Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 4x09 - Játékok

2008. október 24. 08:30 - candyperfumegirl

House-nak új játékra van szüksége, de sürgősen, mert már látványosan nem tud semmi értelmes elfoglaltságot találni magának, most is éppen szappanopera-maratont tart az orvosi társalgóban. De csak amíg Cuddy be nem állít, és egy gombnyomással véget nem vet a platinaszőke, 100% kollegén-szájú amnéziás nővérke nyilvánvalóan hajmeresztően izgalmas és fordulatos kalandjainak; még szerencse, hogy House már elolvasta a spoilereket a neten. Cuddy kijelenti, hogy még ezen a héten le kell adni a végeges csapat két főből álló névsorát, mert már így is túl sokáig húzta ezt az egyéni Survivort House (amivel maximálisan egyetértek), és már kezd kimondottan izzadtságszagú lenni a dolog, úgyhogy a héten két embernek repülnie kell. Ámen.

És közben nem ártana meggyógyítani valakit, mert oly nehéz a választás, és ha van hetibeteg, nagyobb eséllyel csinál valaki olyan égbekiáltó baromságot, ami azonnali kirúgást von maga után. Úgyhogy House lemegy a szupermarketbe (értsd: balesetei sebészet), valami használható pácienst összeszedni - lehetőleg leértékelve. Cameron mai ajánlata egy drogos rockzenész, aki vért hányt, rohamot kapott, és alapjáraton annyi tünete van, ami 3 fehér táblát is betöltene. A pasi egy diagnosztikai mennyország, pont jó lesz, House megy is a pénztárhoz fizetni.

Majd bejelenti a jelölteknek, hogy bevásárolt, és mellesleg van egy új és izgalmas játéka is, ami egyelőre a „hét végére ketten repültök” kísérleti név alatt fut. A fiataloknak gyors a felfogása, rögtön levágják, hogy az ebben az esetben mutatott közreműködésük lesz meghatározó a végső döntésben, úgyhogy az egyest, kettest és hármast kihagyva azonnal négyes sebességbe kapcsolnak a diagnózisban. A sorozat differenciál diagnózisainak történetében soha nem volt még magasabb az egy másodpercre jutó ötletek száma. Foreman szerint az egész cirkusz fölösleges, mert egyértelmű, hogy a beteg minden panasza a drogozásra vezethető vissza, de House hagyja, hadd játszanak a gyerekek, és pontozni is fogja őket, nagyon komolyan kell ezt venni. Egyszerre csak egy ember tesztelhet, az első nyertes Törtető Cafka, szurkálhatja a hetibeteget kedvére.

Ez nem is lesz ellenére, ugyanis rövid úton kiderül, hogy Törtető Cafka szívből rühelli ezt a hetibeteget, vagy a drogosokat nagy általánosságban? Kiderül. Közben House megy országos cimborájához a szokásos filozófia kiselőadásért, de Jimmy most szokatlanul magába van zuhanva. Elcseszett egy diagnózist, az a baja, egy beteggel már aláíratta a halálos ítéletét, de a további tesztek kiderítették, hogy nem is rák, és tulajdonképpen a betegnek semmi baja. Jimmy nincs formában. House pedig mindenképpen ott akar lenni, amikor Jimmy közli a jó hírt a beteggel, és elegánsan beállít fehér köpenyben (!), a sorozat folyamán harmadszor van rajta ez a ruhadarab, és mindhárom alkalommal valami trükközés folytán vette fel. Most éppen az érdekli, hogy úgy reagál-e Jimmy betege a hírre, ahogy gondolta. Úgy. A beteg kimondottan dühös, mert úgy, hogy azt hitte, meg fog halni, minden hidat felégetett, és elkezdte korlátlanul élvezni az életet, most viszont térhet vissza az unalmas kiszámított életéhez, meg a számláihoz, és ezért legszívesebben felrúgná Jimmyt a Holdra.

House a fehér táblát most a teljesen objektív és nemzetközileg szabadalmaztatott pontozásos rendszerének tartja fenn, mindenki 100 pontról indul, és Cafka kapásból vesztett 83-at azzal, hogy felrobbantotta a budit. Így jár az, aki megbízik egy dohányosban, és nem követi a vécére is, a hetibetegnek volt annyi esze, hogy oxigénpalack mellet gyújtott rá, amihez ezúton gratulálok. Megy közben a differenciál is, Cafka szerint csak a drog lesz a lényeg, 13 viszont eltökélt, hogy találjon valamit, amit NEM a kábszer okozott, és közben majdnem hajat tépnek. House-nak ez nagyon érdekes két okból is. Egyrészt ha valaki olyan kitartóan rühelli a drogosokat, mint Törtető Cafka, annak oka van, és ha valaki úgy védi őket, mint 13, annak is.


House elbeszélget egy kicsit Cafkával, miért van az, hogy ennyire nem tud veszíteni. Mindig igaza kell, hogy legyen, mert őt a nyerés teszi boldoggá, és kimondottan felhúzza, hogy ez a drogos csődtömeg, akinek rá van tetoválva a homlokára, hogy VESZTES, tulajdonképpen rohadt jól elvan magával. Egy lúzer ne legyen boldog, érdekes filozófia. Közben House Foremant kizárta az esetből, mert csak rontja a bulit a megrögzött poéngyilkos. Chase basztatja is ezért egy kicsit passzióból, de közben a beteggel gondok vannak, vérrögök vannak a testében, így meg is van az egymillió-kétszázezer-huszonhatodik tünet, halleluja.

13 azt javasolja, teszteljék le maláriára a hetibeteget, ami Cafka szerint is remek ötlet, egy egzotikus betegség tényleg sokkal valószínűbb, mint az, hogy egy drogfüggő valami szar anyagot lőtt. Ebből iszapbirkózás lesz még a munkaidő vége előtt. De House engedélyt ad a tesztre, most a változatosság kedvéért 13 és Taub is játszhat egy kicsit a kísérleti nyulukkal, vagyis csak játszhatna, ha az nem szívódott volna fel. A gyermekgyógyászaton találják meg, amint éppen rákos gyerekeket szórakoztat, méghozzá elég hatékonyan, a kissrácok zabálják a műsort. Ki sem nézték volna ezt belőle, csodálja 13 és Taub egy darabig, de amikor a beteg összeesik, és ez határozottan nem az előadás része, kénytelenek közbelépni.

House ezalatt azon elmélkedik, kiket válasszon be a végleges csapatba, és ismét megmutatja zongoratudását, amiért határtalanul hálás vagyok az epizód rendezőjének. Érkezik Cuddy, hogy sürgesse egy kicsit, és ha már itt van, House kikéri a véleményét, és elmondja, hogy ő Taubot és Kutnert tartaná meg. Az említettek ebben a pillanatban lépnek be, és közlik, hogy a betegnek nincs maláriája, viszont rossz vörösvérsejt fragmenteket fedeztek fel nála. Innen nem tart sokból, hogy House rájöjjön, hogy a drogos zenésztársak között kell keresni a bajt, az egyik életművész zsebéből elő is kerül egy használt tű, ami nagyon valószínű, hogy kézről kézre járt az együttesben. A vér probléma megoldódott, de a hetibeteg rohamot kap, és a légzése leáll, úgyhogy most már biztos, hogy van olyan baja is, amit nem a drog és nem is a közös tűhasználat okozott.

Most már fölösleges Foremant kizárni a diagnosztizálásból, mert itt az ideje az életmentést komolyan venni. A jelölteket viszont továbbra is csak a pontozás érdekli, és az, hogy a saját elméletüket tudják igazolni, úgyhogy innentől kezdve House végzi a tesztelést. Ez remek alkalom arra is, hogy személyesen cseszegesse a beteget, akinél tehetségtelenebb zenészt valószínűleg még nem hordott a hátán a föld. Kérdés, hogy akkor minek csinálja, ha ő is tudja, hogy nem ért hozzá? A l’art pour l’art filozófia csak akkor ér valamit, ha valakinek tehetsége is van, az, hogy a szar zenét nem másoknak, hanem magának csinálja nem művészet, hanem lúzerség, és House-nak ez valami új. Közben felfedez valami furcsaságot a beteg szívén, amit nem lehet normálisan megnézni, mert a beteg képtelen nyugton maradni, valami mást kell kitalálni.

Jimmy a félrediagnosztizált betegét próbálja engesztelni 6000 dollárral, de az nem kér belőle, ne sértegesse már Jimmy ilyen nevetséges összegekkel. Az ügyvédjére hivatkozik, aki szerint ennél sokkal többet is leakaszthat, szóval ez az ügyvéd vagy Eric Cartman, vagy valaki más, aki nagyon is jól ismeri Jimmyt és az ő szamaritánus hajlamait.

Hetibetegnél egy tesztet sem tudtak csinálni, ami egyértelműen kimutatta volna, mi a baj a szívével, sokkal egyszerűbb módszerhez kell folyamodni, próbáljuk meg az ősi barbár módon, nyissuk ki, és nézzünk bele, mondja House. Ilyenkor szokták előhúzni a kalapból Chase-t, aki röviden és nagyon találóan levezeti, hogy House számára az ideális esetben ő felnyitja a beteget, aki ha belehal a műtétbe, azért Chase lesz a felelős, és ő viszi el a balhét Cuddynál. Igen, röviden ez a lényeg, kiegészítve azzal, hogy az ausszi adhatna valami tippet arra vonatkozóan is, hogy kit alkalmazzon House. Taub éppen jelen van, és abban a pillanatban nyalógép-üzemmódba kapcsol, nem győz leborulni a wombat határtalan bölcsessége és zsenialitása előtt, aki ezek után meg van róla győződve, hogy Cafka és Taub az ideális választás, mert egy gátlástalan törtető és egy seggnyaló kimondottan jól jöhet House-nak. A műtét is mehet, de sok minden nem derül ki, mert megint a légzéssel van baj, valamint nagy nyirokcsomókat fedeznek fel, innen lépjenek tovább, ha tudnak.

A differenciál diagnózis teljesen elakadt, mert már mindenki fél bármit is mondani, nehogy lenullázódjanak a pontjai. House hirtelen ötlettől vezérelve kirúgja 13-at és Kutnert, hátha ez majd mozgósítja a jelenleg stand by üzemmódban pihenő agysejteket. A két kis rémült játékos erre be is indul azonnal, csak úgy repkednek az ötletek, és hamar visszakanyarodnak a drogokhoz. Csak az lesz a megoldás, lehet, hogy valami szarral kevert cuccot kapott egy olcsó dealertől, már csak meg kéne találni a dealert. Cafka majd kikérdezi, úgyis olyan jóban vannak.

Ebből persze nem lesz semmi, nem mondja meg, honnan vette a kábszert, mert ennyire leszarja, mi történik vele. Törtető Cafka ezzel végképp nem tud mit kezdeni, hetibeteg azt mondja, hogy ő soha nem akart felnőni, és a sok faszságból, amit élete során elkövetett egyedül a drogozást, a piálást meg a balhékat nem bánja, és arra is tesz nagy ívben, hogy Cafka ezért megveti. Közben House-hoz érkezik Jimmy, aki végre rájött, hogy a haverja bujtotta fel a betegét, hogy ne fogadja el a pénzt, hanem perelje be, és ez House módszere arra, hogy megmondja „Jimmy, szánalmas vagy és nem tudsz bánni az emberekkel”. Ekkor érkezik Kutner, aki közli, hogy a dealer nincs meg, és mindössze annyi új infójuk van, hogy a beteg önkénteskedni szokott egy árvaházban. Hát ez nem valami sok.

Újabb differenciál, újabb bamba bámulás és ötlettelenség a jelöltek részéről. House azzal próbálkozik, hogy most Taub és Cafka vannak kirúgva, de másodszorra már kevésbé hatásos a dolog. Foreman szerint továbbra is csak a drogokkal lehetett baj, de House-hoz végre eljut, hogy az árvaházas infó a hiányzó láncszem, ami a megoldáshoz vezet, és meg is jön az epifánia. Beállít Cuddyhoz azzal, hogy agybiopszia kell, és viszi az értetlenkedő jelölteket is magával. Főnöknéni rázza a fejét, és már zavarná ki az egész bagázst, amikor House egy teátrális nagyjelentben felvezeti zseniális diagnózisát. Igazából mindegyiknek az alapfeltevése téves volt, de House azért House, mert ő 4 rossz tételből összehoz egy jót, a betegnek kanyarója van. Az árvaházi gyerekektől kapta el, és mivel a drogok gyakorlatilag kivégezték az immunrendszerét, a szervezete szélsőségesen reagált, a kiütések pedig senkinek nem tűntek fel, mivel a beteg életmódjából adódóan rendszeresen szarrá volt verve. Már csak az az egy bökkenő van, hogy ahhoz, hogy Cuddy engedélyezze az agybiopsziát (ami azért kell, mert House szerint a vírus már az agyát támadja), kell egy neurológiai tünet.

 

Mi sem egyszerűbb House-nak és csapatának, majd kiváltják belőle. Erre tökéletesen alkalmas lesz a gépzajba oltott dobhártyaszaggató visítás, amit a hetibeteg nem szégyellt zene címen a piacra dobni. House behúz egy bazinagy hangfalat, és fullhangerőre kapcsolja a páciens egy különösen jól sikerült slágergyanús szerzeményét, és már jön is a roham, ahogy kell.

És következik a Survivor utolsó felvonása, a két végső győztes kiválasztása. Nagyon drámai a hangulat, és House elsőként Ambert szólítja, vagyis Törtető Cafkát, először a rendes nevén, ez jót nem jelenthet. Amber repül, mert az, hogy nem tud veszíteni, kizárja, hogy csapatában játsszon, nagyon szomorú vagyok. House ezek után 13-at is kirúgja, mert a páciens tényleg drogfüggő volt, és ez igenis fontos volt a diagnózisban, akármennyire is próbálta védeni. Fiúk kicsit meg vannak döbbenve, 13 sokkban van, Amber sír, House pedig kimondja a game overt. Ennyi. Ennyi?

Hetibeteggel Amber közli a diagnózist, és azt, hogy hamarosan gyógyultan távozhat, ő pedig próbálja a beteg példáját követve leszarni az egészet, de egyelőre nem megy. House várja Cuddy gratulációját, miután sikeresen kiválasztotta csapatát, de Cuddy valami felfoghatatlan okból kifolyólag nem elégedett. Ő direkt azért javasolta Kutnert és Taubot a csapatba, hogy House NE őket válassza, szerinte ugyanis kell az ösztrogén, mert ha nincs nő, nincs senki a csapatban, aki törődik az emberekkel, és ez a szexista hozzáállás engem háborít fel, pedig nőnek születtem. House megadóan beleegyezik, hogy na jó, akkor megtartja 13-at, ha már Főnöknéni ennyire ragaszkodik hozzá, és amikor már Cuddy elégedetten távozna, akkor csendül fel a győzelmi zene, és terül szét House arcán a diadalmas vigyor. És ekkor esik le Cuddynak, hogy House végig erre játszott, most sikeresen elérte, hogy négy fős csapata legyen, és csak egyet kelljen kirúgni, köszöni szépen a közreműködést Lisa Cuddynak, és részéről veni vidi vici. Na MOST van vége a játéknak és a House Survivornek, House arckifejezése pedig díjnyertes.

