Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 4x11 - Fagyos

2008. november 06. 11:00 - candyperfumegirl

Ez volt az a bizonyos Super Bowl utáni epizód tavaly, az ilyenekkel mindig igyekeznek valami nagyot húzni a stúdiók. A Grace Klinika anno három meztelen csaj egy zuhanykabinba való elhelyezésével próbálkozott, a House pedig egy izgalmas esetet kínált izgalmas körítésben. A hetibeteg is ismerős, Mira Sorvino, aki egy Déli sarki kutatóállomáson tevékenykedő pszichológusnőt alakít. A ciki az, hogy a kutatóállomás valahol a halál nemiszervén található, hóval, jéggel és viharos széllel körülvéve, vagyis nem lehet csak úgy a legközelebbi baleseti sebészetre elugrani a szokatlan tünetekkel.

A kézenfekvő megoldás persze Greg House, de doktorunk most éppen sokkal fontosabb problémával kell, hogy megbirkózzon, a kedvenc kómás betege szobájában kikapcsolták a kábeltévét, botrány. És ha valaki azt hitte volna, hogy egy jégtömbön, vagy neadjisten egy civilizálatlan szigeten élni nomád dolog, az próbáljon csak egy hetet kibírni sorozatgyilkosok, kanos kiégett írók, kertvárosi dealer anyukák és menő plasztikai sebészek nélkül. House-nak a kábeltévé olyan, mint a vikodin, nem tud nélküle élni, de ha mégis erre kényszerítik, akkor a környezete viselje a következményeket. Ekkor szambázik be Cuddy az aktával, de House addig nem ugrik rá a felkínált csontra, amíg a varázsszó el nem hangzik: Déli sark. Elszigeteltség, kihívás, és nam utolsó sorban így garantált, hogy House-nak az életben nem kell találkoznia a beteggel. Cuddynak meg sem kell várnia a választ, már távozik is egy győztes mosoly és diszkrét seggrisza kíséretében.

Kábeltévé nincs, de műholdas kapcsolás van a hetibeteghez, 5.1-ben lehet nézni a Déli sark reality-t, főszerepben a dögös pszichónénivel, ez milyen már. Nem csodálom, hogy valahol le kellett faragni a kórház költségeiből. Innentől kezdve végig egyenes adásban tudnak a hetibeteggel kommunikálni, és utasítani mindenféle életveszélyes és embertelenül fájdalmas teszt elvégzésére, de hogy még izgisebb legyen a dolog, a kutatóállomás finoman szólva nem dúskál orvosi műszerekben. Kutner szerint ez esetben azt kell használni, ami van, mert ő nézi ám a Discoveryt, és onnan tudja, hogy az ilyen állomásokon minden féle okosságot lehet találni, amikből bárki, aki valaha látott egy McGyver epizódot simán összerak egy MR-t, egy robotgépet vagy éppen egy vállról indítható rakétát. A csapat első gyanúja a vesekő, és azt mondják a betegnek, hogy kísérletezze ki, mivel tudná összetörni, kezdje mondjuk hanghullámokkal.

Páciens nincs kimondottan elragadtatva, amikor a teszt során a hanghullámok ízzé-porrá zúzzák a teszttárgyat, olyan nincs, hogy ezt valami olyasmivel is kipróbálja, ami benne van. Csapatot meg közben House utasítja, hogy vegzálják Cameront, ahogy csak tudják, ugyanis Cameron benne van a Kábeltévé Elvételét És Visszaszolgáltatását Megítélő Bizottságban, és ha szorongatják egy kicsit, majd megtörik. Ennél hülyébb feladatot nem is adhatott volna nekik, de ezek egyelőre birka-üzemmódban vegetálnak csak, és csuklás nélkül teljesítik az utasítást. Azért előtte még szólnak Cameronnak, hogy mostantól csesztetni fogják.

Hetibeteg közben letesztelte a vérét, és House és Foreman megállapították, hogy a vesefunkciója gyenge, tehát ha nem is vesekő, de valami vesebaj lesz, adja be magának az előírt gyógyszert. A nő nem hajlandó, mert végesek a készleteik, és hátha másnak jobban fog kelleni a kutatóállomáson. House ekkora álltaságot még az életben nem hallott, de többezer kilométerről nehéz testi fenyítést alkalmazni, lelkére kéne beszélni valahogy. A differenciál most szokatlan módon a beteg részvételével zajlik, de nem is árt, hogy figyelik a nap 24 órájában, mert egyszer csak elkezd fulladni, és mivel senki nincs a közelben, House-nak kell távoktatásban részesíteni, hogy kell beledöfni egy bazinagy tűt a saját mellkasunkba úgy, hogy beinduljon a légzés. Jáj. Foreman ezek után rákra gyanakszik, de hogy azt hogy fogják kimutatni egy röntgengép, egy gombostű és hóbakancs segítségével, az egyelőre rejtély.

Jimmyt épp ideje lesz bevonni az esetbe, a hetibeteg meg megröntgenezi magát. Jimmy a röntgenen semmi meggyőzőt nem lát, ide biopszia kéne, de erre már ötletük sincs, és miközben ezen agyalnak, Jimmynek gyanúsan jó kedve van. Fel se veszi országos cimborája baszogatásait, ráadásul LILA ingben van, ami gyanús, bár nem értem, House miért teszi ezt szóvá, amikor ő maga babarózsaszínt szokott viselni. Lényeg, hogy ezekből a jelekből House kikövetkeztette, hogy Jimmynek CSAJA van, ebből tuti, hogy valami érdekes fog kisülni.

House otthonról csetel tovább a hetibeteggel, mert most éppen le akarja vetkőztetni, és ahhoz tényleg nem hiányzik Foreman, meg a szemöldökhúzogatása. A vetkőztetés persze szigorúan orvosi céllal történik, mert Jimmy szerint ez lehet limfóma, és akkor a betegnek ki kell tapintania a nyirokcsomóit, és ha valahol duzzanatot talál, abból mintát venni. House már előre élvezi ezt a műveletet, de a páciens vérbeli pszichológus, folyamatosan analizálja az orvosát, és viszonylag rövid idő alatt egészen pontosan sikerül levennie House fő személyiségjegyeit. Jimmy szerint House-nak bejön a nő, ezért cseszegeti a szakmáját, a makacsságát, meg úgy általában mindent, nála kb. ebből áll az udvarlási rituálé. Ó te jó ég, akkor ezek szerint évekig kitartóan nyomult Foremanre, és csak most szólsz Jimmy, te nagy bölcs?

Ha már udvarlási rituálénál tartunk, House hangulatos sztriptíz-zenét tett fel a nyirokcsomó vizsgálathoz, let’s get it on. Hetibeteg egy szál zoknira vetkőzik és tapogat, House pupillái tágulnak, de képes még koncentrálni, kiszúr egy kisebb duzzanatot a hasnál. Jöhet az ön-biopszia. Másnap amíg az eredményre várnak, Jimmy megfigyeli hogy haverja tényleg aggódik a betegért, itt valami nagyon nagy gáz van. House pedig Jimmyt figyeli, hogy vajon miért ebédel kórházon kívül, és főleg kivel. Jimmy jól begyakorolt szívhez szóló monológba kezd, „nézd, csak azért nem mondtam el neked, mert…”, de mielőtt még House vészjelzője bekapcsolhatna, haverja már sprintel is kifelé, fuss Jimmy, fuss. Ez elég genya dolog volt, de tény, hogy House ellen hatásos.

Cameron érkezik, és bejelenti, hogy lemondott a Kábeltévék És Idióta Egomániások Kezelését Ellenőrző bizottsági tagságáról, most már nyugodtan leállíthatja róla az ölebeit. Nem megy az olyan könnyen, House további cseszegetésre szólítja fel őket, zaklassák éjszakai hívásokkal, lopják el a betegeit, cseréljék ki a hajfestékét, bármi, csak érjék el, hogy vonja vissza a lemondást, mert nem éli túl, ha kihagy még egy L World epizódot.

Hetibeteg a nyirokcsomó-mintát festi vörösborban (nagyon találékonyak voltak), és közben Jimmyt faggatja, miért is barátok ők House-zal. Az örök kérdés, nem először és nem is utoljára. A teszt egyértelművé teszi, hogy ez nem rák, viszont valami gyulladás, és ebben a pillanatban leáll a beteg másik veséje is. Ez most nagyon szar helyzet, ilyenkor szoktak előjönni az autoimmun betegségekkel, House már rendeli is neki a prednizont. De a beteg nem hajlandó bevenni, kell az még másnak is alapon, és ő nem fogadja el ezt a diagnózist csak azért, mert House azt mondta. Bizonyítsák be neki valahogy, vagy élő adásban nézhetik, ahogy haldoklik.

