Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 7x01 - Bizarro

2008. október 20. 08:30 - Tipca

Egy szokásos „előző részeinkből” montázzsal nyitunk, mely ez alkalommal rendkívül hangulatosra, akciódúsra és követhetetlenül villódzóra sikeredett. Annyit azért leszűrhetünk belőle, amit mindenképpen muszáj, emlékeztetnek minket arra, hogy Lionel Jor’El embere, és ő idézte meg a marsi fejvadászt, Lex készülődő mutáns seregére és letartóztatására, Lana Lextől kapott pofonjára és felrobbanására, Chloe ébredező képességére, Lois halálára és feltámadására, és a két Clark földrengető csatájára, amely a gát lerombolásával fenyeget, és gyakorlatilag minden jelen levő fő- és mellékszereplőt halálközeli állapotba sodor.

A folytatásban be is következik a gátomlás, és a folyó, mint őrült, ki letépte láncát, robog rendőrkocsiban ülő Lexen és horgászó gyermekstatisztán át. Na, az utóbbin azért nem, hiszen ez mégiscsak egy főműsorban futó sorozat, és ott nem szokás nagy totálban kissrácokat ölni. Clark, a közeli erdőben ér földet, és elcseveg egy kicsit Bizarróval (vagyis a gonosz Clarkkal), mely során kiderül, hogy a gaz nem csak a DNS-ét, s így a testét, csórta el, hanem azzal együtt minden emlékét és gondolatát is. Clark egy jól sikerült ütéssel elhalasztja a traccspartit, és odahussanva megmenti a már említett gyereket úgy, hogy a hőlátásával egy másodperc alatt felforralja, majd elpárologtatja a duzzasztóból lezúduló teljes vízmennyiséget. Micsoda karriert futhatna be az üzemi konyhán!

Eközben Lex szép lassan megfullad a víz alatt, mivel a rendőrautók sajnos nem zárnak légmentesen. Utolsó másodperceiben a kopasz egy lengén öltözött nőszemélyt lát lebegni a romok között. Bizarro felnyársalódott egy villanypóznára Clark ütésétől, de nem sokat bánkódik emiatt, kiszabadítja magát, és ismét pléhpofát vágva halálra hőlát egy a helyszínre siető statisztát. Lois kivonszolja a még mindig eszméletlen Chloét a vízből, de egy elárasztott folyosóra vezető ajtónál zsákutcába futnak. Viszont a duó trióvá bővül, hiszen Lois rábukkan a kissrácra, akiben Bizarro eredetileg bujkált.

Clark behussan a gátba, hogy kimentse Lionelt, ám már csak egy fél pár cipőt talál a helyén, hiszen az eszméletlen férfit odakint éppen ekkor cipeli el egy hosszú kabátos ismeretlen, akinek nem mutatják az arcát. Clark, hogy azért ne potyára hussangasson, pár falat ledöntve (azt hagyjuk, hogy egy eredetileg is instabil és omladozó helyen ez mennyire jó ötlet) kimenti Loist, Chloét és a srácot. Ezalatt Bizarro meglátogatja a Kent birtokot, és Clark dugi-kriptonitjával begyógyítja a sebeit, újabb fehér meteorkövet hagyva maga után.

Gondolom, mindenki legnagyobb meglepetésére, Lex is megmenekül, hála a fátylas lánynak, aki ugyanúgy röpköd, mint Bizarro, és ahogy Clark is röpködne, ha tudna. Lois és Clark elhűlve figyelik, amint az orvosok sikertelenül próbálnak életet lehelni Chloéba, utána pedig a lány beszámol Clarknak arról, hogy mi történt, kezdve a késeléssel, és befejezve a hirtelen feltámadással meg az ájult Chloéval. Lois nem tud öt percig a seggén ülni, máris indulna Lexhez, hogy kiderítse, miféle szörnyű és perverz kísérleteket végeztek rajtuk a 33.1-esben, míg mindketten ájultan hevertek.

Lex összeroskadva ücsörög az irodájában, Metropolisban, és arra vár, hogy elkészüljön a repülőgép, amivel majd elhagyja az országot. Mikor azonban betoppannak az emberei, hogy ideje indulni, monologizálni kezd, hogy meghalt, de aztán jött a fény, meg a bársonyos bőrű és selymes hajú angyal, és ő feltámadt, én meg kezdek aggódni, hogy vége a gonosz Lexnek, és a Smallville Lexszel foglalkozó későbbi epizódjai egy kolostorban játszódnak majd. Félelmem egyre nő, mikor az őt sürgető nőnek azt mondja, hogy jöjjenek a zsaruk, ha akarnak, feladja magát. S mindezt a saját és Lana „halála” miatt. Jó kis főgonosz, mondhatom.

Lois minden gond nélkül bejut a Luthor kastélyba (már megint, hol a fenében vannak az őrök?!), ahol Clark fogadja, és rögtön letámadja, legszívesebben ott helyben, Nagy Sándor kedvenc üvegasztalán a magáévá tenné. Ez már alapjában gyanús, de mikor Lois elfordul, Clark pedig beszilánkosodó arccal kezdi stírölni a seggét, akkor rögtön egyértelművé válik, hogy Bizarróval van dolgunk. Lois ellenkezik, elküldi a búsba „Clarkot”, és felrója neki, hogy miért nem vigyáz inkább Chloéra. Bizarro távozik, de ebből a jelenetből legalább annyit megtudhattunk, hogy Clarknak valószínűleg több váltás piros-kék dzseki/póló kombója van otthon, azért tud állandóan azt viselni. De, hogy ne keverjük össze őket, Bizarro piros pólót és kék dzsekit vett, míg Clarkon kék póló és piros dzseki van.

Chloe kétségbeejtő állapotban fekszik a kórházi ágyon, körülötte minden csipog, sípol meg szuszog, ő pedig lassan kezd fekete-fehérbe átmenni. A dokik feladják, és megállapítják a halál időpontját, a zene drámai lesz, bennem meg egy pillanatra megáll az ütő. Most mi van? Chloe meghalt? Na, azért nem eszik olyan forrón a kását, a hullaházban Chloe magához tér, és minimum olyan kínos pillanatokat él meg a hűtőben, mint Klermackó (copyright by sixx), mikor tokáig felvágva tért magához a boncasztalon. Még szerencse, hogy neki itt van Clark, aki még a lány halálhírétől döbbenten vergődve is meghallja a segélykiáltásait, és kiszedi őt a frigóból. Chloe, hogy eltüntesse a halála nyomait, elveszi a halotti bizonyítványát, ám alatta megpillant egy másikat: Lanáét.

Lex a cellájában ülve hallgatja végig a felvételt a pofonról, és arról, hogy megfenyegeti Lanát, nem hagyja, hogy elmenjen. Az ügyvéd próbál valami alibit összehozni a kopasznak, de az hallani sem akar erről, szembe kell néznie a démonaival. Ezt csakhamar meg is teheti, ugyanis Bizarro sétál be a cellába, kitépi az ügyvéd máját (ez nála biztos valami hobbi – szerezd meg hát mind!), aztán felajánlja Lexnek, hogy pár raklap kriptonitért segít neki megszabadulni Clarktól. Közben Clark sem tétlenkedik, egy rövid sírás-rívás után akcióba lendül a Chloe-gépezet, és a két fiatal rájön, hogy Bizarróra éppen ellenkezőleg hatnak a dolgok, mint Clarkra, tehát az a több konténernyi kriptonit, amit a gátnál halmozott fel a Luthor művek, nem biztos, hogy jó helyen van ott.

Clark felkeresi a fejvadászt, és próbálja kiszedni belőle, hogyan győzhetné le Bizarrót. A fejvadász megerősíti Clarkot abban, hogy Bizarro éppen az ellenkezője, így ami Clarkot megerősíti, az neki árt. Emiatt repedezett meg az arca, mikor a Nap fényére lépett. Lex elvezeti Bizarrót a kriptonit raktárába, a gáthoz, a szívünk pedig örvend, mert mégsem lesz itt szó semmiféle kolostorról, a kopaszt még mindig ugyanazok a titkok és gazságok érdeklik, mint régen, most éppen fegyvert fog Bizarróra, és arról faggatja, hogy honnan jött, és miért pont Clarkot másolta le. Bizarro megelégeli a dolgot, és falhoz vágja Lexet, aztán letépi a széf ajtaját, amiben a finomított kriptonitot tartják.

Megérkezik Clark is, de már csak az ájult (naná!) Lexet találja, meg a csúcsformában lévő Bizarrót. Kezdődik a bunyó, de Clark még egyetlen ütést sem tud bevinni, Bizarro felkeni a falra, és kidönt egy újabb oszlopot, amitől beszakad a plafon. Ha így folytatják tovább, tényleg semmi nem marad ebből a gátból… Clark meg is sérül, ám ahogy a lyukas plafonon beszűrődő napfény a sebét éri, az a szeme láttára gyógyul be. Clark becsalja Bizarrót a fénybe, s amikor az próbálja megütni, ő visszavág, és kihajítja a gonoszt a Nap felé, amire a fejvadász még rá is segít egy kicsit. Bizarro nagyot puffan az atmoszférában, azután elhallgat.

Chloe és Clark lelkiznek egy sort a Kent házban. Clark attól tart, hogy ha akarná, ő is olyanná válhatna, mint Bizarro, hiszen ő nem ember, ám Chloe megnyugtatja, hogy ő legalább annyira a Földre való, mint bárki más. Clark próbál puhatolózni, hogy mi történt a gátnál, de Chloe még nem áll készen a vallomásra. Berobog Lois is, és miután részvétét nyilvánítja Clarknak Lana miatt, és biztosítja róla, hogy előbb vagy utóbb elmúlik a fájdalom, csak úgy mellékesen azt is megjegyzi, ha Clark még egyszer meg meri fogni a fenekét, tőből tépi ki a karját, és azzal veri laposra. A fejvadász is tiszteletét teszi a pajtában, és biztosítja Clarkot, hogy az apja büszke lenne rá, ám a srácot ez sem vigasztalja, és megint azzal jön, hogy egész idő alatt, amíg nem fogadta el a végzetét, olyasmi próbált lenni, ami nem lehet: ember.

Zárásként a kedvencemet kapjuk, egy zenés montázst, melynek keretében láthatjuk, amint Chloe elégeti saját halotti bizonyítványát, Lex önként bevonul a börtönbe, és a priccsen Lana fényképét nézegeti, a – sajnos nagyon is élő – Lana gagyi, szőke parókában grasszál Shangai CGI utcáin, és ugyanazt a Holdat fürkészi, amit Clark, meg a mostanra már nem annyira lenge (ám nem kevésbé dögös) ruhát viselő lány, aki egy ezüstszínű karpereccel egészíti ki bőséges bizsugyűjteményét, hogy aztán felálljon, és elrepüljön a smallville-i víztoronyról.

Címkék: smallville
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vorti 2008.10.20. 20:03:52

Jeee! Smallville's back! :D
süti beállítások módosítása