Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 7x04 - Cure

2008. november 09. 15:29 - Tipca

Jimmy próbálja felvidítani Chloét, aki feltehetően még mindig a fiúja legújabb „vadásszuk le az összes meteormutánst” hóbortja miatt morcos, de nem sok esélye van, mivel Chloe egyszerre csak feláll, és távozik. Nem véletlenül, ugyanis észreveszi Sasha Woodmant, aki az első évadban méheket uszított a fél iskolára. Már hívná is a Belle Reve-et, ám Sasha leállítja, és elmondja neki, hogy már nincs meg a képessége, egy Dr. Knox nevű orvos megműtötte, és a képességeivel együtt az emlékei is eltűntek. Chloe dermedten figyeli a távozó lányt, ám azt már nem látja, hogy a kocsijánál Dr. Knox támad Sashára, és egy CK monogramú zsebkendővel elkábítja őt. Ez egy kis kikacsintás, ugyanis Dr. Curtis Knox nem más, mint az egykori Clark Kent, vagyis Superman, Dean Cain, aki kicsit öregebb és súlyosabb, de még mindig aktívan kalandozik.

Hussogós reggel zajlik a Kent farmon. Clark Lanának hussan el Vermontba juharszirupért, a marsi fejvadász Kara torkának hussan neki, és némi kölcsönös köpködés következik. Clark azt sem tudja, kinek higgyen, hiszen mindkettő azt állítja a másikról, hogy nem megbízható. Végül Kara hussan el otthonról, sértődötten otthagyva a fejvadászt és Clarkot. De csak a pajtáig szalad, onnan kihallgatja a fiúkat, amint arról beszélgetnek, hogy Clarknak még Kara előtt kell megtalálnia az elveszett kristályt.

Ohó, Lex még mindig rosszalkodik, dacára a Lanának tett ígéretének. Most éppen az derül ki, hogy Dr. Knox neki dolgozik, bár való igaz, hogy a doki néha elég önfejűen dönt bizonyos kérdéseket illetően. Lexet aggasztja, hogy sorra tűnnek el a meteorfertőzöttségből kigyógyított páciensek, de Knox szerint ez csak annak az eredménye, hogy az alanyok emlékeit – köztük a 33.1-es labort – kitörölték. Dr. Knox, Lextől való távozását követően, Fűrészeset játszik. Először megígéri egy puha ágyban, eszméletlenül fekvő nőnek, hogy minden rendbe jön, aztán egy rakás zöld trutyiban úszó szervet és zakatoló gépezetet kerülgetve átsétál Sashához, és élve felboncolja. Guszta.

Chloénak nincs jó napja, először összekap Jimmyvel, mert a Knox után való nyomozás miatt lemond egy közös programot, aztán összekap Clarkkal, mert a Knox után való nyomozás miatt összekapott Jimmyvel. Clark meg csak pislog, mint szokott. Chloe terve egész egyszerű, s mint ilyen, meglehetősen veszélyes is: bejelentkezik Knoxhoz képességcsapolásra. Eközben Lana is elérkezettnek látta az időt, hogy beszálljon a mutáns üzletágba, csak ő a jó oldalon, és a meteorfertőzöttek megsegítésére készül vállalatot alapítani. Clark tőle értesül Dr. Knox munkásságáról.

Kara megkörnyékezi Jimmyt, és ráveszi, hogy szerezze meg Lois tönkrement felvételét az űrhajóról, hátha ki tudnak belőle silabizálni valamit. Chloe már indulna is, hogy megejtsék az operációt, de Clark rájött, hogy a lányt csak a beavatkozás érdekli, nem pedig egy cikk miatt nyomozott Knox után, így próbálja megállítani. Chloe azonban hajthatatlan, és megkéri Clarkot, hogyha segíteni akar neki, akkor hagyja, hadd tegye meg.

Knox Sasha hullájától akar megszabadulni Lex műtrágyagyárában, de a kopasz rajtakapja, és beleereszt egy tárat. Csakhogy Knoxot kemény fából faragták, s miután röviden beszámol a leélt évszázadok során őt ért atrocitásokról, egy jobb horoggal kiüti Lexet. Éppen komolyabban is hozzákezdene az ütleghez, mikor behussan Clark, Knoxot nekivágja egy generátornak, aztán biztonságba helyezi Lexet. Jimmy és Kara sikerrel járnak Lois felvételével, és kiderítik, hogy egy újabb titkos kormányépület van valahol Kansasben. Sajnos Chloe pont rosszkor sétál be, így teljesen félreérti a helyzetet. A Jimmynek szánt magyarázólevél a kukában köt ki.

Lex magához tér a kórházban, és miután bemártja Lanát az ellopott tízmillióval, beszámol Clarknak arról, hogy bármit is hisz, Knox még mindig él, és egyenként gyilkolja a pácienseit. Clark máris rohan a Planetbe, de csak a feldúlt Jimmyt találja ott. A kukába dobott levélből Clark rájön, hogy Chloe Knoxhoz ment. Ezalatt a doki már el is kapta Chloét, és őt is készül felboncolni, hogy a szívét a szerelmének, Sophiának adhassa, s így ő is örökké élhessen. Szerencsére csak egyetlen, nem túl mély vágásig jut, ugyanis időközben Clark, Lex segítségével, megtudta Knox hollétét, és megállítja a dokit. A dulakodásban azonban tönkremegy a Sophiát életben tartó gép, és a nő meghal.

A marsi fejvadász elintézte Knox büntetését, habár azt nem hajlandó elmondani Clarknak, hogy hogyan. Beszélgetésüket Kara szakítja félbe, aki megint fújni kezd az izzó szeműre, végül, látva, hogy ez Clarkot nem igazán hatja meg, elrepül. Lana sokat tanult Lextől a házasságuk alatt, ugyanis, amikor Clark rákérdez a tízmillióra, hebeg valamit a vagyonmegosztásról, aztán jó szorosan hozzábújik Clarkok, és elsuttogja a szokásos csodamondatot: sosem hazudnék neked. Most azonban mindkettejük arcáról süt, hogy igazából egyikük sem hisz ezekben a szavakban. S hogy ez mennyire így van, az abból is látszik, hogy Lana következő útja a vadiúj irodájába vezet, ahonnan többtucat kamera segítségével figyeli meg Lexet és a férfi laptopját.

Zárásként Jimmy emlékezteti Chloét a kapcsolatuk boldog pillanataira, és kiböki, hogy reméli, ezentúl minden normálisan zajlik majd köztük, de Chloe lehűti, hogy ez sosem lesz így. A fájdalmas beszélgetés – és az epizód – kettejük szakításával ér véget.

Címkék: smallville
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása