Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 2x21 - Méltóvá válni - 1. rész

2008. október 21. 17:00 - leeann

Újra egy olyan részt kapunk, ami Angel narrálásával kezdődik. A rész elején 1753-ban találjuk magunkat. Angelt és egy barátját tök részegen kidobják egy kocsmából. A barát elájul, Angelnek pedig megakad a szeme egy úrinőn, akivel ki is kezd. A nő készséges és a mindent ajánlja fel az ifjú titánnak. A hölgy vámpír, és a minden, amit Angelnek ajánlott, a vámpírlét lett. Visszatérünk napjainkba, és Angel a temetőben leselkedik Buffy után, aki éppen két vámpírt oszt ki alaposan. Xander is a közelben van, konkrétan egy sírkő tövéből szedi őt össze a vadász. Buffy úgy érzi, hogy készen áll a harcra Angel-lel, és hamarosan vége lesz az egésznek, amivel a leselkedő is egyetért.

Másnap Gilest egy régészeti lelethez hívják, mert akik találták, nem tudják, hogy mit is találtak. Giles megvizsgálja egy kicsit, megnézi rajta a jeleket, így máris akad néhány ötlete, hogy mi lehet ez. Giles még nem tudja, hogy mi, mindenesetre kinyitható ez a valami, amit találtak, viszont egyelőre jobb, ha nem bolygatják. A tinik az ebédlőben beszélgetnek az iskolai vizsgákról, amit Buffy elég pesszimistán lát, de Will megnyugtatja, hogy semmi pánik, segít felkészülni. Buffy este inkább vadászni megy, mert lehetséges, hogy Angel feltűnik, és meg kéne ölni őt, de ha nem tűnik fel, mehet a tanulás.

Közben a jelenből ismét a múltba látogatunk, méghozzá 1860-ba, a helyszín ezúttal London. Ekkor Angel már vámpír volt, de Drusilla még nagyon is ember. Dru gyónni ment a helyi templomba, de a pap helyett - akiből Angel beebédelt - a vámpír hallgatja meg a fiatal lányt. Ha Drut láttuk védtelen emberként, akkor ideje gonosz vámpírként is találkoznunk vele. Dru tud a bazi nagy sírkőről, amit Giles vizsgálgat, és Angelt is azonnal érdekli a dolog. Spike most azt játssza, hogy szüksége van még a tolószékre, ami azt jelentheti, hogy van valami terve ezzel. Hát lássuk, hátha kiderül, min töri a kihidrogénezett fejét.

Közben Will suli után az informatika teremben próbálja beleverni a kovalens kötést Buffy csinos kis fejecskéjébe, de nem megy az olyan egyszerűen. Buffy ceruzája beesik a két asztal közé - ahova beesett annak idején egy fontos lemez - és miután Buffy kihalássza onnan a cerkát, déja vu-je támad a guruló ceruzát illetően, így most már direkt gurítja le az íróeszközt a könyvéről. Elvégre valahogy meg kell már találni azt a fránya lemezt. Buffy meg is találja, de azt hiszi, hogy Will ejtette oda valamikor a tanítás alatt, de nem Will ejtette el, hanem még Jenny. Meg is nézik, hogy mi van rajta, hátha jól jön majd a tanításhoz. A lányok nem kapnak szikrát, mikor meglátják, hogy mit rejt a lemez.

Közben újra időutazunk, méghozzá most Romániába és 1898-ba. Egy halott lány fekszik az erdőben, és egy öregasszony varázsol közben, Angel pedig menekül. Mikor az öregasszony befejezi a szöveget, Angelre szállt az átok, vagyis visszakapta a lelkét, és nem érti, hogy miért vádolják őt gyilkossággal. Egész sokminden kiderül ezekből az időutazásokból, amit már eddig is tudtunk, de csak elmesélésekből. Most már szemtanúi is lehetünk a régi eseményeknek. Visszatérve napjainkba a két lány azonnal Gileshoz viszi a lemezen lévő szöveget, de Giles nem akarja használni.

A könyvtárban némi vitát vált ki a szöveg megtalálása. Buffy, Giles, Cordi, és Will amellett van, hogy újra átkozzák meg Angelt, Xander viszont ez ellen kardoskodik, mivel Angel egy gyilkos, aki nem érdemel megbocsátást és második esélyt. Cordi gyorsan a fiúja mellé áll, de Giles szerint ez volt Jenny utolsó akarata, így meg kell csinálniuk, Will pedig vállalkozik arra, hogy megcsinálja a szertartást. Xander szerint viszont Buffyt nem érdekli, hogy mi történt Miss Calendarrel, hogy visszakaphassa a barátját. Buffy szó nélkül kisétál a könyvtárból. Mindeközben a vámpírok elmentek az ősi sírkőért.

Este van, hisz a vámpírok elődugták a képüket, így a vadásznak indulnia kell munkába, de még mielőtt elindulna, elmélázik egy kicsit az összetartozáson, amikor a kezébe akad az a gyűrű, amit Angeltől kapott a kikötőben. Szóval vadászunk már a temetőben járőrözik, mikor a szívbajt hozza rá a másik vadász, akivel annak idején elbántak Spike-kal. Jött segíteni, mert megint nagyon sötét erő éledezik Sunnydale-be. Közben Dru, Angel és Spike a bazi nagy kőben gyönyörködnek. Spike szerint dicsekedniük kéne vele, mert másra nem igazán lehetne használni, de Angel tudja, hogy mi a sírkő igazi funkciója, és töriórát tart kerekes barátjának.

Acathlát - a démont, aki arra teremtetett, hogy elnyelje a világot - egy lovag megölte, átlyukasztotta a démon szívét. Mielőtt a démon lélegzetet vehetett volna, hogy végrehajtsa a világ elnyelős tervét, Acathla kővé vált, ahogy az a démonokkal néha megesik. Oda temették, ahova sem ember, sem démon nem szívesen jár. Angel nem annyira óvatos, mint Giles, így kinyitja a követ, amiben tényleg van egy kővé vált démon, szívében egy karddal. Ha kihúzza valaki a kardot, akkor a démon életre kel, és kő kövön nem marad. Nagyszerű! Már hogy vártunk egy ilyen kedves démont!

A vadászat ma elmarad, ugyanis kupaktanácsra van szükség, mivel Giles már értesült róla, hogy a követ elvitték a vámpírok. Giles el is magyarázza, hogy Acathla mire képes, ami nem mutatna jól egyik csapattag életrajzában sem, így tenni kell valamit. Buffy szerint kell az átok, mert kiáll Angellel, de ha veszít ellene, kell egy „B” terv, ami az átok lehetne, de Willnek kéne még egy nap a szertartás megtervezéséhez. Közben a vámpírok már dolgoznak Acathla kiszabadításán, vagyis Angel elkezdte a méltóvá válás szertartását, ami szükséges ahhoz, hogy kihúzhassa a kardot a démonból.

Ismét visszamegyünk a múltba, konkrétan 1996-ba Manhattan-be, ahol Angel egy szánalmas patkányokon élő lénnyé vált. Egy fickó pont őt keresi és tud róla ezt-azt, majd egy választást ajánl a megátkozott vérszívónak. A fickó egy démon, aki egy feladatot bízna a vámpírra. Figyelnie és segítenie kéne a vadászt, aki még nem tudja, hogy ő a vadász és éli a gimisek mindennapjait. Ám egy férfi elmondja Buffynak, hogy mi a küldetése, és mikor megöli az első vámpírját megérti, hogy mi az, amit ezután tennie kell. Visszatérünk a jelenbe, ahol Angel megteszi az első kard kihúzós próbálkozást, de sikertelen a kísérlet. A vámpír nem vált még méltóvá rá, így újra próbálkoznia kell majd.

Angel dühös, Spike meg röhög rajta. Másnap a suliban éppen vizsgáznak a tinik, amikor egy öngyilkos vámpír üzenetet hoz Angeltől. Este Buffy egyedül el is megy a találkozóra, ahol ott van Angel is. A pár verekedni kezd, miközben Willow és a csapat a szertartást végzi a könyvtárban. Persze amíg Buffy és Angel verekszik, a csapatot megtámadja pár jól képzett vámpír, így a szertartás félbemarad, és a menekülés és harc veszi át a helyét. Angel elmondja Buffynak, hogy nem ő a lényeg, így a vadász azonnal kapcsol, felveszi a nyúlcipőt és irány a suli. Mire Buffy visszaér a suliba Dru és csapata már el is vitték azt, amiért jöttek, vagyis Gilest.

A jók frontján nagy a veszteség, a másik vadászlányt megölte Dru, Willowra ráborult egy könyvespolc, Cordinak sikerült eliszkolnia, Xanderrel nem tudni, mi van, Gilest meg elvitték a vámpírok. Ha ez még nem lenne elég, egy rendőr Buffyra fogja a fegyverét, és felszólítja, hogy ne mozduljon. A démon - aki Angelt kiszedte a mocsokból - narrációjával fejeződik be ez a kaotikus rész. A démon a sorsdöntő pillanatok fontosságáról beszél, amely pillanat most kijutott a vadásznak rendesen.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása