Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 14x04 - Összeomlás

2008. november 05. 12:40 - zaphodbb

Abby az autóban, Joe hátul ül a bébiszitterrel, Lukáról beszélgetnek, hogy mennyire hiányzik a fiának és Abby reméli, hogy nemsokára itthon lesz. A kórháznál Pratt és Sam, hálálkodik nekik egy szépségszalonos nő, akinek meggyógyították a fiát, bár erre senki sem emlékszik, és most hálából egy napos ingyenes leápolást ajánlgat mindenkinek, Sam hajlik a dologra. A nő Abbyt is elkapja, őt is át akarja változtatni, kicsit félőrült, Abbynek nincs ereje levakarni magáról. Pratt öcsi jön mentősként, hátfájóst hoznak, új társa van, eljópofiznak egy kört Prattel. Tony az intenzívről telefonál a zsenigyerek miatt, valakivel már megint szervezkedik valamit. Morris és Sam a pultnál, Morris lelkes ezerrel, hogy ingyenesen megszépítik. Új pultos érkezik: Javier, kissé buzoid pali, Frank bemutatja mindenkinek, majd Abby is betipeg erősen átváltoztatták, egy szénaboglyára emlékeztet a haja. A többiek alig bírják visszafojtani a nevetést, de Abby megfenyegeti őket, hogy kusti legyen, mert gyilkos hangulatban van

Abby a fájós hátú férfinél akinek úgy tűnik veseköve van. A gyakornok lohol a nyomában, próbálja dicsérni a haját, de Abby egy oldalpillantással elhallgattatja. Pratt egy medencefájós férfit kezel, ízületi kopása van, tönkrementek a porcok. Kiderül, hogy a fickó tudja mi a baja, de már múltkor sem tudta megcsináltatni a csípőjét, mert nem tudná kifizetni a műtétet. Frank ólálkodik a közelben, majd autogramot kér a medencefájóstól, híres focista volt a fickó. Tony és Neela összefut, Neela újra dolgozik. Megtudjuk, hogy Tony azért hívja Maydaynek Neelát, mert ő a kedvenc Bond lánya. Majd továbbmenve, a liftnél Tony összetalálkozik egy régi mentős haverral, aki pletykál neki Pratt öccséről.

Morris a pultnál már teljesen be van zsongva, nagyon készül szépítkezni, Frank nem bírja megjegyzés nélkül persze. Kate érkezik oda hozzájuk, szeretetcsomagot gyűjt Raynek és kerüli Neela tekintetét, aki szintén most ér oda, hogy a többiek megcsodálják, hogy már vissza is jött dolgozni. Morris, Pratt és Frank Abby haját cikizik egy sort, amire ő egyre gyilkosabb fejet vág. Tony jön be a képbe, számon kéri Pratten, hogy nem szólt arról, hogy meleg az öccse. Pratt nem érti a problémát, már miért is kellett volna szólnia, senkinek semmi köze hozzá. Én sem értem egészen ennek a párbeszédnek a lényegét.

A csípőkopásos Mr. Archibald laborja láttán Pratt ideges lesz, kiderül, hogy Vicodinon él az öreg. Több éve szedi, napi 3-4 kell neki, hogy tudjon egyáltalán járni. Annyi vagyona van, ami az anyja háza, de azt nem adja el a csípője miatt. Végül lehúzza az ujjáról a bajnoki gyűrűt, hogy Pratt adja el és műtsék meg abból. Abby újrafésülte magát a mosdóban, cseng a telefonja, rohanás van, a bébiszitter hozza Joe-t véres fejjel, leesett a mászókáról. Morris, Abby, Sam és a gyakornok élesztgetik Joe-t. Abby kérdezgeti a bébiszittert a baleset részleteiről, de az nem tud semmit, csak azt hajtogatja, hogy sajnálja, úgyhogy Abby inkább kizavarja a vizsgálóból.

Tony a zsenigyerekkel, nem engedi még haza, valami meglepetéssel készült anyával együtt. Frank dödörög Prattnek, hogy nem törődik az állam a kiöregedett sportolókkal, a bajnoki gyűrűt nézegetik. Frank szerint ez felbecsülhetetlen érték, vérrel és verejtékkel szerezhető meg, nem szabad eladni. Joe-hoz ugrunk, már sír, ül, jól van. Abby nem akarja hagyni, hogy a gyakornok összevarrja, aztán meg nem akarja engedni a CT-t sem, pedig hányt meg elájult. Morris győzködi, hogy mégis ha nem a saját gyereke lenne, ő mit tenne, amin Abby azért egy kicsit eltűnődik. Tony és a zsenigyerek megérkeztek egy stadionhoz, baseball meccsre szerzett jegyeket Tony, méghozzá az első sorba. A gyereknek eláll a szava.

Abby beadta a derekát, de még mindig akadékoskodik, nem engedi, hogy lenyugtassák gyógyszerrel a gyereket, majd ő apuci könyvével. A gyerek tényleg megnyugszik, de azért a mozdulatlantól messze áll, ahogy elnézem. Tony és a zsenigyerek anyuval a baseball meccsen az első sorban, az egyik játékos átad a fiúnak egy, a csapat által aláírt, labdát, amitől a gyerek lepetézik. Abby a kórházból hívogatja Lukát, de nem, az nem veszi fel. A CT eredménye szerint nincs sérülés, de a bal féltekében talált valamit, úgyhogy MRI-t kell csinálni. Abby összezuhan, hogy akkor mégis szedálni kell. Csóré kölök.

Pratt öcsijét a kórház előtt buzerálja a társa, vörös csipke fehérneműt rakott a cuccai közé. Ettől öcsi kicsit bevadul és nekiesik, aminek az a vége, hogy Pratt is beszáll és kiüti a fickót. Öcsi azonban nem hálás, hanem elküldi Prattet a rákba, aki nem ért semmit. Bent Joe csak sír, csak sír, komolyan, ennek a kis kölöknek a legnehezebb a szerepe az egész sorozatban, két rész óta csak bömböl. Csuni szúr neki nyugtatót, Abby már sír, Sam elráncigálja onnan. Abby kiborul, leülnek Sammel kint. Sam sztorizgat Alexről, akit 3 évesen fellöktek az ugrálóvárban sokszor, de Samet nem engedték be hozzá az ugrálóvárba. Úgyhogy kintről drukkolt neki, a nagy tanulság, anya csak nézhet és remélheti, hogy feláll a kölyök. Pratt és öcsi társa a pultnál, a társ csak viccelt, szabadkozik Pratt előtt. A szépségszalonos félőrült nő közben Franket próbálja rávenni egy kis szemöldökwaxra. Muhaha.

Morris egy gyereknél aki leesett valahonnan, és még a mumustól is retteg, aki zöld, nagy szeme van és fura a haja. Morris megnyugtatja, hogy mindjárt hoz a zöld mumus elleni gyógyszerből neki. A veseköves rosszul van, Morris rohan hozzá, Abby volt az orvosuk, de ő eltérült ugye és nem vette észre, hogy nagy baj van, nem csak vesekő. Csomót találtak a veséjében. A focista medencést tolja ki Pratt, ingyenes programban vehet részt, előrébb került a műtéti listán is és még most kap egy dózis fasza injekciót röntgennel kombinálva, amitől egy hónapig jobban lesz. Cserébe le kell szoknia a Vicodinról.

Morris és a vesés, Neela is ott van meg Kate is, akik vitáznak, Neela nem vágna, valami ballonnal próbálkozna, Kate meg csúnyán néz és lehülyézi. A fickó neje meg simán csak elájul amint vért lát. Káosz és fogaknak csikorgatása van itt kérem. Baseball meccsre ugrás, a zsenigyerek drukkol, Tony drukkol, anya drukkol, semmi izgi. A kórházban Neela már a vesében jár a ballonnal, amit felfújnak. Nem értek ebből semmit, de mindegy. Kate beszól Neelának, hogy csak szerencséje volt, persze ebből Ray vita lesz, ki a hibás kérdéskörben. Neela beolvas Kate-nek, hogy mégis miért lenne ő a hibás Ray balesetéért, majd faképnél hagyja. Én nem is értem mit zsezseg ez a Kate, mikor a történet szerint háromszor megdugta őt Ray és kész, nem pedig a menyasszonya volt vagy ilyesmi. Most meg hirtelen ő lett Ray nagy bizalmasa meg szerelme.

Abby Joe-val, aki ébredezik. Pratt jön be, Lukáról kérdezi, de ő még nem jelentkezett. Abby sírdogál, hogy de borzasztó, ha a saját gyereke van az asztalon. Az MRI eredménye is megvan, semmi baja Joe-nak. Ugrunk a vesebajoshoz, akinek a veséjében hat centis tumor van, a gyakornok hüledezik hogy ezt hogy nem vették észre elsőre. Közbejön Abby, a betegről kérdezget, Morris kinyögi, hogy a fickó rákos, Abby meg lehidal, hogy ezt ennyire benézte. Abby indul haza Joe-val. Morris a mumusos gyereknek gyűjt csokigolyókat, a zöldeket egy gyógyszeres üvegbe rakja és beadja a gyereknek, hogy ez mumus elleni szer, napi kettőt vegyen be 3 hétig.

Abby az autóban Joe-val, telefonál, Luka még mindig nem elérhető. Természetesen balesete lesz ebből, majdnem nekimegy egy teherautónak, mert mijakeresztanyámtérdekalácsáért kell az autóban telefonálni meg a gyereket nézegetni. De semmi bajuk sem lesz, csak szerencsétlen Joe megint rákezd a sírásra. A kórházban az öltözőben a buzoid új pultos és Csuni pletyóznak a szépítkezés közben, Morrist is kezelik épp, csak a lába látszik ki a paraván mögül. A pultos Pratt öcsijére kérdez rá, jó falatnak tartja. A bejáratnál Pratt összefut Morettivel, megérkezett a kongresszusról, amin nem tudtam, hogy ott van, Pratt meg megy hazafelé. A kórház előtt ott van öcsi, sepregeti a mentőt. Utálatos Prattel, aki nem ért semmit. Öcsi szerint kiszúrt vele a bátyja, amikor megvédte, nem akarja hogy helyette vívja meg a harcokat, mert így őt nem fogják tisztelni. Pratt megígéri, hogy ezentúl hagyja, hogy szétveresse magát, erre ölelkeznek. Morrist ugrasztják egy asztmás beteghez, aki egy szobában fekszik a mumusos kis sráccal. Morris épp arckezelésen volt ugyebár, az arca pont olyan, amilyennek a srác a mumusokat leírta. Persze a gyerek ezt rögtön kiszúrja és pánikrohamot kap, visít és tömi magába a zöld bogyókat.

Tony haza kíséri a zsenigyereket és anyát, aki úgy köszöni meg a szép napot, hogy lecsókolja Tonyt. Tony enyhén zavarba jön és elhúz haza. Abby otthon, az üzeneteket hallgatja le, de nem Luka hívta. Aztán csörög a mobilja, de az is csak spam. Majd rátéved a tekintete a borra, amit elfelejtett odaadni Neelának a nagy fejetlenségben. Kinyitja, és bámulja a palackot meg az üres poharat. Ej, Luka gyere már haza.

Címkék: vészhelyzet
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eperlekvár 2008.11.05. 12:53:59

Nagyon remélem, hogy nem csinálnak Abbyből alkoholistát!!!

bjork 2008.11.05. 13:31:27

eperlekvár: késő, mert már alkoholista, amióta a karakter belépett a sorozatba. max azon drukkolhatsz, hogy ne kezdjen el inni újra. :)

Borcsika 2008.11.05. 13:45:50

de hova tűnt Luká, miért nem veszi fel azt a tetves telefont. szem egy olyan nap után, mint amilyen tegnap ASbby-é volt, én simán a Dunának mentem volna, pedig nem vagyok depresszióra hajlamos. remélem, csak kinyitotta a bort, és utána kiönti a klóba.

borivoje · http://egyebek.freeblog.hu 2008.11.05. 14:20:50

Régen, talán középiskolás korom legelején néztem a Vészhelyzetet, akkor tényleg nagy dolognak tűnt. Szokatlan volt az a folyamatos kameramozgás, kapkodás, állandó pörgés. Tegnap megnéztem ezt a részt és... ez mindig ilyen hihetetlenül unalmas? Pörgetik a semmit, nincs egy másodperc sem kérdés és válasz között, de hogy semmi nem történik... Az egyetlen pozitív dolog számomra a Zöld Mumusos rész volt, azon jót röhögtem, de szerintem ez borzalmas... bocsi, jó szórakozást hozzá meg ilyenek, lehet, hogy gyengébb részt fogtam ki (lehet, hogy nem), de ezt le kellett írnom :D

sarah76 2008.11.05. 14:34:17

A ballonkatétert azért helyezi fel Neela, hogy megállítsa a vérzést a veseartériából. A combartériából vezetnek fel ilyenkor az aortán (főverőéren) keresztül a veseartériába egy vékony, hajlékony katétert, amelynek egy kis ballon van a végén, ha ezt felfújják, az kvázi belülről tamponálja a vérzést.
(Ilyen katéteres módszerrel szokták a szívkoszorúerekben is megszüntetni a szűkületet.)
Egyébként nagyon jó volt megint a hogyvolt, egyébként nem bírom Abbyt, de a végére már sajnáltam, miért nem hívta vissza Luka...

gmarisk 2008.11.05. 17:31:49

én a szerencsétlen Joe-t játszó szerencsétlen színész kisgyereket sajnáltam. Mennyit síratták már az egész részben.. Tiszta stressz.. hülye az a szülő, aki hagyja, h ezt csinálják a gyerekével, még ha pénzt is kap érte.

Vicodin- jóhogy House jutott eszembe.
Luka meg jöjjön haza, mert hiányzik a tesztoszteron a sorozatból!

anomália 2008.11.05. 18:59:22

A végén, Abby már otthon, többször mutatnak egy borítékot Mala(Kicsim) felirattal. Nekem úgy tünt, Abby eztán nyúlt az üveg után. Az a szörnyű gyanum támadt, hogy Luka járt otthon, és nem véletlenül nem elérhető. Dráma van?

eperlekvár 2008.11.05. 20:44:29

én egy borítékot láttam Neela felirattal ami a borhoz tartozott.

Luka nem hiszem, hogy csak úgy hazaugrott Horvátországból :)

Vicodinról nekem is House ugrott be ;)

Szegény gyereket én is sajnáltam :(

anomália 2008.11.05. 22:21:10

Akkor megnyugodtam!
A jó megfigyekőképesség alapja,hogy nem netezünk és tévézünk(eszünk és telefonálunk)egyszerre. :-)

Llew 2008.11.06. 08:58:48

Régen is ekkora idő ugrások voltak? Mert múltkor Neela még javában rokkant volt, most meg már visszament melózni, gondolom pár hét eltelt. Meg Morris se nagyon szomorkodott az apja miatt. Luka miért van ennyit távol? Addig a faterral akar maradni míg az meg nem gyógyul? Akkor miért nem vitte magával Abbyt? Ezt a hülye Kate Ray megmentője vonalat elfelejthetnék már, mert nagyon szar. Semmi alapja nincs. Amikor az öreg elmondja, hogy évek óta vicodint szed, Pratt meg lecseszte, akkor nem értettem, hogy mi ezzel a probléma, hisz kedvenc bunkónk is milyen jól elvan. Azért zseni anyuka a csókon kívül elég egyértelmű ajánlatot s tett Tonynak. Én úgy láttam Tony inkább vacillált, mintsem zavarba jött és az lepett meg, hogy nem élt a lehetőséggel. Ennyire bele van/volt esve Neelaba?

eperlekvár 2008.11.07. 13:39:24

Ha Housera gondolsz őt védi Cuddy :)
De attól a gyógyszerfüggés az gyógyszerfüggés és törvénytelenül is jut a "szerhez".

A Luka dolgon én is gondolkodtam... biztos filmet forgatott és kellett a szünet.. csak elég rosszul oldották meg :(

süti beállítások módosítása