Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: LV 2x05 – Scuba Doobie-Doo

2008. október 16. 13:00 - nyolc_mini_vese

Mai részünket kezdjük egy ingatlanügynökkel és egy fiatal párral, akik éppen lakásnézőben járnak. Az ügynök szabadkozik egy kicsit, hogy úgy mutatja meg a lakást, hogy ő maga még nem látta, de a felesége szerint ez a legjobb kecó a környéken. Szezám tárulj, és úgy tűnik, hogy a fiatal pár mégsem így képzelte el álmai otthonát, itt ugyanis a falon egy kicsit több vér van az ideálisnál. Ki is hívják a yardot, Grissom lelkesen kenetet vesz a falról és rövid úton kideríti, hogy ez bizony embervér. Már pedig, ha az, akkor a tulajdonosa bizony halott. Főcím.

Megérkezik a helyszínre Warrick és Sara is, Grissom már nagyítóval nézegeti a falon a cseppeket. Sara megállapítja, hogy nagy sebességgel érkeztek a cseppek a falra, tehát például lövöldözés során kerülhettek oda, de mondjuk tölténynek meg hüvelynek nyoma sincs. Közben a szorgos Warrick felszórja a szőnyegpadlót luminollal, hogy megnézzék, onnan takarítottak-e fel vért. Villanyt lekapcsolják és bizony a padló is egy mészárszékre emlékeztet. Megpróbálják kivenni, hogy milyen tárgyak lehettek ott, mielőtt a korábbi bérlők sietve kiköltöztek és az egyik folt egy láncfűrészre emlékezteti Warrickot. Hát például arról is nagy sebességgel csapódik a vér a falra.

Ég a bozótos, Cathrine és Nick pedig odatartanak, de nem tüzet oltani. O'Riley várja őket a szétégett erdőben és olyat mutat nekik, amit még nem pipáltak: az egyik elszenesedett fa tetején egy búvár pihen. Nick először arra gondol, hogy lehet, hogy a helikopterek, akik ballonokban hordják a vizet a tóról, felmartak egy búvárt is, de ennek túlságosan urbánus legenda szaga van.

Grissomék kikérdezik a házmester bácsit, aki elmondja nekik, hogy a bérlő tényleg az éjszaka közepén távozott a lakásból, de ez még semmi, mert a barátnője viszont hetekkel korábban eltűnt. Közben Nickék is érdekes felfedezésre jutnak: találnak egy levél gyufát, benne cigivel, tehát úgy tűnik, hogy valaki szándékosan gyújtogatott az erdőben.

Brass és Grissom gyorsan megtalálják a korábbi bérlőt, aki azt állítja, hogy a barátnője Kanadában van meglátogatni a szüleit, a lakás meg azért néz ki úgy, ahogy, mert szándékosan összemocskolta, mert be volt rágva a házmester bácsira, aki sem a lakást ellepő legyek, sem pedig a rossz csap miatt nem volt hajlandó intézkedni. Grissom azért megkérdezi, hogy honnan szedte azt a sok vért, de a faszi azt mondja, hogy a sajátja, mert Hepa C-je van és gyakran vérzik az orra. Grissom nem hisz neki, mert szerinte, ha így történt volna, akkor a vérnek másmilyen mintázata lenne a falon, úgyhogy Brass megkéri, hogy ugyan adjon már egy kevés vérmintát nekik valamint mutassa meg az új lakását. A faszi elárulja nekik, hogy jelenleg egy konténerben lakik, de azt készséggel megmutatja, sőt kölcsön is adja a labornak a bútorait és szerszámait. Warrick és Sara beöltöznek és ki is próbálják, hogy a faszi csiszolója és láncfűrésze milyen nyomokat hagynak a falon működés közben.

