Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 4x13 - Helló, kislány!

2008. október 16. 11:05 - Tm

Carlos vakvezetőkutyát kap. Ennek Gaby is örül, egészen addig, míg ki nem derül, hogy Roxy nem cirkuszi kutya, hanem munkakutya, vagyis nem tud kávét csinálni és nem nyírja le a füvet, mint a skót juhász a tévében. A Roxy-ügy kapcsán mellesleg kiderül az is, hogy Carlos nem hajlandó ülve pisilni, viszont nem céloz túl jól, valamint, hogy Solisék romantikus újra-egymásratalálását szép lassan kezdik tönkrevágni az anyagi gondok.

Gabrielle-t ugyanis a szokottnál is ingerültebbé teszik a saját kezűleg végzett háztartási munkák, a vakjáradékból pedig nem futja arra, hogy ismét fess kertészfiúk és szorgos cselédlányok sürgölődjenek a házban. Nem mintha ezeknek annyira jó vége lett volna régebben. A nadrágszíjat mindenesetre összébb kell húzniuk, amit Gaby Roxy jutalomfalatkáin kezdene, Carlos viszont Gaby fodrászáról mondana le, főleg, hogy a végeredményből úgyis csak a hajlakk szagát élvezheti. Gabrielle kiakad, Roxi viszont ellenséges morgással reagál Carlos konyharuhás püfölésére. Na, azért csak kiképezték a kereszteződésen való átkelésen kívül másra is.

Gabynál már attól majdnem szakad a cérna, hogy ezentúl már nem is verheti a saját férjét a saját házában, aztán amikor este a saját ágyában a saját férjét egy jó hangoskönyv helyett a saját kutyájával felszerelkezve találja nem bírja tovább. Hogy ne hergelje Roxyt kedvesen mosolyogva lenyomja a híres "Na, idefigyelj, te vak bunkó" kezdetű beszédét, aminek lényege, hogy  Carlos vagy lezavarja a hatmellű Cujot a szatén-ágyneműről vagy őt sem látja többet rajta. Szerintem tök érthető, hogy Carlos bunyevác felesége helyett kis szőrös barátját választja.

Gaby persze nem nyugszik bele a vereségbe, és tervet kovácsol a rivális eltűntetésére. Egy jutalomfalattal becsábítja az egész könnyen korrumpálható Roxyt az autóba, aztán irány a kutyakiképző iskola, ahol eldarál egy sajnálkozó kösz nem kell, mert nem jönnek ki Carlosszal dumát, és már teper is haza. Otthon meg megpróbálja beadni Carlosnak, hogy a hűtlen dög megszökött, és sajnos-sajnos hiába keresi órák óta. Vau-vau, kontráz rá a hűtlen dög az ablak előtt. Aztán a kutyakiképzős srác telefonja végleg lebukatatja a gaz kutyamószerolót. A romokban lévő házasságot végül meglepő módon Edie teszi rendbe, aki felhívja Taplókisasszony figyelmét, hog a pasija még minidg jó csávó, és ha neki nem kell, számtalan jelentkező lesz rá hamarosan. Gaby magábaszáll, Roxy pedig kap egy kis helyet az ágy végében.

Lynette - nem kis részben azért, mert a bálról eltűnt egy időre - biztos benne, hogy Tom gyújtotta fel Rick éttermét. Reggel keresztkérdésekkel meg is próbálja vallomásra bírni. Tom azonban tagad, és azt állítja, hogy csak a kocsijáig ment meccset hallgatni. Ezzel nem igazán sikerül meggyőznie sem Lynette-et, sem minket. Másnap ráadásul beront a pizzériába Rick egy Scavo's feliratú gyufát lobogtatva, amit állítólag az étterménél talált. Szó szót követ, aztán a kész olasz felmenőkkel bíró csődör elképesztő bunyót produkál a Bud Spencer filmek stílusában.

Lynette egy ideig jajjnecsináljátokmározva ugrál körülöttük, majd a nyakukba zúdít egy komolyabb adag jeget. Ennek köszönhetően aztán lesz ideje egy rövid mondatban letizenkétévesezni a kakaskodókat mielőtt azok újra egymásnak ugranának. Ekkor hívja ki Andrew a 911-et.

Tomot kihallgatják, közben Rick elkezdi fűzni az amúgy is feldúlt Lynette-et a váróban. Látszik, hogy nem ismeri. Ezzel ugyanis csak azt éri el, hogy Mrs. Scavo beront a kihallgatásra, ahol először megvádolja Ricket, hogy esetleg ő maga csinálta a tüzet bosszúból, amiért ő nem akart vele, majd alibit biztosít a férjének a gyújtogatás idejére.

Tomot elengedik, de a szitu a dolgok tisztázására készteti Scavoékat. Bizalom és hazugság témakörben ordítoznak kicsit, majd a Lendvai Ildikónál vett beszédművelés órán tanultaknak megfelelően szépen tagoltan egymás arcába mondják a "Nem feküdtem le Rickkel" és a "Nem én gyújtottam fel a éttermet" mondatokat. A feszkó eredménye, hogy Tom a kanapéra ágyaz magának, ami feltűnik persze a kölyköknek is. Nagy szerencse. Különben Preston és Porter talán sose vallotta volna be, hogy ők csinálták, mert egy veszekedésből azt szűrték le, hogy Rick le fogja nyúlni a mamit. Hát ettől az igazságtól azért nem lett sokkal jobb a helyzet.

Az úton kocsikázó Dylant mondvacsinált indokkal leállítja egy helyi seriff. Igen, mindenki eltalált, ő volt a szőröskezű karikázó a múltkor. Ám ezt Dylan csak másnap tudja meg, amikor Wayne Davis ismét becserkészi és bevallja, hogy ő az apja. Na, legalább annyit tudunk, hogy Katherine nem ölte meg, vagy nem őt ölte meg. Dylan meglepett, de érthetően kíváncsi is, úgyhogy hamarosan együtt pitéznek egy kávézóban.

Wayne szimpatikus és őszintében nyomja. Még azt is hajlandó elismerni, hogy régen tényleg megütötte Katherine-t, bár szerinte az azt kapta, amit adott, ő meg azóta megjavult. Aztán egy teátrális jelenettel kiprovokálja, hogy Dylan találkozni akarjon vele akár titokban is. Dylan ráál, amit Wayne olyan farkasmosollyal nyugtáz, hogy legszívesebben jajjne!-t sikítanánk, amikor a kis Piroska este mosolyogva behuppan apa autójába az első randin.

Breek hazaköltöznek. Susan - mint tomboló hormonjainak köszönhetően mostanság mindent - ezt is könnyekben kitörve veszi tudomásul, ami a mindig fegyelmezett Bree szerint nem illő. Ajánl is rögtön egy remek önkontroll-technikát a hüppögő Susannak, aki a nap hátalévő részét azzal tölti, hogy hevesen feltörő érzelemeit megpróbálja egy virtuális dobozba gyömöszölni, remélve, hogy a jövőben képes lesz ő is úrinőként viselkedni még extrémül felkavaró helyzetekben is. Például, ha akkusztikus gitárzene szól vagy ha kiderül, hogy a rehabról hazatért Mike kedvence nem a krumplipüre, hanem a csőbensült krumpli.

Nagy szüksége is lesz az érzelmei kordában tartására. Julie ugyanis beszámol Mike-nek Orson öntudatlan vallomásáról, aki persze egyből megy és minden lacafaca nélkül megkérdezi: te ütöttél el? Erre a megviselt idegrendszerű Orson egyszerűen összeomlik, és mindenféle tagadás helyett zokogva esedezik bocsánatért. Mike tényleg újjászületett a rehabon. Látva, hogy a lelkiismeretfurdalástól gyötört Orson szinte megkönnyebbül attól, hogy végre kiderült, úgy dönt, megbocsát neki. Aztán ezt kéri Susantől is, amikor lefekvés után beszámol neki a történtekről.

Susannek vagy nem sikerül még tökéletesen az indulatdobozolás vagy meg se próbálja, egy perc múlva ugyanis hálóingben meg fürdőköpenyben rátör a lefekvéshez készülődő Hodge-ékra, és a döbbent és értetlen Bree előtt leordítja Orson fejét. Szegény bűnös próbál magyarázkodni, de a magából kivetkőzött Susan magasról tesz a megtörtségére, meg arra, hogy csak az anyját védte, majd kiviharzik az ajtón. Orson összeszottyad, Bree meg nyilván azon agyal, hogy ezt hogy az istenbe fogja bedobozolni magában.

Másnap Susan összetörten emésztgeti a történteket, Mike meg Jézust megszégyenítő nagylelkűséggel papol neki a megbocsátásról. Ennek eredménye képpen Susan végül arra jut, hogy megpróbálja a lehetetlent, aztán átugrik a kiskertjét szomorúan birizgáló Breehez, hogy beszámoljon a vállalásáról, és biztosítsa, hogy őt azért még szereti. Kösz és király, hogy megpróbálod, én viszont nem tudok neki megbocsátani, mondja a méltóságát elképesztő módon még kapálás közben is megőrző úrinő, miközben a háttérben nagyon nyomorultnka tűnő férje bőröndjébe kapaszkodva épp elköltözik hazulról.

18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.10.16. 11:21:41

Így legyen az ötösöm a lottón. A múltkor bekommenteltem, hogy szerintem az apukáé a karikázó kéz, és lőn...

visznot egy kicsit sok volt ebben a részben a példabeszédből, lásd Edie és Gaby, meg Mike és Suzanne...

2008.10.16. 11:28:22

Fedor, ha így lenne ötösöd, nem fizetne többet, mint 175 Ft 20 fillért, mert annyian találták volna még el ;-))
Én elég nagy kihagyásokkal nézem a SZf-et, a múltkorit pont láttam, és még nekem is nyilvánvaló volt, hogy papi lesz az.
Azaz, bocsánat, végülis akármi más is lehetett volna, de ez a megoldás csak annyi volt, mint a 2x2-re rávágni az eredményt ;-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.10.16. 12:29:13

De akkor is én voltam az egyetlen, aki ezt a megérzését itt megosztotta a világgal! Ide az egész kétmilliárdot! :-)))

eperlekvár 2008.10.16. 13:29:21

Ugye, hogy szóvá tettem múltkor , hogy Gaby sokat költ magára?? Fodrász, pipere?? Már Carlos segélye sem lesz elég :)
Mondjuk még így is szép házat tartanak fenn ;)

Ha ez a férfi Dylan apja akkor ki fekszik a város szélén elhantolva a kereszt alakú kavicsok alatt???

Llew 2008.10.16. 13:31:10

Fedor remélem a heti nyerő számokat is bemondod legalább holnap.
Gaby már kezd az agyamra menni. És mindig csak akkor kezd gondolkozni, amikor valaki lebassza a lábáról. Ennyi volt Orson? Nemár.

evicska 2008.10.16. 13:58:00

eperlekvár, szerintem a válasz a kérdésedre csavarosabb és meglepőbb lesz, mint azt most gondolnánk. legalábbis a feleségektől ezt szoktuk meg, hogy semmi sem az, aminek látszik és a végén nagyot csattan. a dylan apját játszó színészt is valószínűleg ezért választották ki a szerepre, mivel nem egy bizalomgerjesztő, "megtért rosszfiú" ábrázata van, hanem kimondottan gonosz.

Savafan 2008.10.16. 14:55:55

nekem bevallom Gaby tetszett megint a legjobban. annyira jól nyomja ezt a kis bunkó cicababa feleség fazont:))
az nagyon ott volt az elején amikor megkérdezi az oktatót, hogy mit tud a kutya. és ahogy előadja az oktató csk kamillázik. és amikor Carlso benyögi, hogy ezt komolyan is gondolja, az nagyon bejött:))
meg az egész, ahogy viselkedik Carlossal az jópofa.
az a bajom, hogy az utóbbi időben csak Gabyn lehet mosolyogni. a többiekből valahogy elveszett a komika:(( csak a sírás-rívás megy. meg a nagy lelkizés.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.10.16. 16:08:52

Llew, most rögtön akár: 1,2,3,4,5 :-) Mint a Valami Amerikában...

állítolagmárvillamostisláttam 2008.10.16. 21:13:56

ezek a számok már Gusztávnak (ha még vki emléxik rá) is bejöttek, szóval tuti tipp!;)

Johnny336 2008.10.17. 09:38:57

Szerintem kicsit előreszaladtál a történésékben, mert én nem emlékszem, hogy Mike ebben a részben mondta volna Susan-nek, hogy ő megbocsát Orsonnak a gázolásért.

Egyébként az nem tűnt fel senkinek, hogy ugyan Susan elviharzott, de Mike csak 2 perccel utána érkezett meg? Mindketten ruhában voltak, öltözniük sem kellett. Hogy nem futja le a terhes feleségét? :D

Tm 2008.10.17. 10:04:40

ha nekem irtad johnny akkor nem, nem szkladtam elore, mert a vegen ott ulnek a verandan es gyozkodi susant a megbocsatas fonotssagarol, hogy o ugy erzi, hogy most neki ezt kell tennie, es jo lenne, ha a csaja is, de ha neki nemmegy, azt is megerti.

bee1005 2008.10.17. 16:12:45

A kereszt alatt valaki más fekszik, de az eddigieket ismerve könnyen kitalálható, kicsoda. Nekem volt egy erős tippem, előreszaladtam, megnéztem, bejött - tulajdonképpen nem is volt meglepő, nem volt az a "húha" érzésem, mint az eddigi titkoknál. Talán csak annyiban meglepő, hogy ezt meg merték csinálni, mert szerintem elég erős. :S

dzsu 2008.10.17. 19:58:58

johnny336! hogy a Jóbarátokat idézzem: "Gyors a csaj, okéééé???!!":D

Johnny336 2008.10.18. 09:44:36

Tm 2008.10.17. 10:04:40

Még régebben láttam ezt a részt, valszeg átaludtam a jelenet. Sorry, my bad :D

eperlekvár 2008.10.18. 14:27:40

Llew ne aggódj, Orson még nincs leírva.

Tm 2008.10.18. 15:48:43

semmi baj johnny, raadasul ezek utan abban viszon biztos lehetsz h csak a veget aludtad el:)

bee1005 2008.10.21. 15:27:46

Ó! De megörültem Ross Geller mondatának! Hát van még itt rajtam kívül Jóbarátok-Szülifeli rajongó? :D
Tervezem, hogy gyorsban megnézem a 4. évad eddigi részeit, és kiszámolom, hogy ami Susan esetében 9 hónap, az más szálakon mennyi. Csak egy kis idő és türelem kell hozzá... ;)

bee1005 2008.10.23. 19:17:32

MOndjuk ha már a Jóbarátoknál tartunk, Phoebe terhessége egy másik szálhoz képest kábé 100 napig sem tartott. :D
süti beállítások módosítása