Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kaliforgia 2x03 – No Way to Treat a Lady

2008. október 29. 09:00 - WUTM

Idilli reggel a Moody-házban: Karen kávét főz, Hank kócosan kitámolyog érte, Becca iskolába készül. Karen közös vacsorázást tervez, Hank közben agresszív tapizásba fog, amit Karen csak ímmel-ámmal rosszal. Mia toppan be, együtt mennek majd Beccával iskolába, feltéve, ha Becca kijön a szobájából, ahol azért duzzog, mert egyenruhát kell vennie az új helyre. A főcím előtt végre elindulnak a csajok iskolába/munkába, maguk mögött hagyják Hanket, aki a Pink Floyd szavaival inti lányát: ne csak egy tégla légy a falban.

Hank első napja Lew Ashby biográfusaként úgy kezdődik, hogy egy feltörekvő rockbandát hallgat Ashby házában. A producernek a dal végén csak annyi mondanivalója van, hogy a verze legyen a refrén, de már ezt sem érti a zenekar. A tegnapi együttes tagjai meg muffinnal kínálták egymást, meséli Ashby, aki szerint ez már kimeríti a buziság fogalmát, aztán kedvesen hátulról átöleli Hanket. Épp jókor jön hát a megrendelt tucatnyi kurva (lsd még: sex and drugs and rock’n’ roll). Köztük Hank nagy kedvence, az egyetlen nő, akinek valaha fizetett a szexért (mert különben a nő stricije agyonverte volna): Trixie! Ashby rögtön át is engedi neki, ha már ismerik egymást.

A munkanélküli Charlie egy kávézóban olvasgatja a Belső művész c. könyvet, és próbálja hívogatni a kapcsolatait, de azok már nem ismerik őt. Ekkor viharzik el mellette Daisy, a pornószínésznő, akit Charlie gyantázás közben ismert meg, és aki éppen munkába siet. Charlie nagy örömmel rá is akaszkodik, az ügynökének nevezi ki magát, és beszáll vele egy kisbuszba, hogy a forgatás helyszínére már együtt érkezzenek – majd ő megvédi attól, hogy Daisynek akarata ellenére mindenfélét fel kelljen dugnia.

Karen éppen Sonjának mutatja az építészeti terveit, Julian csak kicsit zavar be a krákogásával és a reggeli köpetével. Miután ilyen kedvesen véget vet a megbeszélésnek, elkéri Karen csuklóját, aki vonakodva ugyan, de belemegy a játékba. Ne feledjük, a Belső művész írójával van dolgunk, aki nem is tagadja meg önmagát, olyanokat mond, hogy belső erő, és hogy minden lehetséges, ha Karen leküzdi a félelmét. A végén pedig megszagolja Karen kezét, bár szerintem ez már csak a perverzitása része volt, nem a lélekolvasásé.

Charlie-nak nem nagyon örülnek a kisbuszban, mert majd ki kell homályosítani, minek hozta Daisy magával. Charlie kikéri magának, és különben is, miről van szó? Kérdésére kiderül, hogy a kisbusszal nem a forgatási helyszínre mennek, a kisbusz maga a forgatási helyszín. De nincs idő a további részletekre, a rendező ideges, nemcsak Charlie, hanem a fényviszonyok miatt is, ezért gyorsan kiosztja Charlie-ra a perverz nagybácsi szerepét, és azonnal forgatni kezd. Daisy, mint egy profi színésznő, hiba nélkül mondja el mindkét mondatát, hogy aztán rábukjon a fekete srácra. Charlie nem boldog.

Hank és Trixie sem pazarolja az időt, az előbbi a prosti lábkörmét festegeti, miközben elmeséli, hogyan szöktek meg Karen esküvőjéről. A lány annyira elérzékenyül, hogy egy gyors kézimunkát fel is ajánl Hanknek, de ő visszautasítja, habár Trixie szerint az még nem számít megcsalásnak. Mindezt a lemezcég óradíjának terhére teszik, a lányokat Ashby fizeti. Vajon ez a szolgáltatás leírható az adóból? Trixie kvázi szerelmet vall Hanknek: a prosti zokon vette, hogy Hank sosem hívta fel együttlétük után, pedig Trixie sokszor gondolt arra, hogy mi lehet vele, például miközben egy arab faszit szopott. A kellemes együttlétet a feltörekvő zenekar énekese szakítja meg, aki Trixie eredeti szolgáltatásait venné igénybe, habár Hank is nézheti, a könyvéhez jó anyag lenne. Hank passzol, és miközben a másik kettő elvonul, saját lábkörmét kezdi festeni inkább.

Beccáról még nem volt szó, el is látogatunk az új iskolájába, ahol éppen ebédidő van. A középiskolai lét legfontosabb fordulópontján csatlakozunk hozzá: el kell döntenie, ki mellé ül le kajálni. Innentől kezdve besorolódik egy kasztba, és végérvényesen meghatározza magát az iskola hierarchiájában. Na persze Becca nem tagadja meg önmagát, és leül ahhoz az asztalhoz, ahol egy darab fiú árválkodik, pontosabban könyvet olvas. Egy lányiskolában, tegyük hozzá. A kis Keanu-utánzat el is hajtaná Beccát, ide nem jó ülni, mert még furának gondolják. Még jó, hogy szól, mert Becca, kezében a Sátán bibliájával éppen népszerűségi versenyt akar nyerni. A fiú meg Edith Whartont olvas, az még gázabb, de kiderül, hogy ez nem a saját döntése volt: a fiú anyja angoltanár az iskolában, a fiút kicsapták az iskolájából pár napra, az anyja meg becipelte magával, nehogymár egész nap otthon Guitar Hero-zzon a gyerek. A mágikus szavak elhangzása után már tudjuk, hogy a fiúnak nagy esélye van Beccánál, egyrészt ugye ő az egyetlen fiú közel s távol, úgy néz ki, mint Keanu, ráadásul keresni sem kell a közös témát.

Hank dobolással tölti az idejét, amíg a többiek a hölgyekkel foglalkoznak. Ashby már végzett, és egész boldog, habár azon kiakad, hogy Hank csak beszélgetett Trixie-vel. A lány neki is nagy kedvence, nem engedte volna át Hanknek, ha tudja, hogy csak a lelkizésig viszik. Az említett hölgy kisvártatva beviharzik, feldúlt állapotban: az énekes fickó totál átlépte a határokat, ő inkább most megy is, a gőzölgő kakit az asztalról meg valaki más pucolja le. Hank, a lovag természetesen azonnal nekiesik a vigyorgó énekesnek, jó kis bunyó keletkezik, összetörik a Slash-től vett gitárt, ezért Ashby el is szalad a fegyveréért, és egy levegőbe irányzott lövéssel egycsapással mindenkit észhez térít.

Charlie még mindig a kisbuszban utazik, Daisy közben pozíciót váltott, most hátulról dugja a feka. Charlie nem bírja sokáig szó nélkül a helyzetet, és vitába keveredik a rendezővel Daisy bére miatt. Az ügynökök gyöngye szerint még forgatás előtt tisztázni kell a pénzkérdést, a rendező viszont felhívja a figyelmét, hogy egy rohadt kisbuszban vannak, amit még nem is fizetett ki teljesen, kicsit mások itt a szabályok. Mindeközben a felvétel nem szakad meg, a fekete srác szorgalmasan dolgozik Daisyn. Charlie köti az ebet a karóhoz, szerinte mindegy, hogy Daisyről van szó, vagy Barbra Streisandról, a tehetséget meg kell fizetni. A rendező annyira kiakad, hogy leállítja a forgatást, és kidobja a buszból Charlie-t, Daisyvel együtt. Daisy nem boldog.

Trixie-nek tetszik, hogy Hank érte verekedett, fel is ajánl egy ingyenes menetet a lovagnak. Ashby kicsit sértve érzi magát, szerinte ott helyben el kellene dönteni, hogy ki dug jobban, Hank vagy ő, szerintem még Trixie is benne lenne, de Hank passzolja a lehetőséget, nem szereti az olyan helyzeteket, ahol egynél több farok van. Ashby erre ráveti magát, és elkezd Hankkel verekedni, na nem azért, mert visszautasította az édeshármast, hanem mert az énekes az erkélyről nézi őket, és a tekintélye érdekében Ashbynek most verekednie kell Hankkel. Hank megteszi neki a szívességet, és visszaüt, persze pont ekkor érkezik meg Karen. Miközben a két negyvenes pasi nevetséges módon verekszik, Karen elbeszélget Trixie-vel, és láthatóan nincs feldobva attól, hogy megismerheti az egyetlen kurvát, akivel Hanknek valaha dolga volt. A bohózatba illő verekedést az énekes is hamar megunja, inkább visszamegy a házba, így Hankék is leállhatnak végre. Karen nem boldog.

Este Becca a fiúval csetel, akit Damiennek hívnak. Hank véget vet a mókának, Beccának aludnia kell. Karen az ágyban duzzog .(Itt jegyezném meg, hogy a rossz oldalon fekszik, ott Hank szokott aludni. Ettől meg tudok őrülni, amikor össze-vissza fekszenek a sorozatokban a párok az ágyban, cserélgetik a helyeiket, miért nem lehet erre figyelni? Köszönöm.) Nem kell hozzá sok idő, és a duzzogást a könnyes szemű ordibálás váltja fel: Hank prostikkal tölti az időt, Hank véletlenül kinyal valakit, Hank rendőrt bántalmaz, neki ebből már elege van. Hank a prostis sztoriban beveti a Jóbarátok óta elhíresült mondást (de hát szakításban voltunk!), de ez nem hatja meg Karent, aki már túlságosan is felhergelte magát, és tovább üvölt. Hank is felveszi a kesztyűt, nem tehet semmit a múlttal kapcsolatban, nem változtathatja meg, különben is, ő cuccolt össze Billel? Bár Hanknek totál igaza van, Karen inkább a fürdőszobába vonul, jó hangosan becsapva maga mögött az ajtót. Hanknek marad a sör és a dugicigi.

Címkék: kaliforgia
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása