Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angel 2x13 – Boldog évfordulót!

2008. november 11. 14:00 - foxglove (törölt)

Milyen nap van ma, csütörtök? Holnap éjszaka eljön a világvége. Gondoltam, érdekel a dolog.” – ezzel állít be Lorne Angelhez, de csak miután elénekelte neki az amerikai himnuszt. Hm, ez azért igényel némi magyarázatot.

Lorne azzal kezdi, hogy kritizálja Angel auráját, aztán meg szóvá teszi, hogy miért rúgta ki a csapatot. Hiszen Cordelia egy istennő, az angol fiúnak pedig óriási szerepe lesz a… Lorne spoilerezik! Ráadásul a következő évadból! Angel gyorsan le is állítja, térjünk vissza a világvégéhez. Oké. Szóval, előző éjjel a démon karaoki bárban…

Egy zöld démon és a hasából meredező parazitafej(!) duettet(!) énekelnek a színpadon. Aztán jött a fickó. Egy tökéletesen átlagos, hétköznapi fickó, nem démon, de még csak nem is vámpír, csak egy egyszerű halandó. Még a dalválasztása is szokványos: All by myself. És amikor elkezd énekelni, Lorne padlót fog. Szó szerint. Fennakadnak a szemei, aztán összeesik. Lorne belenézett a jövőjébe, és azt látta, hogy péntek este 10 után a srácnak nincs jövője. Ahogy egy árva léleknek sem. Lorne Angel segítségét kéri a világ megmentéséhez (mivel jelenleg ő az egyetlen élő bajnok elérhető közelségben), persze csak ha van ideje beszorítani a programot az ügyvédek legyilkolása és nők felgyújtása közé.

Az átlagos fiú egy laboratóriumban mered egy tábla elé, egy egyenletet bámul tüzetesen. A háttérben két kollégája figyeli, egy fiatal kocka csaj és egy fiatal öntelt fiú, és a beszélgetésükből kiderül, hogy az átlagos fiú valamiféle zseni. Konkrétan az idő befagyasztásán dolgozik. Nagyon egyszerű: csak ki kell vágni a térből és az időből egy-egy darabot. Világos, nem? A zsenifiúhoz beugrik a barátnője, csinos nemkocka lány, kicsit tartózkodóan emlékeztetik egymást arra, hogy holnap este az egyéves évfordulójukat ünneplik.

Angel és Lorne a környék bárjait járják, hátha elcsípik a zsenifiú újabb előadását. Sorrendben éppen a tizenhetedikben járnak, de a csaposon kívül alig lézeng valaki. A csapos viszont ráismer a leírásból (20 körüli fiú, átlagos testalkat, ellenállhatatlan vonzódás zenei téren a nyál számokhoz) az egyik egyetemista törzsvendégére, a „Kölyökre”.

Az egyetemi laboratóriumban már csak a zsenifiú dolgozik szorgalmasan. Utoljára firkant még valamit a táblára, aztán bekapcsolja a terem közepére állított szerkezetet, aminek elvileg le kellene fagyasztania egy higanycseppet röptében. Beindul két, egymást keresztező lézersugár, a higany keresztülcsöppen rajtuk, és.. semmi. A fiú csalódottan távozik. Így sajna lemarad róla, hogy a sarokból két nagyon furcsa külsejű, aszott, tátongó fekete szemüregű démon mászik elő, és egy nem emberi nyelven arról kezdenek beszélni, hogy a fiú a Kiválaszott, aki megsemmisíti az emberiséget. Egyikük valamit babrál a varázsbotjával, és átváltoztatja az egyenletet a táblán a helyes megoldásra.

Másnap a zsenifiú egyből kiszúrja, hogy megváltozott valami a táblán, de nem igazán az érdekli, hogy történt mindez. Mindjárt ki is próbálja az új egyenletet, és tessék, működik! A higanycsepp megfagyott a levegőben. Rögtön szalad elújságolni a nagy hírt a barátnőjének, de pont elkap egy beszélgetést a barátnője és kockacsaj között, ami arról szól, hogy a lány ma este szakítani fog vele. A kapcsolatuk kiüresedett, blabla, ez nem egy örökké tartó szerelem. (Ezzel a kijelentéssel még várni kéne.) Vacsora, búcsúszex, aztán szakítás, ez az évforduló menetrendje. Brrr. Aranyos.

