Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 14x02 - Remény és reménytelenség

2008. október 22. 17:05 - zaphodbb

Prattel nyitunk a kórház előtt, a nagyfőnökkel fut össze, Morettit mószerolja be nála, aki szerinte nem tud semmit a sürgősségiről, rohadtul nem való oda, vele ellentétben ő, mármint Pratt, tökéletes lenne a posztra. A kis hamis. A főnök lepattintja. Váltunk Neela szobájába, él és bőszen tévézik, kicsit zavartnak tűnik mikor bemegy hozzá Abby, megtudjuk, hogy már ma hazaengedik. Abbyt elcsipogják mellőle, úgyhogy bambulja tovább a tévét. A pultnál Moretti osztogatja az osztálynak az utasításait, Sam meg barnára festette a haját. A háttérben az egyik beteg kiabál, nagyon meg akar halni, Istenhez beszél. Hope is feltűnik a színen, úgy tűnik épp nem csípik egymást Morrisunkkal, pedig a legutóbb mikor együtt láttuk őket, még egymás gigáját nyaldosták.

Befut Tony is, mint kiderül még meg sem látogatta Neelát amióta magához tért. Abby lelkizne vele erről, hogy menjen már, de ő nem fogékony. Morettinek önkéntesre van szüksége és Abbyre osztja a feladatot, hogy a váróban gyógyítson ma, ez új rendszer lesz. Aztán magához ragadja a mikrofont és beszól a kiabálós meghalni készülő pasinak, hogy ő Isten, húzzon már bele a meghalásba. hehe.

A váróban Abby rohadó lábú hajléktalan nőt lát el, aztán megpróbál lecsitítani egy őrjöngő fickót, aki utálja hogy várnia kell. Fiatal latin fickó a következő, aki egész éjjel hányt és lázas, a felesége és a babája is vele van. A kérdésre, hogy meddig kell még várniuk, Abby egy kis tűnődés után megfogja és beviszi. Morris és Pratt pakolnak ki Ray szekrényéből. Az új rezidens lecsapna a szekrényre, most hogy kiürül, de Morris és Pratt nyugdíjazzák Ray szekrényét, senki sem használhatja.

Frank a pultnál családfát kutat a számítógépen, kideríti, hogy Prattnek zsidó származása van. Ezen jót derülnek. Közben Samet, akit jól körbejár a kamera a barna hajával, próbálják a többi nővérkék rábeszélni egy mai esti stopper randizásra, de ő ellenáll erősen. Közúti baleseteseket hoznak mentővel, a fiatal fiúval Morris és Hope megy, Morris beleköt Hope-ba, de Hope annyira rátátja a száját, hogy már veszekedni se marad kedve. Moretti is belép, beszól ő is Hope-nak, hogy nem steril az öltözéke, a kifogások nem érdeklik, csak arra kéri őket, hogy ha lehet, jól végezzék a dolgukat. Pratt a nő sérülttel van, ő a fickó tanára, a fiú vezetett, és ez lett belőle.

Abby a hányóssal, akinek már mennie kéne vissza dolgozni. Amikor vetkőzik, a hátán észrevesz egy elég nagy sebet, Moretti is csatlakozik, aki egyből felismeri, hogy meglőtték, nem pedig munkahelyi balesetről van szó, ahogy állítja a feleség. Neelához ugrunk, Dubenko és a kiskopasz megy be hozzá, hogy mehet haza egy-két órán belül, csak a kiskopasz pedzegeti meg, hogy addig nem amíg nincs "kak-mak", hogy az ő szavaival éljek. Dubenko leinti, Neela meg olvas inkább. Váltunk az intenzív osztályra, ahol a rezidenseknek tart kiselőadást az egyik kisfiú betegnél egy dokinő, dunsztjuk sincs mi baja a gyereknek. Gates is ide fut be, késett, amit a dokinő nagyon nem tolerál, rosszul kezdődik Tony intenzíves szereplése. Azon csodálkoztam volna, ha nem így van.

Az autóbalesetes fiún Hope és Morris dolgozik, befut a srác anyja is, anya szája tátva marad, amikor megtudja, hogy a fia vezette az autót. A fiút elveszítjük, Morris nyomkodja a mellkasát, váltunk Prattre és a tanárnőre, akiről kiderül, hogy terhes, Pratt nem vette észre, még jó hogy jött Moretti. Abby a hányós meglőtt fickóval, megérkeznek a nyomozók. Volt egy lövöldözés három napja, amikor a pasit is eltalálták, csak épp eszerint ő egy boltot rabolt épp ki két másikkal, mikor rálőttek, nem pedig a hazafelé úton találta el egy véletlen golyó egy autóból. Az áldozatunkból úgy tűnik gyanúsított lesz pillanatokon belül. Ha pedig a műtét során az a golyó kerül elő a paliból, ami a boltosé, akkor bajban van. A tanárnőt Pratt el akarja vinni valami vizsgálatra, ami nem tetszik Morettinek, ezen jót vitáznak, aztán Morettit áthívják a sráchoz, aki halni készül. Moretti le akarja állítani őket, mert már fél órája próbálkoznak újraindítani a keringését, annyira súlyos a sérülése, hogy hagyni kell. Morris nehezen áll kötélnek de végül közli az anyával, hogy nincs mit tenni. A tanárnő zokog a másik vizsgálóban, anya a fia fölött. Hope meg a fal mellett tátja a száját.

Az intenzíven Gates az előző fiúval beszélget, sudokuznak közben. A fiú bölcseket mond az élet játszmáiról, amin Gates erősen elgondolkodik. A fiú zseni, egyetemre jár gimnázium helyett. Azt is tudja mi baja van, egy nagyon ritka betegség, de eddig nem mondta meg senkinek, most Gatesnek azért árulja el, hogy ezzel be tudjon vágódni az intenzíves főnöknél. Abby megy vissza a váróba, a hányós meglőtt fickó felesége akar vele beszélni a lövöldözésről. A fickó állítólag csak meg akarta akadályozni a balhét a boltban, így kapta be a golyót, aztán félt elmenni orvoshoz. Vissza Pratthez, a terhes tanárnő véreset pisil, a fiú anyja töri be az ajtót, hogy ez a nő molesztálta a fiát és feljelenti meg ilyenek. A tanárnő szerint anya miatt halt meg a fiú és még az arcába vágja, hogy az fickótól gyereket vár. Anyának bennakad a szó, úgy kell elcibálni a tanárnőtől, hogy ne kaparja ki a szemét.

Abby próbálja rávenni a meglőtt fickót, hogy hagyja magát megműteni, de ő nem hajlandó, mert szerinte ha meglesz belőle a golyó, akkor tuti rákennek mindent zsaruk. A nyomozók azonban végzést hoznak, kötelezik a műtétre a dokikat, amin Abby teljesen felháborodik, hogy de mi lesz a beteg jogaival. Dubenko próbálja észérvekkel meggyőzni, de Abby nem érti, hogy a fickó érdeke is, hogy kivegyék a golyót a gerincéből, úgyhogy Dubenko a hatalom szavához folyamodik, miszerint Abbynek nincs hatásköre a sebészeten, kusti van, küldje a palit fel hozzá a műtőbe. Az intenzíven Gates épp a dokinővel közli, hogy mi a kisfiú baja, a dokinő elhűl, mert ez egy nagyon ritka betegség, de szemmel láthatóan megenyhül Gates iránt. A fiúhoz megy be, a fiú elmondja neki hogy jött rá, hogy mi a betegsége, de nem szólt, mert nem akarta anyát elkeseríteni. Gates rá akarja beszélni, hogy mondja el anyának a betegségét, a fiú végül rábólint.

Abby újra a váróban, egy fura nőbe botlik, aki csak a jó levegőért üldögél a betegek között, aztán egy pasit kezd ébresztgetni, akiről azt hiszi csak egy újabb részeg fazon, hamar kiderül, hogy komolyabb baja van, azért nem mozdul. A vizsgálóban megtudjuk, hogy agyvérzése van, azért vannak így fennakadva a szemei. Moretti lebassza, mert előítéletes volt. Morris és Hope a folyosón vitáznak, Hope Morris nélkül készül lelépni 6 hónapra a trópusokra, ahol élete nagy lehetősége várja, amin Morris kiakad. Merthogy együtt járnak vagy mi.

Abby a meglőtt fickó nejével beszélget, Dubenko jön, végzett a műtéttel, minden rendben volt. De saaaajnos, a golyó eltűnt, amikor felborult az állvány amire rakták, ezt Abby egy félmosollyal nyugtázza. A tanárnőhöz ugrunk, Moretti és Pratt van vele, nem kell neki műtét, a baba is rendben lesz. Moretti fülébe visszajutott, hogy reggel Pratt bemószerolta őt a főnöknél és ki akarta túrni a helyéről. Ezt rá is olvassa Pratt fejére. A tanárnő ezután magyarázni kezdi Prattnek, hogy csak kilenc évvel idősebb a fiúnál, aki 16, pár év és ez a korkülönbség senkit se érdekelt volna. Elmondja, hogy a fiú anyja miatt kellett a srácnak vezetnie, mert a két nő összeverekedett ma reggel, ami miatt a tanárnőnek vérzett a feje, a fiú ezért száguldott vele a kórházba.

Az intenzíven Gates a kisfiú anyjával beszél, a fickó nem mondta el neki, hogy mi az igazi betegsége, tüdőgyulladást hazudott magának. A kis fickó közli Tonyval, hogy nem bírja az anyja arcába mondani, hogy ő halálos beteg. Abban egyeznek meg, hogy Gates segít neki, együtt mondják el anyának. A nővérkék és Sam a bárba tartanak, műszak vége, lehet inni meg pasizni. Abby a kórházban, Neelát tolja ki épp, mehet haza. Abby rábeszéli, hogy nála lakjon, Luka úgysincs otthon, még jó ideig nem is lesz, Neelának meg nem jó ha egyedül marad egyelőre. Berakja egy taxiba. A kórházba menet Morettivel fut össze, aki gratulűál neki a mai munkájához a váróban és holnapra is oda osztja be.

Pratt otthonában vagyunk, dupla randi készülődik a röntgenes lánnyal, aki Prattel van, Morris és Hope lenne a dupla randi másik fele, de csak Morris érkezik meg. Rögtön elkezdi sajnáltatni magát, hogy Hope-pal milyen rosszra fordultak a dolgok mostanában, még az étvágya is elment, mondja, miközben tömi magába a kaját. Samhez ugrás, a bárban a randizós asztalnál cserélődnek percenként a pasik, Samnek már rohadtul elege van. Aztán a sokadiknak leül vele szemben a múltkori jóképű rendőr, akit a nővértársak szerveztek be neki. Kis beszélgetés, dudaszó, de nem cserélnek randipartnert, hanem lelépnek inkább együtt. Pratt lakásán Morris csak beszél, beszél Prattnek, hogy de genyaság, hogy Hope el akar menni missziózni. Pedig ez Hope nagy lehetősége és Morrisnak támogatnia kéne őt Pratt szerint. Pratt nőjének tetszik ahogy a pasija beszél, ebből ma még dugás lesz.

A kórházban Abby és Dubenko, Abby elújságolja, amit a nyomozóktól megtudott, hogy a meglőtt fickó lakásán találtak egy fegyvert és egy halom pénzt, pont annyit amennyi a bolti rablásnál eltűnt. Dubenko kihúzza a töltényt a zsebéből és közli, hogy akkor ő most mégiscsak megy ezzel a rendőrségre, micsoda csoda, hogy megtalálták. És még előad egy kis beszédet az emberek manipulálhatóságáról. Az intenzíven Gates néz be a kisfiúhoz és az anyjához, a fiú alszik, anya ül mellette. Gates erőt vesz magán, leül anyához és elmondja neki, hogy mi a fiú betegsége. Lássátok meg feleim, Gates meg fog javulni itt az intenzíven még a végén

Címkék: vészhelyzet
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sélli_ 2008.10.22. 17:28:00

Ahhoz kepest, hogy a mult reszben 3-szor kellett Neelat megpattogtatni a 220-szal, hogy ne halodjon meg, most meg kiengedik... hat ize.

2008.10.22. 20:56:26

Nekem is elég furcsa volt ez a nagy ugrás.
Dubenkó jó fej volt a tölténnyel, gondolkodtam is, ahogy Abby nézett rá, hogy jól emlékszem, hogy kezdő korában Abby is bejött neki (még bőven Neela előtt)
Ja, és apróság, de a latino hapsinál talált "halom" pénz valami 1800 dolcsi volt, nem mondom, hogy apró, de azért nem egy nagy fogás...
Morris és Pratt társalgása sem volt piskóta Ray csukájáról...
süti beállítások módosítása