Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Weeds 2x12 – Pittsburgh (Évadzáró)

2008. október 28. 15:00 - wayout

Jó kis tarantinós évadzárónak nézünk elébe, lesz itt minden, ami szem szájnak ingere: mexican standoff, MLP kivillanó dekoltázsa, átverés dögivel és egy nagy kövér cliffhanger a végére. Kezdjük az elején, Shane nagyban gyakorol ballagási beszédére. Nancy pedig a reggeli kávéját szürcsölve tünteti el Silas garázdaságának nyomait az házból. Lupita szerint jobb ez mintha autórádiókat és kopogtatókat lopna és valószínűleg az anyjáért tette az egészet. Nancy elgondolkozik, majd hirtelen megkéri Lupitát, hogyha történne vele valami, akkor a srácok még véletlenül sem Andyhez, hanem a testvére Jillhez kell hogy kerüljenek, majd gyorsan elhessegeti az egészet.

 

Kat kézimunkával próbálja meggyőzni Andyt arról, hogy utazzon el vele Dél Amerikába. Kat ugyanis ellopott 1,3 millió dollárt érő zsetont egy kanadai kaszinóból, ezért üldözi őt Abumchuk. Andy a kézimunka ellenére határozott marad a kérdésben, imádja Kat őrültségeit, de még minidig élénken él benne az, amikor ágyékon szúrta és valójában annyira nem vágyott rá, hogy a csaj újra rá találjon, ezért szóba sem jöhet a családalapítás Chilében. Ezek után jön egy kis lábujj erotika, láthatólag Andy nagyon bírja, ha megnyalják a leharapott ujjai helyét.

Celia egy koszos motelben csövezik (szó szerint), jó sok alkohol, cigi és chips társaságában. A maradék köztéri kamera által felvett anyagot nézi, amikor hatalmas felfedezést tesz az, aki ellopta az ő kameráit és tábláit, nem más mint Silas. Feledhetetlen pillanat, az ahogy Celia részegen anyázik a tévé előtt („Son of a fucking, cold bitch!”). Emlegetett szamár, Nancy is Silasre vadászik, bár ő amnesztiát ajánl neki, ha egy órán belül hazajön vagy próbaidőt, ha legalább az öccse ballagására elmegy. Shane Silasről kérdez, de aztán bedobja a nagy kérdést, hogy mit mondjon az embereknek, ha megkérdezik mivel foglalkozik az anyja. Nancy válasza az, hogy annyit mondjon csak annyit, hogy ő az anyukája. Shane a meglebegetett költözés hatására nézelődött egy kicsit a neten és a kutatásai alapján Pittsburgh tűnik a legideálisabb új otthonnak számukra és javasolja is Nancynek, hogy odamenjenek, ha lehetséges.

Isabelle és Dean élvezik a Celia-mentes életet, de azért a szelleme ott kísért a levegőben, ezért amikor kiönti a tejet, Isabelle rohan törlőrongyért. Dean megnyugtatja, hogy nem kell ezzel többet foglalkoznia, mert Celia nem fog visszajönni. Isabelle erre felvilágosítja apját, hogy Celia olyan, mint Voldemort, lehet, hogy ideiglenesen legyőzték, de odakint van és erőt gyűjt a visszatéréshez, ami csak idő kérdése. Dean ezen bölcs szavak után maga törli fel a foltot a kanapéról, biztos, ami biztos. Silas még mindig nem adott magáról életjelet, és Nancy már könyörög neki, hogy legalább az öccse ballagására jöjjön el, mert ez nagyon fontos Shanenek. Ekkor toppan be Celia, aki szintén Silast keresi, és egy videó felvételt lóbál bizonyítékként arra, hogy az köztulajdont lopott. Nancy gyorsan kikapja a kezéből és széttapossa kazit, de Celiának van ennél ütősebb dolog is a retiküljében, egy fegyver, amivel jól szétlövi az egyik konyhaszekrényt.

Celia ezután viszonylagos nyugalommal közli, hogy csak egy golyó volt benne, azzal eredetileg Dougot akarta lelőni és majd a ballagáson találkoznak. A normális Celia ugyan szimpatikusabb, de őrült Celia magánakciói viszont felülmúlhatatlanok. Shane, akinek részben végig kellett ezt nézni, csak annyit tud erre reagálni, ez bezzeg tuti nem történt volna meg Pittsburghben. Heylia úgy gondolta azon a napon, amikor lehet, hogy találkozni fog a teremtőjével, legalább egyen egy jó reggelit az unokaöccse. Persze azt is tudjuk, hogy Heylia meglátogatta az egyik örmény drogbárót a börtönben, úgy hogy nemcsak a jóféle gofrik fogják megmenteni Conrad seggét. Shane ballagási beszéde decensen indul, de aztán természetesen teljes provokációba fullad. Zseniális, ahogy Agresticet egy kibaszott repülőnek írja le, amin bizony kibaszott sok kígyó van (a film megvan?). Én már vizionálom a huszonegy-néhány éves Shanet, aki bestsellert írt az Agresticben, a marihuána díler anyukája mellett eltöltött gyermekkoráról.

A káromkodás hatására az igazgató le akarja Shanet állítani, de a diákok őt akarják, a szülők meg valószínűleg annyira le vannak szedálva, hogy észre sem veszik Shane egzisztencialista kirohanását. Kivéve persze Nancyt, aki nagyon észreveszi az itt ólálkodó Petert. Nancy a mintaanya egy szó nélkül elhúz (na jó, szól Andynek, hogy vigye el a srácokat a buliba, de Shanenek nem) a fia ballagásáról. A kocsiján egy kis ajándék várja, egy üzenet Petertől, amiben figyelmezteti, hogy mindenképp ott kell hogy legyen a megbeszélt időben. A bulin Gretchen rettenetesen féltékeny Katre, ezért figyelmezteti Andyt, hogy jobb lenne, ha ügyelne a nőjére, Shane-en pedig számon kéri, hogy tulajdonképpen járnak-e vagy sem. Nancy elmegy a fűhadiszállásra, ahol Conraddal várni fogják, hogy megtörténjen az, aminek meg kell és mind a ketten be vannak szarva, bár ez Nancyn sokkal jobban látszik.

Abumchuk a buliba isköveti Katet, szóval most vagy soha, le kell lépnie, Andy még mindig nem akar vele menni, de a furgonját odaadja neki és forró búcsúcsókkal elválnak egymástól. Eközben Dean és Doug cicakaratéba kezdenek, Celia pedig csendben iszik. Megérkezik végül Silas is, aki Nancy felől érdeklődik. Conrad felhívja U-turn, hogy normális időben vagy fekete időben fog-e megérkezni, mert örökké nem fognak rá várni. Nancy megkérdezi Conradot, hogy hozott-e fegyvert, amire Conrad annyit felel, hogy ezt a kulturális sztereotípiát kivételesen nem igazolja be aznap. Amikor Nancy előrántja az általa hozott stukkert Conrad nagyon ideges lesz és mikroba rejti a fegyvert. Ezután ismételten félelmetes entrét láthatunk Petertől, aki figyelmezteti őket, hogy nem szabad fémet a mikroba tenni. Szerencsétlenségére Sanjay is befut, akinek még mindig sérelmezi Peter, hogy anno összemorzsolta a muffinját.

Doug és Dean tovább birkóznak, Celia pedig leszólítja azzal Andyt, hogy semmi tiszteletet nem érez iránta, de cukinak találja és most egyedülálló, majd jól lesmárolja kedvenc nagybácsinkat. Celia azonban kiszúrja Silast és inkább utána ered, ezzel véget is ér a bimbózó románcuk (Andy-Celia duó? nem lett volna unalmas). Gretchen elpanaszolja a szakítást Andynek, és mellesleg megjegyzi, hogy Kat és Shane együtt távoztak, Andy húzza gyorsan a nyúlcipőt utánuk ered, mert jól tudja, hogy Kat nem szeret egyedül utazni és egyszerűen magával vitte az unokaöccsét unaloműzőnek. Megérkezik U-turn végre valahára, Peter a kocsijába vár az üzlet lebonyolítására, Sanjayt pedig egyszerűen begyömöszölik a szekrénybe.

U-turn első mondata az, hogy Nancy vegye le a felsőjét. Nancy villant egy kis fehérneműt és cserébe felszólítja U-turnt póló levételre, aki viszont előtte elmegy pisilni. Kat vidáman autózik Shanenel és több karton Cactus Colával Dél Amerika felé, a nyomában Andyvel ás Abumchukkal (vagy inkább az Andyt fuvarozó Abumchukkal). Petert utoléri a karmája, elkapják az örmény maffiózók és egy garázsban, csendben végeznek vele. Bye-bye Peter. Nancy nem akarja addig megmutatni az árut, amíg U-turn meg nem mutatja neki a pénzt, csakhogy U-turn és Martin valami sokkal meggyőzőbbet hozott, mint a pénz, gépfegyvereket. Nancy mereszti a boci szemeket és mire pisloghatna egyet, megérkeznek az örmények, szintén állig felfegyverkezve és követelik a pénzüket Peter megöléséért. Pénz meg ugye nincs per pillanat, mert U-turn az üzlet helyett úgy döntött, hogy inkább kirabolja őket.

Nem baj jó lesz nekik a gandzsa is helyette, csakhogy azt már U-turn előbb lestoppolta. Az tuti, hogy ezt nem kő-papír-ollóval fogják megoldani. Nancy még mindig Peter halálán van kiakadva (kétszeres özvegy ilyen fiatalon…), de ráordítanak, hogy nyissa ki a széfet. Nos, Silas se észt se problémamegoldó készséget nem örökölt a szüleitől, maximum némi humorérzéket, mert az ellopott cucc helyett otthagyott egy Drogmentes Zóna táblát. Most már egymás helyett, mindenki Nancyre fogja a fegyverét. Nancy felhívja Silast, aki roppantul büszke arra, hogy milyen furfangos volt, és közli az anyjával, hogy be akar szállni, öröm nézni, ahogy lefagy az arcáról a mosoly, amikor meglátja Celiát és a vele lévő rendőrt, aki őt jöt letartóztatni. Nancy így ottmarad fegyverekkel körbe szegezve, egy szál fű nélkül. A körmét ismételten senkinek sem kell lerágnia, mert jövő héten érkezik a harmadik évad első része és válasz arra, hogy Nancy hogyan mászott ki ebből a szarból.

 

A mostani Little Boxes az eredeti, Malvina Reynolds féle verzió.

Címkék: weeds
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2008.10.28. 15:37:24

Utálom, hogy a szemét Cool minden külön értesítés nélkül levette a műsorról ezt a sorit a 2. évad közben, és még a levelemre se válaszolt.
Más magyar adón nem adják véletlenül?

sélli_ 2008.10.28. 16:45:34

Jövő héten 3. évad? Holmikor?

gonoszkiralylany 2008.10.28. 17:00:53

ez a legjobb rész sztem az egész sorozatban.
főleg hogy meghal benne Peter, akit utáltam :D

wayout 2008.10.29. 12:21:03

Én is utáltam Petert. Ez tényleg kiemelkedően jó rész volt, nem is emlékszem hirtelen jobbra, szóval simán lehet, hogy a legjobb. Kövezzetek meg, de szerintem a 3 évad már nem olyan egyenletes minőségben, mint az első 2 kettő volt...
Tudtommal majd az HBO Comedy-n fog menni a 4. évad, valamikor novemberben.
Jövő kedden én jövök a 3.évad első részének a hv-jával.
A magyar tévék gonoszsága ellen egyedül az internet a megoldás.

Pancs 2008.10.29. 14:08:32

Nem kövezünk, én legalábbis biztos nem.... A 3. évad még el-el megy, de a 4., mondhatni szánalmas, pedig imádom Nancy idiótaságait, de olyan szinten nem vicces....
Na mind1, reménykedni még lehet a következő évadokat illetően...

Pancs 2008.10.29. 14:11:33

ja, és ez a Little Boxes a csengőhangom.:D

wayout 2008.10.29. 21:12:30

helyes, helyes
nekem dexter főcím

Pancs 2008.10.30. 00:31:10

hú, az se rossz ötlet....:D
juj, jobban belengondolok, lehetne office is, vagy 24-es tik-tak-olás...:D
süti beállítások módosítása