba.” Hát igen, a kemény parancsnokokat nem becsülik a flottánál. Most az őrnagy nevet. Csak a hajtóművet a múlt hónapban cserélték újra, szakembere még a kávéfőzőt sem bírná bekapcsolni. „Visszamaradott, buta vén bohóc!” - teszi hozzá a szuicid őrnagy, mire leszíjazzák és épp jól megkínoznák, mikor riadójelzés hangzik. Aha, értem már! - kapcsol az őrült tudós, majd intézkedik, hogy hozzák ide Ibsent. Egyenként fogják kivégezni a legénység tagjait, míg McLane be nem áll hozzájuk hajót vezetni.

Mario lelépne McLane és Pipó nélkül is, majd visszajönnek értük, mondja. Vissza a kínzókamrába, ahol - egyébként a rossz könyvei miatt jogosan - kezdenék megsütni Ibsen agyát. Ünneprontó Hasso, aki az Orion fedélzetéről telefoonál. Tizenöt perc múlva egy látványos, szélesvásznú kamikaze akció keretében felrobbantja a hajót és mindenki megdöglik, közli vészjóslóan. Többször elismétli fenyegetését, mire Tourenne a megadás mellett dönt. Na jó, vigyék az embereket és menjenek - engedi el őket. Mario tamáskodik, milyen hülyék ezek, hogy nem őrizték a hajót, de mindegy, menjünk. Nem addig van az, hiába rugaszkodnának el a talajtól, egy energiamező fogva tartja őket. A fegyverrendszer sem működik. Kintről hívás érkezik: Na mi van? Nem megy a start? Muhaha!

Tourenne technikusai jó munkát végeztek. Kénytelenek beleegyezni egy csoport fegyenc fogadásába, hogy majd kiképzik őket hajóvezetésből, cserébe életben maradhatnak. A lányok zsákmányoltak egy sugárpisztolyt az őröktől, erre alapozzák ellenállásukat. Kár volt, a fegyencek leltárából hiányzott és most követelik. Megkezdődik az oktatás. McLane az erőtér méretei felől érdeklődik a helyszínre érkezett rosszarcú főnöktől, megkapja. Gyanús oldalpillantások, titkos jelek következnek és egyszer csak egy Teknőc emelkedik ki az Orionból, hogy aztán látványosan szétrobbanjon az erőtérrel együtt. Budspenceres karatéjozás és verekedés következik, persze a legénység győzelmével zárulva. Hasso és Mario és lecsapkodják a maguk embereit a gépházban.

A küzdelemből Ibsen is kiveszi részét, a földön fekvő (valószínűleg ájult) fegyenceket ütlegeli. Hazafelé veszik az irányt és isznak. Otthon még mindig a miniszter és Womsler vitája zajlik. Jajnemár, inti le Womsler a kiborult férfit, McLane egyszer 17 napig nem jelentkezett, mit rinyál már. Tényleg alkoholista? - osztja meg a pletykát a vejéért aggódó miniszter. Bírja az ital, különben is a hajók fedélzetén alkoholtilalom van. Ekkor jelentkezik be McLane, megyünk már, ne aggódjanak. A miniszter beszélni szeretne vejével, de ez nem fog menni. „Holtrészeg” - közli a nemalkoholista őrnagy az alkoholtilalom sújtotta Orion fedélzetéről.

Címkék: orion
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása