Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 4x04 - Téves diagnózis (fucking short version)

2008. november 08. 22:05 - sixx

Kedvenc heti szappanoperánk (de csak azért, mert az Ugly Betty-t EDDIG nem néztük, bár amilyen fos a Grace klinika, lehet kap egy esélyt) a brazil írók kedvenc fegyverével indítja az epizódot: Callie megbocsát George-nak, mert így lehet még több drámát beleszuszakolni ebbe a borzasztó történetszálba. Azért mondjuk ki egymás közt, hogy a csávó nem az a nagy fogás, az őzikeszem meg a hebegő beszédstílus nemigen lenne elég a való világban ahhoz, hogy egy ilyen kőgazdag faszacsaj, mint Callie belezúgjon, a modellkarriert orvosi köpenyre váltó szőkéről nem is beszélve. De nekünk itt ez jutott. meg az eheti gyerekes történetszál a kórházban elterjedő pletykáról, miszerint fekete vs szőke csajbalhé lesz du 3-kor a menzán.

Nem lesz, de csak azért nem, mert az írók nem elég tökösek ahhoz, hogy teljesen a földe állítsák a sorozatot, inkább kapunk egy moralizálós dialógust a kurválkodásról meg az ingatag férfiakról, amitől majdnem hányunk, de disztingváljuk magunkat, meg eleve szar sárgarépát takarítani a billentyűzetről. A többiek történetszálait nézve Meredith a szokásos "jaj, most akkor hogy is lesz a faszimmal" dolgot viszi tovább, mert Shep közli vele, hogy tervei közt szerepel a letelepedés, csak nem vele, mert csak, habár a dugás addig is fasza tervnek látszik. Meredith pedig ennek ellenére sem rúgja tökön, hanem Lexi húgára ideges, akivel Shep beszélni merészel, és hát jaj, hogy jön ő ehhez.

Lexi Cristina mellé kerül büntiből, ami senkinek nem jó, főleg nekünk nem, mert szegény lányt nagyon baszogatják, és ezt rossz nézni. A főnök tavalyelőtt haldolkó unokahúga megint előkerül, és megint haldoklik, ez pont megfelelő alkalom arra, hogy Adele megjelenjen, és kiossza az exférjét a munkamániával kapcsolatban. Kiosztás van itt még kérem szépen, mert Alex is elmagyarázza Izzie-nek és George-nak, hogy gusztustalan tuskók, ami kissé hogyismondjam, nevetséges Karev szájából, aki pont rámászott Izzie-re miután az megölte egykori szerelmét. Ez a mondat mellesleg aranyat ér dél-amerikai teleregényírók kezében. Beteg van még a kórházban, mégpedig egy olyan akinek semmi baja, illetve van, de nem halálos - ez persze Meredit és a mellé csapott idős gyakornok számára nem tiszta, így tévesen diagnosztizálják a nőt, bravó, aki ezt követően elkúrja az egész életét. És asszem ez a rész ennyi volt, lehet, tényleg előkapom az Ugly Betty-t.

Címkék: grace klinika
17 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fandorine 2008.11.08. 22:22:51

Ehh, tényleg nagyon rövid volt, még bírtam volna olvasni...
Azért Karev szájába mintha adtak volna néhány önkritikus (már nem a karakternek önkritikus, hanem az íróknak maguknak), mikor beszólt, hogy a lányok verekedni akartak, de aztán rájöttek, hogy nincs miért, aztán, mikor leüvöltötte a bambiszemű szőke fejét, hogy pont Georgie-val kellett kikezdenie, és a végén, mikor bement hozzá, és közölte vele, hogy szíveskedjen halkabbra venni a pityergést...
Meredith-től összes szál hajam égnek állt újfent, de a jelenet, amit a végén Dreamyvel előadott, nagyon dézsávü volt, ilyet már mondott a békaszájúnak az agysebész, és előbbi akkor is hasonlóan bambán, hülyén és hisztisen reagált. Ennél életszerűbb jelenet megintcsak elképzelhetetlen: jóképű, jól kereső, okos (???), fülig szerelmes szexisten bejelenti közepesen tehetséges rezidensnek, hogy elvenné feleségül, és élete végéig boldogan élne vele, aki erre fogja magát és elszalad. Nem először a sorozat folyamán. De szexelni továbbra is fognak, nagyszerű. Kardomba dőlök.

Spaeter 2008.11.09. 07:58:15

Ha valaki nem szereti a Grace klinikát akkor miért ír róla "Hogy volt"-ot?
Rövid, lehúzós, ha netán valaki nem látta még, ez alapjén eszébe se jut belenézni. ezért a posztért kár volt...inkább néztél volna helyette Ugly Betty-t.

kiara_vm · http://kiaravm.tumblr.com 2008.11.09. 08:38:12

Szerintem jók sixx grace hogy voltjai. :D nem nézem a sorozatot mindenhéten, de ezt elolvasom.
Bár most tényleg rövid lett :P

Acron 2008.11.09. 08:57:37

Ezért kár volt könyörögni.

ovits 2008.11.09. 09:04:08

Néha csak a hogyvoltot olvasom, de most belenéztem, s kifogtam azt a jelenetet, amiben közlik a félrediagnosztizált nővel, hogy nem beteg. Nem tudom, hogy a House stábja nyúl le ötleteket, vagy fordítva történik, de szinte ugyanaz a jelenet (és történetszál) volt a Houseban is, csak ott férfi volt a beteg, és egy (rák)teszt volt hamis pozitív.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.11.09. 10:18:44

Spaeter,
Sixx már ezer éve szeretné leadni a Grace Klinikát, azért ír róla hogyvoltot, mert nincs más, aki írna.

Egyébként fura ez a hogyvoltozás, nálam is vannak olyan epizódok, hogy egy hétig írom, 10 perces bontásokban, mert annyira sikerületlen rész, hogy kár volt leforgatni. Mégis megpróbálok bele valami értelmet látni, mit is akarhattak a forgatókönyvírók vajon? Ez nagyon nehéz. Aztán átolvasom harmincszor, nehogy mindez átsüssön az irományon.

sélli_ 2008.11.09. 11:18:24

Komolyan nem értem a fikázó kommentelőket, ha nem tetszik ugord át, ne olvasd, vagy írdd meg magad - már ezerszer elmondtuk. Arról nem is beszélve, hogy mindenki olyan stílusban ír, ahogy úri kedve tartja, lásd képernyőd jobb felső sarka...
Az első felét láttam, a többibe belaldtam, de ha jól látom nem maradtam le semmiről :) Meredith húga jobban idegesít bárkinél... Féltéglát neki, de gyorsan!

cavecanem 2008.11.09. 12:41:58

Ugly Betty vs Grey's anatomy? azért ez egy kicsit erős..még akkor is, ha a 4. szezon egyes részei gyenge lábon állnak...az ötödik szezon viszont eddig(tegnap láttam a 7.részt) nagyon ott van...ha nem tetszik inkább ne írj róla hogyvoltot:)

sixx · http://comment.blog.hu 2008.11.09. 12:59:18

ha még egyszer valaki azzal, jön, hogy ha nem tetszik, akkor ne írjak róla, kitiltom a picsába.

