Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grace klinika 4x01 - Új kezdet

2008. október 16. 08:59 - sixx

Közkívánatra csak folytatom a legidegesítőbb kórházsorozat hogyvoltját, legyen nektek, de amint jelentkezik valaki, hogy átvenné, azonnal odaadom neki. Az előző évadban nagyon sokat sírt mindenki, George először hozzáment Torres dokinőhöz aztán megdugta Izzie-t, a végén megbukott a vizsgáján és jön vissza szopni medikusként, Meredith nem tudja mit akar, pedig a manusa még a húgát sem vitte el egy kanyarra, annyira rendes csávó, Alex szerelmes lett egy amnéziás paciensébe, de erőt vett magán, Addison lelépett egy magánklinikára, Burke meg az oltár előtt hagyta ott Cristinát, mint Szent Pál az oláhokat. Ez utóbbi volt az évad egyetlen értékelhető momentuma Kyle Chandler kétrészes vendégszerepe mellett.

George az első gyökér a képernyőn, megy beöltözni bohócnak, hogy megismételje az előző elbaszott évét, azt, aminek kézzelfogható eredménye egy nej és egy szerető. Közben az új gyakornokok vagy mik idegesen közelítenek Yang felé, aki nem lett sem szebb, sem kedvesebb a nyári szünetben. Meredith álmos narrátorhangja a változásról beszél, és heló, Izzie, a Gyilkos Asszony továbbra is orvos, sőt, kap maga mellé medikákat ő is, ez kiváló ötlet. Alexnek is jut egy adag, a fejére meg egy nevetséges szakállkezdemény, muhaha, Alex, muhaha. Szóval ez a rész arról fog szólni, hogy jönnek a kopaszok, az öregek meg szopatják őket, nagyon jó. Meredith az orientációs turén azt is elmondja, hogy orvossal nem dugunk, mert az szar. Édes Istenem, két perce megy az évad, és már rühellem az egészet.

Alex, Izzie, Meredith és Yang az alagsorban beszélgetnek, aztán jön George, aki kurvára nem akar semmit Izzie-től, de az bele van esve ebbe a lúzerbe, komolyan, ez legalább annyira szánalmas, mint egy Barátok közt-románc. Megjönnek a gyakornokok, és a rezidensek elzavarják őket, mert ebben a homokozóban csak ők tologathatják a matchboxokat. Előbb-utóbb csak kerül valami beteg is, mert így unalmas lesz a kórház élete. Shep a Nácinak önti ki a szívét, mert ugye Addison már nincs itt, Burke-öt kiírták a sorozatból, Meredith meg otthagyta, mert ez a sorozat erről szól, a kurválkodásról meg a lelki nyomorról. Torres a rangidős rezidens, és máris rosszul kezdi a napot, mert, a rezidensek sehol nincsenek, dráma van. Istenem. Yang beszámozza a gyakornokokat, mert ő olyan akar lenni, mint House.

Hoznak egy rakás balesetest, Meredith húga meg George fülét rágja, hogy melyik rezidens a testvére, még egy dráma. A sérültek egy dominó-effektes karambol áldozatai, és miközben egy szerencsétlen majdnem kileheli a lekét, egy másiknak meg leszakad a karja, Lexi bemutatkozik a tesójának, mert erre ilyenkor van idő csak. A leszakadt karú beteg terhes, további komplikációk lépnek fel, Sloane lesz a megmentő igencsak. Egy másik beteg láthatóan kényszeres evő, mert vattát töm a szájába, vagy csak magyar kórházkoszton nőtt fel, nem lehet tudni, Izzie-nek semmi dolga nincs, mert nem jutott neki beteg. Shep és Meredith összefutnak a nővérpult mellett, ahová megérkezik Lexi is, és hahahaha, kiderül, higy Lexi akarta felszedni Shepet, akit a féltestvére dugott sokáig, esküszöm, egy brazil szappanoperában érzem magam rögvest.

Torres két röntgenkép elemzése közben azt meséli a férjének, hogy lehet, hogy terhes, és megjön Dexter csajának drogos ex-férje, a kezében egy karral. Egy problémával kevesebb, de csak időlegesen, mert a faszi elütött egy szarvast, és a fia Izzie-re bízza, hogy megmentse a szerencsétlen állatot, ami azt jelenti, hogy a szőkecsaj nem lesz benne az epizódban, csak a vicces jelenetekben. Yang betegéről kiderül, hogy a feje tulajdonképpen leszakadt a helyéről, csak az izmok tartják ott, ahol éppen van, és hát meg kellett volna neki halnia, csak makacs. A kényszerevős beteg már nem csupán vattát eszik, hanem tulajdonképpen mindent, ollót, kapcsot, mittudomén mit. Sloane szerint a kart vissza lehet varrni a terhes nőre, ennek örülni kell. Annak is, hogy Yang még nem tudja, hogy Burke lelépett a sorozatból. Alex meg akarja dugni Meredith féltestvérét és/vagy George feleségét.

Bailey idegbeteg és a főnököt baszogatja, mert nem őt nevezte ki főrezidensnek, illetve nem is baszogatja annyira, csak a nejéről kérdezgeti, ami geciség valahol. Shep próbálja óvatosan elmondani Yang-nek, hogy Burke lelépett, illetve csak szeretné, de nem megy, mert azt, hogy "beadta a felmondását oszt szevasz" nem lehet másképpen elmondani. Yang belül összetörik, de kifelé nem mutatja, mert kemény, viszont ennek köszönhetően egészen normálisan közli a fejleszakadt ember nejével, hogy a férje mér nem sokáig él, hiszen úgy hogy a fejét már nem tarrtja semmi, csak az izom, nehéz. Sírunk, hiszen ez nagyon durva, és még kisgyerek is van a jelenetben, menten kettő. A giccs fogalmának átértékelése után marad nekünk Izzie és George, a reménytelen szerelemmel, ami ijesztő, ha ez az évad erről fog szólni, tökön szúrom magam.

Sloane a kézvisszavarrós műtét előtt kimondja azt, amit mindenki gondol: Shep, téged Meredith szopatott három éven keresztül, verd agyon, és dugd meg a húgát. A terhes nő műtétje elkezdődik, de előtte sor kerül egy fasza példabeszédre arról, hogy az egyedülálló terhes nő az nagyon bátor, stb. Alex betege már megevett MINDENT, amit talált a kórházban, és most iszonyú szarul érzi magát. Műtét lesz ebből is, Alex pedig a régi beidegződésnek megfeelően nem Torrest, hanem Bailey-t hívja. (Izzie szarvasa közben feléled, yeah.) Sloane éppen a kezet varrja vissza, amikor a terhes anya elkezd szülni, és George sikeresen a viágra segít egy kisfiút, Shep pedig a fejnélküli ember fejét akarja visszatenni a helyére, de az elkezd mozogni, így Yang-nek el kell mondani neki, hogy ne mozogjon, mert akkor a szeretteit otthagyja, mint eb a szarát, éljenek a példabeszédek. Alex betegének a gyomrából kiszedik a kórház raktárkészletének felét, de Torres erről csak utólag szerez tudomást, amitől kiakad, attól meg pláne, hogy Bailey ÉS a főnök is bent van a műtőben.

A következő jelenet az epizód legszánalmasabb öt percét hozza, George elsírja Lexinek, hogy miért is bukott meg, az meg elmondja, hogy neki azért szar, mert Meredith nem szól hozzá, és miközben borzalmasan nyálas ótvar zene szól a háttérben, arra utasítja George-ot, hogy ne sajnálja már magát, és ha ez még nem lenne elég, a jelenet ezzel a párbeszéddel zárul: George: "You. You are kinda awsome." Lexi: "I know." Édes. Jó. Istenem. És amikor azt hittük, hogy ennél nincs lejjebb, akkor Sloane azt mondja Shepnek, hogy nem Addison miatt jött Seattle-be, és nem azért, hogy főorvos legyen, hanem azért, hogy visszaszerezze Shepet. Ennek persze viccesnek kellene lennie, de nem az, hanem szánalmas, az íróknak nem sztrájkolni kellene, hanem az agyukat használni szerintem. A nap végén George a gyakornokok között amolyan helyi menőcsávó szerepbe kerül a gyerek miatt, és Lexi mosolyogva nézi, aminek ebben a sorozatban dugás a vége, hihetetlen, George levarrja Izzie-t, Meredith-et, Torrest, és le fogja Lexit is.

Az epizód végén Yang lelki társa Alex lesz, Meredith majdnem szól egy szót a féltestvéréhez, de inkább emegy beszélgetni Sheppel, de nem lesz belőle semmi, mert Meredith MÉG NE ÁLL KÉSZEN, és szakítanak, és én ezt nem tudom tovább csinálni, sajnálom. Megpróbáltam, de nem megy. A Grace klinika a jelenleg futó sorozatok alja, a műfaj totális megcsúfolása, olyan elemekkel operáló fos, amit a brazil teleregények is szégyellnének bevetni, lásd az utolsó képsorok, amikben Shep csak megdugja Meredith-et, George meg szerelmet vall Izzie-nek. A jövő heti epizódra írót keresük, "hogyvoltíró vagyok, mentsetek ki a Grace klinikából" jeligére.

Címkék: grace klinika
34 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Windermere 2008.10.16. 09:29:45

sixx, nem fogunk kiszavazni, túl jól csinálod. :)

candyperfumegirl 2008.10.16. 09:48:43

sixx, te egy hős vagy. :) De ezt gondolom tudod, Grey's-t nézni színtiszta mazochizmus, de még írni is róla az már egy külön szint, ráaádsul ennyire élvezeteset. Persze teljesen megértem hogy szabadulni akarsz tőle, de ha valaki átveszi, akkor remélem, hasonló szellemben folytatja majd, mert ezt csak így érdemes. ;)

mazsola84 2008.10.16. 09:56:48

Lezsakadt a feje a HEJÉRŐL? Basszus...

Acron 2008.10.16. 09:58:23

Sixx, ez megint óriási volt, köszi! Szakadtam a röhögéstől! nehogy abbahagyd!!!

Mike36 2008.10.16. 10:01:11

szerintem meg nem volt rossz ez a rész

tikobaba 2008.10.16. 10:11:00

Sixx, Isten vagy, nagyon jót röhögtem, köszönöm!!!!! :))))))

sélli_ 2008.10.16. 10:12:51

Ez a rész mindennek a legalja volt! Komolyan mondom, mikor felélesztették azt a szarvast a teherautó platóján, azt hittem sikítófrászt kapok...
A legjobb párbeszéd a Meredith-Derek kombó volt:
- Akkor vége?
- Vége.
- Hát vége.
- Szakítottottunk.
- Igen, szakítottunk.
WHAT THE F**K IS WRONG WITH YOU ????!!!!

sixx, lécci, ne hagyd abba!!! Részenként kapsz egy raklap fagyit, csak írdd tovább!!! :)

gmarisk 2008.10.16. 10:13:18

szerintem se volt rossz a rész. Ez egy női sorozat. Ha akció kell akkor nézd az ERt, ha intrika a House-t. Én is szeretem mindkettőt, de ezt is. Ha utálod írni a hogyvoltot, akkor ne is írd!!!!!! Mért kell lehúzni minden egyes percet??
Én se nézem/olvasom pl a Csillagkaput, mert nem érdekel. Akkor neked se kell!

Llew 2008.10.16. 10:14:38

Én kifejezetten élveztem az epizódot. Lehet az kellett hozzá, hogy kihagytam az előző évad jó részét? Mondjuk nem tudom meddig bírom majd, mert a pislogós kislány meg az érzelgős Sloane eléggé betettek. Izzie meg hülye, de legalább szép.

Madmoazell 2008.10.16. 10:15:57

mazsola, lezsakadt? basszus...
ne legyél már tökhülye, mi mind emberbül vagyunk, ha sixx yang lenne, még megértem, hogy szégyen és gyalázat a hiba :))

Sixx, ez tényleg túl jó volt ahhoz, hogy elengedjünk... Kérlek, kérlek, a Grace csak így élvezhető.

Llew 2008.10.16. 10:16:02

gmarisk:
most elszomorítottál, hogy nem olvasod a Csillagkaput.:)

denamano 2008.10.16. 10:21:39

ez nagyon jó volt. a hogyvolt, nem az epizód - azt már rég képtelen vagyok végignézni. és Sixx ne haragudj, hogy mi a Te károdra szórakozunk.

gmarisk: ez nem a hivatalos epizód leírás, hanem egy teljesen szubjektív összefoglalás. ha nem tetszik, nézd meg a tévében, és ne a hogyvoltot olvasd.

Madmoazell 2008.10.16. 10:24:15

gmarisk: lányból vagyok, de a Csillagkapu az egyik kedvenc sorozatom. Sőt, nézem a Battlestar Galacticát, ami, ha a sci-fi vonalon megyünk tovább, nem igazán női sorozat.
Nem az számít, hogy kiknek készül, hanem hogy milyen. A Grace klinika szerintem elég gáz :D

gmarisk 2008.10.16. 10:31:31

na, én alapvetően szeretek hogyvoltot olvasni. pl. előbb olvastam House-hogyvoltot, mint láttam a sorozatot. A Született feleségeket is csak itt követem nyomon. De csak annak akartam hangot adni, hogy ez a hogyvolt-stílus nem tetszik. Én is tudom, h a Grace klinika nyálas :-) azért nézem.
Amúgy a Csillagkapuval sincs bajom. De nem stílusom, nem érdekel, ezért hogyvoltot sem írnék róla.. Ezt akartam jelezni ezzel. Lvew, nem akartalak elszomorítani :-))

mándruc 2008.10.16. 10:33:30

Éjjen éjjen! Hát, sixx, pedig nagyon jó volt a HV, és nagyon örülök, hogy nem nézem a sorozatot! Kitartás, már csak pár rész van az évadból :)

ColLector 2008.10.16. 11:34:47

Ne hagyd abba Sixx, imádom a GK hogyvoltjaidat. Erről a sorozatról csak így lehet, ÍGY KELL írni. Ha valaki véletlenül átveszi, és pozitív hangnemben kezd írni erről a rakat sz*rról, akkor csalódni fogok.

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2008.10.16. 11:39:41

Jó lenne már egy "cancel" ennek a sorozatnak, mert elég már az előzetest meglátnom a tévében, és elfog a sikítófrász...

Madmoazell 2008.10.16. 12:05:08

Kicsi Sati, én biztos vagyok benne, hogy csak azért nem kap cancelt, hogy sixx még sokáig elszórakoztathasson minket vele :))

evicska 2008.10.16. 13:29:15

sixx, ma megtanultam, h az összefoglalóid közben ne akarja teljesíteni az ember a napi folyadékbevitel-adagját, mert az orrán fog kifolyni a víz a röhögéstől...
Ehhez a sorozathoz képest a Baywatch és a Gazdagok és szépek is Keresztapa színvonalúak!!! Világra segíteni egy gyereket, miközben az anya karját operálják vissza??? És Puhapöcs Gyuri a kórház Casanovája??? És természetesen a szarvas él, naná!!

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.10.16. 14:23:38

Nem szabad abbahagyni! A sorozat egy nagy rakás szar, de a hogyvoltok amiket írsz róla minden pénzt megérnek!!! Legközelebb írj egy visszafogott hangvételű unalmas hogyvoltot az epizódról (olyat amilyet megérdemel) és akkor nem fog az egész olvasó nép szakadni a röhögéstől. Amíg ilyen zseniális lehúzások születnek, a nép ugyan el nem ereszt :D

Acron 2008.10.16. 19:34:18

OFF: kérdés...
Ha esetleg valaki átvenné, akkor hol kell jelentkezni, vagy leadni a kész anyagot?
ON

sélli_ 2008.10.16. 20:23:24

Nananana! Csak semmi email cim csere! Nem akarhatod, hogy egy csapat hisztérikus rajongód üvöltözve skandálja az ablakod alatt éjjel 2-kor, hogy ird tovább a hogyvoltot, mert baj lesz! :)

Johnny336 2008.10.17. 09:45:02

Édes Istenem, két perce megy az évad, és már rühellem az egészet.

Itt letettem a hajam.

Én szeretem ezt a sorozatot. Fogom a fejem, és sírva röhögök, hogy Meredith már megint össze akar költözni a bociszeművel, aztán megint nem áll készen.

Barátok köztet nem bántani! :D

butatót 2008.10.17. 10:00:38

Szerintem tökéletes a film. Nem azért, mert izgalmas a cselekmény, mesteri a színészek játéka, a rendező vagy az operatőr munkája. Nem. Ez mind űberszar. De a fíling! Leülök a TV elé és az elejétől a végéig meredten, kitágult szemmel bámulom, hogy hogyan lehet ilyen fost leadni. Szinte percenként érnek új impulzusok, amik a stúdió felgyújtására, az író és a színészek lemészárlására ösztönöznek. Ezek után azt mondani, hogy a GK unalmas, égbekiáltó hazugság.
Hogyvolt ügyben pedig teljes mellszélességgel támogatom a sixxet elengedni nem akaró mozgalmat!!!

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2008.10.17. 13:36:25

Én nem bírom nézni, még egy részt sem láttam tulajdonképpen, de hogyvoltot imádom! Ne haragudj, sixx!

"azta" 2008.10.17. 14:47:34

sixx! rosszul közelítesz! szerintem az egész sorozatot a Te összefoglalóiddal kellene kiadatnod minden DVD-n. minden nyelven!

(ha meg abbahagyod - a camorra érjen a nyomodba :D!!
másrészről: nagy lehet a Te vétked, de hordanod kell a kereszted!
másképp nem tudom mondani.)
tulajdonképp bízom abban, hogy folytatod és abban is, hogy lesz még néhány Grace évad a világon :DDD

eperlekvár 2008.10.18. 14:36:25

ezt a sorozatot csak ezzel a kommenttel érdemes nézni, sixx... de megértelek ha nem bírod tovább ;)

Bannor 2008.10.19. 11:20:40

Nem értem, ha nem tetszik, ne nézd, ne írj róla blogot. Ennyi. Felesleges szánalmas poénjaidat itt kiélned. Ez a sorozat ilyen. Én is szeretem Houst, az összes CSI-t, Lost-ot. És bármennyire furcsa nem sznobkodok azzal, hogy ez már nem fér bele a fennkölt életembe.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.10.19. 12:34:19

ezért felesleges volt reggelni.

muszmusz 2008.10.20. 12:11:36

Sixx könyörgöm ne hagyd abba!

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.10.20. 13:29:59

Nekem sem tetszik, hogy sixx időnként (időnként?! ugyan már: örökké!!) fikázza a sorozatot.
De tegyük a szívünkre a kezünket: nincs igaza?!
Imádtam ezt a sorozatot. De olyan szinten kinyílt a szemem (hála sixxnek), hogy már fájnak a nyögvenyelős, erőltetett húzások.
És ami még viccesebb: majdnem negyvenes embereket akarnak huszonéves egyetemistáknak/rezidenseknek eladni.
Ennyit azér' nem tud a MaxFactor...

Sixx jól ír. És pontosak a meglátásai. Vagyis: annak ellenére, hogy rühelli a sorozatot, igen jól végzi a munkáját(?).
És az csak hab a tortán, hogy megpróbálja feldobni egy kicsit az eredeti poénjaival.

Szóval sixx: csak így tovább! Valószínűleg megérdemled, hogy nézned kell... :-P

kiara_vm · http://kiaravm.tumblr.com 2008.10.21. 20:19:28

Sixx!!! írj tovább!! ez nagyon jó! :D légyszi ne hagyd abba :P
süti beállítások módosítása