Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 2x22 - Méltóvá válni - 2. rész (ÉVADZÁRÓ)

2008. október 28. 17:00 - leeann

Az előző rész végén rendőrök fogják le Buffyt, amit az igazgató is támogat, de Buffyt nem lehet csak úgy bilincsbe verni, ha ő nem akarja. Így a szöszi vadászból körözött bűnöző lesz, hisz elmenekül a rendőri intézkedés elől. Szóval Buffyt vádolják azzal, ami a könyvtárban történt, így mikor később beoson a kórházba, nagyon óvatosnak kell lennie, mert az összes rendőr őt keresi. Xander fogadja őt a kórházban, aki jól van, de a karja eltörött, de ez hagyján Willow fejsérüléséhez képest. Szegény Will, kétséges, hogy valaha is felébred. Cordi teljesen jól van, mert elfutott, de Gilesról egyelőre senki nem tud semmit.

Giles Angel fogságában van, és a vámpír meg akarja kínozni a könyvtárost némi információért Acathlával kapcsolatban, mivel nem sült el jól az első felélesztési kísérlet. A csapat megmaradt tagjai Giles lakására sietnek, de a könyvtáros helyett azt a démont találják a lakásban, aki annak idején Angelre bízta Buffy védelmét. Buffy erőszakosan támad Whistler-re, aki próbálja Buffynak elmagyarázni, hogy mit kell tennie, de a forrófejű tini nem hallgatja meg a démont. Buffy éppen az utcán igyekszik nagy léptekkel, hogy tovább keresse kedvenc figyelőjét, amikor egy járőr páros kiszúrja őt és próbálják fegyverrel feltartóztatni.

Simán elbánna a két zsaruval Buffy is, de egy nagyon szőke segítség érkezik jobbról, és kiüti a rendőröket. Buffy nekiáll püfölni Spike-ot, de a vámpír nem akar verekedni, inkább szövetséget ajánl a vadásznak. Buffy csapdának tartja a dolgot, de Spike szeret élni és szereti a világot, így nem hagyná elpusztítani. Mondjuk, hogy Buffy hisz neki, de nem érti, miért hozzá jött, miért nem rendezi le Angellel a dolgot, legalább kevesebb munkája lenne a vadásznak. Spike Dru-t akarja. Szeretne vele kettesben lelépni és szeretné, ha kikerülne Angel hatása alól.

Buffy püföl még egyet-kettőt Spike-on, mert nem tetszik neki az az ok, amiért a vámpír szövetkezni akar, de benne van abban, hogy ideig-óráig elfogadja a hidrogénezett fejű segítségét. Közben alakulnak az események máshol is: Will kezd magához térni, Angel pedig kedvére kínozgatja Gilest. Buffy és Spike útközben összeakad a kedves mamával, aki pokolian aggódik a kislányáért, hisz már a rendőrök is halálra rémítették, és a nagyon fehér hajú hapsi sem kelt benne jó benyomást. Buffy és Spike próbál hazudni Joyce-nak, de Angel egyik embere megtámadja őket, így muszáj színt vallani.

A „képzeld anyu, lefeküdtem egy pasival” vallomás után az, hogy „képzeld anyu, vámpír vadász vagyok” vallomás már csak lófing, így Buffy az otthon lét első perceit nem magyarázkodással tölti, hanem Willow-val és a csapattal trécsel telefonon. Spike segítési feltételeit Buffy nagy nehezen elfogadja, de ez csak akkor él, ha Giles nem hal meg. Joyce nehezen fogadja el, hogy a lánya vadász, de annak örül, hogy nem gyilkos. Némi veszekedés végén Joyce ultimátumod ad lányának, vagyis ha elhagyja a házat, vissza se menjen, Buffy nem is gondolkodik a dolgon és kiviharzik a házból, hiszen kötelességei vannak, amelyek nem várhatnak.

Közben a kórházban az újjáéledt Willow átveszi a parancsnokságot, és úgy dönt, hogy megcsinálja a lélek visszaadó szertartást, ha törik, ha szakad, hogy Buffy könnyen elbánhasson Angellel. Mindeközben Spike tartja a szavát, és lebeszéli Angelt arról, hogy apró darabokra vágja a könyvtárost, akinek meg se kottyan egy kis kínzás, hisz semmit nem mondott el Angelnek Acathláról. Buffy otthonról egyenesen a könyvtárba ment, ahol belefut az igazgatóba. A diri kirúgja kedvenc diákját, aki egy bazi nagy karddal távozik az iskolából. Közben Spike beveti szerelme hipnotikus látó erejét Giles-on, hogy a könyvtáros élve megússza a dolgot.

Giles a hipnózisban Druban Jennyt látja, és így már elpöttyint pár részletet a szertartásról, ami elég Angelnek ahhoz, hogy rájöjjön, ő a kulcs, pontosan az ő vére a kulcs Acathla felélesztéséhez. Közben Buffy is megtudja, hogy Angel vére a kulcs, és úgy érzi, nincs több veszíteni valója, de Whistler szerint még akad egy veszíteni való. Buffynak közben ismét akad harcostársa, méghozzá Xander személyében, így indulás a csatába. Angel sem vesztegeti az időt, és ha már megtudta, hogy mi a kulcs, újra megkezdi a szertartást. Willow szintén nekilátott a szertartásnak, így izgalmas dolgok kezdődnek, amikor Buffy is megérkezik vámpírfalvára.

Angel nem örül annak, hogy az exe megzavarta, de annak még úgyse, hogy hidrogénszőke barátja hátulról lekever neki egy akkorát egy vasrúddal, hogy ha eddig nem tette, minden bűnét bánni kezdi azonnal. És ezzel a kedves gesztussal el is kezdődik a csihi-puhi vámpírfalván. Miközben Angel azt se tudja, hogy merre van arccal, vagy azt hogy van-e még egyáltalán arca, Spike kiüti Drut, hogy könnyebb dolga legyen vele, mikor elszelelnek. Xander sem tétlenkedik, kiszabadítja Gilest, aki hallucinációnak hiszi a fiút, ami gyorsan elmúlik, és ideje menekülni.

Angel magához tér és kihúzza a kardot Acathlából, aki így rövidesen életre kell, amit a pár nem üldögéléssel, hanem harccal vár meg. Tehát vámpírfalván kard ki kard van, miközben Willow már transzban van, és halad a szertartással. Mindeközben Spike felkapja szerelmét és lelécel, pont akkor, mikor Buffy majdnem vesztésre áll, úgyhogy a bunyó végkimenetelét inkább majd elolvassa a reggeli vámpír hírekből. Persze Buffy nem hagyja magát, és mielőtt megölné Angelt, Willownak sikerül végigcsinálni a szeánszot, így Angel térdre rogy, és nem érti, mi történik itt.

Buffy és Angel nagy ölelkezésbe kezd, de baj van, mert Acathla kezd életre kelni, és már nyílik a szája, hogy elnyelje a világot, aminek a megakadályozása Angel kezében van. Buffy és Angel heves csókolózásba kezd, és szerelmet vallanak egymásnak, miközben az örvény egyre nagyobb és nagyobb. Buffy egy váratlan pillanatban a kardjával keresztülszúrja szerelmét, akit elnyel az örvény, és így be is záródik a pokol kapuja. A világ helyett Angel, és vele Buffy szíve ment a pokolra. A vadásznak ez sok volt, így Joyce csak egy levelet talál Buffy ágyán, és a csapat se tud semmit róla, de remélik, hogy egyszer visszajön. Buffy elhagyta Sunnydale-t.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása