Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 4x08 - Nem akarod tudni

2008. október 16. 15:02 - candyperfumegirl

Kutner és Big Love randiznak, vagyis egy bűvész show-t tekintenek meg, ami legalább olyan abszurd, mintha randin lennének, és Kutner lelkes, mint egy öt éves gyerek. Amikor a bűvész segítőt kér a következő trükkhöz, Hermione-üzemmódba kapcsol (én, én én!!!), a bűvésznek meg van olyan szemét humora, hogy azért sem őt szólítja, hanem Big Love-ot, aki csendesen megbújt a vadul kalimpáló Kutner árnyékában. A trükk egy kicsit furcsán alakul, Big Love legalábbis erősen kétli, hogy a vízzel teli tartályból való kiszabadulós számnak az orrvérzés és az eszméletvesztés is a része lenne. Meg is van a hetibetegünk.

House viszont nem találja elég érdekesnek az esetet, szerinte sima fuldoklás volt, pedig Kutner nagyon szeretné, ha felvennék, hátha kiszedheti belőle pár bűvésztrükk mikéntjét is közben. House meg annyira unatkozott mostanában, hogy kiagyalt egy új, kicsit gonosz, nagyon aljas és abszolút rá jellemző játékot, melynek a győztese egy heti védettséget kap a kirúgás alól, és jelölhet két embert, akik közül egy repülni fog. Törtető Cakfa már előre imádja az egészet. És hogy mi a játék célja? Meg kell szerezni…Lisa…Cuddy…tangáját. Mondja ezt House olyan hangon, mintha a Szent Grálért küldte volna őket.

Most némi menetrendszerű megbotránkozás és „ezt nem hiszem el, hogy House ilyen messzire megy” jön a csapattagok részéről. Kivéve persze Törtető Cafkát, akinek abszolút semmi problémája nincs ezzel a feladattal, sőt már indul is, hogy megszerezze a legendás alsóneműt. Látni akarom, ahogy egy chucknorrisos körbepörgőrúgással ártalmatlanná teszi Cuddyt, és letépi róla a bugyiját, mert SIMÁN KINÉZEM BELŐLE. Ami pedig a hetibeteget illeti, abban maradtak, hogy Kutner futtasson le rajta pár tesztet, ha megtalálja, mi okozta a szívleállást, akkor foglalkoznak vele, de ha nem, akkor Kutner repül.

A hetibeteg pedig bosszantóan jól van, már semmi panasza, sőt, megállás nélkül bűvésztrükköket prezentál, méghozzá elég jókat. Kutnernek pedig muszáj találnia valamit, ami kapcsolatba hozható a szívleállással, és a pénztárcából előkerülő pikk ász semmiképpen sem tartozik ebbe a kategóriába. Cafka és Taub ezalatt a bugyi projecten dolgoznak, Taub egy erőtlen próbálkozással Cuddyra akarja borítani a kávéját, hogy le kelljen vetkőznie (ehelyett sikeresen magára borítja az egészet), Cafka pedig nemes egyszerűséggel beindítja a tűzjelzőt, hogy özönvíz legyen a klinikán. Cafka csuromvizesen kiront, és éppen látja, amint Taub kajánul integet neki Cuddy irodájából, mellette Cuddy, tökéletesen szárazak mindketten. Valljuk be, ezek nagyon amatőr próbálkozások voltak, szégyen lett volna, ha bármelyik összejön.

Hetibeteget tolják be az MR-be, és abban a szent pillanatban, hogy benne van, iszonyú fájdalom tör rá, belső vérzése van. Tuti, hogy lenyelt valami fémtárgyat. Ez viszont a tanult orvosi teamnek egyelőre nem esik le, mindenesetre műtőbe vele, az a biztos. Közben Taub és Cafka leszállítják House-nak az árut, egy fekete csipketangát. Érdekes darab, de nem Cuddyé, ezt House első pillantásra megmondja, ne nézzék már hülyének. Cuddy ma piros blúzban van, tehát piros melltartóban, és egy magára valamennyire is adó nő piros melltartóhoz nem vesz fel fekete bugyit. Ott a pont. De akkor ez itt kinek a bugyija? Elég egy pillantást Cafka arcára vetni, aki életében talán másodszor zavarban van, és megvan a válasz, a csapat pedig egy pillanatra elveszti a koncentrálóképességét, hiszen a boszin nincs bugyi! Tiszta szerencse, hogy House kitalálta ezt a játékot, különben halálra unták volna magukat.

A sebészek kioperáltak a betegből egy kulcsot, nyilván ennek a segítségével szabadult volna ki a víztartályból, csak lenyelte, az MR és a fémtárgyak kapcsolata pedig ritkán harmonikus. Most még vérátömlesztést is kell adni neki a rengeteg vérveszteség miatt, ennyire kell titkolni a trükkjei megoldását? Ez a bűvész nagyon komolyan veszi a szakmáját, nem adja ki a trükkjeit, és bemutat House-nak is elég hatásos kártyatrükköt, a House által húzott kártyalap egyszer csak az üvegajtó túloldalán tűnik fel. Ügyes. Ettől még House is le van nyűgözve, attól viszont kevésbé, hogy a következő pillanatban a betegnek elered az orra vére. Ennek tényleg valami komoly baja van, ideje lesz foglalkozni vele.

Ezek után Kutner nem bírja abbahagyni a vigyorgást, House pedig a differenciál alatt maga is kártyatrükkökkel próbálkozik, mert ő ennyire sokoldalú. Ekkor Big Love gyanúsan önelégült arccal, és csak úgy mellesleg előhúz a zsebéből egy piros tangabugyit. NO WAY –olvasható le House arcáról tisztán, Cafka kérés nélkül is megmutatja a bugyija pántját, 13-nak ránézésre nem a stílusa ez a darab, és hacsak a fiúk közül nem szereti valaki a selyem lágy érintését a bőrén, ez valóban Cuddy tangája lesz. Amúgy 13-nál House kiszúrt valami furcsát: remeg a keze, és leejtett egy aktát. Más simán elsiklana két ilyen jelentéktelennek tűnő dolog felett, de nem House, neki erre komplett összeesküvés-elméletei épülnek, valami nem stimmel a kiscsajjal, valószínűleg valami egészségügyi probléma, és ő mindenképpen kideríti, mi az.

Kutner és Taub házkutatnak, drogot keresnek a bűvész lakásán, mert az az univerzális válasz mindenre, de nyulakat találnak, úgyhogy gyorsan eljutnak a tularémiáig. House kezdi is az antibiotikumos kezelést, a hetibeteg ezalatt azzal megy az idegeire, hogy kivarázsolja a vikodint a zsebéből. Nagyon látványos, amit művel, de van egy olyan érzésem, hogy ha így folytatja, House előbb-utóbb fejbevágja a botjával. House később a hallban összefut Cuddyval, és „teljesen véletlenül” elgurítja a vikodinos dobozát, hogy Főnöknéninek le kelljen hajolnia érte, és mivel ezt elég látványosan teszi, első osztályú kilátás nyílik a hátsójára. House szemei kistányér méretűre tágulnak, ugyanis nem látszik bugyivonal, márpedig ennél szűkebb ceruzaszoknyát képtelenség lenne varrni, emberek, a főorvosnő bevetésre készül! House tökéletese Janice-imitációt ad elő, TE. ATYA. ÚR. ISTEN, Cuddy tagad, de azért pirul is, és elég erőtlenül szabadkozik, majd gyorsan lelép. TE. ATYA. ÚR. ISTEN. Másodszorra is. (mellesleg Hugh Laurie OMG-fejeit tanítani kéne)

House még a következő jelentben sincs magánál, én már hívnám Kutnert a defibrillátorral, mert House csak némán tátog Big Love-ra, aki nem kis önelégültséget sugároz magából. De csak hallgat, mert az igazi mágus nem adja ki a trükkjeit. Érkezik a csapat, és rossz hírt hoznak, hetibetegnek szív körüli vérzése van, ez biztos, hogy nem tularémia, de rák még lehet. Kezdhetnek is tumorokat keresni. Big Love és Törtető Cafka vizsgálják, pedig jelen pillanatban elég veszélyes őket összezárni, mert Big Love fog dönteni a kiesőjelöltekről. Cafka máris begyújtja a rakétákat, és a maga manipulatív módján körbeudvarolja. Hetibeteg pedig közli velük, hogy ő holnap ilyenkor ő már halott lesz, amivel sikeresen ráhozza a frászt Big Love-ra. Ilyet nem szoktak mondani a betegek, lehet, hogy ez tünet?

Kutner is megkörnyékezi a mormon hőst, ő a barát kártyát játssza ki, együtt járnak bűvész showkra (ami számomra még mindig döbbenet, csak mondom), vigyáz a kisfiára meg minden. Különben is a többi sokkal nagyobb köcsög, mint ő, ez is egy szempont. Ezt most nem lehet ennél részletesebben kitárgyalni, mert a betegnél közben újabb belső vérzés jelentkezik, ezúttal a veséjében meg a combjában, most már nagyon ki kell deríteni, mi okozza ezeket a vérzéseket. Jelenleg a leghasználhatóbbnak tűnő ötlet az amiloidózis, de Kutner szerint az is esélyes, hogy a transzfúziónál fertőzött vért kapott. Amikor már a beteg veséje is leáll, House biztos az amiloidózis diagnózisában, szerinte kezdhetik is a kezelést. Kutnert még mindig nem győzte meg, és 13 is vele ért egyet (akinek a keze már megint remeg), úgyhogy House nagylelkűen ad nekik két órát, hogy bizonyítsák be, hogy rossz volt a vér, ha olyan okosnak hiszik magukat.

Ezalatt ő Jimmyvel csocsózik, onkológus akarok lenni a Princeton Plainsboro Oktatókórházban, ha az ilyen sok melóval jár. Jimmy szerint House perverz, elmeháborodott udvarlási rituáléja csak, hogy az alkalmazottakkal szerezteti meg Cuddy bugyiját, House-t viszont az izgatja inkább, hogy mégis hogy intézte el Big Love? Apropó Big Love, őt most éppen Taub környékezi, sütit hozott neki meg 5000 dollárt. A kisember nem sokat köntörfalaz, ez egy anyagias világ, és egy egyedülálló apukának biztos nem jön rosszul a pénz, igaz? Be kell látni, eddig az ő módszere a legmeggyőzőbb.

A vérteszttel viszont nem haladnak, 13 szerint egy napig is eltarthat a dolog, de annyi ideje a betegnek nincs, és nem azért mert ő azt mondta, hanem mert tényleg nem áll valami jól a dolog. Hogy meggyorsítsa a folyamatot, House saját magának adatja be a vért -azt a vért, ami Kutner szerint fertőzött-, ha nem lesz baja, mehet a kezelés amiloidózisra, ha pedig baja lesz…nem lesz, mert ő azt mondta, hogy nem a vérrel van baj. A transzfúziót 13 végzi, remek alkalom ez House-nak, hogy vájkáljon egy kicsit a lány múltjában, azt pl. már kiderítette, hogy az anyja meghalt, méghozzá elég fiatalon. Egészen pontosan Huntington Chorea volt a baja anyucinak, és 13 attól retteg, hogy örökölte a betegséget, ugyanis az anyja is ilyen korban kapta meg, a kézremegés pedig lehet tünet. De nem az, mondja House, a kézremegés azért van, mert 13 koffeinmentes kávéját koffeinosra cserélte, a szemétláda. Tudni akarta, mi nem stimmel vele, csak az lepi meg, hogy 13 nem végezte el a tesztet Huntingtonra, mert nem akarja tudni, hogy beteg-e.

A transzfúzió után House lázas, és egyre rosszabbul van, lehet, hogy tényleg a vérrel van baj? House szerint ez sima transzfúziós tünet, foglalkozzanak inkább a beteggel, de nem túl meggyőző úgy, hogy a következő pillanatban összeesik. A csapat annyira megriad, hogy azonnal tűpárnának használják, mert biopsziával ki kell deríteni, melyik szerve mondta be az unalmast. House arra ébred, hogy 13 éppen májbiopsziát csinál érzéstelenítés nélkül, és nem tart sokból, hogy rájöjjön, ő adott neki valami drogot, hogy kifeküdjön, bosszúból a kávés trükkért. Ezek után én nem nagyon szívóznék 13-mal.

House-nak valóban semmi más baja nem volt, csak hogy 13 bedrogozta, tehát a vér nem volt fertőzött, mehet a hetibeteg kezelése amiloidózisra. Jön Wilson, és elmélkednek egy sort a vércsoportokról, House AB-s, vagyis mindenkitől kaphat, Wilson nullás, vagyis mindenkinek adhat, van ebben valami szimbolikus. Érdekes kérdés, hogy House honnan tudja országos cimborája vércsoportját, de neki már máshol jár az esze, és Jimmy azonnal felismeri az epifánia csalhatatlan jeleit: távolba révedő tekintet, majd hirtelen kirohanás. House meg sem áll a betegig, még időben érkezik, és megkérdezi, mi a vércsoportja. Kiderül, hogy a vér, amit kapott, tényleg rossz volt, konkrétan nem jó vércsoport. Ez úgy történt, hogy a vért nem vércsoportra tesztelik le, hanem antitestekre, csakhogy a szervezete nem csak A vércsoportos, hanem B vércsoportos antitesteket is termelt, így húzott elő AB antitesteket a cilinderéből. Az ilyen antitest-kavarodást pedig autoimmun betegség okozza, méghozzá nem is akármelyik, és most *dobpergés* ez tényleg LUPUSZ! Ezt is megértük.

Nagy pillanatok következnek, Big Love döntése, és a kiszavazás, de előtte House ünnepélyesen bevonul, egy párnán hozza Cuddy bugyiját, majd letérdel a nap hőse, Big Love elé, aki megszerezte a szent tárgyat. És Big Love választ. Törtető Cafkát és Kutnert. Érdekes, ez elgondolkodtatja House-t, Kutnernek csak jó hozzászólásai voltak ehhez az esethez, ráadásul ő az az ember, akit Big Love kórházon kívül is el tud viselni, miért pont ő? Hát azért, mert Cuddy azt mondta, áll össze hirtelen House fejében a kirakós, ezek szépen lepaktáltak. Cuddy önként átadta Big Love-nak a bugyiját, ha cserébe Big Love kiejti annak a két embernek az egyikét, akik a legnagyobb eséllyel okozhatnak tömegkatasztrófát. Ez pedig öngyilkos húzás volt, mert House nem díjazza, ha valaki nem az ő szabályai szerint játszik. Igaz, hogy arra bujtotta fel őket, hogy szegjék meg a szabályokat, de Cuddy szabályait, ne az övéit. Így Big Love-nak el kell hagynia a Házat. Most.

13 pedig kapott egy levelet, benne a nagy válasszal a legfontosabb kérdésére, hogy van-e Huntingtonja, vagy nincs. Tanulság: ne hagyj House közelében általad használt üveget, poharat, alsóneműt, semmit, amiről esetleg DNS mintát vehet. Eléggé ki is van akadva 13, pedig ha jobban ismerné Házat, tudná, hogy neki a hobbija mások letesztelése a tudtuk és beleegyezésük nélkül. Mindenesetre 13 nem fogja kinyitni azt a borítékot, mert ő NEM AKARJA TUDNI, és elviharzik, a boríték pedig a szemétben landol. Egyelőre, mert az ilyen dolgok soha nem maradnak sokáig válasz nélkül.

Címkék: house
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2008.10.16. 15:28:40

Ez a rész Cuddy segge nélkül is nagyon jó lett volna, de így (na meg a hozzá kapcsolódó House fejjel) mindent vitt.
Nem Big Love kábította be Ház doktort és csak azért hagyta 13-ra a májbiopsziát, mert az éppen ébredő oroszlán rá úgyse haragudott volna?

barkaf 2008.10.16. 15:38:18

Két megjegyzés:
- úgy emlékszem, House egy látványos show keretében vette ki hetibetegből a kulcsot, nektek nem úgy rémlik?
- egy hibát is találtam: ugyebár piros felsőhöz piros melltartó és piros tangs dukál - csakhogy amikor House csekkolja Cuddy-t, akkor fekete felső és rózsaszín szoknya van rajta...

Egyébként meg tetszett ez az epizód is:-)).

Lencse. 2008.10.16. 15:40:45

Elég szar képet tettél be tizenháromról, pedig most volt választék bőven.

Vártam nagyon ezt a részt, mikor végre lupussal diagnosztizálnak valakit, azt hittem, hogy Foreman ordítva rohan Cameronékhoz, hogy megtört a jég, és hárman csillogó szemekkel fogdossák a beteget.

Ez egész jó rész volt, de fenntartom, hogy egyre inkább burleszkesedik a sorozat, az első évad sokkal jobb volt.

Lencse. 2008.10.16. 15:44:10

barkaf, nem a felsőre mondta, hogy piros, hanem az alatta viselt melltartóra. Evidens, hogy 9:15-kor már a kórház teljes személyzetének tudnia kell, hogy milyen színű alsóruházat van aznap az igazgatónőn.

evicska 2008.10.16. 15:59:30

Én is a piros felső-melltartó-bugyi szentháromságára emlékszem. Viszont, kötekednék egyet House-al, ugyanis VAN az a tanga, ami nem látszik meg a legszűkebb szoknya alatt sem, amit csak egy kórházigazgatónő megengedhet magának! :) Ráadásul kötve hiszem, h Cuddy csak úgy odaadná az aznapi bugyiját egy beosztottnak és alul semmiben flangálna a kórház folyosóin! Főleg nem hajolt volna be így. Neeem, hanem pont az a lényeg, h megjátszotta magát és megpróbálta elhitetni House-al, h valóban bugyitlan, csak h minél jobban behülyítse és végül elérje a célját. Majdnem sikerült is neki, majdnem... De az a House-fej, na, az mindent vitt!!! :DD

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.10.16. 16:05:37

"House tökéletese Janice-imitációt ad elő, TE. ATYA. ÚR. ISTEN"

Ez az! tegnap nem ugrott be, hogy honnan ismerős ez a hanghordozás. Jóbarátok, hát persze...

babó 2008.10.16. 16:22:42

nekem is csak az rémlik, hogy piros melltartó van rajta, az nem, hogy a blúzból jött rá. azt hittem simán át/kilátszott.

és a két bugyibemutató között eltelt egy nap, nem? azért volt cuddy más ruhában... (és vehetett akár a fekete blúz alá is ismét piros alsóneműt)

megfejtené nekem valaki a befejező jelenet párbeszédét 13 és house közt? valami nagyon mélyet mondott a lány, de nekem nem egészen jött le, hogy mi is az értelme...

hát nem kirúgta a mormont? én azt hittem maradni fog :((

Lencse. 2008.10.16. 16:57:07

Amúgy a harmadik képen látszik, hogy piros felső volt Cuddyn, a behajolós jelenet már nyilvánvalóan egy nappal később történt, például Biccs is új bugyit tudott addig húzni.

gmarisk 2008.10.16. 17:22:39

Gratula!! Jó kis hogyvolt! szeressük...
OMG, amit tanítani kéne :-)))

gonoszkiralylany 2008.10.16. 17:37:18

én sajnáltam amúgy h Bog Love kiesett, ő volt a kedvencem az újoncok közül

Andie 2008.10.16. 17:42:15

Én nem értem, hogy mit esznek ezen a csajon (Cuddy, vagy ki).
Egy jelentéktelen alakú, nulla mellű (de még azis a hasa közepén), csúnya arcú (de minimum átlagon alatti) túlkoros, frigid picsa.
Oké, hogy 1x fel kell rá hivni a figyelmet, hogy hahóóóó, nemcsak igazgató, de NŐ is! Rendben, értjük a poént. De hogy már szinte nincs rész, hogy ne emlegessék a dekoltázsát (mell nélkül hogy lehet egyáltalán ilyen neki?), a seggét, az akármijét? Plusz még ebben a részben a bugyija körül forog a téma?
Imádom House-t, imádom a poénjait, a stilusát, ez az OMG pofa lesokkolt, röhögtem rajta mint a dög, de nekem már kezd tele lenni a Cuddy-majmolással a cipőm...

babó 2008.10.16. 17:52:20

túlkoros??
mihez, te oktondi? igazgatni egy kórházat? vagy jó nő csak 35 éves korig lehet valaki??????

persze sokkal jobbak azok a sorozatok, ahol minden női szerepet 20 éves nagymellű babaarcú szőkeségek játszanak... ja, csak ott téglafejű, kigyúrt, bárgyú izompacsirta fickók vannak Hugh Laurie helyett :DD

nem mondom, hogy tetszenie kell, de az ilyen kijelentések elég viccesek...

XiX 2008.10.16. 18:05:24

Röviden

Cuddy: Hurráááá! (akinek a csaj nem tetszik: nem azért tetszik mert tetszetős!!!)
drhúz: Hurráááá!
lupus: Hurráááá!(www.medimix.hu/cikk.php?cid=400)
13: Hurráááá! Hurráááá! (még ha éppen aktív korú haldokló)


A mormon azért durva, mert Isten vs drhúz esetben minimum döntetlen vagy 1 pont Istennek, erre a mormon bedob egy összejátszos (összeesküvés elmélet) háttérbulit, csak úgy etikai rip-ropsz nélkül. Hát, megérdemelte (a drhúz játékszabály az nagyon kemény!!!).

cato fong 2008.10.16. 18:15:06

apró észrevétel a szinkronhoz:
House valami olyasmit mond Tizenhármasnak a magyarban, hogy "tehát az anyja halott", amire Tizenhármas kb. így válaszol: "És? Roosevelt is halott."
namármost ez amerikaiul úgy hangzott asszem, hogy "So is Coolidge." (lehet, hogy egy másik C kezdőbetűs amerikai elnök volt, én Coolidge-ra emlékszem), de hogy nem Roosevelt, az biztos.
köszönjük szépen a fordítónak, hogy leegyszerűsíti számunkra az életet.

Alhazred 2008.10.16. 18:19:48

Egy jelentéktelen alakú (nem értek egyet)
nulla mellű (nem értek egyet)
csúnya arcú (na jó, tényleg nem a legszebb)
túlkoros (én inkább tapasztaltnak mondanám :D )
frigid (ránézésre meg tudod állapítani?)

cato fong 2008.10.16. 18:23:59

mondjuk rá, hogy MILF! szerintem egyébként van benne valami.

Lencse. 2008.10.16. 18:24:08

Andie, Edelstein nagyon szép zsidó nő, de amúgy a sorozatban betöltött szerepével kapcsolatban mélyen egyetértünk.

Bambano 2008.10.16. 18:40:18

Andie: nem mindenki pedofil, hogy az alulfejlett, 0 önálló gondolkodású, a napcsiszemcsibulcsitelcsi háromszögből kiszabadulni képtelen ropi kinézetű csajokra bukjon...

Tele van NŐ kinézetű nővel ez a sorozat :)

Alhazred 2008.10.16. 18:46:44

nem akarom magam ismételni, de cameronnál meg (most már azt mondom) 13-nál messze jobb nő cuddy. a cia-s csajért kár, nála ui messze nem jobb:)

bé mint esz 2008.10.16. 18:50:04

Le doktor házzal! Már olyan uncsi, a dialógok meg... A Szabó család 2056. része is izgalmasabb! Doktor úr cseréljen helyet a kardnyelővel, de legalábbis a Született feleségekkel! Egységfrontba tömörüljön minden csaj! hajaj68.blog.hu/2008/10/

Lencse. 2008.10.16. 19:01:14

Alhazred, itt nem találkozik az ízlésünk, azt a vasalt hajú CIA-s tyúkot, ha csak megláttam, elaludtam az unalomtól. :) Szerencsére hamar kiírták.

Az értelmező szótárban a MILF szócska mellet Cuddy fotója szerepel.

Mr. Zebra 2008.10.16. 19:03:51

Télleg mi a MILF feloldása, tudja valaki?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.10.16. 19:06:05

szóval ez a Rooseveltes poén mit is akart akkor jelenteni??

amúgy meg hogy "House AB-s, vagyis mindenkitől kaphat, Wilson nullás, vagyis mindenkinek adhat, van ebben valami szimbolikus." - well, itt volt a film egyik legjobb poénja, kettejük különbsgéről... miért fizet 3 tartásdíjat Wilson... :D

ja , és visszavonom a multkori, cia-s részre tett kijelentésemet, h az volt a legjobb rész: nem, ez!

utazunk 2008.10.16. 19:21:02

Mother I'd Like to F...

Mr. Zebra 2008.10.16. 19:24:34

köszi!
ez esetben egyetértek az előttem szólókkal. :-)

persicsbalint 2008.10.16. 20:15:39

A Rooseveltes poén: "Anyád halott". "Roosevelt is." Azaz magától értetődő dolog 13 számára.

candyperfumegirl 2008.10.16. 20:33:06

Cuddy/Lisa Edelstein hogy MILF helyen, ahhoz előbb azért anyának kéne lennie. ;) (szeretne is már nagyon)

Andie már látom, nagyon megkapta, de azért annyit hozzátennék, hogy szerintem is elég vicces volt a hozzászólása, de hagyjuk. :P Egy dolog az ízlés, és más dolog a direkt rosszindulat. Lisa Edelstein szerintem simán az egyik legjobb nő jelenleg a tévében, az alakján pedig nagyítóval sem lehetne hibát találni. Ja, a frigidségről meg annyit, hogy LOL. Elég vele egy interjút elolvasni, hogy ennek pont az ellenkezője derüljön ki. De ha ez a karakterre vonatkozik, róla még nem tudhatjuk...

Ja, és az alsóneműs történet szerintem így volt:

Első nap: House kiadja az ukázt, ekkor Cuddyn piros felső van, és mivel House folyton a dekoltázsát sasolja, kiszúrja, hogy piros melltartó van rajta, gondolja, hogy akkor piros bugyi is. De ezen a napon Taub és Cafka egy fekete bugyival jönnek, rögtön lebuknak, hogy az nem Cuddyé.

Második nap: Cuddyn fekete blúz és rózsaszín szoknya van, Big Love hozza a piros bugyit, House meg azt hiszi, hogy Cuddyn nincs alsónemű. Ekkor már lepaktált Big Love és Cuddy, Cuddy adott neki egy bugyit, gondolom, Big Love azt mondta, hogy pirosat adjon, különben House nem hiszi el. :) Hogy a behajolós jelenetben van-e rajta bugyi, az már mindenkinek a fantziájára van bízva, egyébként szerintem is direkt olyan van rajta, ami nem látszik át. ;)
House meg a bugyifetisizmusa... :D

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.10.16. 22:05:16

Ház biopsziájához meg: előre tudta mindenki, hogy mi fog történni. Az sejthető volt, hogy bármily szarul legyen is Ház, és bármennyire is számítson a beteg gyógyulásához, nem lesz túl lelkes attól az ötlettől, hogy őt szurkálják meg a beteg helyet. Így aztán odaadták neki a teát, amibe 13 beletette az altatót, de mire Háznak leesett, mifasz van, addigra már késő volt. Ám még szinte padlót sem ért, máris döfték belé a különféle tűket.

13 monológjával kapcsolatban csak annyi volt a lényeg, hogy ha Hungtington kórja van, akkor úgy se tehet ellene semmit. Viszont nem akar úgy élni, hogy tudja előre, hogy meg fog halni nemsoká. Akkor inkább a bizonytalanság.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2008.10.16. 22:27:31

Annyi mindent akartam írni, de Cuddy elterelte a gondolataimat...Lisa Edelstein szerintem az eddigi négy évad alatt csak egyre szebb lett.:)

Nekem is Hermione jutott eszembe az elején.:))) Az OMG-t tényleg tanítani kéne, a tányér szemeket pedig nem lehet megunni!:D

Nagyon jó hogy volt Candy! S ha onkológus leszel ebben a mozi teremmel ellátott kórházban, szólj majd, amikor mehetünk látogatni.:D Tudom, nem az orvosokat szokás, de akkor is.:)))

Bambano 2008.10.16. 23:38:04

PuffCinq: Hermione még nincs eladósorban, de már lizingelhető :)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2008.10.16. 23:42:25

Ó, igazán kösz, de nekem inkább Ron/Rupert Grint kellene.:D

butatót 2008.10.17. 00:36:07

PuffCinq 2008.10.16. 23:42:25
"Ó, igazán kösz, de nekem inkább Ron/Rupert Grint kellene.:D"

Na ezek után tényleg elhiszem, hogy a fiatal Laurie-t is vonzónak találod...:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.17. 00:48:26

nagy pacsi a szinkrosoknak, hogy Steve Valentine (a napibeteg) magyar hangja, ugynaz volt, aki a Crossing jordanban (nyughatatlan jordan). szeretem az ilyen apró figyelmességeket:)

amúgy szerintem az epizód poénja a doki "végre egy lupus!" felkiáltása volt:DDD

azzal a jó kis üvegre tapadós kártyatrükkel, meg david blane sokkolta a járókelőket anno...:)

butatót 2008.10.17. 00:52:28

Egyébként az sem volt semmi, ahogy House megpróbálta a trükkök titkát kiszedni a fickóból ("ne vigye magával a sírba"), amikor már tudta, hogy meg tudja gyógyítani. :D

butatót 2008.10.17. 01:00:00

Jut eszembe, Thirteen-nek mi a neve? Gondolom, volt már, de biztos nem figyeltem, arra is csak most jöttem rá, - kizárásos alapon - hogy Émbör :D a "Cafka".

butatót 2008.10.17. 01:08:05

Még az Émbörhöz:
Miért van, hogy a magyar szinkronban az angol neveket olyan hihetetlen bénán ejtik? Récsöl, Májkül, Hedör, stb. Mintha valaki parancsba adta volna, hogy a neveket fonetikusan kell leírni, aztán ékes magyar kiejtéssel felolvasni...

ladybyron 2008.10.17. 01:49:08

Yamamoto Isoroku: még nem mondták ki a nagy Titkot (13-ska nevét), arra még várni kell. :-))

keljfeljancsi 2008.10.17. 08:44:05

Szerintem is jó rész volt. Sokmindent kaptunk. Amíg leköti a figyelmet, addig működik. A múltkori hv-ban pedzegettétek, hogy tanga elhozásos feladat is lehet, de én mint egyszerű néző, aki hétről-hétre követi a részeket, nem kapcsoltam, hogy lehetnek olyanok is, akik előbbre járnak, így amikor a mostani bűvészes rész elején ez elhangzott, akkor én kaptam mégegy trükköt, meg a megoldást is. ez így pont jó volt.
Az "országos cimbora" szerkezet nekem nagyon tetszik, lehet, hogy megváltoztatom erre az itteni nevemet.:)

denamano 2008.10.17. 08:57:55

Yamamoto Isoroku 2008.10.17. 01:08:05

"Miért van, hogy a magyar szinkronban az angol neveket olyan hihetetlen bénán ejtik?"

pontosan azért, amiért anno a Dallasban Sue Ellenből Samantha, J.R.-ból pedig Jockey lett: hogy az angolul nem beszélő Mari néni is ki tudja mondani, amikor Juli nénivel megbeszélik a piacon. (bár lehet, hogy ez annyira nem is az ő sorozatuk...:))

butatót 2008.10.17. 09:21:41

ladybyron 2008.10.17. 01:49:08
"Yamamoto Isoroku: még nem mondták ki a nagy Titkot (13-ska nevét), arra még várni kell. :-))"

Juszt is megkerestem a neten, de nem árulom el, bibibiii :)

butatót 2008.10.17. 09:29:07

Ha már keresgélni kezdtem, nem állhattam meg, hogy legalább fél szemmel ne kukkantsak bele néhány későbbi rész tartalmába. Hát izé... A sztrájk helyett (vagy alatt) tényleg inkább a sztorin kellett volna gondolkozni.:(

babó 2008.10.17. 10:30:02

Yamamoto Isoroku

én nagyon nem néztem utána, de az IMDB stáblistáján is csak 13ként emlegetik. mondjuk a karakter leírásába nem néztem bele, nehogy valami spoilerbe szaladjak.

felhasznalo

"13 monológjával kapcsolatban csak annyi volt a lényeg, hogy ha Hungtington kórja van, akkor úgy se tehet ellene semmit. Viszont nem akar úgy élni, hogy tudja előre, hogy meg fog halni nemsoká. Akkor inkább a bizonytalanság."

igen, ezt a részét értettem, de mit mondott housenak/ról? valami, hogy ha elfogynak a kérdések, elfogy a remény is... izé :))

sztem Hugh Laurie-ban pont az a jó, hogy el tudja/tudná játszani azt is, hogy irtó szexis. meg azt is, hogy béna, ostoba, gusztustalan :)) mondjuk nekem ez a gyűrött, borostás feje jobban bejön mint a fiatalkori (a férjem is borostás és sajna néha gyűrött is) :)) Rupert Grint zabálnivaló... ha megint 16 lennék, odáig lennék érte :))

candyperfumegirl 2008.10.17. 13:26:34

13 igazi neve egyébként nem spoiler, már ki lehetett szúrni Chase "fogadólapján" is, de ahhoz persze nagyon kellett figyelni. :) Szóval a fogadásos rész óta lehet tudni (voltak, akik kikockázták anno), és inkább elárulom itt, ne keresgéljetek a hivatalos honlapon, meg hasonló helyeken, mert belefuthattok olyan spoilerekbe is, amikbe nem akarnátok. Szóval: Remy Hadley.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2008.10.17. 13:31:07

"Na ezek után tényleg elhiszem, hogy a fiatal Laurie-t is vonzónak találod...:)" Köszi, Yamamoto, ezek után ellenállok a kisértésnek és nem kérdezem meg, hogy, miért mi a baj Rupert Grinttel?:D Odavagyok Hugh-ért, Rupertért és ha már itt tartunk, Alan Rickmanért is.:D Nem tehetek róla.:)))

Egyébként 13 neve még ebben az évadban ki fog derülni, ha jól emlékszem, de már elfelejtettem, mi az.:P

Babó, én most 22 vagyok, de kb. 14 voltam, amikor beleszerettem Rupert Grintbe.:D Egyébként 13 nem azt akarta mondani, hogy House sem akar tudatában lenni annak, hogy egyszer elfogynak majd a válaszok...jaj, meg kéne nézni még egyszer...

babó 2008.10.17. 14:19:46

PuffCinq

émmá maradok az öreg csókáknál... :))

de szíven ütött a legújab HP bemutatójának elhalasztása :((

nem is a válszok elfogyása volt a lényeg, hanem a kérdéseké... vagy miszösz.


segítsen már valakiiii!!!

denamano 2008.10.17. 14:54:57

én ezt találtam:
"You spend your whole life looking for answers. Because you think the next answer will change something, maybe make you a little less miserable. And you know that when you run out of questions, you don't just run out of answers, you run out of hope. You glad you know that? "

a lényeg, hogy ha kifogysz a kérdésekből, nem csak válaszok nem lesznek, hanem remény sem.

kla 2008.10.17. 18:10:53

"Miért van, hogy a magyar szinkronban az angol neveket olyan hihetetlen bénán ejtik? Récsöl, Májkül, Hedör, stb."

Mégis hogy ejtsék? Magyar szövegben nagyon hülyén hatna, ha tökéletes kiejtéssel ejtenék ki a neveket.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2008.10.17. 20:41:07

Így egészen értelemes ez a szöveg.:))) Magyarul nagyon zagyvának tűnt...

(Az elhalasztás engem is nagyon bánt, végre egy rész, amiben Piton jó sokat szerepel majd - remélem:D - erre elhalsztják.:( )

FéeVerte 2008.10.18. 01:59:46

Csak nekem tűnt fel, milyen jellemidegen volt Biglove árulása?
Egy inkorrekt feladat vállalása, inkorrekt módon való megoldása... Hazugság, trükközés, hát ez inkább jhellemző a Dologtalan Onkológusra, mint a Becsületes Mormonra.
Egyébként nála jobban csak IdőApót sajnáltam.

babó 2008.10.18. 11:14:17

nekem is feltűnt.
azt az összeesküvés-elméletet gyártottam hozzá, hogy a karakter ugyan nagyon jó volt, hogy house istent (és a hívőket) cseszegesse a maga kedves módján, és néhány alkalommal ez még vicces is, de hosszú távon unalmas, és nem is túl PC. és minden vicces szurkálódása ellenére a sorozatnak magának meg kell maradnia a PC keretek között.

hogy ne tűnjön direkt kicseszésnek, úgy írták ki a moromont a sorozatból, hogy az a néző értékítélete szerint is elítélendő legyen (barát bemártása titkos paktum, hazugság, saját erkölcseinek megtagadása stb.), tehát a maga hibájából repüljön.

van ennek értelme? :))

időapót én is sajnáltam, azt hittem merad valamilyen asszisztensnek vagy mellékszereplőnek.

eperlekvár 2008.10.18. 14:21:06

Nekem dejavum volt attól ahogy 13-as Huntington kóros tesztjét elvégezte, ugyanez volt Cameronnal és az aids-tesztjével...

Az Oh.my.good-ra nekem is beugrott Janice :))

ladybyron 2008.10.18. 15:00:01

Babó: igazad van, a PC nagy úr, és ez sok balfogásukra magyarázat mostanság

eperlekvár: nekem is deja vu érzésem volt, és zavart is. Sőt, kettős déja vu, mert az első évad második részében az apasági teszthez a szülők által használt poharat teszi el. Túl sokszor ismételgetnek egy-egy poént. A tangás újdonság volt, cserébe viszont alpári. Izé, mégis tudnak újat. :-))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.18. 20:28:02

tényleg nagyon hülyén hangzana sokaknak, ha a helyes angol/amerikai kiejtéssel mondanák a neveket. annakidején szegény albert györgyit szénné cikizték mikor az oszkárközvetitésnél helyesen ejtette a neveket. így lett a megszokott "denszel vósington", "deinzl uósingtn".

butatót 2008.10.20. 00:43:55

Értem én, csak az a baj, hogy a "megszokott" az teljesen esetleges és kaotikus. Egy csomó angol nevet nagyjából helyesen ejtünk (Dzsordzs Klúni, Nyúorlinsz), egy csomót csak próbálunk (Brúsz Villisz, Csikágó)), egy csomót nem is próbálunk (mint az említett Denzel Vasington). Sőt, van, hogy a keresztnév angolos ejtésű, a vezetéknév nem: miért Dzsordzs Vasington? Miért nem Uósingtn? Vagy ha már Vasington, akkor miért nem George? Vagy fordítva: miért Ronald Régen? Miért nem Raneld?
Igaz, hogy régebben még érdekesebb volt, lásd Verne Gyula. Milyen jó is lenne egy ilyen párbeszéd:
-Ház Gergelyt keresem.
-Valószínűleg Vilzon Jakab irodájában van.
:)

eperlekvár 2008.10.22. 14:25:33

Milyen csalódott voltam mikor Verne Gyuláról kislányként kiderült, hogy nem is magyar :(
Azót is utálom ha külföldi neveket "lefordítanak"!!! Persze amit meg nem lehet lefordítani.... áh!

Gabba 2008.10.22. 16:10:44

"Verne Gyuláról kislányként kiderült..."

Mikor volt Verne kislány? :P
Nana, mondaná a másik ismert magyar író, Zola Emil...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.10.25. 18:42:45

van az, amikor meg még angolosabak akarnak lenni mint kellene. amikor helyes "kim bézinger" helyett, "kim bézindzsőr" -t mondanak, vagy "rádzsör mór", helyett "rodzser múúr"-t :)

...vilzon jakab :DDD
süti beállítások módosítása