Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 2x19 - Egy rossz mozdulat

2008. november 01. 17:00 - the black ball

Éppen egy UAV-t izzítunk (a repülő szonda), ami Jacknek nagyon tetszik, mert hangos és fényt ad ki. Carter valami új radart próbál ki, amivel szétröntgenezhetjük kedvünkre a bolygókat, megőrizve remélhetőleg a lakosainak nemzőképességét. A mostani bolygón már jártunk, most viszont valami hőjeleket is vesz a szonda messziről. Akár élet is lehet. De ekkor meghülyül az UAV, és nekimegy valami nagyra nőtt gombaszerűségnek. Carter totál ki van akadva, hogy ez így nem igazságos, rádióvezérelt volt ráadásul, majdnem elsírja magát. A gombát mindenesetre kivégeztük rendesen. Aztán feltűnik valami fehér muksó, és jól belevigyorog a kamerába, majd elhúzza valahova, és itt megszűnik a jel. Odamegyünk.

Daniel Teal’cnek magyarázza a déjá-vu fogalmát, a szokásosnál is kevesebb sikerrel. Carter mintát vesz a gombából, mellesleg egy rakat van belőlük, de az mind sokkal kisebb. Aztán rálelünk ilyen sárkunyhókra, de sehol senki. Végül feltűnik a fehér, pucér fickó. Daniel integet neki és hellót köszön, erre vijjogva elrohan a szerencsétlen. Előjön egy csomó másik a kunyhókból, és jól megbámulnak minket. Ha az emberek a Földről származnak, akkor a pantomimek innen.

Az IQ-juk egy facipőével vetekszik, mindent leutánoznak, amit a CSK-1 csinál, mert beszélni nem tudnak. Aztán összetaperolják a csapatot, a mókának pedig ismét Daniel vet véget, most azzal, hogy jól letüsszenti őket. Elmennek egymást kenegetni valami trutyival, Daniel is kap belőle, ha már volt olyan kedves zsebkendő nélkül idefáradni.

Aztán... Hát... Nem is tudom, hogy lehet ezt írásba foglalni. Daniel széttárt kezekkel, zümmögve körözni kezd a kunyhóban. Igen, ez is egy módja az UAV megtalálásának. Közli azt is, hogy az emberkéink igazából nem pucérak, valami festék második bőrt alkot rajtuk, és még a cipzár is csak alig látszik. Végül aztán mégis előkerül a szonda, az egyik pantomim keze még olajos is lesz. Daniel köszönetszerűen ismét egy orbitálisan nagyot tüsszent, és közli, hogy nem kell félni, nem fertőző. Aztán az olajos kezű összeesik. Gratulálunk.

A többi elkezd baromi idegesítő hangon énekelni, vagy ahhoz hasonlót csinálni, mert az állítólag gyógyíthat. Nem jön be, elkezdenek hullani, mint a toalett kacsák vadászszezon után. Átjön Fraiser, de nem nagyon tud mit csinálni. Tippelünk az olajra, a kidöntött gombára, Daniel taknyára, esetleg az arcszeszre. A doki szerint az egyiket vigyük haza, ott talán többre mennek. Meg akarja vizsgálni ultrahanggal, erre a fickó gyorsított indiánüvöltéssel válaszol. Persze lehet torzított hiperröhögés is, mindesetre elég vicces. Inkább az MRI-t választjuk, amiből kiderül, hogy a szívük a hasukban van, meg egyebek.

A bolygón Daniel megzavarja az első pantomimet, amint éppen az egyik megnőtt gombát nézi. Jackson hatására azonban visszamegy a földbe. O’Neill nem hisz neki, szerinte képzelődött. Mellesleg elkezdett erősen fájni a fejük. Daniel le akarja videózni a növényt, hátha megint megnő. Jack szerint a maradék esze is elszállt valahol félúton a féregjáratban. Erre megindul egy rövid O’Neill vs. Jackson szópárbaj, hogy ki így hülye, ki úgy szemét, aztán rájönnek, hogy nekik is talán valami bajuk lehet. Haza is mennek. Daniel megkéri Teal’cet, hogy fél szemmel figyelje a gombát, de a jaffánk olyan ügyes és bátor, hogy egyszerre fogja mindkettővel.

Otthon mindketten rögtön jobban lesznek. Érdekes. Fraiser szerint semmi bajuk. A gyengélkedőn félszavakkal kibékülnek, amolyan katonásan. Közben bolygón egyszerre három gomba is megnő, Teal’cnek új fejet kell növesztenie, hogy mindegyik figyelhesse. Amikor odalép hozzájuk, visszahúzódnak. Valamilyen bizarr ötlettől vezérelve elkezd ásni, amikor is meglátja, hogy a gombák kapcsolatban állnak egymással. Belenyúl az összekötő részükben található trutyiba, erre őt is elkapja az erős fejfájás. Daniel az érkezésükkor készült videót nézi, amikor megint elkezd fájni a feje. Mire a gyengélkedőre ér, megint jól van. Rájön, hogy valamit felvett a kamera, amit mi nem hallunk vagy látunk. Carter meganalizálja, és talál egy hangot, ami felelős lehet a fejfájásért.

Teal’c is hazakecmereg, most már ő is jobban van. Mivel a pantomim még itt is rosszul van, nem ez a hang lehet a hibás. Daniel felett megjelenik a villanykörte: az UAV lezuhanás előtti felvételeit összevetik a hanggal. Miután nekiment a gombának, megváltozott. Na, akkor minden tiszta. Lejátsszuk a régi hangot, és jobban is lesz tőle. Valami szimbiózisban élnek a gombákkal, nem kapták meg a mindennapi hangbetevőjüket.

Átviszünk a bolygóra egy bazi nagy műholdat, ami sugározza nekik majd a hangokat. Szépen elbúcsúzunk, és távolról megfigyeljük őket. Miután mindegyik magához tért, nekiálltak megint olyan hülyén sikítani, így elkezdenek nőni a gombák. Carterről megtudjuk, hogy beszélget a növényeivel, úgy látszik minden évadra kapunk valamit a magánéletéből. Végül a gombák kivirágoznak, és boldogan vijjognak, amik nem vágunk nekik újra egy szondát.

Címkék: csillagkapu
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2008.11.01. 18:21:52

Hát nem ez volt a sorozat legerősebb része. (hogy nagyon finom legyek) Amúgy az elején azt hittem, hogy majd kiderül a bolygólakokról, hogy ők a Furlingek és valójában hiperfejlettek. :D

the black ball 2008.11.01. 20:03:24

Miért? Tűrhető, röhögni azért lehetett. :] Az Unasos/Chakas részek unalmasabbak.

Amúgy meg a tévékettő újra a 9. évadot nyomja jövő héttől az Atlantis helyett, még a végén januárban leadják a 10-et is. Talán.
süti beállítások módosítása