House átkutatta Jimmy tárcáját, de se fotó, se pajzán-romantikus üzenet rúzsfolttal ellátva nem volt benne, úgy tűnik, Jimmy bebiztosította magát. És közben még azt is volt ideje kiagyalni, hogy igazolhatnák az autoimmun betegséget, ez most nagyon az ő epizódja. Gemkapoccsal, azt kell egy kis fiola vérbe belerázni, károsítani fogja a vérsejteket. Ha autoimmun betegsége van, az immunrendszere azonnal akcióba lép, és rááll a károsult sejtek védelmére, vagyis azok láthatóan meg fognak duzzadni. Amíg erre várnak, House és Foreman leugrik a menzára, ahol Cuddy közli velük, hogy épp most rúgta ki Cameront, mert irgalmatlanul elkúrt valamit. Több, mint gyanús, de Foreman az ártatlan beveszi, és nagyon sápad, pedig ez csak egy közepesen gyenge trükk volt Főnöknéni részéről némi előny megszerzésére a kábeltévé-csatában.

Érkezik a hívás a Déli sarkról, a gemkapocs teszt nem mutatott duzzadt vérsejteket, de House nem hisz ennek a gyermeteg tesztnek, azért is rá akarja venni a hetibeteget a prednizonra. De van egy másik módszer is, hogy az autoimmunt igazolják, ki kell menni a mínusz 50 fokba, és megnézni, növekszik-e a fájdalom, de ez két leállt vesével erősen káros az egészségre, így House szerint ellenjavalt. Foreman erősködik, beteg már belemenne, de ekkor összeesik.

Az egyik munkatársa találta meg ezután, egészen pontosan az egyetlen munkatársa, akit érdekelt az állapota, de addigra hetibeteg már kómába esett. Elkezdte adni neki a prednizont is, de egyelőre semmi javulás, vagyis nem autoimmun betegség lesz. House pedig Jimmyt cseszegeti, bökje már ki, kivel kavar. Az, hogy titkolózik arra utal, hogy House is ismeri az illetőt, és mivel 12 közös ismerősük van, és abból ötnek a nevére sem emlékszik, ez erősen leszűkíti a kört. Cuddy kapásból kizárt, mert Jimmy heteró, de House anyja még játszik, ahogy arra Jimmy felhívja nagypofájú haverja figyelmét, és ezzel sikeresen elveszi Greg kedvét a további találgatástól.

Vissza a hetibeteghez, a vesefunkcióit kell ellenőrizni, de mivel kómában van, erre egy módszer létezik csak. Ha már itt van ez a nagyon kedves és lelkes munkatársa, igazán megihatná a beteg vizeletét, ha szomjas, mert az ízéből lehet következtetni a problémára, eszem megáll, micsoda módszerek vannak. A srác egyetlen kérdése, hogy hogy szerez tőle vizeletet, ha egyszer kómában van, és ebből House-nak rögtön lejön, hogy szerelmes belé, hiszen nem küldte el őket a vérbe, amikor előálltak a sárga koktélos ötlettel, hanem egyből közreműködő volt. Hacsak nem kimondottan erre izgul, ez az igaz szerelem jele, és ez most nagyon kapóra jön, mert innentől kezdve bármire rávehetik, hogy megmentse a hetibeteg életét. Pisi vízízű, ami agyi problémára utal, ez nem túl jó hír.

House-nak eközben még arra is van ideje, hogy kiossza az idióta új csapatát, miért tették azt, amire kérte őket? Ezt ők most nagyon nem értik, tanán azért, mert ez lenne a dolga egy alkalmazottnak, mondják. Igen ám, de nem ennél a főnöknél. House direkt azért adta nekik ezt a feladatot, hogy megtanítsa őket ellentmondani neki, és legalább valami jelét adják, hogy képesek önálló gondolatokra. És fizessék ki a kábeltévéjét. Mindkét ponton csúfosan elbuktak.

Hetibetegnek fúrni kell a koponyáját, nincs mese, mert az egyetlen reményük, hogy az a baj, hogy az intrakraniális nyomás megnőtt. Ezt abból fogják megtudni, hogy ha a lyukasztás után magához tér, igazuk volt. A szerelmes jóbarát tiszta ideg, de csinálja, és szerencsével jár, beteg azonnal felébred. Nagyszerű, akkor a nyomást fel lehet venni a tünetek listájára, és tovább agyalni azon, mi lehet a baja. Kutner most nagyon eltökélt, hogy jó pontokat gyűjtsön be egy mesternél, miután napokig szopóágon voltak, és csak úgy ontja magából a hangzatosabbnál hangzatosabb ötleteket. Az egyikkel telibe is talál, zsírembólia! Csodálatos. Lenne, csak éppen teljesen kizárt, mondja House, mert annak feltétele egy nem begyógyult csonttörés, és mivel látta a beteget teljesen meztelenül…vagyis csak MAJDNEM, mert a zokni végig rajta volt a privát sztriptíz alatt! Nézzük csak meg a lábát, de nagyon gyorsan.

És valóban, látványosan ellilult, kifacsarodott lábujj, eltört, így jutott a csontvelő a vérkeringésébe, ami okozta az embóliát. De a hideg miatt nem érezte, a zoknit pedig nem vette le soha szintén a hideg miatt. A szerelmes jóember majd helyrerántja, és minden a legnagyobb rendben lesz. Sőt, House még egy szívességet is tesz nekik, köszönje a beteg a barátjának, hogy megmentette, megitta a pisijét, lyukat fúrt a fejébe, ki mondta, hogy kihaltak a lovagok? Ezek után megható összeborulás van, s ha már itt tartunk, még mindig nem tudjuk, kivel kavar Jimmy.

House követte a randira, elegáns étterem, bor és romantika, House most már végképp el nem tudja képzelni, ki lehet a nyertes, már az ex Mrs. Wilsonokat is körbetelefonálta, és ekkor állít be TÖRTETŐ CAFKA. Bár Wilson inkább Ambernek szólítja, az sokkal romantikusabb, House pedig kb. a jövő heti epizód kezdetéig fog néma katatón állapotban tátogni ez után a sokk után.

Címkék: house
44 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2008.11.06. 11:29:50

Az egyik legjobb House, és az évad eddigi legjobb része. Az aggódó House annyira jó volt. Meg amikor a csaj kielemezte. Wilson amikor elszaladt, hát az óriási poén volt.

madz 2008.11.06. 11:33:44

Déli-sark
és: déli-sarki

nemtom nekem most elég sok poén kimaradt ebből a hogyvoltból, pl a blackanddeckeres koponyafúrás, meg a végén a nő részéről az a 'wish you were here'-szerű nézés House-ra, amit ő persze viszonzott :)

tóparti látomás 2008.11.06. 12:05:30

Nagyon jó volt ez a rész ;))
House tekintete mikor meglátta "Törtető cafkát" aki Wilsonnak csak Amber az étteremben az nem volt semmi!!
Érdekes fejlemény, én mindenki másra gondoltam csak erre nem, jó kis csavar.
Mira Sorvino a dokinéni szerepére jó választás volt és az a minden elmondó beszédes tekintete a végén House-sal
az nagy volt!!

Llew 2008.11.06. 12:11:34

Jó lett volna ha a dokinénit megtartják visszatérő szereplőnek.

ladybyron 2008.11.06. 12:30:28

A csaj pszichiáter, azaz szintén orvos. :-)) Ez az egyetlen ok, ami miatt talán jobb, ha nem maradt bent, kicsit unalmas, hogy mindig mindenkit orvosokkal akarnak összehozni. De különben így is a leginkább House-kompatibilisebb nőalak, Stacyt kivéve, a sorozat történetében. :-))

Amúgy minden szempontból az évad legjobbja volt. Remek poénok, szellemes párbeszédek, kiváló alakítások, és House a maga teljes bonyolultságában. Ráadásul az új team is kevés vizet zavart. :-))

Llew 2008.11.06. 12:46:53

Így visszagondolva azt furcsállom, hogy a repülő rotorlapát csak a faszi comb artériáját vágta el és nem csapta le a lábát, sőt mintha el se törte volna.

sélli_ 2008.11.06. 12:47:54

Wilson elszalad - giga LOL. A széria -nekem- legkedvesebb, és legjobb része!!!

2008.11.06. 13:52:37

Az évad -eddigi- legjobb része!

Az új csapat mellőzve, érdekes hetibeteg, és k* jó alakítások!

-TÖRTETŐ CAFKA!
-Én Ambernek hívom.

ROTFLMAOWPIMP


Amúgy volt pár érdekesség benne. A röntgen a Déli-sarkon készült. Wilson meg House együtt nézegették az elkészült képeket.
A FEDEX elhozta, vagy hogy?

Lencse. 2008.11.06. 13:56:32

Matiz, ezt a kommentet hogy sikerült megírnod nekünk? :)

Lencse. 2008.11.06. 13:59:49

Amúgy nem hittem a szememnek, egy jó House epizódot láttam, hozta az első évad színvonalát. Leszámítva a szörnyű béna kábeltévé-újcsapat-Cameront szálat, amiből szerencsére kevés volt. Jó a hogyvolt is.

"Azt hittem, leráztalak, mikor visszafelé lépkdtem a hóban." :DD

2008.11.06. 14:06:55

Lencse.
Utolsó mondat a hogyvoltban:
"és ekkor állít be TÖRTETŐ CAFKA. Bár Wilson inkább Ambernek szólítja"
Ahogy elhangzott:
"
-TÖRTETŐ CAFKA!
-Én Ambernek hívom.
"

A röngtenfelvétel amit vizsgálgatnak még mindíg nem klappol. Nyilván vannak legújabb készülékek amik digitalizáják az eredményt de House és Wilson hagyományos röntgenfelvételeket vizsgálgattak úgy, ahogyan a gépből kijön!

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.11.06. 14:15:18

gondolom belemutatták a kamerába a délisarkon, hause megnyomta a prinscreent, oszt' kinyomtatták olyan fóliára... (persze lehet hogy beszkennelték, és e-mailben küldték el nekik.)

winnie 2008.11.06. 14:18:31

"Ez volt az a bizonyos Super Bowl utáni epizód tavaly, az ilyenekkel mindig igyekeznek valami nagyot húzni a stúdiók."

és tegyük hozzá, hogy nem ezt tervezték annak, hanem ha minden igaz, az évadvégi duplarészt. jól kiszúrt a house-szal a sztrájk.

Lencse. 2008.11.06. 14:23:42

"hause megnyomta a prinscreent" :)

PRINT /d:lpt1 c:\mail\income\csinosdokinoadelisarkon.rntgn

Netuddki. 2008.11.06. 14:46:57

Azért engem zavart az a törött lábujj. Egy kicsit erőltetettnek találtam, hogy a nő nem vette észre. Odabent azért nincs annyira hideg, és hát qrvára tud fájni. Na mindegy, ezt leszámítva jó volt.

XiX 2008.11.06. 14:47:25

"kedvenc kómás betege szobájában kikapcsolták a kábeltévét, botrány."
Neki van egy icipici tévéje, az miről megy???

"... szerint House-nak bejön a nő, ..."
Szerintem meg a környezeti tényzők határozzák meg drhúz nők iránti vágyát (pl. legyen érdekes és itt pár km párdon mp a távolság, ja meg jó nő)

"már sprintel is kifelé, fuss Jimmy, fuss."
NAaaa, mágiscsak tanult drhúztól egy kis genyaságot :)))

"ahol Cuddy közli velük, hogy épp most rúgta ki Cameront,"
Hát ha nem Cuddy-tól hallanám el is hinném (ezek nagyon tanulják a genyóságot :))) )

"Cuddy kapásból kizárt, mert Jimmy heteró,"
Akkor Cuddy kihez vonzódik???

"amikor előálltak a sárga koktélos ötlettel,"
Régen így vizsgálták a cukorbetegséget (azér mert cukor van a vizeletben).

"hogy megtanítsa őket ellentmondani neki, és legalább valami jelét adják, hogy képesek önálló gondolatokra."
Gondolkodjanak és álljanak ki az igazukért (ez annyira szimpi).
"A játék lényege, hogy ne legyen játék" mondá 13.

"Kutner most nagyon eltökélt"
Kutner rulez :)))

"és mivel látta a beteget teljesen meztelenül…"
A zoknis rá/lebeszélés az elején, hát gyanús is volt!!!

" ekkor állít be TÖRTETŐ CAFKA"
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

EasyFriend 2008.11.06. 14:47:50

Talán a teljes sorozatból ez a rész tetszett a legjobban, de az évadból mindenképpen. Mindent felvonultatott, ami miatt szeretem.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.11.06. 14:49:40

Nekem pont nem tetszett annyira. :( Bár jobb volt, mint az első, nyögvenyelős részek.

Pont örvendeztünk már, hogy a törtető cafka kikerült, eléggé utáltuk.

Több Mira Sorvinót, kevesebb TC-t!

0Hanga 2008.11.06. 15:11:12

Hát a Cafkára én se gondoltam.

Vörösbor meg minek a Déli Sarkra, lehet ilyen helyekre alkoholt vinni?

Amúgy nekem tetszet ez a rész.

2008.11.06. 15:54:08

A rész nagy volt, a probléma kevésbé: észrevétlen törött lábujj, meg 20 fős kutatócsapat rendes orvos nélkül hónapokra elzárva a külvilágtól....
Meg az eleje is vicces volt: karbantartó és pszichonéni tökig beöltözve, aztán letépik az összes beöltözést, és percekig úgy fekszik a srác a hóban, a csaj meg úgy gyógyítja, hogy nem fagynak meg.
Lett viszont belőle drámai helyzet.

AZso · http://www.azso.hu 2008.11.06. 15:57:04

Tudja valaki, mi volt az a zene a sztriptíz alatt? ;-)

jozicsenko 2008.11.06. 16:28:12

pár apróság:

Az ÁNTSZ és a lila ingek

Charlie plusz Foreman:
-House a nőkkel bunkó
-akkor két évig udvarolt nekem?

Shadow82 2008.11.06. 16:37:59

"Döbbenetes! A bolognai szósz nem festi a limfómát!"

Vagy valami ilyesmi. Én ezen röhögtem a legjobban.

mea 2008.11.06. 16:46:53

Az is szupi volt, mikor mondták Housenak, hogy ezentúl kénytelen lesz földi sugárzású csatornákat nézni és erre megszólalt, hogy a szerdákat vhogy kibírom!!! Csak nem ő is a TV2-t nézi szerdánként???? :)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.11.06. 17:01:13

Törtető C. színésznőként is megérdemli a nevét, nemhiába került vissza a sorozatba :P

és az sem volt rossz poén, kifelé liftből: "És Anyád."

Ház egyre nyomibb, ahogy kutat Jimmy magánéletében... kezd kissé szánalmas szereppé válni.

ja, és egy törött lábujj meggyógyítása egy sima rántással? hehe

candyperfumegirl 2008.11.06. 19:24:49

Igen, valóban nem ez volt betervezve eredetileg Super Bowl-os epizódnak, hanem egy duplarész, de hogy annak mi lett volna a sztorija, és mi valósult meg abból máshogy, azt talán soha nem fogjuk megtudni. (winnie: tuti, hogy nem egy az egyben az évadzáró jött volna ide, mert...spoilerrel tudnék csak erre válaszolni, szóval az a történetszál ide még nem lett volna beilleszthető)

Én is bírom ezt a részt, de hogy a legjobb? Az egész sorozatból?! :O Örülök, hogy sokaknak tetszett, de szerintem ez egy szimpla átlagosan jó House epozód volt, jó alakítással és jó színésszel a hetebeteg esetében, de ennyi. Mindenkinek más jön be, de szerintem a 4. évad ezután indul csak be. Akkor viszont... :)

Vince Larkin 2008.11.06. 19:31:27

mea, a "szerdákat csak kibírom" szerintem szinkronpoén volt...de jó :D
Mira Sorvono is nagyot dobott a részen, csodásak voltak Ház dokival a csupán szemkontakton alapuló "párbeszédeik"

ChPh 2008.11.06. 21:25:05

Hát jah, ez volt az eddigi legjobb rész, ennél már csak két jobb van, de az spoiler...

ChPh 2008.11.06. 21:25:53

jah és az utolsó képek köze be kellett volna tennie HázDoki arcát, mikor megtudja, hogy TC a csaj...

nemvagyokmatyohimzes 2008.11.06. 21:40:16

mea és Vince Larkin, a "szerdákat kibírom" eredetiben "I'll Be Fine On Tuesdays", mert kint keddenként megy

mea 2008.11.06. 21:40:35

Vince
persze, remélem ez tudatos poén volt a szinkronosok részéről :) ha nem, én akkor is nevettem rajta :):)
mint most nem is egyszer :) a vége nagyon ott volt Cafkával. Azért nehezen feledhető, mikor utoljára láttuk és azon gondolkozott, hogy hogyan tud mégis bentmaradni.... Már várom House hogyan fogja szekálni vele Wilsont.

mea 2008.11.06. 21:41:54

Ah köszi! Reméltem, hogy vki bemondja, hogy az eredetiben mi volt a poén :):):)

protkózúzó 2008.11.06. 21:45:16

manapság már digitalizált röntgenképekkel dolgoznak, nálunk is, el lehet simán küldeni e-mail formában aztán kinyomtatni géppel. Odakünt, a csodás nyugaton biztos.

s3v3n 2008.11.06. 23:39:06

hát, átlagosnál picit jobb epizód volt, amúgy eléggé meh. főleg az orvosi eset és annak megoldása, sok sok facepalm-ot érdemel.

whitequeen 2008.11.07. 00:42:51

Az évad egyetlen érté...khm... szóval legjobb epizódja, és az egyik legjobb Hogyvolt!!!! Miközben olvastam, már jutottak eszembe kommentárok, de kb a 4. bekezdésre már annyi idéznivaló gyûlt össze, hogy inkább hagytam a fenébe :) Candy, naon elkaptad megint!:)))
Én is hiányoltam mondjuk vmit, de az csak magánkedvenc... mikor Cate körbemutattatja House-szal a lakását... (sokat segített Simsben :P)
Shipszempontból viszont ez a rész erôsen odab...ott huddystának, hameronistának egyaránt... :D (Cuddy traveszti, Cameront meg ki nem sz.rja le, ha kirúgják :D) De nem olyan nagy baj, kivételesen elárulva igaz hitemet, nem sajnáltam volna nagyon, ha a gyógyult dokinéni bekopogtat az üvegajtón (pár hónap múlva, ilyesmi...) :)

Llew 2008.11.07. 08:57:08

Tegnap megnéztem a Jim bácsis verziót is. Baszki eddig nem gondoltam volna, hogy a Houset is vágják. Miért kell egy 10 órakor kezdődő orvosi sorozatból a vért kivágni? Ki volt az a barom aki ezt kitalálta? Ezek szerint az ER-t is nyesik?
Matiz:
Nem emlékszem a magyarban, hogy volt, de mikor a röntgenezést megbeszélik a nővel akkor valami olyannal zárja a csevegést, hogy feltöltöm ha kész. Szóval elküldte Housenak neten, ő meg fóliára nyomtatta.

ACM 2008.11.07. 09:08:43

Sorvino és az alapsztori nagyon ott volt, és bár számomra nem volt újdonság, mégis egy világ omlott össze bennem, hogy Jimmy összejött TC-vel... :( Na, engem azzal a nővel lehetne kikergetni a világból.

KEEP · http://joomla.blog.hu 2008.11.07. 15:19:42

a héten műtöttek, csak digitálisan továbbított röntgen volt. két kórház közti szállításkor cd-n adták át. zsír, lehet nézni sima pc-n is

whitequeen 2008.11.07. 17:47:07

jaja tényleg, nekem is van olyanom a fogsoromról ^^

whitequeen 2008.11.08. 15:21:26

...nem akartam megFAGYasztani a hangulatot... :>

birdito 2008.11.09. 16:18:59

A röngten ma már Magyarországon is digitális a legtöbb helyen, így e-mailen bármikor el lehet küldeni egy jpg-be, azt előhívni ha valaki akarja.
A hogyvolt tényleg jó volt, kár hogy nem láttam az epizódot.

babó 2008.11.14. 16:16:35

csókolom, nagyon várjuk ám már az eheti hogyvoltot... :))

Kövér_Agár 2008.11.14. 18:33:44

Nem sürgetésnek szánom, kedves Cukorszagú, de jöhetne már az eheti (én ugyanis nem mindig veszem le mindegyik poént még visszanézve sem, de az itteni infóval minden helyére kerül)

2008.11.14. 22:03:10

off off off
Candy, lécci, lécci, lécci, tudom, hogy xar volt a 6. évad, meg zanzásítassz, de Gilmore hiányom (hiányunk???) van....
on on on
süti beállítások módosítása