Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Weeds 3x01 - Doing the Backstroke

2008. november 04. 15:00 - wayout

Egy kedves, átlagos amerikai családot látunk, amit éppen az anyuka gyermekkori otthona felé igyekszik. A gyerekek unatkoznak a hátsó ülés, nem érdekli őket anyjuk szülőotthona, inkább a plázába mennének. Meg is érkeznek egy kis lelakott kertvárosi házhoz és mivel a kislánynak nagyon kell pisilni, nem várják meg a kopogásra adott választ és egyszerűen bemennek az óvatlanul nyitva hagyott ajtón. Nos, amit bent találnak, attól szerintem a gyerkőc alapból összepisilné magát, nagyon sok rosszarcú maffiózót, nagyon sok fegyverrel (nem látják őket, de véletlenül éppen mindenki rejteget valamit a háta mögött). U-turn megemlíti, a jámbor scottsdalei családnak, hogy micsoda véletlen, neki is él ott rokona, egy bizony Hideg Vér nevű, 160 kilós és közel 2 méteres unokatestvér, egyszer igazán összefuthatnak vele egy kis nachost eszegetni.

 

Nancy a háttérben kétségbeesetten próbál jelezni, de sajna a kedves kis család nem fog rajta segíteni, mert ugye nem volt senki otthon, amikor idejöttek és ők most éppen a helyi plázában bowlingoznak, ahogy ezt egy átlagos amerikai családnak illik. A maffiózóknak volt gyerekszobája, udvariasan elköszönnek a kislánytól. Sajna Nancy nem nyomhatja meg azt a bizonyos RESET gombot, így neki még mindig nagyon gyorsan meg kell találni a 15 kiló marihuánát, különben Conraddal golyóval a fejükben, meg az összes egyéb testrészükben, fogják végezni. Nancy újra telefonálni próbál, bezzeg mindig akkor nincs térerő, amikor a legnagyobb szükség van rá. Silas kisebben, de szintén szarban van, mert Celia elhatározta, hogy mindenáron meg fogja fingatni.

Mivel az a létfontosságú gandzsa az ő kocsijának a csomagtartójában csücsül, jobbnak látja bevallani a köztulajdon rongálást. És itt szól közbe az élet, aminek remek humora van, ugyanis a rendőr kijelenti, hogy gyanúsítottal a hátsó ülésen nem viheti el Celiát, így az fogja magát és Silas autójával megy haza. Az tény, hogy a bűnözéshez nem kell egyetemi diploma, de ész azért igen, Silasnek lehet, hogy meg kéne fontolnia a Starbucksos karriert… Nancy végre talál térerőt és ismételten felhívja Silast, csakhogy a telefont Celia veszi fel, aki arról panaszkodik, hogy neki kell megtankolnia a mihaszna elsőszülött kocsiját. Nancy csak annyit hall meg, hogy Silas a rendőrségen van és gyorsan lecsapja a telefont.

Ezután egy pillanatra még Celiát látjuk, aki rossz gombot nyom meg, és véletlenül kinyitja a csomagtartót. Nancy közli a rosszarcúakkal, hogy neki és Conradnak el kell mennie valahova, hogy megtudják hol a fű. Conrad, aki már járatos a bűnözésben valamennyire, magára irányítatja a fegyvereket, mert ez egyiküknek maradnia kell különben mi garantálja, hogy vissza is jönnek. Gardedámként az örmények, a kecskeszakállas Bassát, míg U-turn jobb híján Marvint küldi. Nancy tényleg mázlista, hogy mindig megússza, hogy benyúljanak a szoknyája alá, most is az örmény vezír felszólítja Bassát, hogy nincs nemi erőszak, mert ez üzlet… Andy eközben Abumchuk segítségével megpróbálja előkeríteni a gondjaira bízott Shanet. Abumchuk nem örül, hogy Andy szólt a rendőrségnek, mert akkor könnyen ugorhat a fejpénze, így figyelmezteti Andyt, hogy ha valami rosszul sül el, akkor az ő vécépapírjaként fogja végezni.

Eddigre Kat már meg is unta Shanet és talált magának új, felnőtt játszótársat Medve személyében, így vele fog Dél Amerikába utazni, Shanenek meg odaadja a furgont, hogy kedvére elmehessen bárhova. Shane még csak 12, így vezetni nem nagyon tud, ezért Kat azt javasolja neki, hogy gyakoroljon egy kicsit a parkolóban mielőtt elindul. Shanet érhető módon eléggé felzaklatja a helyzet, de Kat azzal bíztatja, hogy ez egy remek lehetőség arra, hogy új dolgokat tapasztaljon meg és ad neki 13 dollárt apróban, amit a női vécé tampon automatájából szabadított ki. Asszem újabb érdekes fejezettel lett gazdagabb Shane jövőbeli memoárja. Marvin elég rosszul reagál a tényre, hogy egy rendőrőrsre kell mennie Nancynek, de ő biztosítja, hogy nem lesz gáz, nem egy zsaruval, hanem egy bűnözővel lesz találkozója.

Marvin azonnal témát vált és megkérdezi Nancyt, hogy együtt van-e Conraddal, mert nehezen lehet elhinni, hogy ilyen vonzó ember, a hormonok és egyéb segítségével ne szűrjék össze a levet. Nancy nagy nehezen kinyögi, hogy egyszer csókolództak, de nem beszélték meg és most elég kényelmetlen helyzetben vannak szóval nincs idő az érzelmeik kielemzésére. Az angolt gyengén beszélőn örmény megunja mellettük a szájtépését és bezavarja Nancyt a yardra. Dean és Doug befejezték a cicakaratét és kiderül, hogy a szemet szemért elv alapján Dean elmondott mindent Danának. Így most már Doug házasságának is vége, mert a neje a szex után a nyilvános megszégyenülést utálja a legjobban (arany pillanat, mikor meg tudjuk, hogy született ennek ellenére 4 gyerekük: sok tequila, az asszony aludt közben, szex egy Lexusért és pulykalegeltetés, be kell, hogy valljam ez az utolsó nem esett le…).

Minden szar ellenére valahogy mégis kibékülnek és elszívják a békepipát, vagyis jelenesetben beszedik a békegyógyszert, amit Celia feneketlen gyógyszeres szekrényében találnak. Shane jobb híján elkezdett hát vezetni a parkolóban és ahhoz képest, hogy 12 éves és most csinálja először elég jól megy neki. A rendőrségen Nancy azon lamentál, hogy az egész valójában az ő hibája, hisz 15 hónapos korában fejre ejtette Silast. Silas nyilván ennek a kisbabakori balesetnek köszönhetően nem igazán érti a szitut és csak annyit kérdez, hogy ha Celia nem kapja el, akkor most üzletelnének-e. Silas röhög, nem veszi komolyan az , amikor Nancy virágnyelven kérdezi meg, hogy hol az áru, de azért a meg fognak ölnire már leesik neki, hogy nem babra megy a játék.

Silas elmondja, hogy hol a gandzsa, Nancy kis híján elájul, majd fogja magát és elhúz, a hálátlan elsőszülöttet, pedig a rendőrségen hagyja. Nancynek eszébe jut, hogy van egy másik gyereke is, így felhívja Andyt. Andy még mindig nem találta meg Shanet, kamuzik valamit Nancynek és reménykedik benne, hogy csak megtalálja minél hamarabb. Sikerült nyomra akadniuk Abumchukkal, beszélnek a benzinkutassal, aki utoljára látta őket. Abumchuk mivel Kat és Shane már nincsenek együtt lerázza Andyt és jól be is húz neki, mert paraszt volt vele végig és neveken szólította, mint Hó Niggah. A fűhadiszálláson a mosogatóba pisilő U-turn ajánlatot tesz az örményeknek, kivásárolja őket 150 ezerért a buliból. Az örménynek meg jobb, mint a semmi alapon bele is mennek. Nancy most Celiát próbálja kétségbeesetten elérni mindhiába. Az örmény rosszarcú, egy telefon után se szó se beszéd kiszáll a kocsiból és otthagyja őket. Marvin megijed, hogy esetleg felrobbantják a kocsit vagy hasonló, de aztán ő is kap egy telefont miszerint mostantól teljesen U-turné Nancy áruja és segge.

Mostanra Dean és Doug már teljesen beálltak a sok gyógyszertől és azon kezdenek el versenyezni, hogy kinek van nagyobb farka. Ez közös gatyaletolásba és recskázásba torkollik, amit drogokra igyekeznek fogni, és gyorsan úgy tesznek, mintha meg sem történt volna. Abumchuk nélkül Andy kénytelen stoppolni, ám egy idő után felfedezi az elhagyatott kék furgont az út szélén és elhajt vele. Marvinnak tetszik a környék, ahol Nancy lakik, meg is kérdezi, hogy vajon van az embereknek riasztója itt. Nancynek végre sikerül elérnie Celiát, aki annyit mond, hogy állta a szavát és hazavitte Silas kocsiját. Mivel ez nem Nancy szerencsenapja, mikor hazaérnek, nem találnak semmit a csomagtartóban Marvinnal. Újabb telefon Celiának, aki Nancy kertjében vodkázik. Nancynek sikerült nagyon rosszkor összevesznie Celiával, aki láthatólag nincs túl jó idegállapotban, és ezért beáztatta mind a 15 kiló mariskát Nancy medencéjében, természetesen tette mindezt Nancy érdekében. Asszem U-turn kibaszott dühös lesz.

 

 

A mostani Little Boxes a Randy Newman féle verzió.

Címkék: weeds
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása