Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 7x03 - Fierce

2008. november 03. 16:48 - Tipca

Clark elszántan próbálja egyengetni Kara földi életét, de nem sok sikerrel, ugyanis, mihelyst a lány kimozdulhat egy kicsit az egy hetes szobafogságot követően, új ötlete támad. Smallville-ben aratófesztivál zajlik, és Kara úgy dönt, indul a kukoricakirálynő választáson. Ráadásul még Jimmyre is szemet vet, aki hazatért a kiküldetéséből, és a hormonjai majdnem felgyújtják az egész várost. A szépségversenyben vetélytársai is akadnak Karának, akik színpompás ruhában riszálják be magukat Smallville-be, és a smallville-i férfiak piszkos álmaiba.

Lana bukkan fel a Kent farmban, enyhe szívrohamot hozva Clarkra, aki mindeddig meg volt róla győződve, hogy a lány halott. A három idegen jócsaj közül az egyik (a szőkébb) éppen a fiújával enyeleg telefonon, mikor ráfagy az arcára a mosoly, meg egyébként is, belefagy a környezetébe. Itt, kérem szépen, megint szörnyű titok lappang, de hát ez Smallville, unalmas lenne a hétfő, ha nem így volna.

Lana egyelőre titokban tartaná a feltámadását, ezért Clark felajánlja neki, hogy amíg nem tisztázódnak a dolgok, nyugodtan a farmon maradhat. Csak nem olyan hülye ez a Clark, gyűjti maga köré a nőket… Arra mindenesetre figyelmezteti, hogy mióta „meghalt”, változott egy s más az életében. Ezt bizonyítandó Kara tipeg be a szobába, csöppet túlöltözve, de sebaj. A kölcsönös bemutatást követően Lana magukra hagyja az unokatestvéreket, Clark pedig leckét ad Karának hőlátásból, mely során szmájlikat égetnek a dinnyék héjába – már ha éppen nem robbantják szét az egész gyümölcsöt.

A szépségverseny sminkszobájában Kara a sminkelés művészetét próbálja autodidakta módon elsajátítani, de nem olyan egyszerű az, mint elsőre látszik, így a maradék két kicsi indián, akarom mondani jócsaj tanácsát kéri ki. Azok, mivel éppen a lefagyasztott barátnőjükről beszélgetnek, gyorsan elküldik melegebb égtájakra. Kara el is megy, egyelőre azonban csak ki az épület mögötti sikátorba, ahol megtalálja az összefagyott jócsajt.

Az orrát lógató Lex irodájában a múltkori morcos öltönyös, Carter ügynök, bukkan fel, és afelől érdeklődik, hogy a kopasz ugyan miért érdeklődik annyira egy szerteálló hajú leányzó után, hogy teleragasztgatta a képével a várost. Lex amolyan szappanoperásan mered valahova a rázoomoló kamera mellé. Jimmy meglátogatja Chloét a Planetnél, és ajándékba még fotót is visz neki a gyorsfagyasztott királynőjelöltről, de legnagyobb meglepetésére a lány inkább aktákat tologatna, míg meg nem jelenik az új szerkesztő, és a képet látva majd’ kiugrik a bőréből.

Lana egy kis türelemre inti Clarkot Karával szemben, miközben a lány szemérmetlenül riszálja magát a színpadon mindenféle szexi göncben. Fúj, hogyan képzeli? A sheriff felbukkanása szakítja félbe a próbát, és a lefagyasztott lányról kérdezősködik. A másik két jócsaj idegesen találgatják, hogy vajon várniuk kéne-e, vagy most azonnal lopják el az időkapszulát, amiben egy, állítólag száz éve Smallville-ben elásott, kincs térképe található. Pechére Jimmy is tanúja a susmusnak, és le is fotózza a csajokat, akik viszont észreveszik, és megteszik a szükséges lépéseket.

A főnök jócsaj lefagyasztja a kocsit, amibe Jimmy beszáll, de szerencsére Kara épp időben érkezik, hogy kitépje a helyéből az ajtót, és kimentse a biztos halál torkából az eszméletlen titkos szerelmét. Kicsit déja vu érzés, de sebaj. Az már csak a hab a tortán, hogy a jócsaj végignézi az egész mentőakciót. Eközben Lana a farmra hívja Lexet, és behajtja rajta a múltkori ígéretét, miszerint, ha visszatér a városba, Lex mindent elrendez a számára. Lex biztosítja, hogy senki nem emelt vádat ellene (Valaki el tudná magyarázni, hogy miért is emelhettek volna? Ez valahogy nem tiszta.), Lana szabad ember, aztán megzsarolja, hogy Clark biztos nem örülne, hogy a „halálakor” tízmillió dollárral a zsebében lépett le hites urától.

A kórházban gyűlik össze a kupaktanács. Chloe kiderítette, hogy a jócsajok már óvoda óta barátnők, és a meteoreső alkalmával furcsa viharba kerültek, tehát, feltehetően, innen a képességük. Ráadásul keresztül-kasul bejárták már a világot, és ahol megfordultak, ott nagyszabású rablások történtek. A jócsajok megkörnyékezik Karát, és mint szintén dögös mutánsnak, együttműködést ajánlanak, és részesedést a kincsből. Kara dolga csak az lenne, hogy megszerezze a kapszulát, és benne a térképet. Kedvcsinálónak mutatnak egy régi fotót a kincsről, ám Kara ügyet sem vet a halmokban álló aranytömbökre, neki egy medálon akad meg a szeme, amire kriptoni szimbólumot véstek. Látszólag belemegy a buliba, ám a két jócsaj előtt feltöri a kapszulát, és megszerzi a térképet.

Elérkezik a szépségkirálynő választás estéje. Kara győz, ám nincs ideje kiélvezni a koronáját, zsaruk jelennek meg a helyszínen, és letartóztatják az időkapszula feltörése miatt. A börtönben aztán Kara beavatja Clarkot: csak azért lopta el a térképet, mert a kincs, amihez vezet, kriptoni. Clark, miután utasítja Karát, hogy maradjon a rácsok mögött, amíg törvényes úton ki nem hozzák, kéri a térképet, azonban Kara nem tudja odaadni, ugyanis a letartóztatás után egy furcsa széllökés kitépte a kezéből. Közben Lex ismét a morcossal beszélget, és próbálja neki bemagyarázni, hogy akit keres, aki kimentette a folyóból, feltehetően nem létezik, csak egy angyal, ám az az űrhajó, amit a kormány talált, sokkal kézzelfoghatóbb. Felajánlja a teljes kutatási anyagát a Smallville-ben történt furcsaságokról.

Természetesen a jócsajok vitték el a térképet, ez addig oké is volna, de azt már nem hiszem el, hogy senki nem vette észre, hogy két dögös nőci talpig kisestélyiben lyukat fúr egy benzinkút parkolójának kellős közepére. Megtalálják a dobozt, benne pedig a kincset, a kriptoni medált. Clark, követve Kara leírását, szintén a helyszínre hussan, és visszakéri a medált, de a jócsajok egy minitornádóval aszfaltdarabokat és a föld alól kifordított meteorköveket vágnak hozzá. Kara lesz a megmentő, aki pár ütéssel és rúgással lezúzza a csajokat, utána pedig széthőlátja a kriptonitköveket. Clark mit sem törődik vele, hogy az egyik meteorkő az arcába robban, boldogan pattan fel, és megígéri Karának, hogy ezután békén hagyja, és csak néha fogja csesztetni. Halleluja, testvéreim, happy end a köbön!

Azért még nincsen teljesen vége az epizódnak, a pajtában Kara és Clark azon mereng, hogy a kriptoni, aki itt hagyta a medált, talán még mindig a Földön van, és hogy a kriptoni nagykutyák valószínűleg sokkal nagyobb szerepet szánhattak a bolygónak, mint azt hitték, hiszen nem hiába futnak minden második sarkon egy rejtőzködő kriptoni karjaiba. Hogy Kara még jobban tönkretegye Clark kedvét, emlékezteti, hogy ha arra számít, hogy a farmon öregszik meg Lanával, tegyen le róla, ez nem így működik. Beilleszkedhetnek, igen, de mindig is kriptoniak maradnak, állítson Clark bármit is.

Lex embere örömhírt hoz a kopasznak. Rábukkantak a titokzatos megmentőjére, és éppen ott, ahol arra számított. Jimmyt kiengedték a kórházból, és az ünneplés után, hogy Chloe cikke a mutáns királynőkről a címlapra került, bevallja a lánynak, hogy korábban kétkedve hallgatta ezt az „összes meteormutáns őrült” dolgot, de egyre inkább igaznak tűnik. Vadászidényt hirdet a fertőzöttekre, Chlo pedig kínosan feszengve mosolyog, mint akinek éppen a fogát húzzák. Ezután Jimmy és Chloe hazamennek, Kara pedig megtört szívvel bámul utánuk.

Lana és Clark megbeszélik, hogy elfelejtik a múltat, és tiszta lappal kezdik újra a kapcsolatukat, Lex pedig megkörnyékezi Karát, és megköszöni neki, hogy megmentette őt a megfulladástól. Kara tagadja a dolgot, de Lex hajthatatlan. Mindenesetre megígéri a lánynak, hogy nála biztonságban lesz a titka, ahogy egy másik titok is biztonságban lett volna, ha rábízzák. Végszóként bejelenti, hogy előbb vagy utóbb úgyis rájön az igazságra. Úgy legyen!

Címkék: smallville
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nephin 2008.11.03. 18:47:57

"Lex biztosítja, hogy senki nem emelt vádat ellene (Valaki el tudná magyarázni, hogy miért is emelhettek volna? Ez valahogy nem tiszta.) "

Lana lenyúlt kb. 10 millát Lex számlájáról...ha a robbantást nem számolom. :)

Tipca 2008.11.03. 18:52:19

Ja, csak a 10 milla miatt? Azt hittem, van valami "komolyabb" is. :)

Lucca 2008.11.04. 11:00:18

Hát szerintem nem a 10 milla miatt, hanem mert azzal h eljátszotta a halálát, félrevezette a hatóságokat. Ez biza bűncselekmény.
Azért részletezte Lex, h hogyan rendezte el az ügyet. (csóka lefizetve, másik meghalva)

Nephin 2008.11.04. 17:40:18

Mint írtam, ha a robbantást nem számolom. :)
süti beállítások módosítása