Grissom elmegy Nickhez a DNS tesztek eredményéért, de kiderül, hogy a faszi nem hazudott, tényleg az ő vére van a falon mindenhol. Grissom nagyon meglepődik és egyre kíváncsibb lesz arra, hogy hogyan is csinálta a dolgot, úgyhogy kihallgatják. A fickó elmondja, hogy tényleg azért csinálta, mert rohadtul idegesítette, hogy a házmester semmit nem intézett el és olyankor mindig kifújt egy kevés vért a falra. Demonstrálja a dolgot: fog egy újságpapírt, felrakja egy táblára és ráfújja az orrát. Sara ellenőrzi a mintát és bizony ugyanolyan, mint ami a falon van. A srácok már éppen készülnek összeszégyellni magukat, hogy a híres gyilkosuk csak egy orrvérzés, amikor megjön Greg és közli, hogy a faszi egyik lámpáján egy nőnek a vérét találta, már pedig a srác barátnője még mindig nem került elő...

Nick és Cathrine meglátogatják Robbins dokit, aki elárulja, hogy a búváruk nem a tűzben halt meg, hanem még előtte. Nick még mindig ragaszkodik a legendájához, pedig Cathrine már sokadszorra neveti ki emiatt. Robbins doki elárulja, hogy azért halt meg a gyerek, mert felborult a szívritmusa, például azért, mert valaki mellkason ütötte keményen és ezzel összezavarta szívverését. A doki még egy érdekes dolgot talált: a faszi be volt szappanozva, mielőtt felvette volna a ruhát, úgyhogy Nick elviszi magával nézegetni a laborba. Greg beállít egy kicsit kíváncsiskodni és kiderül, hogy szokott búvárkodni. Elmondja Nicknek, hogy a szappan azért kellett, mert így könnyebb felvenni a gumihacukát és ránéz a búvár felrobbant palackjára, ami tele volt. Nick rájön, hogy a meleg miatt kellett felrobbannia.

Grissom és Sara visszatérnek nézelődni a lakásba, Grissom elárulja, hogy megtalálták a csaj szüleit, de nem érkezett meg hozzájuk a lányuk, sőt nem is várták. Saranak az a teóriája, hogy mi van akkor, ha a srác az orrfújással csak el akarta leplezni a csaj vérét a falon. Grissom megkapargatja a falat, de sajnos nincsen alsó vérréteg. Viszont feltűnik nekik, hogy a lakásban egyre több a légy, Grissom szerint valami friss dologra jöhetnek, úgyhogy elkezdenek körbe nézelődni a lakásban. Sara fel is fedez egy szellőzőnyílást, ahol jönnek-mennek a legyek.

Cathrine benéz Nickhez, aki éppen savval marja a búvárpalackot, hogy kiderítse a gyári számát. Cathrine és O'Riley ezalapján meglátogatják a tulajdonost, aki bevallja, hogy a legjobb barátjának adta kölcsön a palackját. Az éles szemű Cathrine kiszúrja a padlón levő karistolásokból, hogy egy bútordarab hiányzik. A srác be is vallja, hogy a dohányzóasztal volt ott, de egy kicsit átalakítják. Cathrine kiszúr egy kis forgácsot a földön és úgy gondolja, hogy valami komolyabb dolog történhetett az asztallal.

Grissom a szellőzőn felfedez egy nagyon érdekes rovart, ami leginkább rothadó hússal táplálkozik, úgyhogy meg is kérdezik a házmester urat, hogy kérje meg a tulajdonost, hogy hadd bontsák ki a falakat. A házmester szerint ebbe úgy se menne bele a tulaj, úgyhogy Grissom kénytelen megvizsgáltatni az ízeltlábút, hátha van elegendő emberi DNS a bendőjében ahhoz, hogy megkapják az engedélyt a bontásra.

