Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 14x01 - Háború

2008. október 15. 16:49 - zaphodbb

Belecsapunk az új évadba, már nincs is körmünk szinte a sok rágástól, hogy mi van Neelával, akit megtapostak a tüntetésen az előző évad végén. Ennek a résznek azt a címet is adhatták volna, hogy "Mindenki aggódjon Neeláért! Most!", mert erről szól az egész epizód tulajdonképpen. Kezdődjön a globális aggódás. Moretti kávézik a kórházban, körbenéz mindenhol. Abby, Morris, Pratt igyekszik ki a kórházból, vége a műszaknak, elégedetlenkednek Moretti miatt. Morris sörözni hívja őket Pratt kontójára. Kórházban Sam és egy új rezidens, aki még nagyon friss hús, hülyeségeket beszél. Mentő érkezik, benne egy nagyon kiabáló fiúval, akinek kiáll a melléből egy husáng, mellette Tony, aki Neeláért aggódik, mi is reméljük, hogy nem írták ki a sorozatból. Morrisék söröznek a kórházzal szembeni csehóban, mindhármukat megcsipogtatják, mikor beérkeznek a mentők. Rendkívül lelkesek. A tüntetésről áramlanak a sérültek, mellkas sérült csaj, akire rázuhant egy hangszóró, husángos fiú és még sokan mások. Egyik mentőből sem kerül elő Neela. Tony tovább aggódik.

Moretti és Pratt belvillonganak a beteg fölött, Morris a háttérben tátja a száját. Senki sem ért egyet Morettivel, aki nem enged a mellkasos tüntetős csajnak beadni morfint, de ő a főnök, így nincs mit tenni. Sikerül Tonyt és Abbyt is magára haragítania, leteszi a telefont, amikor épp Neeláról próbálnak információt szerezni a mentősök diszpécserétől. Moretti tulajdonképpen csak azt szeretné, ha a dokik a dolgukat látnák el, nem vonná el semmi a betegről a figyelmüket, csak épp érdekes stílusban adja elő. De már ő is sík ideg, még a kávéját is kiönti. A srácot, akinek kiáll a fa a melléből, Tony és Abby látja el, Moretti beviharzik, csapkod egy kis szart mindenkihez, Tonyt elküldi, mert ma neki nem is kéne bent lennie, majd balra el, Morrishoz és Pratthez. Itt az ő kezükből veszi ki a mellkasos lányt. Miközben rohadt nagy tűt döfnek a gerincébe, a csaj a nagyapjával diskurál a demokráciáról. Épp jókor. Mikor befejezi a csajon a befejezni valót, Moretti rákérdez Morrisnál és Prattnél, hogy mit is csináltak mielőtt megcsipogtatták őket, aztán kiderül ugye a fél pohár sör amit megittak, amire hazaküldi őket. Morris és Pratt el van hűlve és nem igazán érti a dolgot, mert Moretti volt az, aki visszahívta őket. Moretti túlságosan szabálykövetőnek tűnik nekünk is, de igazából értjük mit miért csinál. Nem olyan egyértelmű paraszt mint Romano doki volt, nem annyira zsigerből utálni való figura, nekem tetszik.

Még több sérült tüntetős mentő érkezik, az elsőből előhúznak egy nőt, nagyon rossz bőrben, akiről már majdnem azt hisszük, hogy Neela, de mégsem, ő a következőből kerül elő. Magánál van, de nem néz ki jól, Moretti és Abby szájkaratéznak a feje fölött egyet, hogy röntgenezzenek vagy sem, de ezúttal Abby a sarkára áll és helyrerakja Morettit, röntgeneznek és kész. Sebészetre ugrás, ahol Dubenko intézkedik, osztogatja a tennivalókat, a mellette loholó nővérke alig bír szóhoz jutni, de végül csak kiböki, hogy Neela lent van, segítség kell. Dubenko már rohan is. Tony is otthagyja az átdöfött mellű betegét és már Neelánál tornyosul a következő másodpercben. Moretti nem engedi hogy Tony Neelán dolgozzon. Dubenko érkezik, Neela eszméletét veszti. Moretti kiküldi Tonyt az átdöfött fiúhoz, aki igen rosszul van, hány meg ájuldozik. Prattet hívná segítségül, de neki ugye nem lehet. Pratt nem bír magával, a mellkas sérült csajnál muszáj beavatkoznia, mire Morris elvonszolja és rábeszéli egy véralkoholszint mérésre, már készíti is magát a vérvételre.

Neelát fel akarják vinni a sebészetre, de Moretti nem engedi, mert össze fog omlani a liftben. Neela nincs magánál, csipog minden. Pratt és Morris végzett a vérvétellel, a mellkasos csajhoz hívják őket, már alig kap levegőt, sürgősen kell valamit csinálni vele. Abbyt elküldi Moretti hogy lássa el a csip-csup betegeket, aki ettől nem néz szépen. Csípőt rak helyre, orrvérzéses öregembernek betamponozza az orrát, szegény kisöreg rossz helyen volt rossz időben, nem tüntetett ő, csak arra járt. A következő egy égett kezű nő, akinek egy lángoló amerikai zászlótól égett szét mindkét keze. Abby végigszáguld rajta is, már Tonynál jár, aki épp egy óriási tűt döf az átszúrt mellkasú hólyagjába, amivel megcsapolja azt.

Vissza Neelához, épp elveszítjük, kiütik, másodszorra már vissza is tér. Dubenko és Moretti még mindig nem tudnak megegyezni, hogy Neela fel a sebészetre vagy sem, aztán végül Dubenko és Abby győz, Neela megy, Abby is vele tart, Morettit megint kiosztja, hogy ő bizony nem hagyja magára Neelát, lássa el a kisebb eseteket Moretti. Moretti felvonja a szemöldökét de látja, hogy most nem kötekedhet, úgyhogy az új rezidenssel karöltve már megy is. Egy felrobbant kezű fickót Morris és Tony vizsgál épp, mikor Moretti odaér, Moretti el akarja küldeni Morrist, de az átadja neki a véralkohol vizsgálat papírját, ezzel maradhat mégis. Pratt a mellkasos csajon dolgozik, vérzik a tüdeje. Moretti ide is begyalogol, közli, hogy nem kéne a csajjal erőlködni, vannak más betegek, akiknek még van reményük túlélni, ezen összekapnak gyorsan. Ezt hallva beszáll a a csaj nagyapja is a bunyóba, eközben a beteg meg szépen meghal az asztalon, legalábbis minden sípolni kezd és mindenki kapkod.

Neelát műtik, Dubenko és a kiskopasz. Neela nagyon durván vérzik, konkrétan ömlik a hasából a vér, ahol felnyitják. Váltunk az előtérre, Tony és Sam egy begombázott öregemberrel próbálnak dűlőre jutni, akit egy igen jóképű zsaru hoz be. Tony és Morris a zsarut kérdezgetik a bombáról a tüntetésen, mivel mindenhonnan az folyik, hogy terrorista akció volt az egész. A zsarutól megtudjuk, hogy szó sincs terroristákról, bomba sem volt, csak petárda. Morris és Tony bután néz. Neelához a műtőbe vissza, Dubenko még mindig izzad és idegbeteg Neela miatt, Neela még mindig haldoklik. Abby rábeszéli Dubenkot, hogy adja át a szikét és az irányítást a kiskopasznak, mert úgy tűnik ő áll inkább a helyzet magaslatán most, ő bír objektív maradni.

Lenézünk a tüntetős csajhoz, aki időközben meghalt, Tony ettől ideges. A felrobbant kezű fickóhoz csatlakozik és kikérdezi, mert nyilván az ütött szöget a fejébe, hogy a fickó hazudik, nem a bedöglött fűnyírótól repült le a fél kézfeje, hanem ő robbantotta szét a tüntetést a petárdákkal. Tony kiszedi a cuccait a zsákjából és szagolgatni kezdi a ruháit, amiken nem érez benzinszagot, ahogy a fickó állította, ellenben lőporszagot meg igen, sőt egy öngyújtót is talál, pedig a pali azt állította, hogy nem cigizik. Ez neki elég bizonyíték, üvöltözni kezd, mire a pasi felpattan, Tony utána, megráncigálja egy kicsit és mindenféle beteghez odavonszolja, hogy ezek mind miatta vannak itt. Következő képen már Moretti közeledik a sarokban gubbasztó Tonyhoz egy jó adag lelkifröccsel. A vége az, hogy Moretti áthelyezi Tonyt a sürgősségiről az intenzívre, remélve, hogy ott majd lehiggad.

Neelához a műtőbe vissza, kiskopasz úgy tűnik megszüntette a vérzést. Neela már nem készül elvérezni és nem sípol minden őrült módon. Kiskopaszt elhívják, átadja Dubenkonak Neelát. Morris a pultnál papírmunkázik, mikor fura beszédet hall, a forrás a begombázott kisöreg, aki begipszelte az egyik betegtárs kezét. Mint kiderül doki, ortopéd főorvos méghozzá, bár a fülhallgatóját használja sztetoszkópnak, de a gipszelése nagyon szép lett, ezt Morris is elismeri. Összegyűlnek a dokik és közösen aggódnak egy sort Neeláért. Együttérzésünk. Moretti a lépcsőn ül és nagyon fáradtnak tűnik. Abby megy oda hozzá, Morretti kifejti a véleményét, hogy az egész sürgősségi osztály a háború miatt létezik, a cél a túlélés. Máris válságba kerül önmagával, hogy mi lesz ha nem tudja elvezetni ezt a helyet. Aztán zajt hallanak a mellettük lévő kórteremből, ahol a robbantott kezű fickót fojtogatja ordítva a meghalt vérző tüdős csaj nagyapja. Úgy tűnik későn érkeztek, a fickó már halott, mire leszedik róla nagyapát.

Neelát hozzák le a műtőből, Dubenko marad mellette, azt füllenti hogy poszt operatív teendői vannak, a többiek egy óra múlva jöjjenek majd csak látogatni, majd üldögél mellette, szorongatva a kezét. Morris és Pratt is Neeláért aggódnak Frankkel együtt, Tony a falat támasztja, mindenki arra vár, hogy Neela felébredjen. Összegyűlnek mind Neela ajtaja előtt és várnak. És aggódnak. És sóhajtoznak. És még egy kicsit aggódnak és sóhajtoznak, Morris rendel pizzát és várnak. Neela szál elhúzva jövő hétig.

Címkék: vészhelyzet
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2008.10.16. 09:50:34

Végre újra van ER. Egy kis kötözködés: a felrobbant kező embert nem lenne jobb sérült kezűnek, vagy ujjatlannak hívni? Hiszen először nem tudjuk, hogy felrobbant valami a kezében, csak akkor kezdjük sejteni, amikor a rendőr jön a petárdás hírrel. Szóval ez így egy pici poénlelövés.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.10.16. 10:06:30

én úgy vettem le a fickó sztorijából, hogy a fűnyíró rárobbant a kezére vagy ilyesmi, de lehet hogy félreértettem, akkor bocs a poénlelövésért:)

Llew 2008.10.16. 10:19:38

Én úgy értelmeztem, hogy az t mondta megállt a nyíró ő meg belenyúlt, de nem kapcsolta ki előtte így beidult vagy mi és bedarálta a kezét. Mondjuk az fura, hogy egy orvos nem ismeri fel a sérülésből, hogy az nem levágva lett, hanem leszakadt.

eperlekvár 2008.10.16. 13:24:28

A kislányt és a nagyapját nagyon sajnáltam...

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2008.10.16. 22:32:57

Olyan jó, hogy megint itt van!:) Nálam még mindig Romano stílusa vezet, de lehet, hogy Morettit is megszeretem egyszer...:)

Johnny336 2008.10.17. 10:12:41

Valamit nem értek.

Moretti műti Neelát, közben lemegy, és lebassza Tonyt? Aztán visszamegy, és összeférceli Neelát?

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.10.17. 10:23:54

Moretti nem műti Neelát, még lent a sürgősségin látja el, majd Dubenko a kikopasz és Abby megy Neelával fel a sebészetre, Moretti marad lent.
süti beállítások módosítása