Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény Zsaruk 2x11 - Pokoli órák

2008. november 12. 12:00 - Dr. Stein (törölt)

A kommandó a kórházból visszatért Ronnie-t üdvözli szeretettel. Fenéknyúzás és átültetés után munkára jelentkezne. Az örmény pénzvonat lenyúlására is lelkesen készül. Ismét szemrevételezte a terepet és talált egy szemétledobót, melybe kényelmesen elbújhatna valaki. Pontosabban a kukásautó hátuljába (ez veszélyes, otthon ne próbálják ki). Így nem együtt érkezne a kommandó, szűk keresztmetszetet nyújtva.

Mackey helyi problémákkal is foglalkozik, látogatást tesz főnökénél. Aceveda felajzott vadkan épp, a Times mai száma a politikai vetélytársát dicséri, neki pedig még mindig a választás előtti héten megjelenő  Lanie (városi felügyelő) jelentéssel kell elszámolnia választói előtt. Mackey együttérez, és ötletel.

Mi lenne, ha elvennénk annak a jelentésnek az élét egy nagyon nagy fogással- tűnődik. Dante Fell. Fő bandavezér volt. FBI, Drogcsoport, az állam, a megye, mind körözik. Mi lenne, ha megcsípnénk? A százados hajlik az ötletre, kicsit szabódva Ronnie-t is visszaengedi a csapatba. Mackey korábban magánnyomozót fogadott elszökött családja megtalálására, emlékszünk. Most egy infóval jön, hogy Corrine válóperes ügyvédhez jár azóta is, kedden lesz az új találkozó. Mackey hitetlenkedik. A konyhában a sértett és bosszúszomjas civil vizsgáló Tevon körül legyeskedik, Mackey nyomozóról kérdezne.

Shane kiszúrja a bizalmasnak tűnő beszélgetést, ismét gyanakvás légköre telepedik a friss hús köré. Kern Little a kapcsolat- ha még emlékszünk a hip-hop énekes bandavezérre az első részekből - Dante-hoz, Mackey szerint most is tartják a kapcsolatot. Kern annak negyedtesója (Frogger) körül javasol kapirgálni, de kér is, miután Tavon diszkréten eltávolítják a közelből. Méghozzá segítséget a régi barátok (Randell, Tio) halálával megszakadt drogüzlethez. Mackey és Shane egy emberként tiltakozik, vége a saját dílerhálózatnak, bocsika.

Az epizód elején Danny és Julien autó tolvajokat üldözött, a lopott kocsihoz járt egy talált gyerek is. Aceveda elégedett, dicséri a srácot. Mosoly. Mosolyszünet, ahogy Julien homokos ex-barátja bukkan fel a kapitányságon. Tomas nemrég szabadult a börtönből és most Julien karjaiba röppenne, de a dolgok megváltoztak. Elküldi a srácot különösebb magyarázkodás nélkül. Claudette kapja a legfrissebb ügyet, egy csinos, visszafogott lányt kísér be az anyja, hogy főnöke, egy boltos megerőszakolta. Az orvosi vizsgálat során az áldozat kicsit aggódik, szeretkezett a barátjával néhány napja, anyja nem tudja, látszik ez majd?

A kommandó hazafelé autókázik, de már odafelé is követték őket. Tavon kiszáll és leolvassa rendszámot. Még mindig figyelő szemektől kísérve elmennek Frogger bérelt lakásához. Nincs otthon. Mivel rossz bérlő, a házmester szívesen beengedi a rendőröket megnézni „hátha rosszul van”. Ez egy kiskapu a házkutatási parancs mellőzéséhez. Nyomot nem találnak, csak egy üzenetet a hangrögzítőn. Kern figyelmezteti, hogy lépjen le, mert a zsaruk keresik. Julien a nap hőse, az újságba is bekerül fotóval. Tomas szólítja el a kamerák elől. Bemutatják neki Julien feleségét, nos, ez enyhe meglepetést csal arcára. Egy csendes sarokba vonulva követelődzik. Segítség kell, lakni valahol, készpénz nem jó, hitelkártyát fogadnak csak el a hotelban. A roppant kínos helyzetben lévő Julien saját hitelkártyáját adja át.

Mackey szinte mentegetődzik Kern előtt, nincs mozgásterem, hogy besegítsek az üzletedbe, amíg alacsony a letartóztatási kvótám… Kern-t lopják a könyvelői, emberei éhesek, hát ismét belemegy az alkuba, csak időt kér. Visszatérve a kapitányságra, Wagenbach kérdezgeti a megvádolt boltost, hogy is volt az a nemi erőszak. Szerinte a csaj megérett a kirúgásra. Állandóan késett és fogalma sem volt a vendéglátásról. Erőszakról szó sem volt. A boltos felesége is megjelenik, szerinte sem történhetett meg, most tudjuk meg, hogy a vádló pusztán 16 éves. Az orvosi vizsgálat kideríti, hazudott Claudett-nek, mert előző nap kitárta kelyhecskéjét valakinek.

A kihallgatás szünetében Wagenbach kérleli társát, hogy szóljon már az érdekében a civil vizsgálónál, hiszen láthatóan jóban vannak. Családi gondok Mackey háza táján. Kis keresztkérdés meggyőzi, hogy hazudik az asszony, titokban tényleg a válóperes ügyvédhez jár. A magánnyomozó által beajánlott ügyvéd szerint legyen ő Vic első, aki benyújtja a keresetet, mert nagyobb esélye lesz a gyerekek elhelyezésénél. Ha mégis kibékülnének, még van hat hónapjuk visszakozni a válástól. A Tavon által leolvasott rendszám a rendőrség belső ügyosztályának fedőautója, tehát a civil vizsgáló még él és alkot. Ekkor telefonál Kern és közli Frogger búvóhelyét. Aceveda nehezen áll kötélnek, hogy ne szóljanak az FBI-nak, ne vigyenek erősítést, de végül a puszta kommandó indul Frogger-ért. Krimisorozatos közhely következik, egy autó fékez az elfogásra készülő kommandó mellett és két FBI-os száll ki, hogy átvegyék az ügyet.

Na, ezt majd később megbeszéljük, hagyja ott őket a csapat. Erősködnek menetközben is. A gangról (körfolyosó régiesen) virágcserepek és lövedékek záporoznak a behatolókra. Betörnek egy lakásba, a kimenetel nehezebb lesz. A megerőszakolt (?) lány kezd belekeveredni a hazugsághálóba, az biztos, dugták a napokban, mint a lopott biciklit. Ennek dacára állítja az erőszak tényét. A kis ribanc Wagenbach szexuális vágyat ingerli, hogy maga mellé állítsa. Buta ribanc, most azzal jön, hogy Wagenbach-ot fogja megvádolni fogdosással. Dutch mutatja a kamerát, ami hűségesen rögzített mindent (csak fogolybántalmazáskor kapcsolják ki).

Odakinn a frontvonalon egy igazi, beöltözött kommandó segít Mackey segítségére. Froggert sikeresen megcsípték a lakásban, de ő már az ostromlott lakóktól is fél (valami bandaféle lehet), akik félreértették, kiért is jöttek a zsaruk. Nagy nehezen kimenekítik a tanút. Odabenn végre kiderül hányadán állunk, Lanei küldte nyakukra az FBI ficsúrokat. „Minden emberemet veszélybe sodorta, maga álszent kis ribanc.” - így Mackey. Aceveda sem örül Lanie belső ellenség ténykedésének. Tavon kolléga női WC-t látogat. Lanie-vel közli, talált terhelő adatokat Mackey-re. Tehát igaz Shane gyanúja, vamzer bújt a csirkeólba. Ebbe most belebukik a kommandó, az tuti. Tavon-nak megdönthetetlen bizonyítékai vannak, hogy egyszer közelebb parkoltak a járdaszegélyhez húsz centinél, ha több kell, keresse meg maga - búcsúzik el a civil vizsgálótól. Jó fej ez a srác, vártam már, hogy valaki letörli Lanie arcáról az önelégült mosolyt.

Az álmegerőszakolt dugógép(nek tűnő) kislány anyja egy használt kotont lóbálva rohamozza meg Wagenbach asztalát. Itt a bizonyíték, beperlem (ez a kártérítős rész már elhangzott korábban is egyébként) a boltost. A bolt mögötti kukát forgatták fel. Mondom, hogy megerőszakolt - állítja a lány. Nézd már, ez a Bruce boltos megingott a DNS-vizsgálat fenyegetése alatt. Félfordulat a vallomásában, nem volt erőszak, mert felkínálkozott a lány, a dugás megvolt, az rendben van. Másnap megkereste a lány anyja és 5000 dollárra megzsarolták. Annyi pénze nem volt, nem fizetett. Megjegyzem, a vallomás felesége jelenlétében történik, nem igazán örvend.

Mackey átvágott torkú, lelőtt, leszúrt áldozatok fotóival tapétázza ki az asztalt, alig férnek el. Mutatja Frogger-nek, minderről Dante tehet. Megrázó képek, vallomáshoz vezetnek. Aceveda határozottan megakadályozza a kihallgatást figyelő Lanie-t, hogy ő közölje a jó Nagyfőnökkel, mit nem már. A letartóztatás könnyen megy, a kórházban csípik meg, ahogy a nemrég született fiát babusgatja. Látogatás Kern stúdiójában. Bocs, haver, de hazudtunk, igazából soha többé nem akarunk belekeveredni a drogüzletbe. Tényleg nehéz ez, de ha belevágsz egyedül, téged is elkapunk - nagyjából ennyi az üzenet. Sejtjük, lesz még ennek folytatása. Julien visszakapta hitelkártyáját, Tomas csábításának is ellenállt.

Lanie kis dobozkájába pakol a kapitányságon, végre szedi sátorfáját. Még Claudette is maliciózus kissé, pedig ígéretet kap, a civil vizsgáló javasolja előléptetését századossá, Aceveda helyére. A „További kínos pillanatok Vic Mackey életében” sorozatunkat ott folytatjuk, mikor legénylakására beállít felesége. Megkapta a válóperes keresetet és érdeklődik: most mi van? Tévedések vígjátéka, hogy a barátnője ügyében járt az ügyvédnél, ő nem akart elválni. Hab a tortán a sok-sok női holmi Mackey lakásában. „Én is tudok szemét lenni!” - kijelentéssel búcsúzik.

Címkék: kemény zsaruk
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása