Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 2x19 - Szemem csak téged lát

2008. október 07. 17:00 - leeann

Buffy a Bronze-ban van, és mikor egy srác szeretne vele megismerkedni közelebbről, azzal rázza le, hogy nem akar soha többé randizni senkivel. Will nem érti barátnőjét, de Buffy felsorolja, hogy milyen jól ment az utolsó kapcsolata is, így inkább a könyvtárt és a vadászatot választja ma éjjel is. A suliban is nagy a móka, egy szerelmes civódásnak lehetünk szemtanúi, ahol egy fegyver is előkerül, de Buffy jókor érkezik és megakadályozza a tragédiát. Viszont mikor a támadó már ártalmatlanná vált, a fegyver szőrén-szálán eltűnik, és Buffy egész rosszul jön ki az egészből.

Másnap az igazgató megint bajkeverőnek tartja Buffyt, mint már annyiszor, Willnek pedig igen jól megy a tanítás. Giles meglátogatja az informatika órát, de már nem olyan ezt az órát meglátogatni, mint amikor még meg lehetett lesni Miss Calendart. Közben Buffy is órán van, és mikor elalszik az érdekfeszítő tanórán, egy fiú és egy tanárnő között kibontakozó szerelmet lát, ami valami múltbéli dolog lehetett. Az álom után a tanár egy oda nem illő mondatot ír a táblára, majd szünetben egy kéz nyúl ki Xander szekrényéből, és elkapja a fiút az ingénél fogva. Előző este meg a csetepaté is, itt valami fura történik, ami ebben az iskolában már nem meglepő, de azért még egy kicsit felkavaró tud lenni.

Miután Buffy átvizsgálta a harcos szekrényt - amiben persze már semmi szokatlan nem volt -, a könyvtár felé veszi az irányt Xanderrel az oldalán. Giles és Willow lelkesedik az új paranormális tevékenységekért, de az első lépésnek mindenképp annak kell lennie, hogy megtudják, ki a szellem, és mit akar. Este a suliban a takarító és az egyik tanár egy ugyanolyan párbeszédbe kezd, mint amibe a veszekedő fiatalok az előző este. Ebből a párbeszédből is veszekedés és lövöldözés kerekedik, de most nem érkezik meg Buffy, és most tettlegesség is lesz a dologból, aminek Giles végig szemtanúja.

Az új vámpírfalva egy nagyon szép rózsakert lett, és Angelus még mindig Drut akarja elbűvölni, Spike pedig még mindig nem repes ettől. Közben a könyvtárban gyülekező van, mert Giles az események hatására összetrombitálta a fiatalokat, és elmeséli, hogy mit látott. Giles már kezdi érteni a dolgot, sőt arra gondol, hogy Jenny a szellem, mivel a suliban halt meg és erőszakos halállal. A fiatalok szerint Miss Calendar halála nem illik a képbe, de Giles ragaszkodik az elméletéhez. Később az informatika teremben a csapat más elméletet próbál keresni, és sikerrel is járnak.

Will talál egy újsághírt, ami egy fiatal fiú és a tanára közötti szerelmi viszony végkimeneteléről szól, méghozzá tragikus végkimeneteléről. A tragédia a Sadie Hawkins esten történt 1955-ben, ami minden évben megrendezésre kerül, és idén pont ma este lesz. A szóban forgó viszony szereplői Grace Newman (a tanárnő) és James Stanley (a diák). Az ő kálváriájuk jelenik meg napról napra esténként a suliban. Buffy látomásai egyre pontosabbak. Will átérzi a szerelmesek fájdalmát, de Buffy szerint inkább kegyetlen büntetést érdemelne a fiú, amiért szerelemféltésből megölte a tanárnőt, mivel egyértelmű, hogy a fiú volt ez erőszakos.

Később Cordi ezerrel készül a Sadie Hawkins estre, de azzal a hagyománnyal nem ért egyet, hogy ezen az esten a lányok hívják meg a fiúkat. A fiúk majd jól elkanászodnak, és egyébként is, hova vezetne ez? Az ebédlő nyugalmát egy hatalmas sikítás töri meg, mikor egy fiúnak a szendvicséből kígyók másznak elő, sőt, mindenkinek kígyótállá válik az ebédje. A káosz és a felfordulás elkerülhetetlen, mindenki futni kezd, amerre lát. A káoszban a rendőrfőnök és az igazgató valami kitalált történeten töri a fejét, hisz nem túl jó reklám az iskolának, hogy a pokol szájánál fekszik, és megmagyarázhatatlan események történnek úton-útfélen.

