Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angel 2x11 – Átértékelés

2008. október 21. 14:00 - foxglove (törölt)

Az előző rész végén Angelnek 1 másodperc alatt sikerült elérnie azt, ami például Housenak majdnem fél évadon keresztül tartott: kirúgta a csapatát. Cordy, Wes és Gunn mehetnek hárman háromfelé. Angel ezalatt mindenféle mély dolgokat csinál, például elégeti a Darla-szkeccseit, és az alagsorban edz. Bokszol, fekvőtámaszokat nyom, és közben monológokat mond. Mivel a közönsége eltávozott, leginkább saját magának. Érdekes. Szóval, a lényeg az, hogy valamire készül, de nagyon.

Hollandék borospincéjében hullák egymás hegyén-hátán, Darla és Dru vacsorájának maradványai. A rakás legalján Lindsey fekszik. Egyszer csak felpattannak a szemei. Csak nem…? Csak nem vámpírrá tették? Nem. (Fenébe.) Lindsey nagyon is élő. Egy rendőr azt tanácsolja neki, hogy vizsgáltassa meg a sérüléseit, de Lindsey egyre csak azt ismételgeti színpadiasan fájdalmas, értetlen hangon, hogy csak őt hagyták egyedül életben. Ó, miért?! Közben a helyszínelők egyike bejelenti, hogy találtak még egy túlélőt. Hogy az a.... Ennyit a különlegességről. Ráadásul pont Lilah az. Lindsey reakciója leírhatatlan.

Wolfram és Hart. Lindsey és Lilah első munkanapja a kis vérfürdő-incidens óta. Egyelőre gyanús, vihar előtti csend jellemzi odabenn a hangulatot, amitől a két ügyvéd csak még idegesebb lesz. Elvégre, a „mi a rosszabb egy vámpírvérengzésnél?” kérdésre náluk jobban senki nem ismerheti a választ. Mivel ők az egyetlen túlélők, ők az első számú gyanúsítottak is a cég nagykutyáinak (senior partners) szemében, és semelyikük sem lepődne meg azon, ha néhány hét múlva egy véletlen balesetben holtan találnák őket. Darla és Dru már várják őket Lindsey irodájában. Dru azzal köszönti őket, hogy valakinek tehénszemei vannak. Nagyok és feketék. Múú – teszi hozzá. Egy újabb Drusilla-gyöngyszem. Lindsey egyből belecsap a sűrűjébe, és felteszi Darlának a nagy kérdést: miért hagyta őt életben? Darla ismét hozzá préseli magát, és mélyen a szemében azt feleli: „Mert szerelmes vagyok beléd.” Lindsey a mennyekben jár, Darla viszont gúnyosan nevetni kezd. Dru is nevet. Lilah is nevet. Lindsey nem nevet. Darla abbahagyja a nevetést, és rászól Lilahra, hogy ő kussoljon. A valódi oka, hogy életben hagyták őket az, magyarázza Darla, hogy Druval úgy döntöttek, hogy ezentúl nagyban játszanak. És ehhez a Wolfram és Hart segítsége is kell. Tőlük megszerezhetik a szükséges pénzt, hatalmat és kapcsolatokat. Akár Lindsey, akár Lila marad életben a W&H tisztogatása után, ő lesz az új kapcsolattartójuk.

Angel közben eljutott az edzés kardforgatás szakaszába, és tovább folytatja a monológjait a Wolfram és Hartról. Mivel a montázsok hatalma a felkészülésekben vitathatatlan, néhány óra alatt eléri a kívánt szintet. A végső próbaként alászáll a csatornákba, és felaprít egy rakás arra járó vámpírt. Most már készen áll. Hogy mire, az sajnos még mindig nem tiszta.

Wes ezalatt kénytelen szembesülni a ténnyel, hogy a mai munkaerőpiac elég kevés lehetőséget biztosít a „természetfeletti segédnyújtás neves specialistái” számára. Ezért végső megoldásként Lorne bárjában keres választ arra, hogy mit fog hozni számára a jövő. Úgy tűnik, a kétségeivel nincs egyedül, mert először Cordyba, aztán Gunnba botlik, mind énekelni jöttek. Ajaj.

Angel megtudja Merltől, Los Angeles első számú besúgó-démonjától (akivel többször is fogunk még találkozni), hogy Dru és Darla sereget gyűjtenek maguk köré az éjszaka teremtményeiből. Annak is a legaljasabb fajtáiból. Angel a toborzás következő helyszínére siet, inkognitóban (értsd: kapucniban). Darla és Dru meg is érkeznek, a bemutatkozást rögtön azzal nyomatékosítják, hogy letépik az egyik démon füleit. A propaganda-szöveg közben Drusilla érzékeli Angel jelenlétét, ami kellően megzavarja Darlát, de azért gyorsan elhadarja, hogy a meghallgatást ma este tartja, a győztesek részt vehetnek a tömegpusztításban, a veszteseket hagyják meghalni, köszönjük a figyelmet. Angel ziláltan próbálja összeszedni magát a sikátorban, és rájön, hogy mégsem áll készen, mert még mindig érzi Darlát. Ó. Ez kezd egy kicsit fárasztó lenni.

Ugyanekkor, a Wolfram és Hart épületében, Lilah állít be Lindsey irodájába. „Én ezt már nem bírom tovább” –vallja be látványosan meggyötört arccal. Szegény Lilah-nak sok már ez a feszültség. Legjobb lenne, ha összefognának, és lelépnének. Biztosítékul magukkal vihetnének egy-két fontos aktát. A szóbeszéd szerint Lindseynek már úgy is van gyakorlata ebben. Közben, minden csáberejét bevetve, egyre közelebb és közelebb lépeget Lindseyhez, végül már teljesen belemászik az arcába. Megy ez jobban is, Lilah. Lindsey úgy tesz, mintha meg akarná csókolni a nőt, és az egyik kezével belenyúl a blúzába… hogy kivegye a poloskát, amit Lilah odarejtett. „Na de Lilah! Én sosem lopnék aktákat. Felháborít a feltételezés.” – mondja tisztán és jól érthetően, egyenesen a mikrofonba. Hát, ez nem jött be.

Lorne bárjában Wes, Cordy és Gunn eljutottak a lerészegesedés egy elég komoly szintjére. Most éppen ott tartanak, hogy egymást hibáztatják a történtekért. Wesley állandóan ítélkezett, Gunn engedetlen volt, Cordynak pedig lehetett volna több látomása is. Végül a vita a We are the champions közös, sírva egymásra borulós eléneklésébe torkollik. Ezzel sikerült átlépni a részegség következő szintjére. A legutolsó fázis az, hogy a csapat a teljesen üres bárban egymagában ül az asztal körül/fekszik az asztalon. Lorne végre megszánja őket és saját magát is, és jöhetne a kiérdemelt útmutatás, de Cordynak látomása támad. Egy közeli utcában egy lány veszélyben van. A csapat összeszedi magát, és elrohan segíteni.

Angelre persze nem számíthatnak, ő most el van foglalva azzal, hogy készen álljon. Összeszed egy táskára való fegyvert (kézre szíjazott nyílpuskát, fakarókat, tőröket, csatabárdot, és egy csomó olyan dolgot, amiről fogalmam sincs, hogy micsoda) és elindul a meghallgatásra. A csapat tehát magára van utalva. Hamarosan odaérnek a tetthelyre, ami nem is volt olyan nehéz, csak követni kellett a vérnyomokat. Egy nagy, zöld, ronda démon (a szokásos) fogadja őket, akit együttes erővel sikerül megölniük. Az együttes erő esetünkben azt jelenti, hogy amíg a démon kiharapott Wesley vállából egy darabot, Gunn fejen szúrja egy fadarabbal. És még a lányt is sikerült megmenteni. Ahhoz képest, hogy mindezt félig-meddig részegen sikerült véghezvinniük, nem is rossz teljesítmény.

Dru és Darla a meghallgatás színhelyére tartanak. Darla feszült hangulatban van, Dru szerint azért, mert hiányzik neki az Angyal Szörny Angel. Darla még idegesebb lesz, és elmagyarázza Drunak, hogy egy tökéletes világban Angel most itt lenne velük, és segítene nekik porig égetni a várost. De ehelyett valószínűleg egy templomban korbácsolja magát. Dru leragad a „korbácsolás” és a „korbácsolás temlomban” kifejezéseknél. Közben odaérnek a raktárhoz, ahol a meghallgatás zajlik. Vagyis zajlana. A jelöltek már rég holtan fekszenek. Darla egy darabig értetlenül néz, aztán megpillantja Angelt, vagy inkább valakit, aki régebben Angel volt, egy autó motorháztetején ülve, cigivel a szájában. (Badass beállítás rulz.)

Darla kezd örülni, hogy talán mégis tökéletes a világ, de a mosoly hamar lehervad a szájáról. Az Angyal Szörny elhajítja az égő cigarettacsikket, és mivel előzőleg mindent gondosan lelocsolt benzinnel, a lángok egy szempillantás alatt körbeveszik a lányokat. Angel elegánsan távozik, Darla és Dru pedig egy tűzcsaphoz menekülnek, de mire a tűz elalszik, addigra már mind a ketten csúnyán összeégtek.

Másnap délelőtt elérkezett Lindsey és Lilah meghallgatásának ideje. Egy idősebb, látszólag hétköznapi férfi várja őket, és felvilágosítja őket, hogy a cég változások elé néz. Egy vezetőségi alelnököt szándékozik kinevezni a különleges projectek élére. Sajnálatos módon Mr. McDonald aktákat lopott, együttműködött az ellenséggel, és több ízben megtagadta az együttműködést. Ms. Morgan pedig egy potenciális bérgyilkostól (Carrie) fosztotta meg a Wolfram és Hartot. Arról a tényről nem is beszélve, hogy mindketten elfelejtették megemlíteni bizonyos hölgyek látogatását, akik, nos… felfalták az igazgatótanács jelentős hányadát. Szóval a feladatra egyikük sem alkalmas. Viszont, mivel a Mr. McDonald és Ms. Morgan közti kapcsolat és versengés rosszindulatú, destruktív, vagyis: egészséges, ezért mindkettőjüket kinevezik társelnököknek. Heh.

Angel megint edz. Most kést dobál a Hyperion alagsorában. Ezek szerint most éppen nem áll készen. Wesley szólal meg a háta mögül. A csapat úgy döntött, hogy tovább viszik a céget, ha nélküle, hát nélküle. Valakinek meg kell vívnia a csatát. Mivel választ nem kap, Wesley magára hagyja Angelt. Angel monológjával zárul az epizód: „Valakinek a csatát kell megvívnia… Valakinek pedig a háborút.”

Címkék: angel
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása