Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angel 2x12 – Véres pénz

2008. november 04. 14:00 - foxglove (törölt)

Angel és a többiek még mindig külön utakat járnak. Jobb, ha szoktatjuk magunkat a gondolathoz, mert ez a felállás jó darabig nem fog változni. Lássuk, ki mivel tölti az idejét. Wes és Gunn például Rizikóznak, Cordy lakásán. Ez nem túl izgalmas. Mind a hárman egyetértenek abban, hogy felesleges várniuk Angel hívását (bocsánat, az új szabály az, hogy az A betűs szót nem szabad kiejteni), így megpróbálnak a saját lábukra állni. Wes és Gunn lelkesen tervezni kezdik az új névjegykártyát és az új cégmottót, és észre sem veszik, hogy Cordynak látomást kap. Végre nem egy nagy, zöld démon, hanem egy kétfejű, tűzokádó démon ellen kell harcolni, bár látni ugyan semmit nem fogunk már ebből.

Angel esti programja pedig abból áll, hogy az utcán, sétálgatás közben nekimegy egy szőke lánynak. Helyesbítek: fiatal, szőke, kékszemű lánynak. Azt hiszem, ennél többet nem is kell mondani, Angel ízlése elég kiszámítható tud lenni. A lánynak egyébként komoly előtörténete van a Buffyverse-ben. Először a Buffy 2x07-ben szerepelt, mint Chanterelle, aztán a 3x01-ben, már Lily néven. Utóbbi epizódban, Buffy Anne Summers tiszteletére vette fel az Anne nevet, és onnantól kezdve szerencsére már végig ezen a néven fut, így most is. Anne egy fiatalokat segítő jótékonysági központban dolgozik (szintén Buffy hatására), éppen oda szállít egy doboznyi adományt. Angel ügyetlen, irulós-pirulós beszélgetésbe elegyedik vele, aztán mindenki megy a saját dolgára. Eddig ez semmivel sem tűnik izgalmasabbnak a Rizikónál, de azért nem is ilyen egyszerű a helyzet.

Ugyanis, amikor Angel hazatér, akkor kiderül, hogy az egész „egymásba botlás” előre megrendezett volt. Nála van Anne pénztárcája, benne az irataival, a lakás fala pedig Anne fotóival van kitapétázva. És az egyik fotón Lindsey-vel együtt látható. Angel az új „munkatársától”, Merltől megtudja, hogy a Wolfram és Hart egyszer kisegítette anyagilag Anne-t és az alapítványát, csak úgy puszta szívjóságból, viszonzás nélkül. Na persze. Angel tovább folytatja a kis játékot, és meglátogatja Anne-t az otthonban. Még adományt is hoz, Cordelia legutolsó divat szerinti ruháit. (Engem ez a tett győzött meg végleg, hogy Angel tényleg gonosz lett.) Anne körbevezeti Angelt, és közben elmeséli, hogy a központ milyen sokat köszönhet az „őrangyalának”, a Wolfram és Hartnak. Megmentették őket a kilakoltatástól, és most egy jótékonysági bált szerveznek nekik, vadnyugati téma, hírességek, sztárok, nagy buli lesz. Angel érdeklődve hallgatja.

Merlhez Angel távozása után újabb hívatlan vendég érkezik, most egy nagydarab kék démon (úgy látszik, elfogyhatott a zöld festék), a megjelenéséből ítélve valószínűleg valamelyik déli államból (Texasra tippelnék) érkezhetett, és Angelt keresi. Merl készségesen megosztja vele az információit, kezdve Anne-től egészen a Wolfram és Hartig.

Wolfram és Hart. Lindsey és Lilah, a két újdonsült társelnök tanácskoznak, a téma természetesen Angel. Lilah elég ideges, Angel ugyanis előző éjjel elbújt az autójában, hogy jól megijesztgesse, és közben gyanúsan szemezgetett Lilah nyakával. Ekkor állít be hozzájuk Boone, a kék démon, aki önként felajánlja, hogy gondoskodik helyettük Angelről. Még a húszas évekből ismerik egymást, azóta van egy befejezetlen ügyük, amit Boone szeretne lerendezni. És azt is tudni akarja, hogy képes-e legyőzni Angelt. Lindsey-nek tetszik az ötlet.

Vissza Merlhez, akit a változatosság kedvéért most Lilah vár, és mindent tudni akar arról, hogy Angelt mi érdekli mostanság. Merl megadóan elmeséli a sztorit Anne-ről és az alapítványról. Angel közben úgy dönt, hogy ezentúl őszinte lesz Anne-nel, és inkább megpróbálja rávezetni arra, hogy a Wolfram és Hart rossz. Nagyon rossz. És igen, az igazsághoz hozzátartozik, hogy ő már egy ideje követi és fotókat készít róla, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy a Wolfram és Hart rossz. Egy gonosz, haszonleső cég, akik el fogják venni tőle a jótékonysági alap nagy részét, neki jó, ha 5% jut majd. És ezt bizonyítani is tudja. Anne nem hisz neki, egyelőre leragadt a „követés” és a „fotók” szavaknál, ám ebben a pillanatban a feldúlt Lindsey érkezik hős megmentőként, magával hozva Boone-t. Angel és Boone közelharcba kezdenek a viszontlátás örömére. Boone áll jobban, és Angel egész egyszerűen kisurran előle az ajtón, ilyen sem volt még. Boone utánamenne, de Lindsey odasúgja neki, hogy majd később.

Lindsey egyedül marad Anne-nel és megpróbálja rávezetni arra, hogy Angel rossz. Nagyon rossz. Egy pszichopata, kiszámíthatatlan, skizofrén vámpír, aki egyszer levágta a kezét, és azóta zaklatja a munkahelyét. És egyáltalán szó sincs arról, hogy a Wolfram és Hart le akarja nyúlni a pénzt. Anne habozva megemlíti, hogy Angel azt állította neki, hogy bizonyítéka van rá. Lindsey idegesen kijelenti, hogy ugyan, lehetetlen, hogy ezt bizonyítani tudná. Azért a biztonság kedvéért gyorsan egyeztet Lilah-val, hogy kiszivároghatott-e valami. Lindsey rájön, hogy ha Angelnek tényleg van valamije, akkor azt a bálon akarja felhasználni, hogy nagy nyilvánosság előtt járassa le őket.

És igaza is van, Angel a gyászos megfutamodása után visszakullog Anne-hez, hogy megkérje, segítsen neki lejátszani egy felvételt a partin, amiből kiderül majd az igazság. Anne-t ugyan nem érdekli, hogy Angel pszichopata, sem az, hogy vámpír (néhány éve önként jelentkezett volna vérdonornak), de nem hajlandó segíteni neki abban, hogy tönkretegye az adománygyűjtést. Még ha 5%-o kap, neki már az is bőven elég, jó ideig fedezni tudná ebből is az alapítvány költségeit, és őt csak ez érdekli.

Elkezdődik az adománygyűjtő bál, Lindsey feszülten ellenőrzi, hogy a biztonsági rendszer működik-e. Elvileg minden bejáratot ellenőriznek, és az teremben egy élő vámpírdetektor is van (egy fekete csuklyát viselő, Zorn nevű démon). Ha Zorn vámpírt észlelne, azonnal értesítik Boone-t. A teremben a kivetítőn a néhai Hollandot láthatjuk, amint szívfacsaró beszédet mond arról, hogy milyen szomorú is a hajléktalan gyerekek sorsa (illusztráció: beazonosíthatatlan nemű, zavarodottnak tűnő fiatal egy padon), de az East Hilli Gyermekközpont igazi reménysugár a számukra. (Illusztráció: Holland felsegíti a fiatalt, akinek ettől felcsillan a szeme.) Végül Holland felszólítja a közönséget: „változtassuk meg együtt a világot!” Hát ez igencsak megható volt!

Lilah lép fel az emelvényre, és lelkes felkiáltással megragadja Holland utolsó mondatát, akkor lássunk neki az adományozásnak. „De nem azért vagyunk itt, hogy pénzt kérjünk – hanem, ha kell, fegyverrel vegyük el Önöktől!” – tájékoztatja a vendégeket pajkosan Lilah, aztán bejelenti az est sztárjait, néhány híres, vadnyugati cowboynak öltözött sorozatszínészt. A színészek végigjárják a termet, viccesen játékpisztolyokat szegeznek az egybegyűltekre, és az előre megbeszélt módon begyűjtik a pénzes borítékokat. Egy vendég adományozás közben kíváncsian megkérdezi az egyik színésznőt, hogy a karaktere vajon a nézettség miatt lett leszbikus a sorozatban – nehéz nem arra gondolni, hogy ez kikacsintás Willow felé.

A nagy örömünnepben Lindsey elfelejt Angel miatt aggódni, pedig kéne. Angel ugyanis bent van a teremben, valahogy hatástalanította a vámpírdetektort, sőt, most Zorn csuklyájában figyeli az eseményeket. Boone viszont rátalál, és nagy birkózásba kezdenek a terem közepén. A biztonságiak lefogják Angelt, Lindsey önelégült fejjel hozzálát a megmotozásához, a kazettát keresi. Nincs nála. Boone viszont hirtelen hangnemet vált, és barátilag paskolgatni kezdi Angel vállát, mire viszonzásul Angel megköszöni neki, hogy bejuttatta. Lindseynek most esik le, hogy akkor ő most itt át lett verve. Lilah is kapcsol, a kazetta Anne-nél van. Anne lassan a médiaközpont felé kezd sétálni, a kazettával a kezében. Lindsey és Lilah őrülten kezdenek átgázolni a tömegen, hogy megakadályozzák (amit pár szemfüles operatőr rögzít is), de késő. A kivetőn megjelenik… Cordelia csizmája. Jelenet 1: Cordy és Wes civakodnak. Jelenet 2: Cordy egy ruhafogassal próbál egy jelenetet. Jelenet 3: Cordy egy tejreklámra gyakorol, és a Mmm…Tej! szlogent ismétli, különböző stílusokban. Jelenet 4 (ez aratja a legnagyobb sikert): Wesley szexi táncot lejt a kamerának, egyre kevesebb ruhában.

Lindsey nagyon okosan rájön, hogy soha nem is létezett kompromittáló felvétel. Angel derűsen bevallja, hogy csak az volt a célja, hogy rájuk ijesszen. Ja, és hogy megszerezze a pénzt. Merthogy a műsor közben az összegyűjtött pénznek valahogy lába kelt. Lilah és Lindsey emiatt újabb fejmosást kapnak a Wolfram és Hart irodájában. Nemcsak hagytak elveszni két millió dollárt, de „szégyent hoztak a cégpolitikára” azzal, hogy egy bérgyilkossal meg akarták öletni Angelt, aki ráadásul végig összejátszott vele. Lilah engedelmesen bólogat, Lindsey viszont megint széllel szembe akar pisilni, és számon kéri a főnököt, hogy magyarázza már meg neki, hogy miért nem szabad megölni Angelt. Lilah pár lépést arrébb megy, jelezve, hogy neki semmi köze Lindseyhez, sem a hülyeségeihez. A főnök szép tagoltan kifejti Lindseynek, hogy Angelnek minden prófécia szerint kulcsszerepe lesz majd az Apokalipszisben, és a Wolfram és Hart dolga az, hogy terelgesse ezen az úton. A terelgetés egyik módja akár, hogy Angel Lindsey és Lilah megszállottja legyen, és végül megölje őket. Ez annak a jele lesz, hogy Angel készen áll csatlakozni hozzájuk. Lilah nincs elragadtatva ettől az opciótól, Lindseyt meg már rég nem érdekli semmi.

A kulcsjátékos a tervnek megfelelően Lindsey-n és Anne-en mereng éppen, amikor Boone állít be hozzá a két és fél millió dollárt tartalmazó táskával. Szép összeg, de Boone-nak van valami, ami fontosabb, és ami megéri a kockázatot: hogy megtudja, melyikük az erősebb, Angel vagy ő. Ezt a hülyét. Klasszikus párba előtti póz, szemkontakt, kezek készenlétben, aztán egyből váltás is a következő jelenetre: Angel ledobja a táskát a pénzzel Anne asztalára. Anne döbbenten vizsgálgatni kezdi a kötegeket, és észreveszi, hogy a bankjegyekre ráragadt valami. Vér – tudatja vele Angel. Anne vállat von, majd lemossa.

Címkék: angel
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása