Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Weeds 2x09 – Bash

2008. október 07. 15:00 - wayout

Peterrel és az önkéntelenül böfögő partnerével indítunk, akik éppen Heylia háza előtt posztolnak. Peternek hamar elege lesz büfiből, így inkább megy lefülelni kedvenc tanítómesternőnket. Heylia viszont nem most jött falvédőről, így a DEA-s csapatot nagy meglepetés éri, amikor marihuána helyett iszlám ima délután találnak, Josephel az élen. Heylia tiszta fehérben eljátssza a jámbor, frissen megtért muszlim asszony, itt bizony nem lesz semmiféle letartóztatás. Peter idegesen ráront az éppen szőrtelenítő Nancyre, aki nem is tagadja, hogy ő figyelmeztette Heyliát. A skorpió és teknős kapcsolata valóban nem működik, így Peter azt javasolja, hogy valamelyikkőjük (Nancy) váltson foglalkozást. Nancy nem akaródzik (he?), hiába ajánlja fel neki Peter, hogy újra tisztes kertvárosi családanya lehet belőle.

 

Nancy ellen áll, Peter pedig elég keserű szájízzel távozik. Shane haza fele jövet kiszúrja az éppen távozó DEA ügynököt és elkezd aggódni anyuci miatt. Heylia megköszöni Josephnek a segítséget és szomorkás elbúcsúznak egymástól, mivel az ő kapcsolatukat is rendesen aláásták a körülmények. Heylia ég Vaneeta száját is befogja 10 percre, aki megint Joseph vallását szidná (ami igazából szcientológia plusz iszlámszerű valami), hogy meggyászolja a dolgot.  Nancy és Conrad széfet szereltetnek be a főhadiszálláson, épp itt volt az ideje, Nancy megint átmegy ovisba és saját neve szám megfelelőit akarja zárkombinációnak, de Conrad ráförmed, hogy találjon ki valami értelmesebbet.

 A suliban Shanere rámosolyog a szerencse csillaga, mert odamegy hozzá Gretchen és közli vele ha akarja járhatnak, de nincs smaci, amíg le nem veszik a fogszabályzóját. Celia otthon a meglehetősen szürreális Huskeroo reklámot, amiben Isabelle a főszereplő. Ha már nem tudta megakadályozni, hogy a lánya xxl-es gyerekruhákat hirdessen, akkor legalább profitálni szeretne belőle. Dean hallani sem akar róla, hogy Celia új ruhákat vegyen a lányuk pénzéből (ja, az nem gond, hogy ő a „menedzser” és új mocit vesz magának). Shanet elöntötték a boldogság hormonok, kitörő lelkesedéssel közli, hogy nemcsak, hogy barátnője van, de őt kérték fel, hogy beszédet mondjon a bizonyítványosztó ünnepségen.

Nancy kicsit aggódni kezd, hogy ki fogják nevetni, de Andy megnyugtatja, hogy inkább vele fognak nevetni, mert menőnek számít a drogok nem is olyan rosszak beszéde óta. Nancy értetlenkedik, és megjegyzi, hogy kisebbik fia biztos nem tudja, hogy mivel foglalkozik. Andy erre megjegyzi finoman ugyan, hogy ez a hajó már rég elment. Celia városi tanácsban éppen egy állítólagos előkerti beugróról döntene a városi tanácsban, amikor beront Doug sortban, Cheetost zabálva és nevetségessé teszi az egybegyűltek előtt. Leleplezi, hogy fickó nem megnagyobbítani akarja a nappalit, hanem csak szép nagy garázst szeretne hajójának, ami el fogja venni az összes fényt a szomszédok ebédlőjétől, valamint szavazást tart arról, hogy ki utálja Celiát, az eredmény egyértelmű.

Este a Botwin rezidencián Silas nagyon pörög azon, hogy rendezzenek nagy ünneplést Judah szülinapján, de Nancy nem szívesen csapna egy egész napos bulit sok kajával, filmekkel és pinatával. Andy kompromisszumot javasol parmezános csirkével, Willy Wonkával és pinatával, amolyan csendes mini ünneplést. A polgármesteri hivatal előtti parkolóban Doug settenkedik oda Celiához, aki sírva támad rá, mert már elege van abból, hogy mindenki utálja őt és folyton basztatják. Doug bevallja neki, hogy a tanácstagság volt az egyetlen, amit tépés nélkül is végig tudott csinálni, és most ezt is elvették tőle. Mindezek ellenére megsajnálja Celiát és ad neki néhány hasznos tanácsot a túléléshez (vigyen vodkát az ülésekre).

Másnap Botwinéknál Lupita már a minimum alá csökkentette a munkavégzést, Nancy pedig elküldi Andyt bevásárolni a Judah-Festre kölykökkel. Andy, hogy pénz szerezzen, pénzt követel dadusságért, ami nem igazán jön be, de Nancy felajánlja neki, hogy jöjjön vissza szüretelni a fűbizniszbe. Andy, mivel más választása nagyon nincs, elfogadja az ajánlatot. A szupermarketben Andy elmeséli Judah és Nancy találkozásának történetét (régi szép idők, amikor Nancy még normális pasikat vonzott), ami röviden annyi, hogy Judah túlságosan anyuci pici fia volt, hogy becsajozzon, így performansz művészt lett, összejött Nancyvel, aki családot akart, így mérnök lett és suburbiába költözött. Silas erre megjegyzi, hogy sosem fog megházasodni, mert az maga halál, Andy figyelmezteti, hogy ilyen fiatalon ne tegyen ilyen kijelentéseket, ő persze azért nem nősül meg, mert a házasság tényleg maga a halál.

Meglepő módon Celia és Doug barátságosan vodkáznak Doug irodájában. Kifelé menet a mi legnagyobb meglepetésünkre egymásnak esnek az ajtóban, mint az éhes az farkasok. Kis ideig lamentálnak a védekezésen, de mivel Celia amúgy elkötette a petevezetékeit inkább bele csapnak a lecsóba. Kefélés közben kölcsönösen gyanút fognak, hogy ez valami bosszú akció-e, de megint csak abbahagyják a gondolkozást és inkább dugnak tovább. Este Lupita mesél egy kedves történetet Mexikóból, miszerint az unokatestvére falujában egy évben csupa olyan gyerek született, mint az Oompa Loompák, de aztán abbahagyták a permetezést és minden rendbejött.

A családi ünneplés eddig jól halad, megy Willy Wonka, kész a parmezános csirke, pinata fellógatva és még a hangulat is egész kellemes. Na, ekkor csönget be Peter, hogy beszéljen Nancyvel. Míg Nancy odakint van, Shane közli mindenkivel, hogy Peter DEA ügynök. Peter vadul bocsánatot kér a múltkori viselkedéséért és békülne, de Nancy úgy érzi nem a halott férjének a születésnapja a megfelelő alkalom, hogy ezt megbeszéljék. Peter el, Nancy pedig visszamegy a házba, ahol már dúl a családi dráma. Az udvaron Silas agresszívan dobálja a falat. Nancy megpróbálja megmagyarázni a helyzetet fiának, ami nincs más módja, mint hogy bevallja a házasságot Peterrel. Silas megdöbben és ugyanolyan boci tekintet vág, amilyet az anyja szokott, csak ő még ki is borul. Nancy közli vele, hogy tudja, hogy a rossz szülő halt, meg de nincs mit tenni az élet már csak ilyen kibaszott szar. Emmyit a családi együttlétről. Nancy pedig dühében/kétségbeesésében szétveri az ünnepi pinatát. Tough shit, csak hogy Nancyt idézzem.

A mostani Little Boxes a Tim DeLaughter of Polyphonic Spree féle verzió.

Címkék: weeds
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kenda 2008.10.07. 15:16:59

Most nem sikerült annyira a mondatok összerakása... de azért köszi a hv-t!

wayout 2008.10.07. 20:29:06

sorry, tényleg nem néztem át rendesen, de azért nekem nem tűnt annyira vészesnek...
tudom, hogy nem lett valami jó a mostani, kevés volt az időm, jövő héten becsszó sokkal jobb lesz.

bee1005 2008.10.14. 16:14:51

Sziasztok! Ma hallottam először erről a sorozatról (nincs HBO-m), de nagyon érdekelne. Honnan lehet letölteni magyar szinkronnal? A 1st-ön nem találtam.
Köszi!

wayout 2008.10.14. 20:39:56

szia, én warez ügyben nem nagyon vagyok otthon, úgy hogy nem igazán tudok segíteni. Angolul magyar felirattal nem jó? Egyébként az első két évad megjelent nálunk dvd-n, egyenként 4790 ft-ért, ami szerintem annyira nem vészes, és azon biztos van szinkron.
süti beállítások módosítása