Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szívek szállodája - 5x21-5x22

2008. október 17. 17:44 - candyperfumegirl

A ’Blame Booze And Mellville’ című epizódban mégis megjelenik a Szitakötő Szállóról szóló újságcikk, méghozzá pontos idézetekkel, Lorelai frappáns megfogalmazásaival Emilyről, melyben a közelmúlt legismertebb diktátoraihoz hasonlítja szülőanyját. Ez egyrészt azt jelenti, hogy Lorelai és Luke mehetnek New Yorkba egy flancos magazinos partira, ahol érdemes lesz olyan jól érezni magukat, ahogy csak tudják, mert amikor Emily kezébe kerül a lap, az lesz Lorelai életének utolsó perce. Luke-ot pedig Taylor hívja, és nagyon úgy néz ki, hogy már csak alá kell írni a szerződést, és övé a Twickhum ház. Amiről Lorelai még semmit sem tud…

Rory közben nagyon belejött a gyakornokoskodásba Mitchum Huntzberger lapjánál, igazi lótifuti lett belőle, mindenhol ott van, mindenre van válasza, mindenki asztalán ott van időre, aminek ott kell lennie, gondolom, ipari mennyiségű koffeinnel tankolt a munkanap kezdetén. Ráadásul ahol tud, a főnök kedvében jár, kedves, mosolygós és lelkes, egyszóval feltette a homlokára az „eszményi munkaerő vagyok, ALKALMAZZ” feliratú táblát.

Luke és Lorelai valóban remekül érezték magukat a New York-i partin, most éppen hazafelé tartanak a limuzinban, és azt elemzik, mennyire jó ötlet volt betámadni a bárt, csak kár, hogy a kajás pultig már nem jutottak el. A részegség azon fokán vannak mindketten, amikor minden vicces, és minden izgató, leginkább Luke szónoklatai a mocskos városról, büdös metróról, és arról, hogy legjobb lenne a világnak, ha mindenestül elsüllyesztenék Manhattan szigetét. Lorelai legszívesebben ebben a szent pillanatban ráugrana. Ez a felfokozott hangulat otthon elég hamar átveszi az események fölötti irányítást, így éppen csak egy dologról sikerül megfeledkezni. Reggel Lorelai arra ébred, hogy Luke lakásában a ruháik az összes elképzelhető irányban szétrepültek, és nyilván nem mindennapi akció ment az éjszaka, de kezd már derengeni, hogy valami elmaradt. Az a fránya védekezés, az. Upsz.

Másnap Lorelai és Rory babaváró bulit akarnak rendezni Sookie-nak, de egy kicsit későn kaptak észbe, a kismama ugyanis már minden percben szülhet. Éppen hangtalanul be akarnak osonni a partidekorációval, amikor kivágódik az ajtó, Sookie és Jackson kirontanak, irány a kórház, és csupa olyan szülésre vonatkozó kétes kifejezést használnak, amitől Roryt a rosszullét kerülgeti. A babaváró bulit el lehet felejteni, és kezdhetnek úgy dekorációt beszerezni, az „Isten hozott Mellville baba!” című bulihoz. (mellesleg őrület, hogy ez már az 5. évad vége, és még mindig nem tudták a készítők eldönteni, hogy Jacksont Mellville-nek vagy Bellville-nek hívják)

Luke kellemetlen hívást kap Taylortól, van még egy érdeklődő a Twickhum házra, aki simán felüllicitálta az ő ajánlatát. Taylort meg nem sűrűn érdeklik az olyan apróságok, hogy Luke-kal megállapodtak, főleg úgy, hogy a másik érdeklődő negyedmilliót le tud tenni készpénzben, és ez elég nyomós érv mellette. De ez még semmi, az igazi sokk az, amikor Taylor közli a vetélytárs nevét. Luke arca elsötétül, gépiesen leteszi a kagylót, és vészjóslóan megindul a sarokban levő asztal felé, ahol csak egyvalaki ül, és hoppá, Kirk az! Ő ígért volna többet a házra? De mégis miből, amikor a 10 centes áremelés hallatán is majdnem lázadást szított? Hát abból, hogy kb. 15 ezer állása volt, mióta ismerjük, és ez csak hozzávetőleges szám, összekuporgatta. Akár tetszik, akár nem, Luke kénytelen lesz komolyan venni, mint vetélytársat. A kérdést pedig később a „város vénei” döntik el, tisztára, mint a római szenátus, csak ők szaunában üléseznek, és egy kicsivel undorítóbb így a dolog. A nyilvánvalóan Jedi elmehatalommal is rendelkező matuzsálem nyomására végül az a döntés születik, hogy a házat Luke-nak kell megkapnia, mert ő jobban vágyik rá.

A szülészeten Sookie vajúdik, Lorelai pedig pánikol, ugyanis megkívánta az ALMÁT, ami nála felér a legmagasabb fokú vészjelzéssel, a Gilmore lányok nem esznek gyümölcsöt, sőt semmit, ami nem károsítja az egészséget, és legutóbb akkor volt ilyesmire példa, amikor Roryt várta. Miközben pár pánikroham átvonul rajta, és tanácsért zaklatja a helyi orvosokat, Sookie szül egy kislányt, Jackson pedig kénytelen vaszektómiára menni, mert Sookie ezt az életben nem hajlandó újra végigcsinálni. Jackson 4 gyereket akart, Sookie meg hármat, viszont két vajúdás után úgy döntött, hogy a kettő egészséges kompromisszum. És a biztonság kedvéért hívott egy Hulk-alkatú ápolót is, hogy kísérje el Jacksont a beavatkozásra, Sookie nem viccel. A nap végére még az is kiderül, hogy a Lorelai terhességi hisztije csak vaklárma volt, viszont lehet, hogy nem ártana az egész gyerek-kérdést átgondolnia kicsit.

A követező este mindkét Gilmore lánynak elég kemény, Lorelai remegő lábakkal állít be az anyjához, hogy megmutassa neki az újságcikket (még mindig jobb, ha tőle tudja meg), Rory pedig várja az értékelését Mitchumtől. Pár perc múlva Lorelai már Richard dolgozószobájába bezárkózva retteg, hogy Emily(akit ő Pol Pothoz és Sztálinhoz hasonlított) rá ne törje az ajtót, Rory álmai pedig ripityára törnek. Mitchum laza két heti ismeretség alapján (aminek során a kisasszony egyetlen cikkét sem olvasta el, sőt, konkrét újságírói feladatot nem is adott neki) megállapította, hogy Rory teljesen alkalmatlan az újságírói szakmára, de semmi gond, mert jobb ezt időben tisztázni, és pl. remek asszisztens lehetne belőle. És nem szégyelli mindezt így nyersen az arcába mondani. Kopp. Az elképzelhető leghatalmasabb kopp. A baj az, hogy Mitchum Hutzberger pont olyan ember, akinek a véleményére Rory ad, és ahelyett, hogy megacélozná magát, és megmutatná neki, hogy ő igenis újságírónak való (a pályára, amire egész életében készült), elköveti élete legnagyobb baromságát. Logannel a kikötőben találkozik, és úgy érzi, hogy ezek után semmi nem dobná fel a hangulatát annyira, mint az egyik itt horgonyzó yacht elkötése. Na ja, az eszét meg elhagyta valahol útközben. A következményeket ki lehet találni.

Lorelai telefonja hamarosan csörög, és a következő –egyben évadzáró- epizód (’A House Is Not A Home’) azzal indít, hogy a mintagyerekét ki kell hoznia a fogdából. Minden anya rémálma, de ha Lorelai még nem érezné magát kellőképpen megsemmisülve, hamarosan beállítanak Logan agyhalott haverjai is, akik úgy fogják fel az egészet, mint az egyik legnagyobb bulit, amit valaha átéltek, azt meg már megszokták, hogy Loganért le kell tenni az óvadékot. Már csak vacsorát kéne ide hozatni, meg némi pezsgőt, és akár folytathatnák is a bulit. Lorelai viszi haza Roryt, érdemi kommunikációra egyelőre képtelenek, Lorelai erejéből most annyira telik, hogy próbál nem szétesni. Beszalad a kávézóba, hogy kiöntse a szívét Luke-nak, egy pillanatra hagyja magán elhatalmasodni a pánikot, majd már sokkal összeszedettebben hazamegy a lányával, és Rory elmeséli, mi váltotta ki a hajólopási ambícióit. Lorelai kapásból antikrisztusnak bélyegzi Huntzberger papát, akitől persze elég szemét dolog volt Rory képébe vágni, hogy soha nem lesz belőle újságíró, de az ilyesmire az a logikus, értelmes emberre valló reakció, hogy hajót lopunk? Erősen kétlem.

Lorelai másnap azon van, hogy lánya ne felejtse el egyhamar ezt az affért, kitette a mugshotját (van erre magyar szó?) a hűtőre –mert naná, hogy megszerezte!-, kenyeret és vizet adott neki reggelire, sőt, még két kis műanyagtelefont is előásott valahonnan, csak hogy eljátszhassa, hogy beszélőn vannak. Lorelai Gilmore egy páratlan nő. Megígéri viszont Rorynak, hogy ezt ketten simítják el, Emily és Richard semmiképpen nem lesz beavatva, Logan meg az apja pláne nem (akármilyen tuti ügyvédeket is ígért be Logan), Rory pepig visszamegy a Yale-re, mert nem ártana befejezni ezt a vizsgaidőszakot.

Be is fejezi, de nem egészen a tervek szerint, ugyanis az egyik vizsga megírása helyett szépen kitalálja, hogy nem megy vissza a Yale-re a következő tanévben. MIVAN?! Ez Lorelai első és egyetlen kérdése, amikor Rory felvezeti neki ezt a hiperzseniális ötletet, de mivel az, hogy bezárja a szobájába, és ráparancsol, hogy „márpedig iskolába mész kislányom, mert én azt mondtam” nem opció többé, ezért valami mást kell kitalálni. Rory meg csak hisztizik, hogy nem tudja, mit kezdjen az életével, és a rengeteg nyavalygással kezdi bizonyítani, hogy Mitchumnek volt igaza, mert aki az első akadálytól berezel és otthagyja a világ egyik legjobb egyetemét, ahelyett, hogy bizonyítana, az tényleg nem újságíró alkat.

Lorelai pedig azt teszi, amire csak a végső kétségbeesés vihette rá, hogy meglépje életében másodszor: a szüleihez fordul segítségért. Elmeséli nekik az egész gyászos történetet, és Emily és Richard tökéletes megértést tanúsítanak, megegyeznek abban, hogy ők hárman most összefognak, mert az, hogy Rory kimaradjon az egyetemről szóba sem jöhet. Van valami furcsa viszont a levegőben, és valóban félresiklik ez a nagyszerű terv abban a pillanatban, amikor Rory beállít hozzájuk, és sírva a nagyapja karjaiba borul, hogy fogalma sincs, mi legyen. A Péntek Esti Vacsin Emily és Richard a következő helyzet elé állítja Lorelai-t: Rory kimarad a Yale-ről, de hogy addig se kallódjon el, beköltözik hozzájuk a kerti házba, és Richard majd szerez neki valami állást. Lorelai láthatóan összeomlik, mialatt közli ezt vele az a két ember, aki előző nap megígérte, hogy mindenben mellette állnak. Hogy a hátbatámadás még fájdalmasabb legyen, Lorelai az ablakon át éppen végignézheti, ahogy kicsi lánya már pakolja is be a cuccait a kerti házba –mielőtt még tájékoztatta volna az anyját a fejleményekről. Most nem fog könnyen menni a kibékülés.

Már-már atomjaira esik szét ez az évadzáró, de azért vannak itt pozitív fejlemények is, hogy némileg tartsák a lelket a rajongókban. Lane és a banda. Mostanában kicsit céltalanul lézengenek, Brian és Gil húzza az igát, Zack pedig lopja a napot nagyüzemben, és Lane úgy érzi, már csak ő maradt, akit még érdekel az együttes sorsa. Már ott tart, hogy az anyjának (!!!) panaszkodik erről, aki szerint eleve a pokolra fognak kerülni a zene miatt, amit játszanak, de ha a banda szétesik, Lane még hazaköltözni is hajlandó lenne. Mrs. Kim ezen mélységesen megbotránkozik, ő nem ilyennek nevelte Lane-t, egy Kim sosem adja fel! Mrs. Kim a meglepetések nagyasszonya. És most jön az, ami még nem volt, de felér egy csodával: Mrs. Kim beállít a fiúkhoz, kicsapja az ajtót, harci pózba vágja magát, a szemében megszállott tűz ég, és közli velük, hogy turnézni indultok, lusta banda! Remek összeköttetései vannak egyházi körökben, és egész véletlenül csak egy szavába kerül, hogy a bandát feljegyezze egy több hónapos turnéra keresztény művelődési házakba, már csak Gil kajaszállító furgonjából kell kipakolni a kolbászokat, és mehetnek is. A dolog első hallásra kicsit furcsa, keresztény rendezvényeken fellépni, visszafogni a káromkodást a dalszövegekben, keresztény családoknál megszállni, elég őrült ötlet, de amiben van egy kis őrültség, az színtiszta rock & roll, mondja Gil, így mindenki benne van, még a fanyalgó Zack is, let’s hit the road!

Lorelai pepig megy Luke-hoz elmesélni, mi történt, és milyen érdekes, a saját családja leszarta, amit kért tőlük, a lánya hátat fordított neki, Luke pepig miután meghallgatta a történetet, szövevényes tervet ad elő, hogy kéne Roryt a hajánál fogva hazarángatni, és fegyveres őrökkel bekísérni az óráira, és ügyelni rá, hogy ott is maradjon. Mondja ezt még nagyon hosszan, Lorelai fátyolos tekintettel figyeli, és amikor Luke levegőt vesz, Lorelai megragadja az alkalmat, és az évad legütősebb mondata az utolsó dolog, ami elhangzik az epizódban: „Luke, elvennél?”

 

Következik a hatodik évad, amiről a lehető legnehezebb írni egy rajongónak, mert ez az az évad, amiben a Palladinók módszeresen lerombolták azt, amit felépítettek, és a felismerhetetlenségig rombolták a saját művüket. Lehet mondani, hogy szubjektív vélemény, de én még olyan Gilmore rajongóval nem találkoztam, akinek tetszett volna ez az évad, vagy ha mégis, akkor tegyük mellé gondolatban mondjuk a harmadikat, és máris lehet érezni, miről beszélek. Ezért a következő hogyvolt egy összefoglaló lesz a hatodik évadról, majd a hetedik évadról egy hasonló, és nem, nem lustaságból, hanem azért, mert ezek az évadok ennél több szót nem érdemelnek. A hetedik egy külön történet, mindannyian tudjuk miért, de a sorozat utolsó 5 részéről ismét részletes hogyvolt lesz, mert az valóban méltó búcsú volt a sorozattól, és érdemes beszélni róla bővebben.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evicska 2008.10.17. 18:10:34

Az volt a rossz, hogy magyarul az utolsó mondatot nem így fordították le, hogy "Luke, elveszel feleségül?" hanem valami "Hozzámjönnél férjnek?" vagy valami hasonló hülye megfogalmazást adtak szerencsétlen Lorelai szájába. Mert az első illik egy amúgy öntudatos és erős nő szájába, aki szeretne férjhez menni, mivel kell neki a társ, A Férfi és nem szégyelli ezt a kiszemelt tudtára adni. Az előadott verzió viszont egy picsogó, szerencsétlenkedő liba könyörgésének hangzik, ami megfosztja méltóságától mindkettőjüket. Brrrrr!!!!!!!!
Ja, és több Mrs. Kim kellett volna ebbe a sorozatba!!!! :DD

2008.10.17. 20:02:19

Istenem, tudom, hogy annyiszor leírtuk, de OLYAN JÓ ARRA BEJÖNNI A HOGYVOLTRA, HOGY VAN GILMORE HOGYVOLT! :-DDDD
Még nem is olvastam a posztot, viszont ma vagy ötször benéztem, mindanyiszor azért, hogy lássam, hátha MA GG nap lesz....
Megyek olvasni, és köszönöm a péntek estét ;-)

2008.10.17. 20:13:11

Na akkor: Kirk milliomosságának felfedése hatalmas volt. Mindig meg tud lepni, hogy egyszerre tud balfék és zseniális lenni ;-))) (persze, azért kérdés, hogy akinek ennyi pénze van, miért alszik Lorelai garázsában?) Persze, így nagyobbat csattant a poén, de azért óhatatlanul is felvetődik az emberben.
Kirk következő hatalamas jelenete (Lorelai-é is), mikor Lorelai kihozza a börtönből Roryt, ő meg el akarja vontatni a kocsijukat. (tényleg, a bicikli verseny ebben van, vagy majd a következő évadban? Mert azt is imádom, mikor Luke üti őket, és kiabálják egymásnak, hogy "ütő")
A harmadik zseniális jelenet Mrs Kim-é, ahogy rendbe teszi a dolgokat az együttessel. örülök, hogy az első évad szimplán mogorva vaskalapos anyja után fejlesztették egy kicsit ;-)
Amit utáltam, hogy mikor Rory elmondja Logannek, hogy mit mondott az apja, Logan közli, hogy utálja az apját, mert az csalhatatlannak hiszi magát stb., stb. Rory sem cáfolja, holott, ugye Mitchum többször is közbeszúrta, hogy ő is tévedhet (persze, még, ha kicsi is az esélye), illetve az IGAZI tehetség talán valóban tesz arra, hogy valaki keresztbe akar tenni neki, hanem annál jobban küzd, hogy megmutassa, igenis tehetséges...

candyperfumegirl 2008.10.17. 20:59:08

Ebben van a bicikliverseny, az nagyon nagy. :) Mégis menyni gödör lehet Stars Hollow főutcáján? Luke meg ahogy nekikmegy a baseballütővel... :D

2008.10.17. 21:41:46

Meg, ahogy Michel óvja bútorokat az izzadt biciklistákról, Lorelai lekapja, de aztán ő is...
Azért én sajnálom a 6. évad majdani TELJES zanzásítását, mert cselekményben igen, abszolút értékelhetetlen, de azért időnként (biztos tévedésből) megcsillan egy-egy igazi Gilmore-os poén.
Bár, foglmam sincs, ezek elvinnének-e egy részletesebb hogyvoltot, meg egyáltalán van-e belőlük annyi, hogy megtöltse őket ;-))

2008.10.17. 21:45:54

Még annyit, hogy talán ez volt az első konfliktus Lorelai és a szülei között, amikor nem tudtam egyértelműen állást foglalni, kinek van igaza. Persze, aztán a dolgok "fejlődtek", és Emilyék lettek a hunyók, de simán meg lehetett érteni, hogy látva a kétségbe esett Roryt, nem tartották magukat a megállapodáshoz. Más kérdés persze, hogy azért ezt rendesen el lehetett volna mondani Lorelainak is.

Ja, és eszembe jutott azért egy érv a zanzásítás mellett: egyszerűen utáltam a Luke hirtelen "született" lánya szálat, erről a kevés is sok lesz ;-)

állítolagmárvillamostisláttam 2008.10.17. 21:50:05

candy, király vagy és én megértelek!

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.10.18. 10:44:29

SPOILER!!!
A hatodik évadot tényleg nagyon elszúrták, bár szerintem azért nyomokban még feltűnt benne a régi Gilmore Girls hangulat. Viszont tele volt olyan történetszálakkal amik teljesen hazavágták az egészet. Engem pl legjobban ez a Luke szerelmes Lorelai-ba, de ki-akarja-hagyni-a-lánya-neveléséből-meg-úgy-folyamatosan-szarik-rá dolog idegesített. Nem értem, hogy ha öt évadot áldoztak rá, hogy összehozzák a tökéletesen összeillő párt, akkor miért verték keresztbe olyan banális szappanoperás fordulatokkal, mint: feltűnik a soha sem látott gyerek, titkolózások a másik előtt, legrosszabb pillanatban lebukás, stb. Szóval sok-sok dühítő dolog történt benne, de legalább nyomokban ott motoszkált benne az a Gilmore Girls-ség, ami a hetedik évadról (tudom az okát, de akkor is idegesítő) már egyáltalán nem mondható el. Valahogy hiányzott belőle minden ami korábban nagyszerűvé tette ezt a sorozatot, egyedül csak a Lorelai és Rory közötti párbeszédekben sejlett fel a régi fény. Azzal, hogy Lorelai és Luke beszélgetései, Luke és Taylor balhéi elmaradtak és Kirk őrültségéből valamint a kisváros bolondos hétköznapjaiból is kevesebbet kaptunk, viszont jött helyettük a közel egy évadnyi sok szeretem-nem szeretem drámázás ami korábban egy-két rész alatt le lett zavarva teljesen egy harmaadrangú családdrámává silányították a sorozatot. Persze a végére valóban a régi fényében tündökölt pár rész erejéig, de az sajnos már elég kevés volt. Amit még nagyon nem voltam képes fölfogni, hogy ha Rory és Logan gyakorlatilag három évig egy pár voltak, átvészeltek óriási hisztiket mindkét részről és azt, hogy Logan-t egy csomó rajongó ki kívánta a sorozatból, akkor miért egy résszel a vége előtt kellett őket szétszakítani egymástól? Nagyon későn tért sajnos vissza a széria a régi kerékvágásba, így valahogy nem volt már idejük egy igazán szép kerek lezárást adni neki.

Evike:) 2008.10.19. 07:31:36

Igen, a 7. évad utolsó részeiben szerintem is volt már némi régi-Gilmore hangulat. Csak az a rossz kicsit, hogy -szerintem- Lorelai úgy megkomolyodott a végére. Én viszont a 6. évadot még úgy-ahogy néztem, de a 7.-et el sem akartam kezdeni. Amikor Chris és Lorelai nézik a tévét az autóból hát az valami borzalmas.
Egyébként feltűnt valakinek, aki nézi a Veronica Mars-ot, hogy a 4x21-ben szerepel Duncan? Olvastam a Wikipédián, hogy 2004-ben vendégszerepelt és kikerestem a részt. :D

Savafan 2008.10.20. 12:40:29

akkor ebben a részben volt a Kirk gazdag jelenet:) úgy emlékezet, hogy az előző HV-ban. de az zseniális. amikor Luke lecsapja a kagylót és a szemeivel ölni tudna nézéssel közelít Kirkhöz. az pedig mintha ez tök természetes lenne, úgy mondja, hogy ő kőgazdag:)) állat!!!
apropó, nem tudja valaki, hogy Kirk játszik valahol a sorozat óta? én nem láttam sehol pedig sok filmet és sorozatot nézek.

a szülők hátbatámadása tényleg az egyik legg...bb dolog volt az egész sorozatban. ennyire kicseszni a lányukkal, pláne az előző napi beszélgetés fényében. én teljes mértékben Lorelai oldalán állok!
a kávéházi Luke-Lorelai párbeszéd és a végén a mondat az egyik legzseniálisabb az ilyen szeret-nemszeret párbeszédekben az összes sorozatot elnézve. ahogy Luke pörögve mondja a tervet és Lorelai csak ott ül és hallgat. és a végén az a kinyögött mondat, SZUPER!!!

Mrs Kim végre megmutatta igazi arcát. azért ő mégiscsak szereti a lányát és talán büszke is amit magától elért Lane. de az uccsó elötti képen, ahogy a metálzene egyik nagy ikonja kinéz abban a zöld szerelésben az király:)))) volt szerencsém vele személyesen találkozni a pesti koncertjén és a közös fotók elött azért rákérdeztem a sorozatbeli szerepére. azt mondta, hogy nagyon szerette mert nagyon jó társaság volt. folyamatosan ment a bolondozás a forgatás szüneteiben. én személy szerint sajnálom, hogy "csak" ennyit szerepelt.

Candy, köszi a HV-t nagyon jó lett megint. én megértem, hogy zanzásított verzió lesz mert az eddigi írásaidból is kitűnik, hogy mint rajongó igen megsínyletted az uccsó két évad részeit. azon sem csodálkoztam volna ha kimaradnak az utolsó pár részig a HV-k. de így azért mégiscsak kapunk valami olvasnivalót!!

candyperfumegirl 2008.10.20. 15:02:19

Savafan: tetszik ez a sztori, hogy találkoztál vele, biztosan hatalmas élmény lehetett! Zseniális a sorozatban, de az egész banda az, szerintem az egyik legizgalmasabb színfolt a GG-ben, pedig egyik karakter sem unalmas, de a banda az nekem különösen szívem csücske, nagy szerepük volt benne, hogy a sorozat engem berántott. :)
Az is mekkora, amikor Mrs. Kim ecseteli a turnétervet, ránéz Gilre a zöld szerkóban, és beszól neki, hogy ezt ne viselje a színpadon. Ettől kifeküdtem. :D

kardigán · http://kardigan.freeblog.hu/ 2008.10.25. 17:42:48

ne haragudj, de szerintem ez így gáz. a hogyvolt nem csak azért van, hogy röhögjek, hanem hogy ha kimaradtam valamiből, el tudjam olvasni, hogy mi történt. az utolsó két évad tényleg nem az igazi, de ha nem akarod írni, ne csináld - az úgy nem játszik, hogy ez továbbra is a tied, de úgy döntesz, hogy nem az olvasók nem érdemlik meg a rendes hogyvoltot a te véleményed miatt.

candyperfumegirl 2008.10.25. 18:01:34

Mér elkezdtem.
De miért, szerinted érdemes a 6. évadról részletesebben beszélni, ér annyit a dolog? Mert nem úgy terveztem, hogy írok egy 5 mondatos összefoglalót, aminek az lesz a lényege, hogy úgy szar az egész, ahogy van, hanem egy normál hosszúságú hogyvoltban összefoglalok minden lényeges eseményt a 6. évadból. Így be fogja tölteni azt a funkciót, hogy ha valakinek kimaradt valami, akkor ez helyretegye. De az 1 hogyvolt/5 rész bontásnak most nem sok értelmét látom, mert a 6. évadnak az is jellegzetessége volt, hogy egy sztoriszál 10 részen keresztül is húzódott, holott simán el lehetett volna intézni egy epizódban. Semmi lényeges nem fog kimaradni.

Desperatefan14 2008.10.27. 11:13:22

Candy, ne haragudj én nagyon szeretem az írásaidat, de egyetértek kardigánnal. Azt vártam hogy te legalább kihozol valamit azokból a részekből is, de szerintem azért ennyire nem voltak rosszak hogy 2-3 posztban elintézz 2 évadot. De ha te így gondolod...

2008.10.27. 17:27:09

Azért örülök, hogy nem maradtam végül egyedül, aki (lesz, ahogy lesz) de sajnálja a teljes elzanzásítást.
Mert,ahogy írtam, a történés valóban zsér, de vannak azért olyan igazi Gilmore-os párbeszédek, felvillanások. Tudom, azt meg nehéz leírni, hiszen max. szóról szóra lehetne idézni (pl. tegnap néztem meg az ötödik évad közepéről két részt, amiben Mrs Kim meghívja az egész zenekart koreai holdünnepre, és az egész családunk a földön fetrengett, mikor Gil beszállt a koreai zenészek közé, és azzal fejezte be a számot: hú, ez király volt...nagyon állat... ismeritek a xxx számot?

candyperfumegirl 2008.10.27. 18:23:45

Na igen, ez egy hatalmas jelenet, na de ez az 5. évadban van... :)

Igen, vannak a 6-ban villanások, de éppen ez a lényeg, hogy villanások, ami nagyon-nagyon kevés a teljes képhez viszonyítva. És ahogy írod, szó szerint visszaadni úgysem lehet egy jó beszólást, mert azok akkor és ott működnek, a kontextusból kiragadva nem. (éppen ezért nehéz nagyon vígjátékokról írni)
Nem fog kimaradni semmi lényeges, ezt megígérem.

2008.10.27. 19:58:01

Csak arra próbáltam utalni, hogy ilyen felvillanások azért előfordultak később is. Mert, hogy ez sem köthető ahhoz, hogy egy épkézláb történetszálhoz kapcsolódott, egyszerűen csak volt egy szitu, abban meg egy jó, igazán Gilmore-os benyögés.
És tudom, hogy nehéz ezt visszaadni, viszont, a fentiek miatt vetettem fel, hogy nem biztos, hogy a teljes évad csak egyetlen hv-ot ad ki. Én így gondolom, és, ahogy a többiek, mindentől függetlenül hálásak vagyunk a hv-jaidért ;-)
Na, meg tudod: a kritikus sem tudja eljátszani jobban a szerepet, mint az általa kritizált színész. MI is így vagyunk ezzel: a "hogyan"-t nem tudjuk, csak úgy áteveznénk Veled és a hv-jaiddal egy kicsit Stars Hollowba ;-))))

Ui.: a felemlegetett jelenet előtt is röhögtünk egy nagyot(ugyanez, az ötödik évados rész), még a vacsi előtt, mikor Mrs Kim meghívta őket, az is hatalmas volt, ahogy csengetés (kopogás??) és ajtó nyitás után kezdték a szokásos köreiket Lane-nel, de ő közbeszúrt egy mondatot, hogy "az E húr hamis", majd folytatta ugyanott...

zsofek 2008.11.26. 09:57:25

candy, lesz még gilmore-hv? több, mint egy hónapja nem történt itt semmi... :(

Savafan 2008.12.11. 23:51:16

Candy!

Nekem Sebastian Bach gyerekkori kedvencem. Amikor indult a bandájával (Skid Row) nagy reményeket fűztek hozzájuk. Amit nagyban be is váltottak, készítettek, mondjuk két eszméletlen lemezt. Akkor fiatal bandák közül ők voltak a királyok a metál világban. Aztán készült egy harmadik lemez ami picit gyengébbre sikeredett. Ezután Sebastian másfelé akart elmozdulni zeneileg mint amerre a többiek tartottak (nekem a Bach-i vonal volt szimpatikusabb).
És így jutottunk el 2004-be amikor is mikulás tájékán Bach (aki addigra már túl volt pár musical és sorozatszerepen) az önálló koncertjével pesten járt. És azon voltunk (utána 2005-ben egy külföldi fesztiválon is láttam de akkor csak a koncerten). Igaz oda nem mint Szsz fanatik mentem, hanem mint aki rajong a zenéjéért. És megérte a koncert után várni:)
Itt láthatóak képek a koncertről (én csináltam őket):
savafan.freeweb.hu/magyar/Sebastian%20Bach%202004/alap.htm
és itt:
savafan.freeweb.hu/magyar/Bang%20Your%20Head%202005/2%20nap/alap.htm

És a sztárfotó pedig itt van a vele készült pár fotó közül az uccsón vagyok, dupla villával):
savafan.freeweb.hu/magyar/Sztarfotok/alap.htm

mufci 2009.01.07. 11:36:47

@zsofek: Úgy néz ki, nem lesz...kár. :(

Savafan 2009.01.07. 12:18:37

tényleg kár:(((
pedig a rövidített verziónak is örültem volna

candyperfumegirl 2009.01.07. 20:42:58

Lesz, de ne haragudjatok, mostanában abszolút nincs időm semmire, így az írással is el vagyok késve nagyon. Úszom, de nem felejtetetem el, félig van kész a hogyvolt, késik, de nem marad el.

Savafan 2009.01.09. 16:52:01

akkor nagyon köszönjük!!!!!!

Desperatefan14 2009.07.18. 23:06:47

Nagyon sajnálom hogy azóta sem került fel a 6. és a 7.évad. Szívesen olvastam volna. :(

lunanyuszi (törölt) · http://lunanyuszi.blogspot.com/ 2009.08.24. 00:13:46

Igen, azóta is várjuk. Képes vagyok GG-nézés közben hogyvoltot olvasni. Azért, ha egyszer kész lesz, tedd fel őket. Sosem késő.
És igazad van, nem érdemes sok szót feecsérelni a fájdalmas hatodik évadra, de azért az is GG...
Az eddigiekért meg köszi.

tookie clothespin 2009.09.27. 16:32:38

Candy!

Az "évfordulóra" - az utsó poszt publikálására gondoltam - megkapjuk a maradékot?

Lécci!!!!

fofofo 2010.04.08. 16:17:37

Én még mindig elnézek erre néha, hátha... Candy, lécci-lééééécci

fofofo 2011.10.07. 13:52:55

na csak hogy legyen egy 2011-es hsz. most, hogy újra adja a viasat, még aktuális is lenne a befejezés....

Papucs Orrán Pamutbojt 2011.11.23. 23:07:42

Hehe, idén november végén én leszek a második komment? :))
A 6-ik évad vegetálás valóban.. Mondjuk az, hogy Rory visszatér Lorelai-hoz, az jól lett megcsinálva, plusz azt hiszem ebben az évadban van a "Péntek esti csaták" című epizód, a végén parádés a vita a Gilmore Rezidencián :D
Aprilt nem tettem volna bele a sorozatba, felesleges csavarás, Luke-ot is idiótának állítja be a szitu, elcsaptak vele mindent... Érdekesebb lett volna végig vinni a Lorelai-Luke suta házassága szálat, a kezdeti nehézségekkel, míg össze nem csiszolódnak.
A hetes évadot bírtam, főleg a kórházas résztől, ahogy szépen kiforrja magát minden a végére, Rory sorsa, Lorelai párkapcsolata(i), a péntek esti vacsik stb. :)
A végét mindig megtudom könnyezni! :)

miszerint 2011.11.24. 18:28:29

@Savafan: kirk most: homeland, 1x06 :)

Nana02 2012.09.27. 22:13:36

újra adja a viasat szombatonként, ha valakit esetleg érdekel,bár úgy látom senki sem jár erre már:(

fofofo 2013.01.10. 15:21:39

@candyperfumegirl: most, hogy vége az X faktornak, nem akarod befejezni? én még mindig várom:)

Mirocska 2013.01.10. 16:38:54

Én is várom még mindig, bármikor szívesen olvasom. :-)

Rabyn 2013.03.18. 23:58:48

Detto:) Én most külföldön vagyok s itt nincsen GG, vagy csak nem találkoztam még vele. Tiszta felüdülés volt olvasni a HV-kat!!:)

ackasha 2013.10.17. 15:16:48

Igen, hajrá, jó lenne olvasni :)
süti beállítások módosítása