Címkék: house
29 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.10.24. 09:55:26

Maximális tiszteletem a hogyvoltért, de a vége azért nekem másképp jött le (vagy az nem jön le jól, ahogy leírtad). Szerintem Cuddy abszolút MAGÁTÓL jön rá, hogy úgy táncolt (megint) ahogy House fütyült, csak kicsit későn. Mert, elfordult már Housetól, így azt sem igazán láthatta, hogy House (esetleg) elégedetten vigyorog (amit én nem is láttam)
Az egész jelenet nagy volt, de azért House még erre is tudott mazsolát rakni, mikor Cuddy felfedezésére, hogy átverte, nem azt mondta, hogy "ja", meg "hahaha", hanem csak annyit, hogy "mióta is ismer?"

beleszolok 2008.10.24. 10:12:30

Jaja. House akkor kezd vigyorogni, amikor Cudy visszafordul, hogy leesett neki a tantusz.

Koizumi 2008.10.24. 11:41:13

"nyissuk ki és nézzünk bele" - Blöff-utalás? ;)

a katona fehérben 2008.10.24. 12:33:07

Azt nem annyira értettem, hogy lemezhallgatáshoz miért egy színpadi basszusgitár-erősítőt cipelt be (meglehetősen könnyedén ahhoz képest, hogy egy olyan motyó minimum 40-50 kilós, azt még gurítani se egyszerű fél kézzel és sánta lábbal). Biztos szponzorálta az epizódot az Ampeg :-)

Lencse. 2008.10.24. 12:54:28

Hogy naggyon fájjon. :)

butatót 2008.10.24. 13:28:31

a katona fehérben 2008.10.24. 12:33:07
"Azt nem annyira értettem, hogy lemezhallgatáshoz miért egy színpadi basszusgitár-erősítőt cipelt be..."

Ha neked ez a legkevésbé életszerű a filmben, akkor csak irigyelni tudlak...:)

butatót 2008.10.24. 13:36:40

Örülök, hogy 13 megmenekült, hátha láthatunk tőle valami ilyesmit a Houseban is:
/csak felnőtteknek/

teddike.freeblog.hu/archives/2008/02/27/Olivia_Wilde/

butatót 2008.10.24. 13:40:12

Hinnye, most mondja a kollégám, hogy a comment:com-on már meg is jelent valami a hölgyről. Ez viszont (sixx szerint) SPOILER!

comment.blog.hu/2008/10/20/kvazi_leszbipornoval_reklamoz_house

Na, már megérte, hogy House a csapatban hagyta :P

ebilafan 2008.10.24. 14:38:37

A hetibeteget én is rühelltem...de lehet, hogy csak azért, mert nekem nem olyan a mentalitásom, mint az övé. Ha volt neki egyáltalán ilyesmije (annyi drog után nem tuti.)

Jó kis HV, jobb, mint ez a rész volt, aminek csak a legvége tetszett, meg a zongorázgatás.:)
Mindent összevetve szerintem is Törtető C lett volna jobb választás, mint 13, aki szintén idegesít. (Lehet valami köze a dolognak a színésznő képességeihez is...) Gyönyörű, de üres a tekintete. Vagy valahogy mindig olyan "megrázott" képet vág. Unalmas.

Yamamoto:

Láttam tegnap az 5/5-öt, és az elején meglepett, de azt kell mondjam, ha nekem annyit fizetnének mint Olivia Wilde-nak, simán bevállalnám. (Pedig biztos nem ő a legjobban fizuzott köztük, de akkor is többet keres, mint én. :))

Annak viszont nagyon örülök, hogy vége a Shownak, elég volt, sőt sok már, sajnos így úgy alakult, hogy majdnem az egész évadot lefoglalta.

ebilafan 2008.10.24. 14:45:50

Ja, még valami, csak egy tipp.

Aki olyan türelmetlen, mint én, és az angollal sincs gondja, az szaladjon fel ide:
www.free-tv-video-online.info/

Válassza ki a House-t, és bármely részt nézheti, ajánlom a megavideo-s feltöltéseket, tényleg gyorsak. Szinte naponta megnézek egy részt, mert letölteni utálok. :) (Meg ahhoz is türelmetlen vagyok.)
Nem kamu, én is azt hittem anno, mert a YT-on kaptam a tippet, de bejött.
Most szisztematikusan újranézem angolul a House-t.

a katona fehérben 2008.10.24. 15:12:15

Yamamoto: igazából csak fitogtatni akartam nyilvánosan, hogy ezt felismertem :-) (az biztos, hogy onnan nagggyon fájna a zene, ránézésre 4-500 wattra saccoltam)

candyperfumegirl 2008.10.24. 15:57:58

Persze Cuddy magától jön rá, elfordul, elindul, és megáll, mert beüt az óafrancba-pillanat. Bocs, ha félrevezetően írtam le. Utána ahogy hátrafordul, és meglátja AZT a vigyort, és jön a "mióta is ismer?", az már neki csak megerősítés. Szenzációs a jelenet egyébként.

candyperfumegirl 2008.10.24. 16:00:54

Yamamoto: naná, hogy ez spoiler, mint az állat, ez az 5 évad 5. epizódjának a promója.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.10.24. 16:13:56

Szerintem is Taub és Amber lett volna a helyes választás :-( :-)

Chipie 2008.10.24. 17:04:42

A legtutibb beszólás, amikor benyomatják a csávónak a saját zenéjét, és elkezd rángani, House meg totál blazírt fejjel nézi öt másodpercig, mielőtt megszólalna: Most vajon bugizik?
:-)

eperlekvár 2008.10.24. 20:32:13

Nagyon jó rész volt, de én 13-as helyett Ambert hagytam volna. Igaz,hogy (enyhén szólva) érdekes a természete de sokkal életszerűbbnek tűnik mint 13-as. Valahogy ő olyan, mint egy hal... ha vki érti mire gondolok :)
(bár lehet, hogy még magam sem)

butatót 2008.10.24. 22:50:44

candyperfumegirl 2008.10.24. 16:00:54
"Yamamoto: naná, hogy ez spoiler, mint az állat, ez az 5 évad 5. epizódjának a promója."

Akkor csak az első videót kellett volna linkelnem. AZ egyértelműen nem spoiler.:)

butatót 2008.10.24. 22:57:53

@eperlekvár
Ha beleélem magam House helyébe, én egyiket sem hagyom meg.
-Taub seggnyaló, fél szemmel mindig a főnökre figyel, önálló, bátor döntés nem várható tőle, akkor sem mond ellent, ha tudja, hogy igaza van.
-Kutner ügyetlen, bizonytalan, kicsit lúzer.
-Cafkának az egész élet (és a betegeké is) csak eszköz az előbbrejutásban, ha bekerül, attól még az ambíciói nem szűnnek meg és a következő lépcső már House torkának elvágása.
-13 lehet, hogy komoly beteg, introvertált, isten tudja, mit titkol és az milyen hatással lehet a munkájára.
Szóval szigorú HR szempontból nézve a most felvett 3 ember fele annyit sem ér, mint az előző team.

candyperfumegirl 2008.10.24. 23:09:20

Yamamoto: ott a pont. Ezt ugyanígy látom én is.

És bár nem lehet egy sorozatot sem úgy nézni, hogy ez meg ez hogy történne a való életben, ha megpróbálom magam House helyébe képzelni, én is ugyanerre az eredményre jutok, mint te.

Taub egyébként ellentmond House-nak, de erre a funkcióra ott van Foreman, teljesen fölösleges még egy belőle. Kutnernek a "hülyegyereksége" veszélyes, nekem szimpatikus a karaktere, de egész biztos, hogy főnökként nem alkalmaznék olyan munkaerőt, aki ekkora veszélyfaktor. Amber tehetséges és ambíciózus, de megbízni benne nem lehet, 13 meg megölt egy beteget (!!!), és jó eséllyel halálos beteg, vagyis teljesen instabil, időzített bomba, nem engedném betegek közelébe.

