Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Reaper 1x16 - Greg, a segg

2008. november 03. 12:00 - Sonrisa

A WB parkolójában nyitunk, Sock épp azt ecseteli, hogy a tökéletes randihoz tökéletes autó is dukál. Egy igazi old-timer Cadillac remek választás lenne, s ő történetesen rendelkezik eggyel. Kölcsön is adja Samnek, cserébe csupán azt kéri, hogy tankolja tele. Az előbbi dicshimnusszal ugyanis semmi hátsó szándéka nem volt. Dombtető, pazar kilátás, éjszaka, városi fények, menő kocsi, Andy és Sam randija jól alakulna, ha a lány nem kérdezgetné Samet minden csók után a soul-huntingról. Horrorfilmek alapján törvényszerű, ág reccsen, mi lehetett a zaj forrása? Egy hokimaszkos, láncfűrészes gyenge Jason-utánzat, aki nem kíméli a motorháztetőt és a fényezést. Padlógáz, Samék elhúzzák a csíkot. Másnap Sock olyan arcot vág, mint akinek a szívéből egy darab tört le. De legalább Sam megúszta. Az ő kocsija mentette meg. Ahogy egy amerikai kocsihoz illik. Főcím.

A kis csapat megpróbál rájönni, hogy a támadó melyik horrorfilmből is meríthetett ihletet, mikor begurul eléjük kocsival Ben „felesége”, aki igazi papucsként bánik vele. Szívás. Sock közben bosszúhadjáratot hirdet, a járgány meggyalázója nem úszhatja meg büntetlenül. Valaki fizetni fog. Gladysnél próbálkoznak, Sock az orra alá tolja a kárbecslést. Gladys széttárja karjait, egy Hell Most Wanted listát lobogtat (Al Capone is ott van! LOL). Azonban a keresett személy nincs köztünk, a maszk ugyanis eltakarta az arcát, így Socknak nem az Alvilág fogja kifizetni a javítást. A WB-ben régi ismerős bukkan fel, Greg, kellemesen csevegnek Andyvel. Mielőtt Sam elkezdene féltékenykedni, befut Ben, akinek sikerült azonosítani a vandált: A Gyilokfűrész (eredetiben Kill Saw) I.-VI. filmek gonosztevőjéről van szó.

Andy magyarázkodik azért, amiért szóbaállt Greggel. Sam látszólagos nyugalommal kezeli a helyzetet, és áldását adja arra, hogy a lány este beüljön a sráccal egy kávéra, megvitatni az élet nagy dolgait. Ben közben már az ötödik titkos találkáját bonyolítja Cassidyvel, aki szóvá teszi, hogy miért mindig a kórház menzáján találkoznak, miért nem mennek el valami nyilvános helyre, mondjuk egy étterembe. Itt az igazság pillanata, Ben színt vall, és előadja zöldkártyás házasságának történét. Cassidy elfogadja a helyzetet, hogy ő jelenleg a ranglétrán max. a szerető szintjéig juthat el – s ez meg is felel neki. (egyelőre.) Sam nehezen viseli Greg felbukkanását, enyhén szólva féltékeny hangvételű üzenetet hagy Andy üzenetrögzítőjén. A hűtő ezúttal olyan, mint egy ruhásszekrény, új világra nyílik, egy utcára.

A járdán Devilfőnök közelít, fütyörészve lóbál egy kést a kezében. A kést ajándékba hozta. Sam gyorsan kapcsol, talán ez az Edény, vagy a láncfűrészes csóka ellen van. Ördögpapa hárít, ő nem tud semmiről, különben sem ezért jöttünk. Elvileg. A házban, ahová besétálnak, ott találják a csókolózó Andyt és Greget a kanapén. Devilfőnök köddé válik, Sam pedig épp most kapta rajta a barátnőjét. Kezében ott van még a kés, a meglepett páros nem véletlenül gondolja azt, hogy Sam valami őrültségre készül. Ördögpapa jól kitervelte ezt. Sam leteszi a kést, és szó nélkül kisétál a házból. Andy utána. Magyarázkodik valami átmeneti elmezavarról, nem sok sikerrel. Ennyi lett volna?

Sam gyorsan túltette magát a látottakon, úgy véli, Devilfőnök keze van a dologban. Sockék azonban reálisabban látják a problémát. Talán Sam nem épp főnyeremény barátnak, ezért kavart mással Andy. A csajok nem érzékeny pasira vágynak, hanem egy igazi rosszfiúra. Ha az elmélet helyes, akkor ezért választotta Andy Greget. Na jó, Benék is elismerik, talán ezúttal tényleg Ördögpapa kuszálta össze a dolgokat. Munkahelyi megbeszélés, ahol Ted örömmel jelenti be, Saranak mondanivalója akadt: Bennel gyermeket várnak. Ben elképedve állítja barátainak, hogy hozzá sem ért a lányhoz. Kérdőre is vonja Sarat, aki valóban terhes, de az apuka egy házas, cirkuszi trapéz-majom. Ben kiakadt, de ha Saranak lehet pasija, akkor semmi gond sincs vele, hogy ő Cassidyvel járjon. Sara azonban nemet mond, ez már veszélyeztetné a zöldkártyáját, szóval a nyitott házasság Ben részéről/részére nem engedélyezett. Az ő cirkuszi bohóca ugyanis sokkal diszkrétebb, mint Ben.

Greg ismét odatolja kisfiús képét a WB-be, kávézni hívja Andyt, aki, mint akit megbabonáztak, igent mond. A parkolóházban a filmes gazfickó ismét egy láncfűrésszel esik neki Sock kocsijának, garantált totálkár. Erre muszáj egy sört inni, szemfényvesztés, és egy felhőkarcoló tetején Devilfőnök koccint a korsó sörrel. Sam segítséget kér, úgy gondolja, hogy Bőrpofa egy szökött lélek lehet, szóval kéne egy edény, amivel be lehet gyűjteni. A toronyépület tetején ott vár egy beállított fegyver, a távcsöve épp a parkban enyelgő Greget és Andyt pásztázza. Ördögpapa lövésre biztatja Samet. Kiderül, hogy nem Andy a hűtlen, Greg a sáros. Eladta a lelkét Devilfőnöknek, cserébe, hogy a lánnyal együtt lehessen. Mindenre igent mondjon neki. Kis tanmesét kreált az egészből Ördögpapa, Sam ugyanis az egyetlen, aki a szabályok szerint játszik.

Sam kissé feldúltan sétál a WB parkolójában, ahol Greg és Andy vár rá. Andy közli Sammel, hogy a kapcsolatuknak részéről vége, de nem hibáztatja a fiút. Samnél ez kicsapja a biztosítékot, kitálal az egész Jedi-elmeirányítós trükkről, ám Greg két szóval ráveszi Andyt arra, hogy engedje el a füle mellett az egészet. Ebből aztán hogyan mászol ki Sam? Sam őrjöng, Sockkal elmennek Gladyshez valami edényért, hogy begyűjtsék a lelket. Majd utána foglalkoznak Greggel és a szerződésével. Gladys ezúttal – némi szóbeli nyomás hatására – készségesnek bizonyul: ha 1 hétig vigyáznak a macskájára, amíg ő távol van, segít nekik. Edényt nem tud adni, de ismer valaki, aki talán tud megoldást a helyzetre.

Dennis, a zakkant csóka a Pokol egy másik bejáratánál éldegél. Minden kapható nála, mint egy igazi ócskásnál. Nem mellesleg elárulja, hogy Devilfőnöknek nincs hatalma az emberi szív felett, ezért nem történhet meg az, hogy Greg szavai csak úgy semmissé tegyék Andy korábbi érzelmeit. Az edény, amit hosszas keresés után átad, egy vízipisztoly, a komolyabbik fajtából. Kit érdekel, működik, ez a lényeg. Ben találkozik Cassidyvel, s nagy sóhajtások közepette véget vet a viszonynak, hiszen Sara fűnek-fának dicsekszik a „közös gyerekükkel”, így nem mer kockáztatni. Pedig Cassidy már kezdte beleélni magát a titkos szerető szerepkörébe.

Socknak nem igazán sikerül lelket öntenie Sambe, azért a próbálkozás értékelendő. Sam összefut Andyvel a WB raktárában. Sam a lánynak szegezi a nagy SZ-betűs kérdést, s nagy megkönnyebbülésére igen választ kap. Telefon csörren, Greg az, az elemirányítós trükk az éterben is működik, az előző szavak egy pillanat alatt semmissé válnak, Samet majd megüti a guta. De előlép az egyik állvány mögül a maszkos gyilkos, üldözés, az edény semmit sem ér, Devilfőnök érkezik, és viszi el Samet. („Gyere velem, ha élni akarsz. Komolyan, itt kicsinálnak” –mondja). Sam rájön, hogy a Jason-hasonmáshoz Gregnek is köze van. Ördögpapa tapsikol örömében, micsoda penge logikája van a srácnak. Greg elfojtott dühe öltött alakot, csak erről még maga Greg sem tud. Ez az énje mindig ott lesz, hacsak nem állítja meg Sam.

Vágás, este, a kis csapat Greg háza előtt várakozik. Lépni kell, valakinek meg kell fizetnie. Ben szerezett egy vadászpuskát az apjától, Sock hozott műanyag terítőt. Tiszta Dexter, kisvárosi és csóribb változatban. Csak épp Ben rossz töltényt vett. Ilyet azért Dexterbácsi nem követne el. Erre kinyílik a bejárati ajtó, és Greg invitálja be a gyorsan alakult, majd feloszlott gyilkos triót. Kerekperec közli a lényeget: Samnek békén kellene hagynia Andyt, ezt a harcot úgysem nyerheti meg. A Sátán az ő oldalán áll. Tévedés, Devilfőnök mindig a saját oldalán áll. Fel is hívja Sam Greg figyelmét arra, hogy legközelebb el kellene olvasnia az apróbetűs részt is. Pl. volt-e róla szó, hogy Andy szerelme megszűnjön Sam iránt? Nem. Na ezért vagy balfék, Greg. Többek között.

Greg előadja sanyarú gyerekkorát, közben pedig az adrenalin-szintje az egekben, nem csoda, ha a trancsíros fickó újra teste ölt. Meneküljön, ki merre lát. Sockék kivonszolják a kába Greget is, addig a láncfűrész módszeresen aprítja a berendezési tárgyakat. Greg értetlenül néz maga elé, gőze sincs róla, ki ez a gyilkos, és miért van a nyomukban. Ben ordibálva próbálja megnyugtatni, ő is követ el hibát, nézze csak meg, pénzért házasodott meg, így álmai nőjét hagynia kell továbbsétálni. Greg csak mégjobban feldühödik, mennyire szánalmas is ő, erre Sock fejbevágja egy trófeával.

Greg a kórházban tér magához, a szertelen düh a múlté. Sajnos a szerződés alól nincs kibúvó. Önvádaskodás magas fokon. A WB-ben Cassidy és Ben beszélget, mikor Sara odasétál hozzájuk, és értetlenkedve kérdezi Bent. Ben ezúttal nem hátrál meg, ha Saranak van valakije, neki is lehet. Ennyi. Ez az Ben. Ted is tiszteletét teszi, először arra gondol, hogy Sarat megcsalják, ám a lány nem fedi fel a helyzetet, és közli vele, hogy az ő házasságuk igazából egy édeshármas. Ted álla a földön, irigyli Bent rendesen. Ugrás, Téglaház, csevegés Devilfőnökkel. Samnek korábbról van egy „Kiút a pokolból, ingyen”-kártyája, fel is használja most rögtön. Nem magának. Greg részére. Önfeláldozás. Devilfőnök ugyanolyan meglepett arcot vág, mint a Constantine-ban Lucifer, mikor nem sikerül Keanu Reevest visszarántania, mikor az ég felé emelkedik. „Sacrifice.” Andy és Sam között pedig újra szent a béke, és dúl a szerelem.

Címkék: reaper
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása