Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 14x03 - Munkaköri ártalom

2008. október 29. 12:02 - zaphodbb

Abbyvel nyitunk, aki etetni próbálja Joe-t. Csörög a telefon, Neela jön le a lépcsőn. Abby felveszi a telefont, Neela próbálkozik tovább Joe etetésével, de a kölök csak sír. Joe bébiszitterének a fia tüdőgyulladást kapott, úgyhogy egy hétig most nem tud jönni, Abby kiborul, Neela menti meg a helyzetet, felajánlja, hogy vigyáz ő Joe-ra. Ugrunk Pratthez, akinek bejött a dugás a röntgenes nővel, de nem stimmel valami, kiderül, hogy a nőnek nem volt orgazmusa, ezen Pratt kiakad, vagyis azon, hogy azt hazudta a nő, hogy volt, pedig nem is.

Pratt és a nője (jövő héten már meg kell tanulnom a nevét, mert úgy tűnik állandó szereplő lesz, affene) a kórházhoz érnek vitáznak a volt vagy nem orgazmus témán. Közben egy fiatal srácot hoznak mentővel, napok óta hány, Pratt kiszáradásra tippel. Tony otthon telefonon veszekszik valakivel az intenzíves halálos beteg zseni gyerekről, be akarja juttatni valami kísérleti programba. Amikor leteszi a telefont, látja, hogy valaki kinyitja épp a bejárati ajtót, gyorsan megragad egy golfütőt, hogy leüsse az illetéktelen behatolót, de csak Sarah az, most nem folyik vér. Sarah elszökött a nagyszüleitől, hogy Tonyval legyen kicsit. Tony lebassza, hogy mégis mit képzel, hazudik a nagyszüleinek meg elszökdös, aztán elmegy dolgozni, meghagyva, hogy Sarah maradjon a seggén.

Morris a kórházban, a gyakornokot osztja épp, mikor az unokatestvére hívja telefonon, amitől teljesen összezavarodik. Pratt a kiszáradásos sráccal, aki épp összeomlik, ki kell ütni, epit bele. Morris rohan a mentő elé, rohadtul idegalapon van, még nem tudjuk mit mondhattak neki a telefonban, amitől ilyen állapotba került. Egy nő és egy férfi segédrendőr van a mentőkben, a nővel Morris megy, a fickóval Abby és a gyakornok, akinek szintén meg kell most már jegyeznem a nevét. Az önkéntes rendőrök járőröztek, fegyver és mindenféle rendőrségi felszerelés nélkül. Észrevettek valakit, aki épp fegyvert fogott egy autóban ülő nőre, el akarta lopni az autót. Ők meg közbeléptek, mert Kler mackónak képzelték magukat, mit nekik fegyver. A fickónál Abby és a gyakornok, a gyakornok bénázik, a steril draint lerakja oda ahova nem kéne, mert így már nem steril, Abby nem néz rá szépen.

Tony az intenzíven a zseni gyerekhez megy, anya is ott van vele. Elmondja nekik, hogy be akarja juttatni a gyereket egy kísérleti programba, ami talán lelassítja a folyamatot. Anya örül, a gyerek kevésbé. Ugrunk a férfi segédrendőrhöz, akin még mindig a gyakornok szerencsétlenkedik, nem bírja betenni neki a draint, szerinte azért mert Abby feszélyezi. Abby feje alapján szerinte azért, mert egyszerűen béna. Pratt a kiszáradásos kamasszal, a fiúnak hasnyálmirigy gyulladása van, amit nem egészen értenek hogy lehet, mert ez masszív alkoholistákra jellemző. Vissza Abbyékhez, berakták a draint végre, ettől tud lélegezni a pali, hurrá, bár köhög erősen. Abby problémázik egy kört azon, hogy ő miért is feszélyezi a gyakornokot, beolvas neki, hogy nem igyekszik eléggé.

A nő segédrendőr Morris kezei között rossz bőrben van, intubálni kell. Megérkezik az önkéntes rendőrök főnökasszonya, akit Morris lebasz, hogy miért nem adtak ezekre a szerencsétlenekre mellényt meg a kezükbe pisztolyt, a válasz egyszerű, nincs rá keret. A nő hirtelen feléled, mégse omlott össze, a dokik meg nem értenek semmit elsőre, aztán leesik nekik, hogy amikor vénát szúrtak neki, akkor ájult el, a tűszúrásra reagál így a nő. Ugrás Pratthez és a hasnyálmirigyes fiúhoz, műteni kell. A röntgenes csaj endoszkópos ultrahanggal el tudná végezni a beavatkozást és akkor nem kell vágni a kölköt, rá is beszéli erre Prattet hirtelen.

Újabb mentő érkezik, benne azzal a palival, aki lelőtte a segédrendőröket, ő is megsérült a lábán. Rendőrök gyűrűjében tolják be, a pali egy csöppet retteg, hogy ezek itt kinyírják, a rendőrök fejéből ítélve nem alaptalanul. Morris kijön a meglőtt nőtől és ott találja a folyosón a kissé magába roskadt önkéntes főnökasszonyt, aki lelkiismeret furdal egy sort neki. Közben a nő segédrendőr megint rosszul lesz, májhematómája van vagy mijaszösz, menteni próbálják. Megékezik a mentés közben a nő apja is, aki nem tudott róla, hogy a főiskolás lánya önkéntes rendőrködik a suli mellett. A csaj vérzik ezerrel, mindenki kapkod, Morris leüvölti apa fejét, hogy kussoljon már, a gyakornok kering körülöttük mint gólyafos a levegőben, próbál valamit mondani, de nagyon, de mindig letorkolják. Végül kinyögi, hogy mi a baja a csajnak, miért vérzik ennyire, ebből egy szót se értettem, de szemlátomást hasznos infó. Abby jól leteremti szerencsétlen gyakornokot, hogy ha mondanivalója van, ne hebegjen, hanem legyen határozottabb, a sürgősségihez kurázsi kell.

Sam új fiúja, a rendőr is a kórházban, a lövöldözős palit kísérte be ő is a többi húsz rendőrrel együtt, vérzik neki a feje. Sam leápolja és közben elemezgeti neki, hogy na tessék ezért nem akar ő rendőrrel járni, mert a rendőrökkel bármikor történhet valami. Ennek megpecsételésére épp összenyalnának, de Tony közbelép, elhívja Samet. Tony Dubenkoval összefut a folyosón, próbálkozik nála is, hogy az intenzíves fiút segítsen benyomni a kísérleti programba, merthogy Dubenko ismeri a program főnökét. Dubenko nem ígér semmit. Megérkeznek a meglőtt nőhöz, orvosi szöveg jön, amit megint nem értünk, a lényeg, hogy műteni kéne a csajt. Tonynak van valami forradalmi ötlete, amin elvitáznak egy kicsit, de végül adnak neki 10 percet, hogy kipróbálja. A másik vizsgálóban a lövöldözős palit látják el épp, egy ideges rendőr üvöltözik a fülébe, hogy hogyan fogja kibelezni, ha a kezei közé kerül, ennek az a vége, hogy az ideges rendőr egyre idegesebb, neki akar ugrani a lövöldözősnek, Sam fiúja lefogja, de ettől még jobban bedurran az agya és mikor a gyakornok is beszáll, hogy megpróbálja lehiggasztani, akkor bemos neki egyet. Ez nem a gyakornok napja, az már világos.

Abby lakására ugrunk, Neela próbálja Joe-t etetni, de ő csak sír, csak sír, majd arcba köpi a kajával Neelát. Vissza a kórházba, a meglőtt csajnál elállt a vérzés, Tony elősegítette az alvadást az ötletével, úgyhogy mégsem kell megműteni, mindenki döbbenten néz. A gyakornok jegeli a szemét, Abby jár arra és a kérdésre, hogy mi történt, a fickó gúnyosan annyit mond, hogy így járt, amiért volt benne kurázsi. Pratt benéz a nőjéhez és a hasnyálmirigyes sráchoz, sikerült a beavatkozás. Pratt észrevesz valami sebeket a srác kezén, amitől mindketten elhűlnek, csak mi nem értünk semmit. A meglőtt fickó önkéntes egyre rosszabbul van, Morris nem akarja felnyitni, Abbyvel vitáznak ezen egyet, de Abby győz, vágnak. Csakhogy Morris keze megremeg és elsírja magát. Abby átveszi a helyét. Mijacsudát mondott neki az unokatesó a telefonban, namár??

Újra Abby lakásán, Neela énekelget Joe-nak, de ő még mindig csak sír. Dubenko csenget, beugrott meglátogatni Neelát és jógázni szeretne vele. Dubenko is próbálja megnyugtatni Joe-t, még repülőzik is vele, de a kis kölök csak nem hagyja abba az ordítást. Aztán Dubenko telefonja csörög és lám a kísérleti programos orvos hívja, akinél Dubenko beajánlja Tonyt az intenzíves gyerekkel. Dubenko rendes faszi, ezt mindig is tudtuk.

Kórházba vissza, a férfi önkéntes rendőr meghalóban, kiütik már sokadszorra, Morris nem bírja feladni, de már bármit tesz vége, a fickó meghalt. Pratt a hasnyálmirigyesnél, aki már felébredt. A szájába néz, kész a diagnózis, a sebes kéz és a szétmart fogak láttán már tudja is, hogy a fiú bulimiás, hánytatja magát. Próbálja rávenni, hogy forduljon pszichodokihoz, mert ki fogja nyírni magát, most is alig tudták megmenteni. Tonyhoz és az intenzív osztályra ugrás, elújságolja a gyereknek és az anyjának, hogy bevették a srácot a kísérleti programba. A gyerek továbbra sem lelkes, nem akar kísérleti nyúl lenni, de anya a lelkére beszél, amitől beadja végül a derekát, anya és Tony erre ölelkezni kezd, amit nem értünk egészen.

Pratt és a nője a reggeli kefélésről beszélnek. Pratt nem nyugszik bele, hogy ne legyen orgazmusa a nőnek. Arra biztatja, hogy mondja el mit akar, ne hazudjon máskor. Ma estére is kinéz egy dugás, elnézve a csókot amit a nőjétől kap. Az önkéntes fickó holtteste felett a főnökasszony bőg, Abby lép be, tőle kérdezi, hogy aki lelőtte, azzal mi van. Csúnyán néz, hogy az megússza bezzeg. Abby lakásán Neela és Dubenko jóga lélegeznek féllótuszban. Neela máris jobban van. Dubenko a lagzin elcsattanó csókról beszél, hogy ő tiszteli és szereti Neelát, reméli, hogy megbocsátja a botlását. Neela meredt szemekkel nézi a járókát, hogy hova lett Joe, majd betipeg a baba. Két lábon jár, aminek örülünk, de Abby rohadtul ki lesz akadva hogy lemaradt az első lépésekről.

Tony és Sarah lelkiznek a lépcsőn ülve a Tony lakás előtt. Tony vacsora után haza akarja vinni, a kis csaj szerint azért, mert nem akar vele lakni mégse. Aztán Tony megmagyarázza, hogy ha mindig elszökdös otthonról, akkor nem fogják neki ítélni az állandó felügyeletet, úgyhogy türelmesnek kell lennie. Úgy tűnik ezt Sarah is felfogja, mert beleegyezik, hogy hívják fel a nagyszülőket, amit Tony már rég megtett. Abby és a gyakornok a kórház előtt, a gyakornok problémázik, hogy májfolt, azaz minden az ő hibája, hogy ma ennyire béna volt. Majd letámadja Abbyt, hogy járni akar vele. Abby felvilágosítja hogy van férje, és hogy figyeljen a részletekre a pali kicsit jobban. A kórházban is meg az életben is. De azért jól esik neki fogadjunk, hogy ráindult a gyakornok.

Morris depizik a sarokban az udvaron, Abby odamegy hozzá, hogy mi volt ma vele, végre megtudjuk, hogy azért volt ilyen idegalapon a mi Morrisunk, mert meghalt az apja. Nem is tudta, hogy beteg, nem szólt neki senki a családból. Neki akart mindig bizonyítani, azért lett orvos, hogy az apja orra alá dörgölje. És most Morris sír és meg van győződve róla, hogy apa az égben is tovább röhög rajta. Abby leül mellé és meglapogatja kicsit a hátát, majd tovább ülnek és néznek maguk elé.

Címkék: vészhelyzet
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teardrops 2008.10.29. 14:01:12

Az azért nem volt semmi, hogy a háttérben milyen szöveg ment épp, amikor Morris megkapta a rossz hírt, figyeltétek?;-)
Jerryről volt szó, valahogy így: "Nem hallottad, kilépett, elment Alaszkába és most sört csapol Anchorage (így írják?) közelében..."

Ilyen utalás Abraham Benrubira és a Men in Trees-re!:-D Ugye ez nem lehet véletlen?;-)
Gondolom, ez eredetiben is így hangzott, nem csak a magyar szinkronnal:-)

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.10.29. 14:12:20

jéé, ezt a Jerrys párbeszédet észre se vettem, annyira Morris arcára figyeltem:)

sarah76 2008.10.29. 18:12:30

Nagyon klassz lett ez a hogyvolt! Pratt nőjét Bettinának hívják, a gyakornok srácot pedig Gradynek (legalábbis valahogy így hangzott, nem tudom, hogy írják)...

spdf smd (törölt) 2008.10.29. 19:06:36

végre Morris is kapott valami érzelmes szerepet! eddig mindig csak a poénos oldalát ismerhettük meg

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.10.30. 08:42:54

tény, hogy Morrist eddig nem az érzelmes oldaláról ismertük, jól állt neki ez is szerintem is.

sarah: köszi, megjegyzem a neveiket most már, rendszerint várok a nevekkel, amíg rendszeres szereplő lesz belőlük, mert annyi van már, hogy a végén még túlterhelném az agyamat:)
süti beállítások módosítása