Cathrine a Mead tó partján találkozik építész barátjával, akivel úgy tűnik, hogy egy időközben szakítottak. A faszi elmondja neki, hogy a két srácé volt a terület, akik még régebben olcsóért megvettek néhány parcellát, most meg rohadt drágán adtak túl rajta, bár az egyik srác nem nagyon akarta ezt a dolgot, mert vad környezetvédő volt. Cathrine elviszi a szerződést írás- és papírszakértő Ronnie-hoz, aki semmi érdekeset nem tud elmondani róla, csak annyit, hogy a két srác két különböző tollal írta alá a papírt.

Igen, természetesen a kis rovar csurig volt emberi DNS-sel, úgyhogy Warrick, Grissom és Sara lelkesen indulnak falat bontani. Helyszínelőnek lenni pazar dolog, egy fallal megvannak, amikor megjelenik Brass és micsoda meglepetés nála van az eltűnt barátnő, aki bevallja, hogy már nem komálta nagyon a srácot ezért visszahúzott a régi barátjához Chicagoba. Grissom igen csalódottnak tűnik, hogy a lány nem hallott, de aztán Sara rávezeti, hogy lehet, hogy nem is az ő lakásukban kell keresni a hullát, amire a legyek jöttek, úgyhogy átmennek a házmesterhez, aki kurva boldog, hogy már megint zaklatják. Arra viszont nyel egyet, amikor kiderül, hogy ez alkalommal azért kopogtattak be hozzá, hogy lebonthassák a falait.

Cathrine és Nick a búvár ruháján faszilánkokat találnak, ami egyezik a dohányzóasztalból szerzett darabkákkal, úgyhogy úgy gondolják, hogy a két srác összeveszett a telekeladás miatt és az egyikük nagyon ügyetlenül ütötte mellkason a másikat, úgy, hogy az belehalt.

A házbontó teamhez Brass csatlakozik, akinek úgy parancsa van, úgyhogy most már nyugodt szívvel tönkre tehetik a házmester lakását is. Brass megjegyzi neki, hogy milyen érdekes, hogy nem említette, hogy az ő felesége is eltűnt. Grissomék bevernek egy falat és találnak mögötte egy véres pokrócot, de a házmester hallgat, mint a sír.

O'Riley kihallgatja a búvár srác barátját, akinek az ügyvédje éppen hevesen azt magyarázza, hogy nincsen semmi bizonyítékuk a srác ellen, amikor betoppannak Cathrine-ék és elmesélik nekik, hogy hogyan is történt a dolog: a faszi meghalt a lakásban, a másik gyerek beszappanozta, felöltöztette, kivitte az égő erdő mellé, meggyújtott egy levél gyufát és otthagyta, hogy összeégjenek. Sajnos azt elfelejtette, hogy a hő hatására berobban a palack, ami felrepítette a gyereket a fára. Tiszta Boba Fett.

Grissomék közben csak bontanak és bontanak, de semmi eredménye sincsen, még egy döglött egeret sem találnak a fal mögött, úgyhogy Grissom annyira ideges lesz, hogy kimegy a friss levegőre. Sara utána és egy kis kézrátétellel meggyógyítja. Ezekután Grissom bemegy, hogy megmossa kicsit az arcát, de a konyhában nem megy a melegvíz. A házmester azt állítja, hogy már kihívta a vízvezetékszerelőt, de Grissom elárulja, hogy a nagybátyja szintén ebben a bizniszben utazott, úgyhogy vetne egy pillantást a csövekre. A házmester egyre feszültebbnek tűnik.

Grissom úgy tűnik tényleg ért a vizesblokkokhoz, mert sikerül azonnal kiszúrnia a hibát az alagsorban, sőt bónuszként az egyik nagyobb csőben megtalálja a házmester néni holttestét. A házmester úr elárulja, hogy azért végezte ott a neje, mert folyton korholgatta. Másnap reggel Nick és Sara reggelizni invitálják Grissomot, de ő inkább úgy dönt, hogy ízeltlábú barátjával kajál együtt, elvégre mégis neki köszönhetik, hogy megoldották az ügyet. VÉGE.

Címkék: csi lv
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása