Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

30 rock 1x20 – Cleveland

2008. október 27. 11:30 - wayout

Floyd és Liz közösen lakást néznek. Nem, nem gyorsultak fel annyira az események, hogy  komoly lépésekre szánják el magukat, csak Floydot valószínűleg elő fogják léptetni egy nagyon zsíros pozícióba, amivel annyit fog keresni, mintha megölte volna ez első feleségét, így végre olyan lakásba költözhet, ami passzol a belevaló barátnőjéhez, Lizhez. Már szóba kerül az is, hogy esetleg Liz is kaphat egy harmadik párologtatót, amire úgy vágyik, amikor betoppan egy arab olajsejk az elkényeztetett fiacskájával és azonnal elhappolja a lakást Floyd orra elől, mondván jó lesz majd a kölök motorbicikli tárolójának. Jack és „Hello, biztos nem emlékszik rám…” Phoebe visszatértek a párizsi romantikázásból és már ki is tűzték az esküvő napját.

Liz nem érti mi ez a sietség, de Jack szerint a szerelemben nincsenek szabályok, a princetoni szobatársa is 13 évig járt a főiskolai szerelmével, majd a házasságuk csak 8 hónapig tartott és most egy post-op transznemű volt szobatársnő lett belőle. Jack nagyon fel van villanyozva és szeretné, ha a munkahelyi „felesége” és valódi jövendőbelije jól kijönnének, ezért rábeszéli Lizt, hogy Phoebevel és Jennával csapjanak egy csajos délután, amihez kölcsön adja a szó szerint színarany hitelkártyáját. A világ összeesküdött Tracy ellen, Don Geiss után, a bankok sem akarnak pénzt adni a filmjéhez. Gond egy szál se, Tracy nagyon eltökélt, a film amúgy is csak a Tracy Jordan nagy visszatérése terv egy apró részlete, ami többek között egy stand-up turnét és egy Michael MacDonald feldolgozás albumot is tartalmaz.

Liz azonban, nem ok nélkül, kételkedik Tracy feladat koordinációs képességeiben. Floyd izgatottan készül a végső állásinterjúra, amin múlik, hogy megkapja a nagy suskás melót. Jack szerint mindenképp ő fogja megkapni a munkát, mert ő belső ember, másrészt hogyan nyomhatná le őt egy olyan arc, akit Alan Garkelnek hívnak. Ja, csak Alan egy mozgássérült afrikai-amerikai, szóval ki sem kell nyitnia a száját és övé a munka, Well played Garkel. Szegény Floyd nagyon rá jár a rúd. Liz és Jenna épp a fantasztikus Golfőrültek című filmművészeti remekmű történetét mesélik Phoebenek, aki elég nyilvánvaló módon nem túl jártas a popkultúrában, mivel szegénykének költők voltak a szülei, aki nyilván megóvták az ilyesmitől.

Szóba kerül az is, hogy milyen szélsebes ez a románc Jack és Phoebe között, de Phoebe azzal védekezik, hogy az ő korukban már nincs sok vesztegetni való idejük. Jenna mellesleg úgy nyakalja a fehérbort, mint a málnaszörpöt és csupa olyan elmés megjegyzést tesz, mint hogy nyomna egy édeshármast 2 Jackkel. Eközben az Univerzum tovább üldözi Tracyt, akit most épp Bill Cosby hord le egy újságban azzal, hogy az egész karrierje nem állt másból mint a fekete sztereotípiák kihasználásából, ezért szégyent hoz az összes afrikai-amerikaira. A baj csőstül jön, Kenneth a szokott lelkesedésével közli Tracyvel, hogy lemondták egy fellépését és Michael MacDonald nem adott engedélyt neki a dalai újrafeldolgozásához.

Tracyt villámcsapásként éri a felismerés, hogy ez mind nem véletlen, a Fekete Keresztes Lovagok tönkre akarják őt tenni. A csajos délután folytatódik, a lányok egy fehérnemű boltban vásárolgatnak, ahol Jenna kétségbeesetten próbál magára erőszakolni egy rózsaszín tangát a háttérben, miközben Liz és Phoebe roppant kellemetlen beszélgetést folytatnak. Legalábbis Liz számára roppantul az. Voltatok már olyan helyzetben, hogy négyszemközt maradtatok egy ismerőssel, aki ok nélkül a legintimebb dolgairól kezdett el nektek beszélni, akármennyire tiltakoztatok is? Ha igen, el tudjátok képzelni, hogy érezhetett Liz, amikor Phoebe elkezdte taglalni a Jackkel való nemi életét. Rövid ideje vannak együtt, de a közösüléseik máris rendszertelenek és fantáziátlanok. És Jack a múltkor Párizsban elaludt rajta szex közben.

Liz zavarát fokozandó, még hátra kell mennie, hogy kiszabadítsa a részeg Jennát a rózsaszín tanga fogságából. Floyd miután nem kapta az előléptetést, betelik a pohár, elege van New Yorkból, meg az egész mókus kerékből, el akar húzni innen a fenébe, egyenesen a szülővárosában Clevelandbe. Liz eleinte szkeptikus, de miután egy megalázó táska átkutatáson esik át („Ez a gomba elleni kenőcs mire is van pontosan?”) és lát egy-két lehangoló new yorki életképet és fickó a szájába köp, zokszó nélkül belemegy az utazásban. Tracy már teljesen bepánikolt, hogy a Fekete Keresztes lovagok példát akarnak statuálni vele, Liz ellenben azt hiszi, hogy ez a szokásos Tracy féle kattanás, hogy egy titkos fekete szervezetről fantáziál, aminek Oprah és Bill Cosby a főnökei és évente négyszer találkoznak a Szabadság szobor koponyájában.

Jack továbbra is nagyon boldog, most épp antik golfütőket kapott Phoebetől és meg is kérdezi Lizt, hogy mi a véleménye a menyasszonyáról. Liz diplomatikusan kikerüli a választ, arra meg csak mosolyogni tud, amikor Jack azzal dicsekszik milyen őrületes volt a hétvége, amit Phoebevel Párizsban töltöttek. Mondjuk az tényleg igaz, hogy Jack kimerült, mert nemcsak szex, hanem egy beszélgetés közben is simán elalszik. Liz kisurran, majd Jonathan kéri, hogy kémkedjen Phoebe után, mivel kiderült, hogy mégsem odamegy aznap este, ahova ígérte. Thor kalapácsára, a gyanú nem volt alaptalan, Phoebe egy idősebb úriemberrel költ el egy romantikus vacsorát. Liz persze hozza a formáját, és le is bukik, mikor megszólal a telefonja. Rohan is Jackhez, hogy értesítse a fejleményekről, de Tracy helyzet fokozódott így ezzel kénytelen várni.

Tracy felgyújtott egy karton Al Roker figurát és bezárkózott az öltözőjébe. Tracy továbbra azt szajkózza, hogy el akarják kapni, Jack hívja is gyorsan Dr. Spacemant. Befut Floyd is, aki készen áll az utazásra, Liz megint hezitál, de amikor látja, hogy beragadt egy őrült Tracy-Jack és Phoebe ördögi háromszögbe, így inkább Clevelandet választja. És egyáltalán nem bánja meg, Cleveland maga a földi paradicsom: friss a levegő, az emberek kedvesek és udvariasak, Liz itt modellnek számít, rendőrségi lovakat lehet simogatni, sőt még Tracy, akit égre-földre keresnek New Yorkban, is itt bujkál az üldözői elől. A vacsoránál Floyd nagy bejelentést tesz, a legmenőbb clevelandi jogi cég állást ajánlott neki, és ő el akarja fogadni, plusz talált egy szép házat, amit megengedhet megának. Sőt, bár nem TGS, de Liz biztos találna tévés állást magának itt, és mivel ez egy álom város, rögtön jön is a kábeltévés fickó, aki munkát ajánl Liznek.

Másnap Liz kipihenten és kisimultan megy dolgozni, de nem állt meg nélküle az élet, a Tracy helyzet tovább fajult, most már sehol sem találják a paranoiás komikust. Liz azonban más merre jár, komolyan elgondolkozott azon, hogy stresszmentes boldog új életet kezdjen Clevelandben, ami ellen Jack és Jenna is vadul tiltakozik. A stúdió egy rejtett pontján, ahol mindig rejtélyes dolgok szoktak történni, mint amikor egy Liz Taylor hasonmás megtámadta Josht, Liz találkozik Phoebevel. A vékonycsontú brit megkérdi Lizt, hogy elmondta-e Jacknek azt, amit a múltkor az étteremben látott. Parázs vita alakul ki köztük, és Liznek egyre gyanúsabb Phoebe, aki Jack Yoko Onoja akar lenni, és akinek varázslatos módon káromkodás közben eltűnik a kifinomult akcentusa. Tracy életjelet ad magáról, felhívja Lizt és közli vele, hogy új életet kezd. Kiderül, hogy a Fekete Keresztes Lovagok tényleg nem Stacy Gordon agyszüleményei, ugyanis csak amikor Jack meghallja, hogy róluk van szó, halálosan komolyan veszi a dolgot és meglepetésszerűen gyorsan rohan el, hogy intézkedjen az ügyben.

Liz beront Floyd irodájába és kerek-perec közli vele, hogy bár ő is csodás, meg Cleveland is csodás, ő nem tud és nem is akar New Yorkból elköltözni. Floyd tökéletesen megérti Liz érveit, és igazat is ad neki, de ő mégis elfogadta azt az állást Ohioban. Ez bizony egy jó nagy blurgh Liz számára. Este Liz még mindig nem kerítette elő Tracy és nem válaszolt Jack Phoebevel kapcsolatos kérdésére. Jack ezért újra megkérdezi mi véleménye, amire Liz azt válaszolja, hogy szép, okos, gondoskodó, ám mégis teljesen rossz választás. Szerinte Phoebe fura, nem érdemli meg Jacket és valószínűleg nem is brit (csodálkozom, hogy Jack nem nyomoztatta le az üreges csontút eddig…). Jack erre átmegy tökéletes tagadásba, és kineveti Liz aggályait. Liz azzal támad vissza, hogy tudja, hogy Jack elaludt Phoeben Párizsban. Na erre Jack szépen kitessékeli Lizt irodából, majd pedig az ekkor érkező Phoebe csukja az orrára az ajtót. Hát erre nincs is jobb szó, mint hogy blurgh.

Címkék: 30 rock
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása