Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 4x19 - Haladék

2008. október 10. 09:00 - Bruzsy

Verőfényes washingtoni délután, az utcán egy ismeretlen hárombetűs kormányszervezet ügynökei várnak valamiféle találkozóra, aminek valószínűleg semmi értelme nem lesz, dehát jó állampolgárok módjára minden bejelentéssel foglalkozni kell. Aztán hamarosan az is kiderül, hogy NCIS ügynökök ők, mégpedig a 3. évad eleje óta nem látott Paula Cassidy emberei, majd jön is a hívás az ismeretlen tagtól, aki attól fél, hogyha meglátják, hogy ügynökökkel találkozik, gyors véget fog érni. És hogy kik lesznek a gyilkosok? Hát a láthatatlan emberek, akik mindenhol ott vannak, és valami univerzális Big Brádörként figyelnek minket. Na, még egy üldözési mániás hülyegyerek, de menjünk azért bele a játékba, szóval ügynökök követik egy boltba, főnöknéni meg kívülről figyeli az eseményeket, amik robbanásszerűen következnek egymás után. De szó szerint. Ház összeomlik, Cassidy elrepül, majd belenéz a kamerába, főcím.

Amíg valami rosszarcú láthatatlan emberek robbantósdit játszanak az NCIS ügynökeivel, Leroy Jethro Gibbs ügynök - aki mint megtudjuk, szabaidejében baseballozni szeret, és valószínűleg ő lesz a következő Derek Jeter - ütni tanítja a szívszerelmét, Mann ezredest. Jól érzik magukat, micsoda békés idill, naná, hogy most fut be McGee hívása, hogy baj van. És tényleg eléggé szíven ütve ül mindenki az irodában, Tony megszólalni se bír, Ziva magánfelejtette az immár hulla exe idegesítő narancssárga sityakják, Gibbs úgy ordít, ahogy évek óta nem láttuk, és nehéz eldönteni, hogy az ügynökeiket gyászolják, vagy Jenny új frizurája verte ki náluk a biztosítékot.

Irány tehát a helyszín, ahol mint kiderül, egy öngyilkos merénylő végzett az emberekkel, megy is a nyomozás. Cassidy mondjuk csak akadályozásra jó, eléggé ki van borulva, Gibbs ki is vezeti gyorsan, Tony meg azt a feladatot kapja, hogy keresse meg a merénylőnk fejét a testrészzuhatagban, hogy azonosítani lehessen. Aki gyorsan át is passzolja Zivának a fejvadász melót, így mi mehetünk, és nézhetjük, hogy próbálja megvigasztalni Jethro Cassidyt. Például, hogy nem nagy veszteség, őt se rázta volna meg a csapata halála. Ejnye, még jó hogy ezt csak mi halljuk, különben lehet hogy DiNozzo már vízbe folytotta volna magát. És az is kiderül, hogy nem sokon múlott, hogy így legyen, ugyanis ha Gibbs nem megy el csajozni, akkor ők lettek volna szolgálatban a hétvégén. Isten áldja Mann ezredest, mi lett volna a sorozattal, ha kihalnak a szereplők?

Közben megérkeznek a bolt tulajdonosának haverjai is, kedves és békeszerető muzulmán férfiak, akik egy pacifista társaságot vezettek a helyen. Közben Ziva megtalálja a fejet, amit le is hajít a többieknek, arabok persze felismerik: Yazeed Fahad, a főnök, aki békés szándékkal magára robbantotta az üzletét. Na ennyit a sztereotípiákról. Mehetünk is kihallgatásra, ahol kiderül, hogy a Yazeed a hétvégére konferenciát szervezett mindenféle vallási vezetővel, hogy elítéljék az erőszakot, ami a Közel-Keletet sújtja. Ez nem lehet véletlen. Szóval lehet elkezdeni a nyomozást ezen a szálon, közben Abby nekiesik a betelefonáló kilétének kiderítésébe, persze más dolga is akad: McGee összerázása, aki annyira a padlón van, hogy élni sincs kedve. Az egyik ügynök ugyanis eléggé jó haverja volt, így már értjük a kiborulását. Közben megjön Cassidy és Gibbs, aki még mindig nem vette le a piros pulcsiját, McGee balra el, Abby pedig megerősíti, hogy a telefonáló Yazeed volt, és a tengerészetnél szerelt le 2004-ben, kitüntetéssel. Ejnye, egyre jobban beileszkednek ezek a terroristák, már mindenhol ott vannak.

Ekkor jön Doki hívása, hogy talált valamit, ami egy kicsit megoldhatatlan dolognak tűnik: Yazeed agyának megvizsgálása után arra jutott, hogy a fickó már a robbanás előtt egy nappal halott volt. Dehát Cassidy látta őt besétálni az üzletbe! Még egy élőhalott? Ez már tényleg kicsit sok. Odafent ezalatt Ziva és Paula egymásnak esik, catfight rulez, DiNozzo meg próbálja oldani a hangulatot, aminek csak az lesz a vége, hogy Gibbs közbeavatkozik, és szétválasztja a csapatot: Tony és Cassidy elmennek nyomozni a robbanás helyszínére, Ziva meg ezalatt bent marad és elgondolkozik azon, hogy segíthetne Cassidynek átvészelni ezt az időszakot anélkül, hogy közben zengene az egész központ.

Szóval Tonyék helyszínen, közben Cassidy is észreveszi, hogy DiNozzo elég sokat változott, szóval rögtön Jeanne lesz a téma, meg a szenvelgésük Tonyval azon a nyomorult „Szeretlek!” szón. Aztán ráterelődik a szó a rejtélyre is, miszerint ha Yazeed 1 napja halott volt, akkor nyilván nem ő ment be az üzletbe. Viszont akkor aki bement helyette, az hová tűnt? Teleportálni csak kocsmázás után lehet, oldalsó ajtók meg nincsenek, hulla sincs. Ez tényleg x-akta. Abby is nyomon van közben, talált egy harmadik hívást is az adatbázisban, amit le tudott nyomozni, szóval McGee és Gibbs már úton is vannak a Kertek Computing nevű céghez, merthogy onnan jött a telefon. Ki is hallgatnak mindenki, hogy hangösszehasonlítással azonosíthassák a hívót, azonban nem várt eredmény születik: a hang nem egyezik senkiével. Senkiével, aki életben van. Viszont kiderül, hogy Yazeed intézte a hívást. Doki tévedett, ez bizony szívás.

Na, akkor ehhez már több agy kell, hogy megoldjuk, jön is Jenny segíteni, de nincs megoldás. Csak egy dolog lehetséges: vagy Abs, vagy Doki tévedett. Aztakurva, szép kis bizalmi játék. Főleg Gibbsnek, aki ugye mindkettőjüket szereti, de neki máris van egy másik tippje: DiNozzo a vétkes, hogy nem talált semmit a helyszínen, ahol meg lehetne lógni. Legalábbis egyelőre, Tonynak ugyanis új ötlete támad: rágyújt egy szivarra, no nem azért, mert dohányzás közben jobban megy a gondolkozás, hanem mert a füst útjából meg lehet találni egy titkos átjárót. Sikerrel is jár, ezek szerint mégsincs zsákutcában a nyomozás, Tony pedig élvezheti a szivarját, miközben kisportolt felsőtestével nekiesik a falnak. Ami Szezám tárulj módjára kinyílik a túloldalról: Cassidy megtalálta a szomszéd épületben a kilincset.

Szóval jöhet az új szoba átvizsgálása, közben Dokinak is információi vanna Gibbs számára, no nem feltétlenül az, hogy Palmer mindig eltünedezik az iroda környékén (keleti-nyelveket tanul a drága), hanem Yazeed halálának oka. Megfulladt, miközben valami polimer anyaggal másolatot készítettek az arcáról. 1 nappal a robbanás előtt. És ez már biztos, akár a felmondását is benyújtja, ha nincs igaza. Akkor pedig Abby tévedett, mehet az ujjal mutogatás. Közben visszatért DiNozzo és Cassidy is, utóbbi rögtön megtalálja magának Zivát, Tony pedig Gibbshez szalad egy kis lelki tanácsadásért: ha nem a csajoddal töltöd a hétvégét, meghaltunk volna. Jethro pedig tart egy szívhezszóló kiselőadást, hogy az év bármely napján meghallhatunk, ami tényleg igaz, tekintve, hogy mennyi terrorista ellen kell mostanában megküzdeniük.

Eljött az este, Jethro odahaza a pincében, hajófaragás helyett fegyvertpucol, amikor megjön Mann, mégse veszett kárba a hétvége, szóval már tömik is magukba a kínait, és azon gondolkoznak, hogy Hollis a jövő hónapban nyugdíjba is mehetne, 20 év szolgálat után. Tök jó lenne, lehetne otthon nagypapás-nagymamást játszani Jethroval, Gibbsnek is felcsillan a szeme a hírek hallatán. Aztán másnap már vissza is rázódik a munkába, amikor Abs és McGeek nyomra bukkan: a titkos átjáróban talált napszemüvegen ujjlenyomatot találtak, ami a Kertek Computing egyik alkalmazottjához tartozik. Nyomás letartóztatni, lehetőleg élve, azonban nem megy minden a legsimábban, szóval rögtönzött tűzpárbaj, a pasas holtam kerül a földre, ennyit a csendes közbelépésről.

McGee már rá is függ a fickó laptopjára, és rá is bukkan egy Kertek által fejlesztett kísérleti hangszimulátor programra, amivel bárkinek a hangját elő lehet állítani, feltéve ha CT-t készítenek az ilető hangszálairól. Vagy latex-szel lemásolják azt. Hoppá, eléggé durva kis szoftver, és már azt is tudjuk, hogy tud Yazeed a halála után is beszélni. És mivel a robbantósnál nem ott a laptop, mikor bement az üzletbe, ez egy dolgot jelenthet: nem egyedül dolgozott. A társat pedig egyféle képp lehet tőrbecsalni: mégis megtartják a Békekonferenciát. Szóval felhívják Yazeed két munkatársát, segítünk a szervezésben, és ígérjük, nem fogják az összes muszlim egyházi vezetőt felrobbantani. Szimpatikus, mi?

Szóval Ziva, Tony, Cassidy és Gibbs kivonul az egyházi vezetők védelmére, szükség is van rájuk, gondoljunk bele, ha nekünk lenne egy saját NCIS csapatunk, nem kéne lezárni fél Budapestet egy NATO-konferencia miatt. De mivel kicsik vagyunk, nincs ilyen kiváltságban részünk, szóval csak nyálcsorgatva nézzük az eseményeket. Ami egy helyszíni megemlékezéssel kezdődik, ahol Tony még mindig ki van akadva, hogy ők is lehettek volna a halottak, úgy látszik nagyon szereti az életét, hogy ennyire nem akar meghalni. Vagy csak ki akar mondani egy bizonyos valakinek egy bizonyos szót, mielőtt még túl késő?

Közben Abby és McGee nyomra bukkan: a laptopon talált ujjlenyomatokat azonosítva nem csak a robbantós fickóét találták meg. Hanem egy másikat is, ami egyezik Yazeed haverjának, az egyik szimpatikus, pacifista arab fiatalembernek ujjlenyomatával. Ejnye. Tényleg ennyit a sztereotípiákról. Gibbs már rögtön akcióba is lép, a vallási vezetők csak bámulnak maguk elé, amikor a Malik fedőnevű terrorista előbukkan a rejtekfal mögül, bombával a testén, aztakurva. Paula pedig gyorsan reagál, ráveti magát az arabra és becsukja maga után a rejtekajtót, mielőtt a többiek utána mehetnének. Cassidy ügynök még egy gyors búcsút vesz cserbenhagyott csapatától, majd az arab társaságában felrobban.

TE JÓSÁGOS ÉG! Ez azért csúnya volt. Paula Cassidy ügynök így áldozta fel magát barátaiért, DiNozzo összeomlik, majd rádöbben, hogy nem azon kell gondolkoznia, mikor halhatott volna meg, hanem azon, hogyan élhetné még bőségesebben az életét. Úgyhogy elszánja magát végre egy nagy lépésre, hogy a R.E.M. dallamaira kimondja: „Szeretlek Jeanne!”.

Címkék: ncis
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hidalgo 2008.10.10. 10:16:28

Bruzsy!
4 napot várni az ncis hogyvoltjával? mondjuk jobb későn mint soha. azt kihagytad, hogy mellékesen Mann ezredes úgy üt mint Joe DiMaggio fénykorában. de a végén tiszta halu volt, nem hittem el, hogy ezt a kedves, gyönyörű szemű Kesszidi ügynököt így ki kellett írni a sorozatból. egy villámgyors headshot, titkos ajtó becsap, sokkal ütősebben nézett volna ki. azt már nem is mondom: Tony és a könnyek...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.10.10. 11:08:09

Nem lehet azt mondani, hogy nem volt izgalmas...

Llew 2008.10.10. 12:36:53

Hidalgo
Nyílván meg volt az oka, Bruzsynak, amiért késett. Egy önként vállat, nem honorált feladatot számon kérni valakin elég pofátlan dolog. Szerintem.

Nekem tetszett Cassidy halála. Egy ilyen terroristás akciós sorozatban néha meg kell halni valakinek, különben hiteltelenné válik. És így volt a legjobb, hogy nem egy névtelen ügynök akit le se tojnak a nézők, de nem is egy főszereplő, akinek a halála miatt sokan anyáznának.
süti beállítások módosítása