Este gyűlést tart a csapat Buffynál. Willow talált egy megoldást, amivel el lehet űzni a rossz szellemeket. A csapat éjfélkor az iskolában neki is lát a megvalósításnak, mindenkinek megvan a kijelölt helye, úgyhogy indulhat a móka, még a szellemirtókat sem kellett felhívniuk. Mielőtt mindenki elfoglalná a helyét, az iskola ajtói mind bezáródnak maguktól, így a csapat csapdába esett, úgy tűnik, mégiscsak elkelne Bill Murray és csapata. Közben az új vámpírfalván Dru megint a látomásairól beszél, Angel Spike-ot idegesíti, Spike pedig továbbra sem tud versenyezni Angellel a leggonoszabb címért.

Közben a suliban Will összefut Gilesszal, aki még mindig azon munkálkodik, hogy szóba elegyedhessen halott barátnőjével. Will nem mondja el az eltévedt könyvtárosnak, hogy nem Jenny csinálja ezeket a dolgokat. A csapattagok lassan a kijelölt helyükre tartanak. Buffy zenét hall és látja a tanárnőt és a fiút táncolni. Eközben a többiek mind bajban vannak, Cordi belenéz egy tükörbe, és azt látja, hogy rohad az arca, Willt elkapja egy földből kinyúló kéz, Xander pedig besétál egy kígyóverembe. Miközben a többiek küzdenek az elemekkel, Buffy a hallott párt követi, és látja, hogy mi történt annak idején.

Lassan elmúlnak a rémisztő események, Cordi arca olyan, mint eddig volt, Willt kimenti a földből Giles és belátja, hogy nem Jenny áll a paranormális dolgok mögött. A kis közjáték sem zavarta meg a fiatalokat, és ahogy éjfélt üt az óra, mindenki a megadott helyen gyertyát gyújt és elmondja a rá kiszabott mondókát. A gyertyák szinte egy időben kialszanak, és egy nagy fekete felhő közelít feléjük a folyósón. A nagy fekete felhő 800 kiló darázs, így menekülniük kell, és miután kimenekül a csapat, a darazsak teljesen belepik az iskolát. A csapat Buffyéknál gyűlik össze és próbálják kitalálni, hogy most merre tovább.

Giles szerint James szelleme éli át az ominózus estét újra és újra és újra vezeklésképpen. Buffy nem ért egyet azzal, hogy Jamesnek meg kéne bocsátani, mert nem érdemli meg, hisz megölt egy ártatlan tanárnőt. Miközben a többiek valami okosat próbálnak kitalálni, Buffy visszamegy az iskolába, ami nem marad sokáig titokban, így a csapat is újra az iskola előtt találja magát. Giles úgy gondolja, hogy Buffyt a halott fiú irányítja, aki meg akarja változtatni a mindig újrajátszódó történet végkimenetelét. Buffy elvileg biztonságban van, mert tök egyedül van az iskolában, így nincs másik fél, akit megszállhatna.

Csakhogy a csapat nem számított arra, hogy Angel a suliban van. És ha már ketten vannak, akkor el is kezdődik a szokásos veszekedési ceremónia. Buffy van a fiú, Angel pedig a tanárnő helyében. Előkerül a fegyver is, és a Buffy-Angel páros játssza tovább a szellemek kálváriáját. Buffy a végén lelövi Angelt, ahogy annak idején James is a tanárnőt. Ezután Buffy James útján járva a zeneterembe sétál, és magára emeli a fegyvert, de Angel megállítja őt. A történet nem ismétlődik tovább, mert Angel, mint a tanárnő szelleme elmondja Jamesnek, hogy szerette őt az utolsó percig.

Ezzel a vallomással a szellemek tovább tudnak lépni, de mikor Angel tudatára ébred, nagy robajjal elhagyja az iskolát. A darazsak és a kígyók eltűntek, de Buffy némileg a lelkére vette ezt a szellemes fogócskát. Giles, mint jó figyelő újra lelket önt a vadászba. Angel közben nehezen viseli, hogy megszállta őt a szerelem, így valami brutális dolgot kell tennie, hogy kimossa magából ezt az érzést. Persze ismét kicsit kigúnyolja a tolószékes Spike-ot, majd lelép Druval az éjszakába, így már nem láthatja, hogy Spike a saját lábára áll. Spike-ot elnézve lesz itt még ramazuri.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása