Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény Zsaruk 2x10 - Tőrbe csalva

2008. november 05. 11:00 - Dr. Stein (törölt)

Mindenki újságot olvas. Elvérzett  a Lakers, de az Armadillo ügyről megjelent cikk még kínosabb - térünk vissza a legutóbbi flashback után a cseppet sem vidám jelenbe. Valaki nagyon durván kiteregette a városi tanács küldte felügyelőnő jelentését. Aceveda elfoglalt, mint mondja „Vezetnem a város legkevésbé hatékony és szabályos körzetét” és magára hagyja Mackey-t gondjaival.

A gondok csak súlyosbodnak. Felesége hívja, hogy imént telefonált Ben Gilroy. Útban van hozzájuk. A bukott rendőrezredest óvadékkal kiengedték ugyan, de háziőrizetben kellene csücsülnie. Mackey is indul. Julien aggódik, mint mindenki a kapitányságon. Most nősültem, nehogy már kirúgjanak. Danny vigasztalja: csak nekem van félnivalóm.

A rendőrnőt hibáztatják Armadillo megölése miatt (hogy nem vizsgálta át a gyilkost rendesen, mielőtt beengedte a ketrecbe). Claudette segítségét kéri, szóljon már, ha valamire rábukkan. A nyomozónő a szokásos aljas kis sugalmazással célozgat rendőrökre, akik becsempészhették a kést. Aljas, de jogos, mondhatjuk a körülmények ismeretében. Mackey-éknél Ben csinálja a fesztivált. Csak bocsánatot akar kérni - állítja. Láttunk mi már bemikrofonozott főkapitány-helyettest, akárcsak Vic. Átkutatja, most épp tiszta és menekülne az ügyészség elől.

Segítséget kér a lelépéshez, csak a határig. Gilroy mostani állapotában is kínos szemtanú, gondolhatja Mackey, mert végül kocsiba ülnek. Shane hoz új ruhákat, egyelőre kölcsönből, mert Gilroy nője lelépett a pénzzel. Van még 75000 vésztartalék, de el kell menni érte a széfhez. Aceveda épp a városi felügyelőnek tajtékzik, akitől ellopták a papírjait, s így került újságba sok-sok kompromittáló adat a kapitányságra nézve. Mindezt egyébként a felügyelő hordta össze egy ***kupacba, az újság csak hasábokba tördelte. A legrosszabb időzítés, hogy az új csapattag ma kezd a kommandónál. Lem fogja ajnározni. Kibontakozik egy érdekes elmélet. Gilroy-t megkereste az ügyész, de az ügyészt ki kereste meg, hogy a kommandót bemártsa. Talán Claudette? - tippelget Shane, Mackey a századosra gondol. Ekkor kopogtat be új társuk Tavon.

Mackey elküldi Lem-mel autótolvajt fogni, míg Ben dolgát rendbeteszik. Aceveda egy sarkon vár, míg felveszi a főkapitány limuzinja. Idősebb fekete férfi, most látjuk először. Meghallgatja a százados védekezését, melyet még a cikk előtt szeretett volna kifejteni. A bűnözési mutatók javulnak, szemben a rágalmakkal. Mit csinálna a helyemben? - kérdezi a Nagyfőnök. Először kirúgnám magamat, („Ezzel így vagyok én is” - jelzi a másik) de aztán meggondolnám, hiszen így beismerném az állításokat. - magyarázza a százados. Ne ítéljen elhamarkodottan, kéri főnökét. Igazi politikus az öreg. Aceveda kap még fél évet, ha megválasztják tanácsnoknak, akkor segít a rendőrségnek, ha mégis veszítene, kirúgják a testülettől szép csendesen. Jó alku, a százados elfogadja.

Vágás után politikai mentoránál találjuk, aki ellenkampányra buzdítja, kis rágalomhadjáratra. Jelöltjének nem nagyon tetszik a terv és nemet mond. Julien és Danny egy csapat verekedő kurvát fékeznek meg. Egyikük  - a provokátor - terhes és a rendőrökben körvonalazódik, hogy ilyen. közvetett módon akarja elvetetni a gyereket. Claudette-Wagenbach rablógyilkosság ügyében nyomoz. Dutch mellékesen sikerlistát állít össze ténykedéséről, mert szerinte érdemtelenül mellőzik. Kiderül, az áldozat szívrohamot kapott, esés közben beverte a fejét, onnan a sérülés. Sikerült megszerezni Gilroy pénzét, segítőtársuk Armadillo ex-okmányhamisító szakembere, aki elballag a pénzért. Egy jó munkaerőt nem szabad leírni. Szinte deresek a  falak a búvóhelyen, annyira hűlt helyét találják Ben-nek. Megitta az utolsó sört is. A legközelebbi bárban akadnak rá, ahova a már ránézésre alkoholista exrendőr bevette magát.

Közben a kocsmáros már kihívta a rendőrséget Ben viselkedése miatt, ideje lelépni. Aceveda összehívta a csapatot, menniük kell. Az elázott Gilroy kettesben marad a hamisítóval. Lem és Tavon egy ellenkező autótolvajt hallgat ki. Az új fiú megunja a szövegelést „Nem dobom fel az unokatesómat!” és felrúgja az illetőt. Üdvözlet a csapatban! Claudette nyilvánosan és hangosan leordítja Aceveda főnököt, amiért nem hagyja a betöréses ügyet befejezni, szerinte a rabló külsejétől kapott szívrohamot. Talán ezt nem a kapitányság teljes állománya előtt kellett volna tennie. Mindenesetre együtt érző lélekre talál a másik kígyó, a városi felügyelő személyében, aki a klotyiban vigasztalja. Később Wagenbach is csatlakozik hozzá, immár a betörés helyszínén. Valaki ellopta az összes rúzst és felette a sütit. Narkós csaj - hangzik a találgatás. Long John feje magasan van, sapkája alatt az anyag, amit utcán árul. Claudette nála érdeklődik egy tegnap esti vásárló felől. Nancy, a transzi volt utolsó ügyfele.

Ütött-kopott kisteherautó képében megérkezik az embercsempész járat. Nem megbeszélt randevút látunk, ahogy Mackey és Shane hagyja szanaszét szaladni a Mexikóból érkezett illegálisokat és pisztolyt fog a sofőr fejéhez. Micsoda kedvező alkupozíció, az embercsempész a kevéssé népszerű USA-Mexikó járattal hajlandó elvinni emberüket. Tavon melegítős, fukszos fekát játszik, mint lopottautó-beszállító. Erre rájátszik a testi-lelki zsarolással megdolgozott unokatesó is. Sikerrel, kis kötelező kakaskodás után alku születik egy lopott verdáról. Jó srác ez a Tavon, már a belépőnél látszik, hogy kedvelni fogjuk.

Közben Claudette bizonyítékokat mutat Danny rendőrnek, hogy kedvenc kommandós parancsnoka érdekében állt kést adni Armadillo gyilkosának. Danny hitetlenkedik. A kommandónak szemet szúr, hogy senki nem keresi Gilroy havert, aki immár hivatalosan is szökevény. Gyanús ez, főleg egy időben az újságcikkel. A józanodó szökevénynek épp útlevél készül. A visszatérő kommandónak elmeséli, hogy Terry rendőr ügyét újranyomozzák. Ő ugyan nem köpött semmit, de odafenn rajta vannak a „baleseten”. Egyetlen hangsúllyal volt csak több a kelleténél, hogy a beugrató kérdésre Mackey gyanút fogjon. Ismételten átvizsgálják Gilroy-t és hoppá, a gatyájából kerül elő egy mikrofon.

Szerencsére nem adó-vevő, csak magnó. Shane kérdőre vonja pisztollyal, párnán keresztül fenyegetve. Az épület előtt egy furgon figyel - vallja be az. Semmit sem használhatnak fel - ébred Mackey, irány Mexikó, haver! Gilroy nem így gondolta, akart a halál Mexikóba menni. Most sír. Mackey megkeresi Aceveda-t, ott lebzsel a felügyelő is. „Gilroy megkeresett, hogy segítsem át a határon. 15 éve ismerem, segíteni akarok, de nem úgy, hogy bűntényt követek el” - mondja és a környéken heves földmozgásokat figyelnek meg, a mennyezet veszélyben. Aceveda intézkedik. Lem érkezik, Tavon üzletfele előrehozta egy nappal a lopott kocsi leszállítását. Aceveda odaküldi őket. Danny kérdőre vonja Vic-et az Armadillo-gyilkosság okán.

Nagyjából kiderül, hogy Claudette bujtogatta fel. Csalódott, a sok-sok falazás után nem erre számított titkos szeretőjétől. Lepukkant drogtanyára hatolnak be a rendőrök. Wagenbach csapata a drogos transzvesztitát keresi. Bűnjelekkel körbevéve, transzban találnak, vagy legalábbis nagyon elszállt állapotban. Városházi felügyelő telefonál. Telefonál az ügynököknek, akik megszervezték a Gilroy-csapdát, hát, legalább tisztán látunk. Danny és Julien a marakodó kurvát győzködi, hogy ne rúgassa szét a hasát, spontán vetélésért. Végül Danny bejelenti: örökbe fogadja a csecsemőt, ha a nő rendesen megszüli. Nem adja a gyerekét egy fehér zsarunak, inkább puszta kézzel megfojtja. Köszöntjük az adófizetőket egy szebb Amerikában…

Gilroy fitten, majdnem józanul száll ki egy taxiból, üldözőit lerázta, útra készen áll. A búcsú csak félig megható, van egy kód, amit ha Shane bediktál az embercsempésznek, simán kinyírja utasát. Tehát jobb nyugodtan végigülni az utat a határig és soha többé ne lássák egymást, tanácsolják. Mackey talán nem lövetné öreg barátját, de Shane igen - látja be Gilroy. Egy utolsó jó tanáccsal búcsúzik, ne légy kapzsi, és elhajtanak a kies Mexikó felé. Visszaérve a kapitányságra Tavon haverral és a lebuktatott autódílerrel futnak össze, jó munka volt. Nagyon csalódott városházi tisztviselő kígyóasszony érkezik: Gilroy eltűnt, csak egy magnót találtak.

Nahát - csodálkozik Mackey, délután még ott hevert részegen, biztos nem jutott messze, keressék csak. Felülvizsgálja álláspontját, mégsem Aceveda próbálta csapdába csalni, hanem a nő. Az epizód az álnokság méltó büntetésével zárul. Nagyfőnök meghallgatja stábjával a hangfelvételt (vágó: Mackey nyomozó) és semmilyen kompromittálót nem talál rajta. Köszönjük, Ms Izé, nem ért el eredményeket, pakoljon. A másik összeesküvőt, Claudette nyomozót Mackey tájékoztatja rókamosollyal: „Én nem megyek el innen”. Claudette sem, tehát a háború folytatódik.

Címkék: kemény zsaruk
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Stein (törölt) 2008.11.04. 05:35:06

Bocsi, de technikai okok miatt ma nem lesz Orion, jövő héten egyben lesz leadva.

Dallas 2008.11.05. 14:16:40

Stein, lehet, h nem figyelek, de ez melyik évad és hol megy?

Dr. Stein (törölt) 2008.11.05. 18:07:54

Második évad és az itthoni gépemen :)
Bocs de nem néze.... - ilyenért tiltanak ki a comment-ről. Szóval én már eleve darálással kezdtem nézni. Passz.

Dallas 2008.11.06. 10:50:40

Nem értelek, de mindegy. Már azt hittem megy az utolsó évad valahol én meg nem figyeltem. Ennyi, kösz.
süti beállítások módosítása