fandorine 2008.11.09. 13:00:39

Cavecanem: De most komolyan, miért ne? A Hogyvolt definíciója: "Sorozatepizódok zanzásítva, viccesen, akár gúnyosan, stb." Sixx pillanatnyilag már vagy egy évada leginkább a gúny és a szarkazmus eszközével kénytelen élni, mert ERRŐL nem lehet finomabban. A GA egy jól induló sorozat volt, ami Isten tudja miért, a második évad vége óta valahogy nem gördül. A karakterek bekövesedtek, önmaguk gyenge paródiájává váltak, akikben volt fantázia (Burke, Addison) azokat valahogy el is távolították - más kérdés, hogy Addison fölfelé bukott. Maradt néhány jó mellékszereplő, ld. Náci, de rá meg nem koncentrálnak érdemeinek megfelelően. Én is azt hallottam, hogy jó az ötödik évad, kíváncsi is vagyok rá, sőt, ha tényleg jó lesz, szeretni is fogom.
Mivel viszont egyelőre totál életképtelen a sorozat, és Sixx ezt remekül kifigurázza (igen, nem jó házból való úrilányoknak való stílusban), akinek tetszik, olvassa és röhög rajta ( mint pl. én), akinek meg nem, annak nem kötelező.
Én hétről hétre azért nézem meg, mert egyszerűen nem tudom megérteni, mi teszi ezt a sorozatot Amerika kedvencévé. Komolyan keresem benne azt, ami jó, de már régóta nem találom. Így hát marad a kritikus szemlélet, meg a röhögcsélés a hogyvolton.

cavecanem 2008.11.09. 14:08:36

sixx:??? többet nem tudok hozzátenni...

fandorine: missparker szerint: sixx már ezer éve szeretné leadni a Grace Klinikát, azért ír róla hogyvoltot, mert nincs más, aki írna.??? erre írtam hogy akkor ne...egyébként ez a véleményem, gondolom azért comment blog, hogy leírhassuk amit gondolunk, sértegetni senkit nem állt szándékomban.

kritikus szemlélet vagy frusztráció-levezető hányás?
ami nem tetszik annak a hogyvoltját sem fogom elolvasni, mert nem érdekel, tehát időt sem vesztegetek rá...

ez is egy vélemény és nem kell egyet érteni:)

sziporrka. 2008.11.09. 18:34:37

én a hogyvoltot is szeretem olvasni:), meg a sorozatot is nézni, de az biztos hogy ezt az évadot nehéz lenne mégjobban elcseszni...

yeti68 2008.11.09. 19:03:13

Én nézni is szeretem ,azután pedig jót röhögni sixx hogyvoltjain. Ez a király!

Mostanában azért nézem, hogy később a hogyvoltban szétröhöghessem magam, bírom sixx stílusát!

Ne hagyd abba ! Jó ez a sorozat. Legalább mi jól szórakozunk a hogyvoltokon!:)

fajro 2008.11.09. 19:59:53

Lexit én is szívesen kirugdosnám az egész sorozatból, kezdem átérezni azt, hogy mit utálnak 13-nál house-ban. Idegesítő. És semmit nem csinál. És még csak nem is jó sebész/gyakornok (legalábbis a negyedik évad alapján semmi kimagasló nincs benne.)

És sajnos ebben az évadban még Bailey sem az igazi, valahogy... na mindegy, elkezdem az ötödiket, hátha fejlődnek...

Egyébként tényleg hihetetlen milyen minőségi romláson ment keresztül a sorozat. Kb három hét alatt bedaráltam a négy évadot, és tényleg érezni lehet, de nekem már a második évad vége sem volt az igazi, és onnan csak lejjebb. Jó, akadt néhány jó pillanat, jó karakter, jó szöveg, de az első évadban fordítva voltak az arányok...

Ezt viszont nem bírom kihagyni:
www.youtube.com/watch?v=3yRlnSgu-bY

(Ha már volt, vagy kitárgyaltátok valamelyik régebbi posztnál, akkor bocsánat, de végülis ezt nehezen lehet megunni - szerintem)

butatót 2008.11.09. 22:21:58

fajro 2008.11.09. 19:59:53

Baszki, nem is tudtam, hogy "Torres" tud énekelni. Félelmetesen jó hangja van, érdemes rákeresni. Ezek után nem is értem, mit keres abban a picsogós szarban...

fajro 2008.11.10. 01:41:54

www.youtube.com/watch?v=U-E2O7VFsAw

Érdemes figyelni a szövegre, tulajdonképpen témába vág.;)

mea 2008.11.10. 14:15:02

Köszi fajro!!
Egyetértek Yamamotoval. Nem is értem, hogy neki miért nem csináltak olyan sorozatot, mint Addisonnak. Ennyi humorral biztos sokkal jobban sikerülne.
süti beállítások módosítása