Angel és Lorne közben szintén megérkeztek az egyetemre, a könyvtárban az évkönyvek segítségével Lorne beazonosította a zsenifiút, tisztes nevén Gene Rainy-t. Angel éppen a könyvtáros fiútól kér útbaigazítást, amikor az egyik öregember démon hátbavágja egy fejszével. Ebből persze megint bunyó lesz. Abszolút feltűnésmentes, az egyetemi könyvtár kellős közepén egy vámpír verekszik egy őrült öregember démonnal, miközben egy rikító színű ruhákat viselő zöld démon szurkol neki a háttérből. Az öregember démon elmenekül, de Lorne felismeri, hogy egy Lubber démonnal volt dolguk. Kis démon etnográfia gyorstalpaló: a Lubber démonok egy fanatikus szekta, akik szerint eljön majd egy Messiás, aki eltörli az emberiséget. Démonkörökben elég népszerű teória.

Mire Angel és Lorne a laboratóriumba érnek, Gene-nek és a készüléknek már se híre se hamva. Gene hálószobájában vannak felállítva, az ágy két végén. Gene arra készül, hogy a búcsúszex közben, az elélvezése pillanatában fogja beindítani. (Ez a leggázabb Angel-epizód idáig.) Gyertyafényes vacsora az asztalon, vörös rózsa az ágyon, időmegállító a szobában, már csak a barátnő hiányzik. Denise nemsokára meg is érkezik, és hozzálátnak a fagyos hangulatú vacsorához.

A világmegmentő sereg úton van Gene lakása felé, csakhogy útközben megtámadják őket az öregember démonok, akik nagyon nem szeretnék, ha valaki belerondítana a próféciájukba. Ők már nagyon rákészültek, hogy az apokalipszis ma lesz, és kész. Angel viszont végre rájön, hogy ő tulajdonképpen nem is szeretné, hogy vége legyen a világnak, mert még sok tartalmas dolog vár rá: meg kell ölnie Darlát, aztán mind a kétszázvalahány Wolfram és Hartos ügyvédet. Szép életcél. Fent sajnos már a dugásnál tartanak, Gene két lökés között benyomja a kapcsolót. Számukra megállt az idő, de az alagsorban egy öregember démon azon igyekszik, hogy a hatósugarat kiterjessze kicsit messzebb, mondjuk az egész világra.

Angel bevágódik, szétzúzza a berendezést és az öregember démont. Minden visszaáll az eredeti rendbe, Gene nagyot nyögve magához tér, és a jó hír az, hogy így is elment; a rossz, hogy Denise rögtön az aktus után szakít vele. Ja és hát lemaradt a végtelenségig tartó orgazmusról, de ez már csak részletkérdés. Angel és Lorne leülnek elbeszélgetni Gene-nel, és Angel meglepő módon meglehetősen beszédesnek mutatkozik. Lorne meg is dicséri, hogy milyen könnyen megtalálta a hangot egy halandóval. „A szerelmi élete egy katasztrófa és majdnem elpusztította a világot – vannak közös pontjaink” feleli Angel. Valami azért mégiscsak megmozdult benne, mert kezdi belátni, hogy milyen csúnyán elbánt a csapatával.

Hát kezdetben, talán. Amikor Cordy, Wes és Gunn az új, koszos, büdös és tökéletesen ügyfélmentes irodában siránkoztak, akkor határozottan. Viszont amikor Virginia hoz nekik egy dúsgazdag ügyfelet, vastag jutalommal, akkor már kezdenek túljutni Angelen. Egy démon megölése rutinmunka, sőt Wesley briliáns logikával leleplezi a család összes szennyesét – még az örökös impotenciáját is felfedi, aminek elvileg semmi köze sincs a bűntényhez. Végül, mikor a saját maguknak rendezett bulira beállít egy új ügyfél, és Angelt keresi (az Angel Nyomozóiroda nevet megtartották), akkor már rezzenéstelen arccal tudják azt felelni, hogy ez csak egy név. Semmit sem jelent.

Címkék: angel
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása