Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szívek szállodája - 5x16-5x20

2008. október 08. 15:17 - candyperfumegirl

A jelenlegi status quo alapján Lorelai és Luke szakításban, és Lorelai nem beszél Emilyvel, nem ez a legvidámabb szakasz a sorozatban. Egy kis közjáték, ami szemlélteti a helyzet súlyosságát: Emily megállás nélkül telefonálgat a szállodába, Lorelai pedig minden egyes alkalommal abban a szent pillanatban lecsapja a telefont, amikor meghallja szülőanyja hangját, de ha Richard hívja, akkor bűbáj üzemmód ON, és „szia apa, mi a helyzet?” Emily ezt nem tűrheti sokáig, de az, hogy átgondolja, milyen mértékben felelős az ő önkényes áskálódása a kialakult helyzetért majd a következő szint lesz, egyelőre még csak a „lányom már megint hisztizik” szinten van.

Luke sincs a legjobb hangulatban, jelenleg kimondottan extrém és merész vállalkozás beülni a kávézóba, és rendelni valamit, mert az eredmény az ordibálástól a seggberágáson át a konkrét kihajításig bármi lehet. Lane próbálja menteni a menthetőt, hogy legalább a város fele ússza meg maradandó testi-lelki sérülések nélkül, de mindenki nem menekülhet. Szerencse, hogy Kirk olyan remekül alkalmazkodik a körülményekhez, ő máris megtalálta az élvezetet a szenes húsban és a hideg kávéban, állítom, ő járt a legjobban.

Rorynak nincs más választása, mennie kell az aktuális Péntek Esti Vacsira, pedig jelenleg ő sem rajong a nagyanyjáért jobban, mint Lorelai. Emily bámulatosan adja elő az „én nem érzem, hogy bárkinek haragudnia kéne rám bármiért” –figurát, mosolyog, bájolog, és végtelenített beszámolóba kezd az úti élményeikről, ő és Richard ugyanis most jöttek haza a „nászútjukról”. Rory összeszorított fogakkal egyszavas válaszokat röffent, és látható erőfeszítésébe telik, hogy ne faggassa ki a jelenleg feketelistán levő nagyanyját a legapróbb részletekig az Akropoliszról és a múzeumokról. Befut Richard is, és Rory rögtön átlényegül mintaunokává, érdeklődik, mosolyog, lelkesedik, Emilynél pedig leereszkedik a lila köd. Ha valaki, Emily Gilmore nem szokott hozzá, hogy így kezeljék –pláne nem az unokája- úgyhogy ő ezt a bánásmódot a legnagyobb tisztelettel kikéri magának. Rory pedig olyat tesz, amit ki gondolt volna róla, egész konkrétan kiosztja a nagyanyját, és szembesíti minden szemétségével, amivel Luke és Lorelai kapcsolatát módszeresen megfúrta. Emily még nagyban levegő után kapkod, amikor Rory már ki is viharzott a házból.

Ezek után Rory csatlakozik Lorelai-hoz és Sookie-hoz, akik vad, csajos estét tartanak, mert Sookie szerint barátnője nem savanyodhat be a TV előtt, szappanoperákat bámulva. A nagy vadulásban konkrétan a cukrászdáig jutottak, mert ha az ember legjobb barátnője 7 hónapos terhes, akkor a partizásnak bizonyos korlátai vannak. Ez viszont pont jó alkalom, hogy Rory végre beszámoljon anyjának Loganről. Lorelai magára erőltet egy mosolyt, de nagyon nem tud mit kezdeni a helyzettel, és ezzel a kapcsolattal, viszont ha a lányának jó így, ő nem lesz Emily2, és nem fog beleszólni.

Zack romantikus estét tervezett Lane-nel, vacsi, gyertyafény, rózsaszirmok, miegymás, ami nála lényegében annyit jelent, hogy dugni akar. Igazából nagyon kedvesen és aranyosan vezeti elő a dolgot, a baj csak az, hogy Lane még nem látja elérkezettnek az időt, és jó ideig még nem is fogja. Az a kellemetlen helyzet ugyanis, hogy a szigorú keresztény nevelésből ez az egy dolog vésődött be az agyába, ment a szójatej, a zsoltáréneklés és az önsanyargatás, de a „nincs szex az oltárig” maradt. Lane-t legalább annyira bosszantja ez, mint Zacket, de saját maga ellen sem cselekedhet, úgyhogy némi feszültséglevezetésként az utcán leordítja az anyját, amiért Donna Martint nevelt belőle.

Emily napról napra idegesebb, ráadásul azt sem bírja elviselni, hogy a lányok most Richardot imádják, őt meg páriaként kezelik. Végül némi nyomás hatására Richardtól úgy dönt, hogy átértékeli a helyzetet, és a következő állomás Luke kávézója. Luke kitartó munkával pár nap alatt elérte, hogy a látogatottsága szinte nullára essen vissza. Azért csak szinte, mert Kirk továbbra is itt van, és olyan étvággyal fogyasztja a sületlen vagy odaégetett kajákat (mikor melyiket), hogy nézni is rossz. Ekkor sétál be az anyakirálynő, és csak rá jellemző eleganciával helyet foglal a bárpultnál Kirk mellett, felcsapja az étlapot, és ráérősen tanulmányozni kezdi. Nekem örökre beégett a retinámba ez a kép. Luke egy szót sem szól, de rá van írva, hogy Emily minden itt töltött másodperccel tovább feszíti a tűréshatárát, majd Emily a tárgyra tér. Végre belátta, hogy ez ellen a kapcsolat ellen hiába küzd, ami pedig most van, az elviselhetetlen minden érintettnek, úgyhogy ha van egy kis esze most azonnal megy, és visszaszerzi Lorelai-t.

Lorelai eközben a legjobb úton halad a besavanyodott vénlánnyá válás felé, éppen a Csillag születik mindhárom (!!!) verzióját készül végignézni melegítőben, kínait zabálva. Szerencsére ezt az önpusztító tevékenységet megszakítja az ajtócsengő, és igen, most lehet a levegőbe bokszolni, mert Luke az, és mindenféle fölösleges magyarázat nélkül elkapja Lorelai-t, majd látványos csók, és ajtó becsuk, jöhet a tűzijáték!

A békülést a következő epizód (’Pulp Friction’) véglegesíti tökéletesen, amikor a város tudomására jut a dolog, úgyhogy Kirk első feladatának tekinti begyűjteni a rózsaszín és a kék szalagokat. Ezt a várost a Fókuszban kéne mutogatni. Stars Hollow most ellesz egy darabig az információ feldolgozásával, úgyhogy lássuk, mi történik a Yale-en. Rory nem nagyon tudja, hányadán állnak most Logannel, és Logan továbbra is azt mondja, hogy ő ezt a dolgot nagyon lazán kezeli, és bedobja azt a kifejezést is, amitől minden nőnek égnek áll a haja, a „találkozzunk másokkal is” –t. Rory látszólag beleegyezik.

Eközben Michel megtalálta élete értelmét, ugyanis Kaliforniában nyaralt. Rádöbbent, hogy az maga a Mennyország, hiszen ott mindenki pont olyan, mint ő (sznob és felszínes?), részesült botoxkezelésben, és nagyobb összeget nyert a Szerencsekerékben. Sookie ez utóbbival kapcsolatban kicsit szkeptikus, ezek a műsorok szerinte ott verik át az embert, ahol tudják, és neki lesz igaza, Michel ugyanis a pénz helyett egy lakóbusszal lesz gazdagabb. Michelnek, -akinek az életében valószínűleg a legnomádabb dolog eddig a normál hajra való sampon volt- elképzelése sincs, mit kezdhetne egy lakóbusszal, úgyhogy jobb híján eladásra kínálja. Lorelai kénytelen neki ebben besegíteni, mert Michael azt csinálja, amihez a legjobban ért, vagyis DUZZOG (mert Lorelai szolidan lehülyézte a Szerencsekerék miatt), és képes lenne nevetséges áron eladni a buszt. Ekkor jelenik meg a kereskedelmi zseni, Lorelai, kellőképpen felsrófolja az árat, Michellel pedig szent a béke.

Lorelai és Rory vásárolni mennek, és –milyen kellemetlen- éppen meglátják, amint Logan a gyakorlatban is megvalósítja a másokkal való találkozást, egy helyes kis barnával enyeleg az egyik kerthelyiségben. Lorelai el nem tudja képzelni, hogy a lányát ez nem zavarja, de Rory kitartóan játssza a szerepét, olyannyira, hogy el is fogadja egy random srác bulimeghívását. A random srác ráadásul Logan egyik haverja, és Logan másik haverja (3 évad alatt nem tudtam megkülönböztetni őket egymástól, ez azért elmond valamit róluk) bulijára hívja, amit Tarantino témában rendeznek meg, és be is kell öltözni. Hogy ezen a bulin jó eséllyel ott lesz Logan is, az nem számít, állítja Rory. Na persze.

Lorelai-nak nem tetszik ez a dolog, amikor Rory beszámol róla, de egy szót sem szól, hanem inkább Luke-nak önti ki a szívét. Érzi, hogy amit most Rory művel, az nagyon nem ő, és aggasztja az irány, amerre a lánya elindult, de már abban a korban van, amikor az anyja nem mondhatja meg neki, mit és hogyan csináljon. Kezdődik a Tarantino parti (az egyetlen értelmes dolog, amit ez a baráti kör egész eddigi életében kiötlött), Rory Gogónak öltözött, vagyis a chiltonos egyenruhájához társított egy parókát meg egy fémgolyót, de tökéletes a jelmez, és hogy klasszisokkal aranyosabb, mint az eredetije, az is biztos. Logan természetesen itt van, és a jelek szerint kimondottan idegesíti, hogy Rory valaki mással jött. Ezt nem is hagyja szó nélkül, és Rorynak ezzel a kis manőverrel sikerült elérnie, hogy Logan eldöntse, hogy vele akar lenni, márpedig ha vele, az azt jelenti, hogy másokkal nem. És ezt miatta hajlandó bevállalni? Meglátjuk.

Luke és Lorelai sikeresen eltöltötték az első randijukat újra együtt, otthon viszont várja őket egy váratlan vendég, Kirk. Egészen pontosan a meztelen Kirk, aki Lorelai garázsában, azon belül is Luke hajójában töltötte az éjszakát. Ez úgy történt, hogy miután Kirk úgy döntött, hogy szeretne függetlenedni egy kicsit, és elköltözött az anyjától, rájött, hogy tulajdonképpen nincs hova mennie, és pont ezt a helyzet választotta ki, ahol csövezhet. Azt hiszem, Stars Hollow most szerzett egy elég komoly problémát.

A „To Live And Let Diorama” című epizód azzal kezdődik, hogy a város egyik őslakosa, az öreg Twickhum, aki minden évben eljátssza, hogy mindjárt meghal, most tényleg meghal, a rengeteg próba után. Örökösei nincsenek, csak egy hatalmas ház marad utána, amit Taylor zseniális ötlete nyomán múzeummá kell alakítani. Igazán érdekelne, hogy mi minden van a házban, meg egyáltalán a városban, amivel össze lehet hozni kellő anyagot, a Stars Hollow Történelmi Múzeumhoz, de ez nemsokára kiderül. Ehhez önkéntesek kellenek, és mindenki legnagyobb meglepetésére Luke is jelentkezik. Az a Luke, aki hangosan szokott röhögni a múltidézésen, aki serpenyővel kerget ki bárkit a kávézóból, aki arra kéri, hogy vegyen részt a város dekorálásában, és minden városi gyűlés ünnep, amin méltóztatik megjelenni. És most önként jelentkezik a múzeum előkészítésére, baromi gyanús.

Eközben a Yale-en nagyüzemi döglés van. Sem Parist, sem Roryt nem akarja keresni az úgynevezett „pasija”, és míg Rory úgy tesz, mintha nem érdekelné a dolog, Paris látványosan agonizál és sajnáltatja magát, amivel sokkal több szenvedést okoz a környezetének, mint magának. Végül Rory meggyőzi, hogy lépjen le innen a hétvégére, és Paris első útja Stars Hollow-ba vezet, hamarabb ér oda, mint Rory. Rory ezt nem egészen így gondolta, de Lorelai már befogadta Parist, szerintem gyorsan belátta, hogy így ússza meg mindenki a lehető legkevesebb fájdalommal és maradandó sérüléssel. A lányokon kívül most Kirk is itt csövezik (szegénynek továbbra sincs hol laknia, és jelenleg a városlakók váltják egymást az elszállásolásával), így Lorelai megtapasztalja, milyen lett volna, ha fia születik, és innentől kezdve az egész epizódon át tökéletesen játsszák az anyuka-rossz kisfiú szerepjátékot, valami zseniális az egész.

Lorelai-hoz riporter érkezik, mert egy neves magazinban megjelenik egy cikk a Szitakötő Szállóról, és a tulajdonosnő interjút ad. A baj az, hogy az interjú szinte észrevétlenül a családi témák felé evez, és a szemfüles riporternő ügyesen feszegeti a szülő-témát, miután látta, hogy ezen a ponton aranyat talált. Ha Lorelai-t egy másik életszakaszban kérdezik erről, akkor sem adott volna hízelgő jellemrajzot az anyjáról, de most egyenesen a Sátán földi megtestesüléseként írja le Emily Gilmore-t, bele sem gondolva, hogy fog mindez kinézni nyomtatásban. Rory ébreszti rá, hogy amit anyja „laza baráti csevejnek” ítélt meg két nő között, az egész biztos, hogy bele fog kerülni a cikkbe, és az is biztos, hogy Emily el fogja olvasni, mert Rory még az interjú előtt elújságolta neki a dolgot. Lorelai addig emészti magát ezen, hogy a végén úgy dönt, visszavonatja a teljes cikket.

Elérkezik a múzeum megnyitásának napja, Miss Patty készült a híresen gyilkos puncsával, ami nem is árt, tekintve, hogy a múzeum mennyire látványos és élvezhető. Lorelai mindenesetre remekül szórakozik azon, hogy sikerült Taylornak a semmiből is kiállítást varázsolnia, annak a kínossága pedig szavakkal le nem írható, ahogy a kiállított babák szájába szöveget adtak, kivéve a némi kisfiút, az ő szövegei helyén hatásszünet van. Eközben Rory, Paris és Lane iszogatnak, és azon siránkoznak, milyen szemetek a fiúk (sem Logan, sem Doyle nem jelentkezett továbbra sem, és Lane is úgy érzi, hogy Zack titkolózik előtte), és az tenne legjobbat a világnak, ha kasztrálnák az egész férfi nemet. Ezek a jelenetek még Taylor múzeumánál is kínosabbak, úgyhogy nem részletezem, a folytatás amúgy is érdekesebb. Az ivás vége az, hogy Paris a főutcán köt ki mezítláb, és apróért könyörög, hogy telefonálhasson, Lane pedig kérdőre vonja Zacket, akit a zeneboltban bujkálva talál. Tényleg furcsa, mit művel itt Zack, és miért kell erről hazudni Lane-nek, majd kiderül, hogy azért, mert itt szokott bendzsózgatni két sráccal, amit ő nagyon élvez, de egy kicsit sem rock & roll. Lane megkönnyebbülten megy haza józanodni.

Rory borzasztó állapotban kerül haza, tulajdonképpen a karakter eléri az eddigi mélypontját, amikor a fürdőszoba padlóján fekve azon sír, hogy miért nem szereti Logan, miközben Lorelai próbálja vigasztalni. Most mindenki képzelje maga elé egy pillanatra az okos és öntudatos chiltonos lányt, aki a gondolatot is nevetségesnek tartotta, hogy foglalkozzon egy olyan sráccal, mint Tristan anno. Megvan? Igen, nekem is nagyon hiányzik az a karakter.

Eközben Taylor annyira felbuzdult a Stars Hollow Múzeum sikerén (???), hogy véglegesíteni akarja, és ez az a pont, amikor már Luke kénytelen közbeszólni. Eddig tűrt, nyelt, és jó képet vágott mindenhez, az önkéntesek egyenpólójához, a közös imádkozáshoz, a hamisított tárgyak kiállításához, Taylor önkényuralmához, de most már nem bírja tovább. Nem csak az a baj, hogy ez a múzeum teljesen életképtelen, hanem ő ezt a házat magának akarja. Pontosabban magának és Lorelai-nak. Mert már egy ideje szemez vele, és elhatározta, hogy ha valaha megnősül, ezt a házat veszi meg, ezért udvarolta körül Taylort. Ezt az egészet végignézte és végighallgatta Dean (aki szintén részt vett az előkészítő munkálatokban), és elég undorító módón rázúdítja Luke-ra a saját keserűségét és csalódottságát. Luke ne is merjen arról álmodni, hogy Lorelai hosszú távon vele marad, mert egy Gilmore lány mindig többet akar, és egyszer Stars Hollow, és az, amit ő tud neki nyújtani, kevés lesz. Ezek után kicsit sem bánom, hogy most láttuk Deant utoljára a sorozatban.

A ’But I’m A Gilmore!’ című epizód pontosan ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt, Rorynak nagyon másnap van, sőt Parisnek és Kirknek is. (utóbbinak csoki-túladagolás a baja) Lorelai felhomályosítja kicsi lányát az előző estének azokról a gyászos részleteiről, amik neki kiestek, és hozzáteszi, hogy nagyon utálja így látni, úgyhogy próbálja meg összekapni magát. Rory ezzel egyetért, és el is megy Loganhez (borzalmasan néz ki eközben, legalább hiteleségre törekedtek), és megegyeznek abban, hogy Logan nagyon is komolyan akarja venni őt, mint barátnőt. És hogy ezt bebizonyítsa, meg is hívja az éppen esedékes nagy Huntzberger családi vacsorára, ahol a nővére be fogja jelenteni, hogy férjhez megy. Vidám este lesz.

Eljön a vacsora napja, a Huntzberger családban mindenki úgy viselkedik, mintha a legközelebbi vihogó egyik lakosztályra pályázna, csak a nagypapa a nyugalom szobra, de ha tekintettel ölni lehetne, akkor éppen tömeggyilkosságot követne el. A sajátos hangulat oka pedig nem az, hogy a kis hercegnőjük bejelentette, hogy férjhez megy, hanem hogy Logan egy lányt hozott a vacsorára. Ilyesmire ugyanis még nem volt példa az írott történelem folyamán, és a Huntzberger család csak egy ostoba hozományvadászt lát benne, és nekik az sem számít, hogy a vezetékneve a szintén elég jól hangzó Gilmore. És még meg sem érkezett a családfő, Mitchum, aki Logan előzetes elmesélése szerint nem egy egyszerű eset. Rory egy darabig még tűr a Versailles-i kastély kicsit nagyobb kiadásának tűnő, eredeti Velazquez-ekkel dekorált palotában, de a nagypapa egy vaskos sértése kiveri nála a biztosítékot, és lelép. Ekkor érkezik Mitchum, aki ebből a zárójelenetből könnyen ki tudja következtetni, hogy zajlott az este az ő megérkezése előtt. Másnap pedig megjelenik Rorynál a szerkesztőségben, és felajánl neki egy gyakornoki állást az ezer lap egyikénél, amit birtokol. Teljesen önzetlenül? Kiderül, Mitchum igazi arcát még nem simerjük.

A ’How Many Kropogs To Cape Cod?’ című epizódban Emily és Richard tudomást szereznek róla, hogy Rory Huntzbergeréknél vacsorázott, és válaszul azonnal meg akarják hívni magukhoz Logant. Persze csak azért, mert Rory azt a részletet elfelejtette nekik megemlíteni, mekkora tahók voltak vele Huntzbergerék, és szépen lehozományvadászozták a vacsoraasztalnál. Így viszont egy elég kellemetlen helyzet áll elő, ezzel a vacsorával gyakorlatilag Emily és Richard előbb ismerné meg Logant, mint Lorelai. Lorelai számára még a gondolat is rémisztő, annál is inkább, hogy amennyit eddig látott a srácból, az nem nyerte el éppen a tetszését, és ő akarja előbb megismerni –lehetőleg a nagyszülők kerítő hadjárata nélkül.

Rory megkezdi a gyakorlatát Mitchum lapjánál, és egy pillanatra tökéletesen tudok azonosulni vele, ahogy körülötte mindenki tud mindent, de neki senki semmit nem mond el, mindenki teljesen valószínűtlen helyeken tűnik el, neki még egy asztalsarkot sem adnak, és a legkevésbé sem izgatja őket, hogy ott van, miközben feladatokat kéne adniuk neki, hát ez a valóságban is pontosan ilyen. Rory jobb híján bemenekül a teakonyhába, segít magán némi koffeinnel, majd egy pohár kávával a kezében lefotózza magát a watercoolernél. Kezdi már érezni. Van viszont egy ütőkártyája a többi dolgozókkal szemben, nevezetesen, hogy személyesen is ismeri a nagyfőnököt. Mitchum ugyanis csak most vette meg ezt a lapot, a munkatársak még nem találkoztak vele, és eléggé be is vannak rezelve. Rorynak viszont belső infói is vannak, pl. hogy Mitchum délután 4 után már csak koffeinmentes kávét iszik, és ezzel kapásból sikerül észrevetetnie magát.

Eljön a vacsora estéje, Lorelai csak bedumálta magát (a feltétel az volt, hogy ezek után is részt vesz minden Péntek Esti Vacsin), és Emily és Richard úgy kezelik az egyetlen lányukat, mintha még sosem járt volna náluk. Érkezik Logan, körülötte viszont Emily és Richard úgy ugrál, mintha Vilmos herceg érkezett volna látogatóba, és olyan mintaszerű pároztatási rituáléba kezdenek, hogy hirtelen azt érzem, visszamentünk az időben 1 vagy 2 századot. Rory ilyen szép, meg olyan jó feleség lenne belőle, hát még milyen jó anya lenne, mennyire összeillenek, Martha’s Winyardon gyönyörű esküvőket lehet ám tartani, stb, éppen csak az kerülte el a figyelmüket, hogy a kis aranyifjú elcsórta Emily varródobozát. Élet Halál Brigád szokás ugyanis, hogy ha egy gazdag családnál vacsoráznak, eltesznek valamit, amit majd a következő helyen kitesznek egy másik eltett tárgy helyett, és így tovább. Logan állítja, hogy soha nem jönnek rá, de csak azért, mert nem találkozott még Emily Gilmore-ral.

Lorelai az egészet végignézi, és el is megy az étvágya a vacsorától. Emily természetesen azonnal észreveszi a varródoboz hiányát, Logan adja az ártatlant, és a helyzet egyre kellemetlenebbé válik, mert Emily már a szobalányt gyanúsítja, majd Lorelai oldja meg a dolgot. Amíg Emily nem néz oda, előadatja Logannel a dobozkát, és a vacsoraasztalra teszi a virágdísz mögé, valahogy odakeveredett, még mindig kevésbé gáz, mint az, hogy valaki (a szobalány) ellopta. Ezek után Logan és Rory viszonylag hamar lelépnek, Lorelai meg hallgathatja a szülei áradozását az ideális férjjelöltről, és láthatóan a rosszullét kerülgeti. Azt az egyet leszögezhetjük, hogy Lorelai elérte az estére kitűzött célját: tökéletesen megismerte Logant.

27 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barb_fr 2008.10.08. 20:16:13

ezek a reszek nekem anno kimaradtak, igy most kivancsian olvastam a hogyvolt-ot... nagyon tetszik Candy, tokeletesen vissza tudod adni a Gilmore-hangulatot:)

kardigán · http://kardigan.freeblog.hu/ 2008.10.08. 21:48:45

nagyon szeretem a hogyvoltjaidat, de most kettőt is korrigálnék...

az egyik egy sajtóhiba, csak sajnos viccesre sikerült, seggberúgás helyett seggberágás...

a másik pedig a michel duzzgása-dolog, szerintem azért nem mindegy, hogy lorelai miért hülézi le, és nem a szerencsekerék miatt, hanem mert a lakóbusz miatt balhé volt a szálloda fotózásával... nekem nagyon nem ugyanaz a kategória, így sokkal érthetőbb a kirohanás...

kardigán · http://kardigan.freeblog.hu/ 2008.10.08. 21:56:45

óó, pardon, mégvalami - a buli finné (tényleg kicsit hasonlóak, de jellemzően finn az, aki hülyébb (élet-halál brigád partin ő kezd el rohangálni a hegyi levegőtől, és őt lövik)/részegebb (tarantio-parti)/csajmániásabb (6-7. évad, rosemary)

candyperfumegirl 2008.10.08. 22:45:50

Tényleg, fotózás lett volna, ebben igazad van, és a busz pont akkor tudott befarolni, utána meg már nem voltak megfelelőek a fényviszonyok.

Logan barátaival kapcsolatban: elhiszem, hogy más meg tudja őket különböztetni, nálam nem csak az a gond, hogy annyira egykutya mindegyik, hanem az is, hogy amikor megjelennek a színen, a figyelmem mindig kikapcsol, és elkezdek a korábbi évadokra nosztalgiázni a következő jelenetig. Egy olyan alkalom nem volt, amikor értelmét láttam volna ennek a bagázsnak a sorozatba való beírásának.

Anni* 2008.10.08. 23:14:54

huh, így végigolvasva, kijön egy szép kis sorminta az általam látott és nem látott részekből
egyébként csatlakozom a Logan haverjait megkülönböztetni NEM tudók táborához, igaz valahogy soha nem is törtem magam érte...

Tili 2008.10.09. 09:05:14

Candy, Deant nem kedveled, Logant meg egyenesen nem szereted - mar ha jol veszem ki a szavaid. Nem konnyu jo part talalni Rorynak:) A furdoszobas szenvedos resznel en inkabb egy kicsit orultem, hogy az eddig tokeletesnek tuno kislany (nagylany) sem igazan tokeletes, es bizony a szerelem ugyesen megbolondithatja a legstabilabbnak tuno embert is. Ettol lett egy kicsit eletszerubb Rory karaktere.

2008.10.09. 09:10:24

De jó erre jönni reggel ;-))))

Ezek az uccsó jó részek, az összeveszés-kibékülés részeit ezek után már mindig is át fogom ugrani a dvd-n (ha megjön végre)

Imádtam Luke-ot a múzeummal, meg kövezzetek meg, de Logant is, ahogy Emilyékkel viselkedett.
Meg a három libát, ahogy bepuncsolták magukat a srácok miatt.
Meg a countryt játszó Zach-et..
Sőt, kicsit még Roryt is bírtam, ami ritka pillanat nálam. Végre emberi volt (a gyakornoki állás körül tanúsított viselkedésén kívül), és akarva v. akaratlanul tényleg jól kezelte Logant.

Lorelait viszont nem kedveltem, mikor Michelt leosztotta a lakóbusz megjelenéséért, mert, hogy szerencsétlen nem tehetett róla, de ő úgy beszélt vele, mintha kimondottan Michel rendelte volna oda a buszos csákót. (viszont sajnáltam később, mikor Emilyék egy szót sem hisznek neki Hutzenbergerékről és Loganról)

Savafan 2008.10.09. 12:59:05

nekem fel sem tűnt, hogy Dean itt játszott utoljára:(( ennyire eltűnt a maradék jópár részből? igaz akkor már Logan volt de még véletlenül sem szerepelt a faluban? ekkor kezdődött neki a démonírtós sorozat? amiben az volt legfurcsább, hogy a bátyját hívták Deannek. mindig azt hittem, hogy neki szólnak a sorozatban:))
ezekben a részekben volt az, hogy Luke licitál a házra? és megtudja, hogy van egy nálánál sokkal jobb ajánlat. amikor ezt megtudja telefonon a kávézóban az akkora jelenet!!!!!!! Kirk beszarás:)))

anettbianka 2008.10.09. 13:23:41

szal egy ideje már olvasom a hogyvoltjaidat, de csak most vettem rá magam, hogy regizznek és kommentáljam... oh ha a lustaság fájna... lol.
ezek a részek is iszonyat jól sikerültek mint általában! gratula, hogy sikerült olyasmit írnod ezekből a számomra "kínszenvedés végignézni" titulussal kitüntetett részekből, amit nem csak, hogy elolvasok, de még tetszik is.
a "Rory részegen a padlón" résszel nem is tudnék jobban egyetérteni... és ekkor merül fel az emberben, hogy tud még ez a karakter ennél is mélyebbre süllyedni?! Sajnos lesz még egy-két olyan pillanat amit minden egyes alkalommal homlokráncolva nézek arra gondolva, hogy hová tűnt az a lány, akinek első volt a tanulás és céltudatosan haladt előre az életben, hogy megvalósítsa az álmait, mert mikor ezekben a részekben ránézek, már csak egy pincsi kutyát látok, aki fut a részeg csorda után. Szomorú mi lett belőle.
asszem a többieket most inkább nem kommentálnám, de azért megemlítem, hogy a "Kirk Lorelai-nál csövezik" és a "Paris mezítláb apróért könyörög az utcán" jelenetek zseniálisak voltak.
Dean az utolsó epizódjában? Patetikus. Hála az égnek, hogy az én kedvenc karakterem hozzá méltó lezárást kapott!!! De ez még a jövő zenéje. XD

candyperfumegirl 2008.10.09. 18:06:58

Tili: dehogy nehéz: Jess. És ezt valahol ők is tudták szerintem, mert Dean karakterét is akkor kezdték eltolni más irányba, amikor Jess megjelent a színen. Az egyetlen pasija Rorynak, aki egy szinten volt vele, intelligenciát tekintve, csak vele túl korán találkoztak, még éretlen volt egy kapcsolathoz.
Egyébként az első évados Deant szeretem, az 4-5. évadban nem kedvelem, de az ötödikben már csak ennyit szerepel. Azért utáltam, amit Luke-nak mondott, mert semmi alapja nem volt, csak a saját sérelmeit vetítette ki rá, és fogalma nincs róla, hogy Lorelai milyen, akit ő leírt, az Rory. (mármint Rory az 5. évadtól, aki abszolút nem ugyanaz a karakter, mint az elején)
Logant rühellem, ezt tagadni se tudnám.

2008.10.09. 18:54:48

Én korábban sem rajongtam Deanért,túl jó fiú volt, túl sima modorú, túl udvarias, túl mű. Pláne Rory mellé hihetetlen egy ilyen nagyon "anyuci álma" udvarló.
Jess kellett volna mellé, tényleg ;-)
Bár, (tudom, hogy szinte egyedül vagyok a véleményemmel ;-) de Logan is jó volt, miután kicsit több rétegű lett a karakter, mert megtanította Roryt élni legalább.
Ja, és Jessel nem csak Rory volt éretlen, hanem szvsz Jess is könyvkiadói korában jött rá igazán, hogy mi mindent szúrt el anno az életében.

candyperfumegirl 2008.10.09. 19:47:49

Az éretlenséged Jessre értettem. Rory az első évadokban érettebb volt, mint az anyja. :)

zenoli 2008.10.09. 19:54:26

Hát most lehet megköveztek, de én teljes mértékben át tudtam érezni Dean helyzetét az elejétől kezdve. Azért ne tagadjuk, Rory jó párszor hagyta cserben, hagyta ott, mindenféle módokon, szóval most ha őszintén beleképzeljük magunkat a helyébe....
Amúgy azért sem kell megkövezni mert megcsalt valakit, ez talán már mással is előfordult, és ő igazán ragaszkodott volna R.-hoz, so aki itt igazán a szídnivaló, az R.

kdettek 2008.10.09. 23:03:40

Huhh itt kezdenek igazán megosztóvá válni a karakterek. Én egyetértek Los Alamuszival, nekem nagyon bejön Logan, és sokkal de sokkal jobban illik SZERINTEM Roryhoz mint Jess (akit meg én rühelltem az első perctől fogva). Én sem szeretem ami Roryból lett a végére (megjegyzem a leges legvégével meg aztán abszolút nem tudok azonosulni, főleg két ilyen évad után mint az ötös meg a hatos) de szerintem életszerűbb egy ilyen változás Rory karakterében, mintha mindig jókislány maradt volna.

2008.10.10. 18:04:37

Végre valaki, aki nem hányja le élből Logant ;-))))

És egy vallomás: nekem kegyetlenül hiányzik a sorozat (pedig nézem ám szorgalmasan újra, de ugye ez már ismétlés, és úgy néznék ÚJ dolgokat a velük kapcsolatban.)
Egye fene, még egy hullámvölgy is beférne, csak lenne új dolog ;-)))
Pedig -leírtam már párszor- anno teljesen kimaradtam belőle (pedig a barátnőmnek még vettem is fel részeket, sőt, időnként el is mesélt egy-egy részt, vagy, ha épp nálunk volt, meg kellett szakítani az ÖTYE-zést az aktuális GG epizód miatt) Valahogy már a címe sem volt szimpi (gratula a fordítóknak :-(((, meg párszor pár percre belenézve nem tudtam felvenni a ritmust.
Aztán "most", mikor a Via az Alaszkával együtt ismételni kezdte, akkor (az Alaszka miatt) egyre többször láttam egy-egy részt ebből is, és kis idő elteltével komoly függéssé alakult a dolog, olyannyira, hogy sokszor az Alaszkát már hanyagoltam, és EZT néztem meg ;-)))
Esküszöm, már egy GG filmmel is kiegyeznék, ez most úgyis divat ;-)))

candyperfumegirl 2008.10.10. 18:59:28

Igen, nekem is nagyon hiányzik. :(
Egyébként azt vallom, hogy inkább legyen egy sorozatnak vége időben, csak ne kelljen átélni a hanyatlást, meg azt az érzést, hogy tudom, hogy ez már rég nem a kedvenc sorozatom, csak a címe ugyanaz, de abbahagyni sem tudom...szóval azt, ami a GG volt a 6. és a 7. évadban. :/ Inkább lett volna vége az 5. évadban.

Egy GG filmnek egyébként én kimondottan örülnék abban az esetben, ha tévéfilm lenne, nem sietnék el, mindenki szerepelne benne (jó, a midnenkit én úgy értem, hogy Jess igen, és Logan nem), és főleg a Palladinókkal. Esélyük lenne kicsit helyrehozni azt, amit a 6. évadban műveltek a sorozattal, és befejezhetnék úgy, ahogy mindig is szerették volna.

2008.10.10. 21:55:59

Azért a legeslegvégére megint feléledni látszott, szóval esetleg a folytatásnak sem kellett volna a hatodik-hetedik szintjén lennie.
Vagy, csak megkönnyebbültek, hogy vége, és azért tértek magukhoz egy kicsit.
De most úgy érzem, még azok az agyonszidott részek is jobbak voltak, mint a mostani nagy semmi ;-)
A folytatást úgy értettem, hogy, ha azért lettek volna jó/jobb passzaik, azzal azért már belefért volna egy-két (ideiglenes) hullámvölgy is.
Persze, ha végképp kifogytak a "meséből" (már senkiről semmi új nem jut az eszükbe), akkor tényleg jobb így. Meg, nyilván a szereplőknek is eléggé mókuskerék hét évad ugyanabban a karakterben.

Mondjuk, azon gondolkoztam, miről szólhatna "a film": Rory részvétele az Obama kampányban most úgyis annyira aktuális lehetne ;-)

Mindegy lényeg a lényeg, hogy ezt a hiányt soha egyetlen sorozattal kapcsolatban sem éreztem, még a legkedveltebb Jóbarikkal sem (vagy, mert azt ténylegesen lezárták?)
Itt meg naponta nyúlnék a távirányító után este hétkor...
Na, asszem, EZ a junkieság ;-)))
De legalább megjöttek a dvd-im, este csöngetett át a csomaggal a szomszéd néni. ;-)

2008.10.10. 22:00:49

Ja, még annyi, hogy nekem a folytatásban igenis ott lenne Logan helye (gondolom, nem meglepő ;-)
Bár, a sorozat mélypontján az ő karakterét is elszabták alaposan, de annak alapján, amennyit változott a belépésétől addig, ahol a hogyvoltokban tartassz most, szerintem lehetett volna még érdekes szerepe. Már, ha nem az írja, aki a hatodik, hetedik nagy részét...
Bár, ha a hetedik évad végén még esélyes volt a folytatás lehetősége is, Logant meg jól elküldték LA-be, meg Roryval kidobatták, aligha szánhattak neki még abban a nagyon gyengén esélyes folytatásban szerepet...

KiWiSaGe 2008.10.10. 22:43:50

Nagyot csalódtam Roryban ezekben a részekben.
Emlékszem amikor elsős voltam a gimiben akkor is ment valahol a sorozat eleje és mindig olyan jó volt nézni ahogy a kis stréber nap mint nap tanul és tanul és teljesen kiakad egy 2-estől mert valahogy jó volt látni az én hülye fejemmel, hogy nem is olyan gáz a tanulást.

Én Deant szeretem a sorozatban és szerintem totálisan megérdemelte Luke amit kapott ő is baromira lehúzta Deant annál a közös randin mondván hogy Dean nem elég jó Rorynak

anettbianka 2008.10.11. 00:48:48

csatlakozom azokhoz akik nagyon hiányolják a sorozatot... amikor tudom, én is megnézem az ismétléseket, annak ellenére, hogy megvannak a DVD-k és bármikor berakhatom bármelyik részt amihez kedvem van.
én még mindig reménykedem abban, hogy egy nap megkapjuk azt a tévé filmet, bár ahogy múlik az idő, egyre jobban kételkedem benne. Már azon a szakaszon is átestem, hogy azt mondtam az sem érdekel, ha Logan is benne lesz (pedig aztán nálam senki nem utálhatja őt jobban)... bár ha azt vesszük hogy ért véget a sorozat, semmi helye nem lenne a folytatásban.
azok után, hogy a Palladinók így cserben hagyták a GG-t a hatodik évad után, tartoznak a rajongóknak ezzel a filmmel, ha másért nem, azért, hogy megtudjuk mi lett volna Amy híres utolsó négy szava. XD

2008.10.11. 10:22:46

Nem tudom, nekem felnőtt fejjel Rory akkor volt a legidegesítőbb (a hatoik évad beli nagy haragszomrád-on kívül), mikor aaaaannnyira, de aaaaannnnnyira stréber volt ;-))

A Palladinok meg nem csak "úgy" hagyták cserben a sorozatot, ha jól tudom, hanem tkp. a gyártók hagyták cserben őket, szóval, nem a tartozás miatt kell megcsinálni azt a filmet, hanem, hogy a sok függőnek hozzanak egy kis enyhülést ;-))))

candyperfumegirl 2008.10.11. 11:40:35

Ízlések és... :) Szerintem az első évados Rory a Palladinók egyik legjobb ötlete volt (Lorelai-jal egytt persze): egy tinilány, aki nem szorítható bele egyetlen skatulyába se, nem klisé, nem láttuk már ötezerszer. Tanul, okos, de nem gyík, nem okoska, csak pontosan tudja, hogy mit akar az élettől, és ennek érdekében pont kellőképpen megszállott. Van benne egy kis vagányság (ahogy Parisszel szemben felvette a kesztyűt), határozottság, de alapvetően anyuci kislánya, és legalább annyira vágja a popkultúrát, mint a szépirodalmat. Újszerű figura volt. Nekem Rory az, aki kiröhögi a legyezőtáncot, de végigcsinálja a nagyanyja kedvéért, úgy, hogy az öltözőben is olvas, utána pedig felvesz egy farmerdzsekit a habcsókruhára és benyom egy hamburgert. (eltartott kisujjal! :D)
Ebből az összetettségből és ötletességből semmi nem maradt, teljesen leépítették a saját karakterüket.
És soha nem értettem, akik azt mondták, hogy a lerészegedéstől, meg a Logan után való sírástól lett emberi, Rory Gilmore nagyon is emberi volt a sorozat elejétől kezdve, ahogy az első szerelemhez viszonyult, kellőképpen szétesett ő az első szakítás után is, csak akkor még nem karakteridegen módon.

fajro 2008.10.11. 12:31:16

Roryval kapcsolatban igazatok van...(Bár amúgy sem volt a kedvencem).
Viszont Logannal semmi bajom, sztem illet rory mellé, persze nem hozható egy lapra Jess-szel...
Deanben én a duplarandinál csalódtam, sőt, nem is ott, hanem amikor a válás után szenvedtek Roryval.
Más:
Azon gondolkodtam, hogy ha már beletették, hogy megy Obamához kampányolni, akkor miért nem említették egyszer sem, hogy drukkol-e Hillarynek, vagy nem... Mert ugye a Chiltonban még ő volt a példakép, utána is emlegették sokszor, aztán később azon a "gazdag csemeték buliznak sok fontos emberrel" partin említette, hogy kérdezte Obamától, hogy indul-e majd az elnökválasztáson, aztán a végén Obama kampányában köt ki.
Húú most nem tudom, értelmes-e amit írtam. Szóval annyira nem akarták naprakésszé tenni, hogy Obama vagy Clinton kérdésben állást foglaljon, de republikánosok és demokraták között már dönt a sorozat?

2008.10.11. 15:34:05

Szerintem, amikor az ment, még max. elméleti kérdés volt, hogy kik lesznek pontosan a demokrata jelöltek.
Sőt, szerintem (bár, lehet, hogy hülyeséget írok, de majd csak kijavítja valaki), a kampány, amire Rory az Obama stábot kíséri csak a JELÖLŐ kampány, azaz, azért járják az országot, hogy a demokrata szavazók közt népszerűsítsék Obamát.
Persze, az már akkor is majdnem biztos lehetett, hogy Hillary viszont tuti megkapja a jelölést, tehát max. úgy foglalhatott volna állást, hogy HA Obama valóban megkapja, akkor kinek örülne jobban majd a "nagy" választási kampányban, a republikánus jelölt ellen.

2008.10.11. 15:37:25

candy, igen, ez érdekes elemzés Roryról, elgondolkodtattál ;-)))
Tényleg megvolt benne sok minden, de engem akkor is idegesített, amikor simán hagyta, hogy a nagyanyja dróton rángassa (kivéve, amikor Luke elüdözése miatt tényleg üvöltött a nagyanyjával.) Mert, akkor talán Emilynek is hamarabb leesett volna, hogy nem Lorelai az ufo, hanem ő sok.
Ebből a szempontból Rory megérdemelte, mikor a nagy összeveszésnél a nagyanyja rátelepedett, és reggel hétkor ébresztette, meg a szobalánnyal pakoltatta a ruháit stb. ;-)

fajro 2008.10.12. 19:33:04

Igazad lehet, ennyire nem tudom követni, hogy pontosan mikor írták/forgatták a részt, meg annyira nem is lényeges kérdés. Csak annyira nagyon Hillary rajongó volt...:)))

katalina12 2012.08.03. 12:14:32

Melyik részben van a Lorelie-Luke kibékül jelenet??
süti beállítások módosítása