Az eredeti csapatból ugye ott van Foreman most is, ő kell, hogy ellesúlyozza House-t, Chase-nek voltak a legjobb ötletei, és Cameron meg a törődés faktor miatt volt hasznos a csapatnak és a betegeknek. Mindent összevetve SOKKAL jobb és izgalmasabb az eredeti csapat belső dinamikája, és jobban ellátják ugyanzokat a funkciókat, amire az újakat választották ki.

Grafithuszar 2008.10.25. 00:28:44

Yess. Ez az egyik kedvenc részem a 4. szezonból. És szerintem a legjobb jelenet amikor a végén felcsendül a zene és House elmosolyodik, hogy 13-at is felvette. Egyszerűen annyira zseniális... minden benne van abban az arckifejezésben...

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2008.10.25. 09:47:57

Szuper hogyvolt!:D Candy, egyébként mi a harmadik alkalom, amikor köpenyt hord? Én ezen kívül csak az első évados maffiásra emlékszem.:)))

"...amiért határtalanul hálás vagyok az epizód rendezőjének." A zongorázás tényleg nagyon hiányzott már.:)

"House arckifejezése pedig díjnyertes." Igen.:D

Egyébként a csapattal kapcsolatban teljesen egyetértek veletek, nyomába se érnek az eredetinek!

candyperfumegirl 2008.10.25. 12:35:08

Fehér köpeny: először Voglernek, másodszor a második évadban a Greg Grünberges epizódban, amikor meg akarja győzni, hogy ajánlja fel a halott felesége szerveit donornak az aktuális hetibetegnek, és egy látványos tökönrúgásban végződik a dolog.

halalosiram 2008.10.25. 13:07:13

Én azért örülök Cafka kirúgásának, mert szerintem a hangja hihetetlenül irritáló volt (legalábbis magyarul, angolul nem tudom)!

Amúgy király volt a csütörtök-pénteki house maraton az axn-en!:D:D

halalosiram 2008.10.25. 13:08:17

Én azért örülök Cafka kirúgásának, mert szerintem a hangja hihetetlenül irritáló volt (legalábbis magyarul, angolul nem tudom)!

Amúgy király volt a csütörtök-pénteki house maraton az axn-en!:D:D

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.10.25. 14:33:41

"Amúgy király volt a csütörtök-pénteki house maraton az axn-en!:D:D"

Hát én is végig szenvedtem... Mély részvétem és egyben minden elismerésem azoknak, akik képesek egy ültő helyükben megnézni egy egész évadot! El sem tudom képzelni, hogyan képesek rá. Én két részt sem bírok egymás után nézni. Rémes! Sokkal jobb volt, ahogy előtte napi egy részt adtak. Az befogadható, feldolgozható, de ez annyira összefolyt és tömény volt, hogy megfeküdte a gyomromat. Megkérdezem a háziorvost, nincs-e valamije sorozatundor ellen... Bloaff... :-D

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.25. 18:28:56

most, hogy végignéztem a house maratont az axn-en, az első évad eleje alapján, az első csapat is ilyen lúzernek tünt. foreman egy akadéloskodó barom, chase egy kis opportunista pöcs, cameron pedig egy folyton moralizáló picsogó liba volt. de ezért jó a sorozat, hogy van benne karakterfejlődés. az új csapat is kinövi magát, ha az írók is úgy akarják...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.10.25. 18:43:04

És valahogy mintha törekedtek is volna az újaknál a hasonló karakterekre. Kutner = Chase, "bájgúnár", igaz most ő az etnikai korrektség, Taub = Foreman, 13 pedig, hát... a maradék :-) De még típus szerint is :-D

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2008.10.27. 07:49:23

Köszönöm Candy! Nem tudom, a Greg Grünberges miért nem tűnt föl...:)))

kla 2008.10.28. 00:57:58

"és House elsőként Ambert szólítja, vagyis Törtető Cafkát, először a rendes nevén, ez jót nem jelenthet"

Pedig az epizód egy korábbi jelenetében is Ambernek nevezte. Igaz, asszem akkor csak E/3-ban beszélt róla, de elég furcsa volt, nem tudom, hogy elírás, vagy szándékosan történt.

süti beállítások módosítása