Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kaliforgia 2x01 – Slip of the Tongue

2008. október 13. 15:00 - WUTM

Az előző szezon tartalmából: Hank Moody, szétcsúszott íróreménység véletlenül megdugja a volt csaja (Karen) mostani pasijának (Bill) tizenéves ribanc lányát, Miát, továbbá nem tud írni, ha meg tud, Mia ellopja a könyvét és a magáénak állítja be, közben Hank lánya, Becca felváltva duzzog és énekel, Hank ügynöke Charlie vagy az asszisztensét (Dani) dugja vagy a pirinyó feleségét (Marcy) vagy mindkettőt, és csak ő tudja, hogy Mia könyve igazából Hanké, de ezt nem lehet elmondani, mert akkor botrány van a dugás miatt, a végén meg Karen lelép a saját esküvőjéről és mégis elmegy Hankkel és Beccával a naplementébe.

Hank mosolyogva alszik, amíg a California Dreaming dallamai fel nem ébresztik. Felnyúl a polcra, és elővesz egy óvszert ­− hát igen, Hank nem tagadja meg önmagát… vagyis de, mert ez nem óvszer, hanem nikotintapasz! WTF? Karen közben hozza neki a kávét, szóval mindenki, aki abban reménykedett, hogy az első szezon zárójelenete egy álom volt, most felébredhet csalódottan. Hank közli, hogy őrületes erekciója van (végre, a régi Hank!), és különben sem áll készen. De mire? Egy kis nyaggatás után Karen befordul a megfelelő pozícióba, Hank pedig már épp támadásba lendülne, amikor Karen aziránt érdeklődik, hogy mi lesz a gumival. Még most utoljára is? – kérdi Hank, én meg nem értem, hogy miről van szó. A hős Hank eközben az óvszer csomagolásával is sikeresen megküzd, a kufirc feltétele részéről, hogy Karen a csúcspont előtt szólítsa Billnek… Aztán csattan a gumi, és kezdődhet az akció. A következő jelenetben, éles váltásként, Hank saját vazektómiáján vesz részt. Jézus.

Miközben kedvenc hősünket kiherélik, sajátos módon az asszisztenshölggyel flörtöl, végülis az már az első randi előtt láthatja, amit szerencsésebbek csak a végén. A műtét után Hank fájdalomtól görnyedten kibotorkál, az asszisztens pedig tanácsokkal látja el: hideg borogatás arra a testtájra, amit Hank most két kézzel fog, 48 óráig nincs szex, de aztán annál több. Majd a végén azt mondja Hank farkára, hogy de szép nagy. Szegény Hank, biztos rágyújtana most, de arról meg leszokóban van ugye. Így intézték hát el kedvencünket röpke öt perc alatt. Jöhet az új főcím és az új szezon.

Hazafelé Karen azzal igyekszik etetni Hanket, hogy ez közös döntés volt, Hank meg annyira boldog, hogy Karen vele van, hogy bármit megtenne. Otthon Becca Guitar Herózik, szörnyű látvány, jobb is, hogy hazaérnek a szülők, így Becca átválthat a duzzogásra, aminek az oka most az, hogy ő nem akar elköltözni LA-ből. Milyen jó, hogy az első szezonban meg nem akart LA-ben lakni. Nem csoda, hogy Hank rágyújtana, Karen ehelyett Vicodint ajánl, biztos nézi a House-t. A fájdalomtól szenvedő Hank nem várja meg, míg Karen visszaér a gyógyszerrel, hanem a hűtőből előveszi a jégkockatartót, kisgatyára vetkőzik és a kanapén fekve próbálja csillapítani fájdalmát. Hát persze, hogy ekkor állít be az ingatlanos, hogy megmutassa az eladó lakást az érdeklődőknek. A jeleneten az már csöppet sem ront, hogy Becca szobájából brutál metálzene üvölt, a vevőreménységek elmélyülten nézik az előszobapadlót.

Úgy tűnik, gyorsan elolvadtak a jégkockák, mert Hank a közértben fagyasztott borsót venne, de ebben megakadályozza a hűtőpult előtt dekkoló tolókocsis fickó. Ráadásul felbukkan a szörfös lány, aki ott szeretné folytatni Hankkel, ahol anno abbahagyta, amikor visszavitte az ellopott lemezeket és Hank keményen megjutalmazta. Ám Hank most már Herélt Hank, vagy Hűséges Hank, vagy Hülye Hank, és nem lép félre, ezért szomorúan ugyan, de elhajtja a lányt. A tolókocsis fickó, aki minden szót figyelmesen végighallgatott, jól leteremti Hanket, amiért kihagyott egy ilyen lehetőséget.

De nincs idő elmélkedni az élet igazságtalanságain, mert Karen telefonál, hogy eltűnt Becca, és hova is mehetett volna, ha nem a mostohanővéréhez? Így hát Hank, lába között egy csomag borsóval, visszatér Bill házába, ahol ezerrel folyik a parti. Beccának éppen a Fall Out Boy egyik tagja gitározik, aki még két mondatot is kap, amiben lefaszozza Hanket, mert az kiparancsolja a lányát a bűntanyáról. Mielőtt Hank is lelépne, elbeszélget Miával, aki figyelmezteti, hogy Becca nagyon kivan, mert attól fél, hogy véget fog érni, amire mindig is vágyott, tudniillik, hogy a szülei együtt legyenek, mert vagy Hank elszúrja, vagy Karen rájön, mekkora hibát követett el. Kifelé menet Hank bedobja a medencébe Mia „könyvét”, ám ez nem túl nagy elégtétel, tuti inkább rágyújtana.

A kocsiban Hank kiengeszteli a duzzogó Beccát (miközben egy plakáton látjuk, hogy már moziműsoron van a Crazy Little Thing Called Love második része, szintén Tommal és Katie-vel), aztán este egy bárban panaszkodik a műtétjéről Charlie-nak és Marcynak. Kiderül, hogy Charlie ebben is társa, ő már rég túl van két műtéten is, mert van olyan, hogy elsőre nem sikerül. Hank és Karen arcáról egy pillanatra lehervad a vigyor. Aztán Hank úgy is marad, amikor felfedezi, hogy éppen Sonja ül le mellé a bárpulthoz, az a szcientológus csaj, akivel egyszer jól befüvezett, és közösen telehányták Bill és Karen ágyát. Értelmes, felnőtt emberekhez méltón ezen felülemelkednek, így Sonja és a pasija csatlakozik a társasághoz. A pasiról kiderül, hogy ismert író, aki a Belső művész c. könyvet írta, Karen meg épp azt olvassa, Hank persze behány az egésztől. A fickó elmélete az, hogy mindenkiben ott lakozik a művész, csak le kell érte nyúlni, Hank ezt azonnal kritizálni kezdi. De nincs erre sok idő, Sonjáéknak mennie kell egy partira, miért nem mennek a többiek is? Hank nem akar menni, de az új életében neki már nincs szavazati joga, így hát megy.

Egy rohadt nagy házban kötnek ki, Karen az írópasival, Hank Sonjával dumál, és füves cigit szív. Kiderül, hogy Sonja terhes, nem csak meghízott, ahogy Hank gondolta. A beszélgetés félbeszakad, amikor Hanknek sürgősen a fürdőszobába kell távoznia, mert heves fájdalom kezdi gyötörni odalent. Közben Marcy csíkot szippant, Charlie rosszallása közepette. A kissé beszívott Karen egy szobába rántja Hanket, aki attól tart, hogy merevedése lesz, és akkor kiszakadnak a varratok, ezért a sötét szobában hagyja Karent, várjon rá, ő kiugrik a fürdőszobába, megnézi, mi a helyzet a nadrágban, aztán majd folytatják a dolgot. A folyosón Hank találkozik egy sorstársával, akinek azonnal kellene egy óvszer, mert a csaja ragaszkodik a gumihoz. Hank tanácsa, hogy a pasi tegyen úgy, mintha lenne nála óvszer, közben meg nyisson ki egy becsomagolt pezsgőtablettát, de gondolom, az sincs a pasinál, szóval ez vicces ötlet, de hasztalan. Mindenesetre a pasi jót nevet, és elsiet, Hank pedig végre eljut a fürdőszobába. Egy gyors helyzetelemzés után újra a folyosón van, ahol bolyong egy kicsit, aztán benyit a szobába, ahol szerinte a meztelen Karen várja. Már éppen mennyei örömökben részesítené a szájával a hölgyet, amikor persze egy pillantásból kiderül, hogy ez nem az a szoba.

Hank félmeztelenül kirohan, a hölgy meztelenül utána fut (a szerepben Zita Vass, csak nem egy honfitársunk?), aztán a buliterem kellős közepén belefutnak az előző fickóba, aki Hank előző ötlete nyomán éppen pezsgőtablettát akar becserkészni, és aki egyben a meztelen lány pasija is, na meg a házigazda. A lány rögtön erőszakkal vádolja Hanket, erre már Karen is felbukkan, áll a bál. Hank kifogása, miszerint „véletlenül kinyaltam” nagyon hülyén hangzik, de a házigazda pasi hisz neki, inkább, mint a lánynak, akinek még a nevét sem tudja. Karen viszont már nehezebb eset, Hank az autóban hazafelé próbálja magát kidumálni a szokásos lehengerlő stílusában, de Karen nem vevő a „még egy rendőri azonosításkor is bármikor kiválasztom a puncidat, szivi” szövegre. És ha már a rendőröket emlegette Hank, meg is jelenik egy, és félreállítja őket, mert a kocsi egyik fényszórója törött.

A következő tények nem segítenek a rendőrségi ellenőrzéskor: Karen rohadt dühös, Hank félmeztelen, a rendőrt Dicknek hívják, és Karen beszívott állapotban olyan remek kifogásokat hoz fel Hank védelmében, mint hogy ivott és Vicodint szedett be. Nem meglepő, hogy a rendőr felszólítja Hanket, szálljon ki a kocsiból, és beszól Karennek, hogy jobban is választhatott volna. Hank erre igen gyorsan kipattan az autóból, és verbálisan letámadja a rendőrt, aki közben viszont kiszimatolja, hogy Hank füvezett is. Karen próbálja menteni a helyzetet, de a rendőr nagyon nyeregben érzi magát, és bilincselés közben megint beszól Hanknek, hogy Karen tuti dilinyós, ezért van vele. Hank erre egy kicsit fellöki, viszont ez már hatóság elleni erőszak, előkerül a gumibot, és ott érinti Hanket, ahol most különben is nagyon fáj neki. Hank erre nemes egyszerűséggel összecsuklik, és az aszfalt hűvösén talál pillanatnyi megnyugvást az őrült nap végén.

Címkék: kaliforgia
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiktaktiktak 2008.10.13. 16:39:11


hát csak nem bírtam ki, elolvastam.

mérges vagyaok, amiért nem vártátok meg az HBO-t!
legalább.

- és a terhes Sonja is füvezett?
(mint ahogy az Emmy-díjas MadMen-ben is?)

sélli_ 2008.10.13. 16:41:30

Pont ezt akartam kérdezni: hol adják a második etapot?

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2008.10.13. 16:52:33

A Showtime-on vasárnap esténként.

Lósz őrnagy 2008.10.13. 16:54:29

A port.hu csak az RTL II-t dobja ki, ahol fut most.
Remélem az AXN is fogja nyomni.

Anni* 2008.10.13. 17:38:51

Akkor nem én vagyok/voltam egyedül a (közben már megválaszolt) kérdésemmel...
...

WUTM 2008.10.13. 18:33:03

hát igen, bennem is felmerült, hogy mikor kellene indítani a HV-t, arra alapozunk, hogy sokaknak (a többségnek?) olyan rendes az amerikai nagybácsija, hogy pár nappal/héttel a bemutató után eljuttatja az aktuális részeket. (az én Kevin bácsim pont ilyen) :-)))

tiktak: a terhes Sonja nem füvezett. :-)

tiktaktiktak 2008.10.13. 22:15:09

az én Charles bácsikámat kirabolták, és a felvett Californication DVD-ket is vitték a lejátszóval együtt

miszerint 2008.10.14. 09:10:39

WUTM, király a poszt, csak annyit, h. a vazektómia és a kiherélés nem ugyanaz. persze te biztos csak viccből írtad úgy, de annak, aki nem tudja mi a vaz(s?)ektómia nem esik le a vicc.

WUTM 2008.10.14. 09:54:22

miszerint: igen, tudom, azért írtam a kiherélést, mert átvitt értelme is van... különben egyszer Hank is eunuchnak hívja önmagát :-)

Anni* 2008.10.14. 12:29:36

WUTM, naja, én oly régen kommunikáltam már az én Charlie bácsikámmal, néha el is felejtem hogy van....

KiWiSaGe 2008.10.14. 14:10:48

Már töltöm le a 2. évad elejét, de csak nem bírtam ki, elolvastam, zseniális (a rész és hv is)
süti beállítások módosítása