Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angel 2x10 – Családi összejövetel

2008. október 14. 11:00 - foxglove (törölt)

Az előző rész végéhez képest pár órával később járunk időben, Angel testileg-lelkileg még mindig a történtek hatása alatt van. Lelkizésre szerencsére nincs idő, mert az átváltoztatás ugyan megtörtént, és Darla technikai értelemben véve halott, de a „feltámadásig” még van pár óra. Angel keres magának egy szimpatikus karót, és elindul megkeresni Darlát, elszántabban, mint valaha.

Mivel a W&H épületébe vámpíroknak még mindig tilos a bejárás, az első útja Lindsey lakásához vezet. A lakás azonban töküres, se Lindsey, se Darla, se bútorok. Csak Lindsey ingatlanügynöke árválkodik ott egymagában. Angel szeretné megtudni, mi Lindsey új címe, egy közös barátjukra hivatkozva, akinek sürgős orvosi ellátásra van szüksége. A nőnek csak a W&H címét hagyták meg, ellenben a „közös barát” kifejezést hallva beugrik neki, hogy biztosan Lindsey kuzinja, a bájos, bár kicsit furcsa angol nő az a bizonyos barát. Aki terhes. És a csillagok alatt szeretné világra hozni a babáját. Ez csakis Drusilla lehet, a kulcsszó a furcsa.

Egy tetőtéri lakásban Drusilla a csillagokban gyönyörködik, és hallgatja, ahogy énekelnek neki. Darla hófehér ruhába öltöztetett holtteste egy virágokkal körbevett kis szentélyen fekszik. Dru hol nagymamának, hol kislányomnak szólítja. Hall bennünket?- kérdezi Lindsey. Dru „és még engem hívnak retardáltnak” arckifejezéssel közli vele, hogy nem, mert éppen halott. Ah, Dru zakkantsága szinte üdítő. Lilah és Holland csatlakoznak hozzájuk, ellenőrizni, hogy minden rendben van-e, aztán a három ügyvéd magára hagyja Dru-t, hadd élvezze ki az anyai örömöket.

Angel és a csapat kikombinálják közben, hogy Dru nem temetőben akarja lebonyolítani a rituálét, hanem elég neki egy üvegház is. Egy tetőtéri üvegház. Angel megtalálja a kérdéses épületet, benne az elföldelt Darlát. Előveszi a karóját (mármint szó szerint, nem metaforikusan), és megcélozza Darla szívét, amikor Dru hátulról fejbe vágja egy ásóval. Mialatt Dru az ásóval csépeli Angelt, Darla felébred. Végre együtt a család!- lelkesedik Dru. Angel rátámad Darlára és Drura, Darla Drura és Angelre, jó látni, hogy ők is ennyire örülnek a viszontlátásnak. A végeredmény az, hogy Dru és Darla külön-külön eltűnnek az éjszakában, Angel pedig dühösen visszacaplat egyedül a Hyperionba. Összegyűjti a csapatot, és jobb ötlet híján elindulnak a Wolfram és Harthoz.

Wolfram és Hart. Lindsey az irodában mereng valamin, vagy valakin. Valószínűleg Angelen Darlán. Holland ugrik be hozzá, megkérdezni, hogy hoz-e magával randipartnert az esti vacsorára. Lindsey nemleges válaszára Holland célozgatni kezd, hogy saját érdekében pedig nem ártana, ha lenne már egy kapcsolata. Egy egészséges kapcsolata. És egészséges alatt valószínűleg azt érti, hogy nem Angel Darla vámpír az illető. Holland távozóban megemlít valamit az esti borkóstolóról, és egy 1928-as Chateau Latourról. Ekkor Drusilla lép elő, valahonnan egy sötét sarokból, egy játékbabát ölelgetve, és megjegyzi, hogy ő ivott már Chateau Latourt, és olyan íze volt, mint egy oroszlán vérének. Köszönjük, Drusilla.

Drusilla a maga sajátos módján összefoglalja, mi történt (épület: magas, Darla: le, Angelus: jönni, Angelus: ideges), és ebben a pillanatban már érkezik is a riasztás, hogy vámpír van az épületben. (Helló, és Dru nem vámpír?) Lindsey feltépi az ajtót, és ott áll… Darla. Éhesen. Rögtön Lindsey nyakába veti magát (szó szerint), szagmintát venni. Holland a háttérből tanácsot küld Lindseynek: „Csak semmi hirtelen mozdulat!” Ó. Mintha Lindsey-t zavarná a helyzet. Darla meglátja Dru-t, áthajítja Lindsey-t a szoba másik végébe, és Druval kézenfogva elrohannak. Holland kifelé menet még egyszer nyomatékosítja, hogy ő egészséges kapcsolatokról beszélt. Lindsey bosszúsan bámul maga elé.

Darla egy utca kellős közepén akarja lerendezni a problémáját Druval, akit közben még egy autó is elüt, de sebaj. Dru ártatlan kiskutyaszemekkel meggyőzi Darlát, hogy csakis érte tett mindent, azt hitte, ő is ezt szeretné. Hogy megmentsék. Darla gyengéden megöleli Drut. És mivel még mindig az úttest kellős közepén állnak, egy fickó megelégeli a műsort, és megkéri őket, hogy húzzanak haza, és otthon enyelegjenek tovább. Darla a pasashoz lép, és megharapja, aztán Druval kéz a kézben ellejtenek. Vásárolni.

Angel közben úgy dönt, hogy Cordy, a látomásai, és az egész csapat úgy általában le vannak szarva, most sokkal fontosabb, hogy megtalálja Darlát. Betör a Wolfram és Hartba, most az ablakon keresztül (ez a kézenfekvő megoldás hogy-hogy nem jutott eszébe idáig…) így végre megismerkedhet Hollanddal. Röpke morális csevej az „Angel nem öl embereket” tézisről (ami kezd meginogni), majd kikísérteti Angelt egy rakás biztonsági őrrel egyenesen egy rá várakozó rendőrautóhoz. Amiben, hogy Angel napja még tökéletesebb legyen, Kate Lockley nyomozó várja. Kate egész normálisan viselkedik (ami azt jelenti, hogy nem akar mindenáron Angel arcába mászni), és kénytelen-kelletlen a vámpír segítségét kéri. Darla és Dru ugyanis már belevetették magukat a gyilkolászásba, és Kate elismeri, hogy ő egyedül nem tudja megállítani őket.

Kezdetét veszi a borkóstoló Holland privát borospincéjében. A meghívottak között van Lilah, Lindsey, a W&H színe-java, és Holland (immár néhai) feleségének jóvoltából… Dru és Darla. Holland korábban azt mondta nekik, hogy mészároljanak csak nyugodtan, és ők most a szaván fogják. Darla Hollandot kóstolgatja, egyelőre csak szóban, Dru pedig Lilah-t nézte ki magának.

Holland kezdi érezni, hogy súlyos hibát követett el. Az egész terem bepánikol, kivéve Lindsey-t, aki továbbra is majd felfalja Darlát a szemeivel. Még az sem érdekli, hogy a nő nagy valószínűséggel meg fogja ölni. Sőt, mintha kifejezetten várná már a pillanatot. De végre megérkezik Angel is (valahogy kiderítette, hogy a lányok ide tartanak, lényegtelen), jöhet a szokásos „Angel az utolsó pillanatban befut és megmenti a bajbajutottakat” fordulat. Vagy nem.

Megjött Apa!” örül Dru magának, aztán elszomorodik: „De hát ez… ez nem is Apa.” És rásziszeg. „Ez az Angyal-szörny” (Angel Beast) – magyarázza neki Darla. LOL. Aztán mindketten megkérik, hogy fenekelje el őket, és akkor megígérik, hogy még rosszabbak lesznek. Mondanom sem kell, hogy az utóbbi kiegészítés Dru ötlete…. Lilah és Holland könyörgőre fogja, csak Lindsey mosolyodik el gúnyosan, ő már sejthet valamit. „Itt emberek halhatnak meg!” – veti be Holland a végső érvet. „És úgy tűnik, hogy … engem ez nem is érdekel!” – válaszolja Angel, és lelép. És rájuk zárja az ajtót! „Apa” – suttogja utána rajongva Dru. Darla pedig ráveti magát Holland nyakára.

Cordy, Wes és Gunn döbbenten ülnek Angellel szemben az irodában. Próbálják megérteni, hogy mi is történt. Mind a hárman egyetértenek abban, hogy Angel rossz dolgot tett, és a jövőben változtatnia kell a viselkedésén. Angel mélyen hallgat. Wes szeretné, hogyha Angel felfogná, hogy már csak ők hárman választják el a sötétségtől. Angel eltűnődik, aztán bólint. „Így van. Ki vagytok rúgva.”

Címkék: angel
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

n0b4d11 2008.10.14. 20:05:56

ez egy WTF?! rész volt, főleg a végével...

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2008.10.15. 01:06:52

Nekem kifejezetten tetszett...

Azok a csókák nem érdemelték meg hogy megmentsék őket.
süti beállítások módosítása