Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény Zsaruk 2x07 - Intő jelek

2008. október 15. 15:00 - Dr. Stein (törölt)

A kommandó fegyveres főpróbát tart a Pénzvonat jelenleg kihalt helyszínén. „Többet ésszel, mint erővel” - jelenti ki Mackey, miközben egy M-16 rohamfegyvert lóbál kezében. Remélem átjött az irónia. Most Ronnie fut be késve, bocsesz, szabadkozik, de egy mexikói követte a kocsimat. Akár Armadillo embere is lehet.

Aceveda és Wagenbach beszélgetésébe csöppenünk. Marcy, a kézlevágós pszichopata vádalkut kötött. Nyolc évvel megússza, hogy férjére vall, mielőtt Dutch öcsi felháborodna, Aceveda közli, az ügyészségnek kezet csókolni tessék még ma. Ha emlékszünk, Claudette és Wagenbach elfelejtett szétnézni a házaspár kocsijában, miközben a megkínzott áldozat a kapitányság parkolójában haldoklott a csomagtartóban. Wagenbach ráadásul elengedte ártatlan báránykaként sírdogáló gyanúsítottját.

Most Dutch feladata ismételten kihallgatni a nőt. A rendőrfőkapitány személyesen telefonált. Aceveda biztat még egy sort, én sem vagyok elégedett a munkáddal, na takarodj. A nyomozó arcán csalódott, de nem meglepett kifejezés villan, ahogy meghallja: Claudette is panaszkodott rá. Mackey-t a recepciós ébreszti legénylakásában, hogy a szomszédok már megint verekednek. Az álmos, rosszkedvű nyomozót összevert nő fogadja a szokásos „Nincs semmi bajom, hagyjon békén” szöveggel. Keményfiú már eltávozott, így annak alapos verése helyett karonfogja a nőt. Vágás, Marcy érkezik bilincsben.

Wagenbach összeszedi magát és végighallgatja a vádalkura hajtó nőt, ahogy minden indítékot és cselekményt férjére hárít. A beszélgetés befejeztével Dutch, mint egy bús csirke, kaparászik megrendült szakmai önbecsülésében. Miért csapott be, (brühühü)? - kérdezi a nőt. Én csak hagytam, hogy becsapja önmagát, érkezik a válasz. Megfojtott, félmeztelen és molett nő fekszik a réten, hozzá indul a kissé széthúzó Claudette-Wagenbach páros. Az arcára tekert melltartó nem erőszakos beavatkozás nyomán került le a nőről. Közben csokit evett, dupla élmény, mint férfiaknál a sör és meccsnézés.

Ismét a kommandó, ahogy kövecskékkel szimbolizálva a terepet eljátsszák a forgatókönyvet. „Bocsánat, hogy élni akarok!” - védekezik Ronnie, mikor ismételten letorkollják Armadillo-val kapcsolatos félelmei miatt. Inkább a következő napirendi pontra térnek, mi legyen a pénzzel. Nehéz kérdés, a belsősöket sem ejtették fejre, ha gyanúsan meggazdagodó rendőröket látnak. Mackey szerint egy könnyen irányítható személyt is be kéne vonni. Vágás után megismerkedünk Tio volt üzlettársával egy ingatlankereskedő - pénzmosó vállalkozóval, amint a Shane és Vic puhítja. Eredményét később tudjuk meg, mert Mackey már összevert szomszédasszonyának próbál helyet szerezni a bántalmazott nők alapítványnál. Nemrég egy baltás tűzoltó enyhítette ugyan a zsúfoltságot, ám az anyák gyorsan feltöltötték az üres helyeket. Mackey előre megjósolható románc felé halad vacsorameghívásával a csinos igazgatónő felé.

Sajnos, ahogy a nő megjósolta, Összevert Mari élénken tiltakozik Erőszakos Redneck Józsi elhagyása ellen. Győzködik egy sort, végre Mackey elindul, hogy összeszedje Mari holmiját. Aceveda részvétlátogatáson Danny-nál, sajnos nem léptették elő, pedig sorrendben ő következett volna. Az özvegy panaszai állnak a háttérben, szépen vagyunk. Ha még emlékszünk a markecoló sztriptíztáncosra, aki begyűjtötte Shane magjait, ismerősként üdvözölhetjük a kapitányságon. Feljelentést tenne exbarátja ellen, aki gyógyszert és füvet árul bevándorlóknak. Elhagyta, tehát bosszúból feldobná. Shane nem enyhén elutasító, máshol keress védőangyalt, kisanyám. Mackey inkább a könnyű fogás mellett döntene, minthogy Shane sértett önérzetét ápolja. Ringócsöcsű Angyalka mégis megkapja napi bosszúját. A halott nőhöz hasonlóan kövér férfi tesz épp tanúvallomást Dutch előtt, ismerőse volt a lány. Randiztak is tegnap este, de nem gyújtotta fel szíve lángját, így elbúcsúzott korán.

Eddig nem mondtam, de Dutch folyamatosan célozgat a Claudette által bizalmasan besúgott információkra, melyet a gonosz Aceveda visszamondott neki. Claudette vamzerkedett, csúnya szokás, és most sértődött a kiszivárogtatás miatt. A kapitány határozottan elégedetlen Wagenbach teljesítményével, Claudette lesz a főnök kettejük között - dönti el. Nem hiányzik az oldalrúgás Claudette válaszából „Nem érsz rá, mert Vic-et véded?”. Aceveda nem szól, csak néz.
Védett Mackey Dühöngö Feka Józsit találja a vert nő lakásában. Nem kell sokat provokálni az ilyen seggfejeket, gyorsan bilincs kerül rá egy rendőr megtámadásáért. Odabenn összefut a szerelmespár. Kiderül, hogy a fickó feltételes szabadlábon van, a nő pedig elvesztené a segélyt. Julienéknél jó hangulatban telik az ebéd, mikor a zavart és gyötrődő rendőr előáll vallomásával. „Reorientációra járok”, ha mond ez valamit Vanessának. Nem mond. „Meleg voltam!” „ÁÁÁÁÁÁ” - így már érthetőbb volt, a nő kiakad és Julien valóban szuggesztív szövege is csak egy „Meg kell gondolnom” választ eredményez.

A kommandó irodájában Csöcsike telefonál, épp csapdába csalja ex-barátját, miközben Shane füleli a tranzakciót. A molett férfit közben szembesítik 12 évesen elkövetett ügyével, megpofozott egy lányt. Claudette keménykedik vele és Wagenbach-al is. Dutch láthatóan fáradt és elege van a nő csesztetéséből is. Vágás után az elveszett melltartókapcsot keresi a kövér ember lakásán. Előbújik belőle az analizátor-teoretikus sorozatgyilkos-vadász. Gyanúját erősíti, hogy kövér ember nem kér a hazugságvizsgálatból. Claudette biztatja Aceveda kapitányt, higgyen Wagenbach megérzéseiben (persze most Dutch jelen van). Shane is végzett már, Mackey-vel és a pénzmosó ingatlanossal megbeszélést tartanak. Ötről tízre emelik jutalékát, ehhez társul a fenyegetés, ha köp, egy cellába kerül korábbi üzlettársaival és egy nyilvánvaló üzenettel, hogy beköpte őket. Isznak rá, majd sietnek a kiprovokált dílertalálkozóra.

 Shane, Csöcsike, annak ex-barátja és nője hergelgetik egymást. Egy ötezer dolláros tétellel kezdik. Helyet cserél a pénz és a gyógyszer, majd rajtuk üt a rendőrkülönítmény. Dutch búsan hervadozik a konyhában, kérdésre válaszolva Mackey bizonyítékhamísítást tanácsol, de csak ha biztos, hogy a gyanúsított tette (O.J. Simpson tudna mesélni erről). Wagenbach biztos hosszú gyötrődés után, de gumikesztyűt húz és visszaólálkodik a Danny-ék által „tisztának”, azaz melltartókapocs-mentesnek minősített lakásba. A távozni készülő rendőrnőt megkéri, hogy nézze meg ismét a szemetet és a ruhákat (melynek egyik zsebébe most rejtette el egy hasonló kapcsot). Aztán beléhasít valami, visszarohan a lakásba és magához veszi az álbizonyítékot. Shane nagyon sértett és sokáig szabódik, a bosszútól felajzott sztriptíztáncosnő invitálására, de végül kabát kerül a kihallgatószoba kamerájára ismét.

A másik szerelmi szál, Józsi és Mari esete balesetbe  torkollik. Szabadulóban lévő Józsi leribancozza a menhely igazgatónőjét (Emma) a karzaton, majd esik egy emeletet. Lábatört Józsit kifelé tolják a mentősök, Mackey már Emmát védi Aceveda előtt. Wagenbach szalad el mellettük, egyenesen Kövéremberhez. Magával rángatja egy másik vallatószobába, ahonnan most lép ki a már felöltözött Shane-Csöcsike páros. Dutch helyből sértegetéssel kezdi, lekövérezi, majd fenyegetésbe csap át, egyelőre azonban bizonyíték  nélkül. Aceveda televízión figyeli a pszichológiai zsarolást. „Túl messzire megy” - vélekedik. Vanessa megkeresi Julient a kapitányságon. Próbaidőre bocsátja megtévedt vőlegényét, hite töretlen a megváltoztatható jellemekben. Julien ígér és örül, csók, örömkönnyek, hajrá Julien. „Mikor látta a farkát utoljára tükör nélkül? - sejtheti Kedves Olvasó, hogy vágás után vagyunk. Igen, a higgadt jófiúságát levetkezett Dutch hergeli Kövérembert (lába az asztalon, nyakkendő meglazítva).

Fejére olvas egy elképzelt forgatókönyvet a csalódott Kövérember és az ismeretlenül randira hívott, NemVártMódonDagadt csokifaló nőszemély találkozásáról. A  kamerán keresztül kuksizó Claudette rácsörög mobilon „Mondd neki, hogy meglett a kapocs!”. Meglett a kapocs - közli, mire „na akkor magát is megölöm” kiáltással Kövérember rátámad. Ezt pusztán a súlyával is megteheti, ahogy ráfekszik és fojtogatja. A berohanó Aceveda menti ki a párnás ujjak közül.
Mackey elküldi Ronnie-t a lakására, búcsúzóul a többiek ugratják. „Nehogy elkapjanak a Thai kajáldások!”. Shane és Lem tartanak Ronnie üldözési komplexusának következményeiről, hiszen nyugodt embert igénylő feladat vár rájuk a Pénzvonat kirablása során. Mackey egy legyintéssel elintézi az aggodalmaskodókat, nyugimár. Odakinn, hehe, Aceveda megdicséri Dutch fiút, aki nyomban visszatromfol. „Kicsit több tiszteletet érdemlek, mint ami kijutott nekem mostanában”.

Wagenbach tehát ismét a régi, üdvözöljük a komplexusok között. Mackey rendes éppen. Először is intézkedik Connie temetéséről, mert az önkormányzat garasoskodik, illetve kihozza Emmát az előzetesből háromezer dollárért. Szemét vége van az epizódnak, 12 éven alul csak szülők kíséretében…  Szóval Emma hálásan rámosolyog Vic-re, képváltás, már a szállodai szobába esnek be csókolózva, valószínűleg az évszázad dugása következik. „Mi ez a szag?” - fintorog Mackey. A konyhában izzik a rezsó és vazze, ott fekszik Ronnie pontosan olyan arcába égetett csíkokkal, mint amit Armadillo-nak véstek a fejébe.

Címkék: kemény zsaruk
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2008.10.17. 10:03:50

Akkor ezért van szakálla Ronnie-nak, értem már.
süti beállítások módosítása