Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

30 rock 1x18 – Fireworks

2008. október 13. 11:30 - wayout

Kissé álmosan, de tettre készen Liz munka előtt épp belövi aznapi hot dog adagját, amikor összetalálkozik a frissen szingli Floyddal. Nem szövődhet köztük huncut munka előtti flört, mivel Floyd gyorsan besiet a legközelebbi templomba, kedd reggel. Liz nagyon reméli, hogy nem nyúlt bele megint a seggfej kalapba, a „Jesus freak”-et húzva ezúttal. Az NBC-ben is zajlik az élet, Jack egy nyugati parti főnöknek, Devon Banksnek (Gob!) mutatja meg a stúdiót. Devon azonnal kiszúrja magának, ami kedves kis pageünket, Kennethet, akinek szemmel láthatólag szívesen hagyná, hogy megmutassa neki a várost. Liz és Pete kényszeres összebútorozása nem megy zökkenőmentesen, mivel Pete konzekvensen lemásolja Liz öltözékét. Szerencsére Liz eléggé sportosan öltözik ahhoz, hogy ez ne vezessen kínos munkahelyi közjátékokhoz.

Jack beszámol Liznek a helyére pályázó Devonról. Liz figyelmezteti Jacket, hogy tűzjátéknál jobb ötleteket kell kitalálnia, hogy felülmúlja a 10 másodperces szitcomok kitalálóját (pedig már cowboy kalap mintájú tűzijáték is van, ami aztán tényleg nem semmi). Eközben Tracy a lehető legfeltűnőbb kalapban és napszemüvegben próbál elrejtőzni az írói szobában egy bírósági végzést kézbesítő futár elől. Az álca ötös, de a magát írónak álcázó futár srác túljár Tray eszén, nincs mit tenni meg lesz az az apasági vizsgálat, pedig én elhiszem Tracynek, hogy ki sem szállt ki a kocsijából akkor. Jack még mindig a tűzijátékos ötletén pörög, amiről Liz igyekszik lebeszélni és megígéri neki, hogy ő is beszáll a dologba és segít neki.

Megérkezik Jonathan, akinek természetesen az volt a feladata, hogy Devon után kémkedjen. Kiugrik a majom a szekrényből, és egyértelműen kiderül, hogy Devon meleg, mivel Jonathan látta, ahogy szó szerint csorgatta nyálát Kennethre. Jacknek, mivel Devonról kiderült, hogy hatalmasabb, mint gondolta, új tervvel kell előállnia. Az új terv persze nem más, mint Kenneth, épp elég ártatlan ahhoz meleg csalinak használják. Eközben a jó öreg Dr. Spaceman (ki más?) is megérkezett, hogy mintát vegyen az apasági vizsgálathoz. A doki olyan magas szintű DNS vizsgálatot végez majd, amiből nemcsak az apaság állapítható meg, hanem az elfelejtett pin kód is.

Este Lizt még mindig nem hagyja nyugodni a Flyod kérdés, vajon vallási fundamentalista,vagy börtönben megtért gyilkos? Liz kifejti Petenek mennyivel egyszerűbb lenne a randizás, ha mindenki már az elején bevallaná magáról a fura dolgokat, így sok kellemetlenségtől kímélnék meg egymást az emberek. Pete szerint ez nem vezetne semmi jóra, mivel ha még a fősuli alatt bevallotta volna feleségének, hogy kopaszodni fog és fingani álmában, bizonyosan nem ment volna hozzá. Pete teóriája szerint a szerelem nem más, mint egy vöröshagyma: egymás után hántjuk le büdösebbnél büdösebb rétegeket, amíg végül a mosdó felett nem sírunk. Ezt nem is lehetett volna szebben mondani…

Kenneth és Devon kis találkája jól alakul, már fent is vannak Devon lakosztályában, Devon alkohollal kínálja a naiv pageünket és elugrik valami kényelmesebb belebújni. Kenneth elő is kapja a Jack által előre megírt kérdéseket, amikor berobban Devon az olyan rövid, hogy már szinte felső köntösében és bevillant egyet Kennethnek. Devon arról mesél Kennynek, hogy amikor ő volt page mindig kisegítették egymást, és megkérdi a szöszit, hogy adna-e neki egy segítő kezet? Már azt hinnék, hogy látni fogjuk, ahogy megrontja Kennethet, de hirtelen ő is az üzletre tér át, és elkezd Jackről kérdezgetni. Mivel Dr. Spaceman egy orvosi zseni, már hipp-hopp meg is van Tracy DNS vizsgálatának eredménye.

A jó hír az, hogy nem Tray az apja annak a gyerkőcnek, viszont a DNS adatbázis szerint Tracy direkt leszármazottja az USA harmadik elnökének, Thomas Jeffersonnak, így genetikailag nagyrészt fehérnek számít. (vajon honnan szerezték meg az ő DNS-ét? a lelki szemeim előtt már látom Dr. Spaceman éjszaka egy temetőben egy ásóval ólálkodik…) Tracy teljesen kétségbe esik, hisz az egész karrierje a fehérek és feketék között különbségek mély analízisére épült. Az 50 valahányadikon Devon teríti ki a kártyáit Jack előtt, miszerint meleg és azért jött, hogy megszerezze az állást. Itt bizony kemény leszámolásra számíthatunk, igazi Volt egyszer egy vadnyugat stílusban. Liz a mostani reggel nem jut hozzá a napi hot dog adagjához, ugyanis a hot dogos fickó szerint túl sok eszik belőle, és aggodalma jeléül még egy nátriumról szóló cikket is kivágott neki.

Mivel elmaradt a reggeli gyorskaja és megint látja Floydot templomba menni, Liz úgy érzi eljött az ideje, hogy egyszer és mindenkorra pontot tegyen erre a rejtélyre és utána iramodik. Liz először azt hiszi ez valami Biblia óra féleség, ami némi félreértéshez vezet közte és Floyd között. Floyd felmegy a pódiumra és elkezdi mesélni, hogy ő egy alkoholista, na, erre már spurizna is ki Liz, amikor hirtelen Floyd elkezd mesélni a nőkhöz fűződő viszonyáról és Liz inkább marad, mert ilyesmit semmiképp nem hagyna ki és az, hogy Floyd alkesz, már mellékes. Pete amikor Liz mesél neki a találkozóról, azonnal helyteleníti Liz viselkedését. Liz ellenben most hogy már ismeri Floyd legbelső érzéseit és gyerekkori traumáit, még jobban belezúgott.

Jack eközben lecseszi Kennethet, hogy milyen borzalmas meleg csali volt, amin Kenneth fel is háborodik egész addig, amíg meg nem tudja, hogy a televízió szent érdekében történt az egész. Sőt még abba is belemegy, hogy elterelje Devon figyelmét, hogy lemaradjon egy fontos találkozóról a fejesekkel. Kenneth, akárcsak Sidney az Aliasban, fegyverként fogja használni a szexualitását. Tracy annyira magáévá tette az újonnan megismert származását, hogy azért panaszkodik, hogy egy szkeccsben nem lehet a bűnöző fehér, mert az negatívan mutatja be az övéit. Toofer közli Tracyvel, hogy nem zavarodottnak kéne lenni, hanem büszkének, hogy Thomas Jefferson leszármazottja. Tracy szerint könnyű ezt mondania hisz, ő úgyis fehér akar lenni. Erre Toofer elmeséli, hogy az ük-ük nagyapja azon kevés fekete egyike volt, akik tiszti rangot értek el a Polgárháború idején, és fotót mutat, amin elvileg Ulysses S. Grant tábornokkal ráz kezet.

Frank odamegy, hogy jobban megvizsgálja a képet és felfedezi, hogy az ük-ük nagypapi bizony Robert E. Leevel ráz kezet, ami azt jelenti, hogy fekete létére a Dél oldalán harcolt a háborúban. Szegény Toofer, ez elég nagy szopás. A stúdióban Floyd félre hívja Lizt, hogy felajánlja a támogatását, bármikor, amikor szüksége van rá. Liz, Pete vad tiltakozása ellenére azonnal megragadja az alkalmat. Tracy csodás álmot lát: egy talkshowban van a dögös rabszolga anyukájával és a műsorvezető az apja személyéről készül fellebbenteni a fátylat. Az apja, pedig nem más, mint Tom Jefferson (Alec Baldwin, fergeteges!). A közönség fújjol, de papa elmeséli Tracynek, hogy azért lovagolt ide egészen a mennyországból, hogy elmondjon neki egy nagyon fontos dolgot, miszerint Amerika egy csodálatos ország, amit ő talált fel (közönség fújjol megint, de jól beint nekik), mivel nem terheli a múlt súlya, így Tracynek az a kötelessége, hogy elfogadja a származását. Ja, és hogy az erő legyen mindenkivel:)

Tracy mikor felébred, szinte újjászületik a megkönnyebbüléstől. Estére Liz és Floyd nagyon összemelegedtek, annyira hogy Liz át is hívja filmet nézni Floydot, aki csak azért fogadja el a meghívást, mert Pete is ott lesz, mert az egy AA-s csoportba járók nem randizhatnak ugyebár. Floyd pedig nem hajlandó megszegni a szabályokat, mert szüksége van rájuk, mivel legutóbb, mikor ivott szerepelt egy utca embere ajánlja reklámban a Tarzan a jégennek. Másnap reggel Devon épp ráedz a fontos találkozóra, amikor beállít a minden csáberejét bevető Kenneth. Kenny szempillát rebegtet és táncol Devonnak, ami rendesen elvonja a figyelmét egy ideig az időről. A csábítás végül nem sikeres, mivel Devon nem dől be a trükknek és időben odaér a találkozóra.Liz viszont elalszik, méghozzá Floyddal a lábán. Nagyon édesek együtt, amikor Floyd felsegíti Lizt, akinek még mindig alszanak a lábai.

Liz már nem bírja tovább ezt az erotikus feszültséget és bevallja Floydnak, hogy valójában nem alkoholista. Floyd nagyon ideges lesz, mert olyan dolgokat mondott el ott, amiket még a közeli barátai sem tudnak róla. Liz hiába kér vadul bocsánatot, de Floyd nagyon elárultnak érzi magát. Találkozón egyelőre Devon áll nyerésre, amíg Jack, Liz híján, be nem dobja az egyetlen ötletét, a Rockefeller Center tisztelgése a Tűzijáték előttöt. A górék, amint meghallják, hogy cowboy kalap alakú formákat is fel lehet lőni, azonnal zöld utat adnak neki. Így látszólag a show downt Jack nyerte meg. Toofer még mindig depresszió a katasztrófális ős miatt, Tracy elmeséli neki, hogy mit mondott álmában neki Tom Jefferson, míg Frank arra bíztatja, hogy engedjen az örökségének és ölje meg Tracyt. Tracy előáll egy filmötlettel Jeffersonról, amiben minden szerepet ő játszana. Az ötlet tetszik Toofernek, csak az a bibi, hogy Tracy nem vígjátéknak, hanem drámának szánta a dolgot.

Liznek bűntudata van hazugságai miatt és megérti, hogy Floyd nem tud neki megbocsájtani, de csak hogy kiegyenlítsen, elmegy hozzá, és elmesél magáról néhány baromira megalázó történetet. (csak a legcikibbek: egyszer összecsinálta magát egy svédasztalos büfében, de nem ment addig haza, amíg meg nem ette a második tál garnéla rákját, valamint a következő választáson annak ellenére, hogy mindenkinek azt fogja mondani, hogy Barack Obamára szavaz, valójában Mccainre fog… Imádom, amikor kiengedi a benne rejtőző nyárspolgárt:)) Mondanom sem kell Floydot meghatja Liz őszintesége és furasága, így megbocsájt neki, és ahogy kell lesmárolja. Egy nagy örömujjongás a mi Lizünknek, végre összeszedett egy normális pasit! Nagyon helyesek együtt, este már közösen nézik Petetel Jack műsorát, és Liz már előre rosszat sejt, érzi, hogy ott kellett volna lennie azon a találkozón. A három órás tűzijáték a belvárosban 9/11 után úgy, hogy nincs július negyedike, nem épp egy világbajnok ötlet… Telefonál is a polgármester, és gyorsan le is állítják, de azért a cowboy kalap még nem marad el.

Címkék: 30 rock
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása