Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

30 rock 1x17 -The Fighting Irish

2008. október 06. 11:30 - wayout

Mint miden nagyvállalatnak, az NBC-nek is van edzőterme, ahol az alkalmazottak eléghetik a felesleg zsírt a hátsójukról. Liz és Jenna is beveti magát az egészséges testmozgásba, kis megkötésekkel, mert Liz nem hajlandó olyan órára menni, aminek a nevében benne van a strip, salsa vagy beatz szó. Ellenben bármilyen órát bevállal, amire a virágos pasi (aki Floyd, nem tudom, mondták-e már a nevét, hanem akkor jól lelőttem …) is megy. Az óra nem más Cardio Groove Hip-hop, amin végre látjuk a konkurenciát, a másik Liz Lemont (Lemmler), aki Liz nagy bánatára elég csinos. Ahogy azt lehetett sejteni a mi Lizünk nem egy groovie hip-hop arc, nincs bugi a lábaiban, így elég bénán megy neki az óra, de azt legalább tökéletesen csinálja.

Lizt az irodájában csak várja, aki nem tud betelni egy tüsszentős bébi panda videóval, ami ugye akkora cukiság, hogy az már Jack kemény nagyvállalati harcok által edzett szívét is meglágyítja. Jack nem lenne önmaga, hanem ugyanezzel a mosollyal közölné Lizzel, hogy ki kell rúgnia az alkalmazottai 10 %-át, 14 embert. Liz persze tiltakozik, kijelenti, hogy náluk mindenki pótolhatatlan, ő különben sem rúgott még senkit ki életében. Ahogy Jack kinyitja az ajtó, meglátjuk a nélkülözhetetlen alkalmazottak, amint éppen Marco-Polót játszanak, itt bizony fejek fognak hullani… Liz megosztja a problémáját Petetel, akinek viszont sokkal nagyobb gondja van, amihez képest a kirúgás nem is tűnik olyan vészesnek.

A remek Hornberger-féle családtervezés (hazudott a feleségének arról, hogy elment a vaszektómiát csináltatni) visszafelé sült el, a feleségének késik és most nagyon ideges. Pete a saját biztonsága érdekében elkéri Liz lakásnak kulcsát, hogy legyen hova menekülnie a neje erős, fojtogatásra kiválóan alkalmas kezei elől. Ekkor Tracy is befut, aki az ügyvédje tanácsára, a biztonság kedvéért azelőtt keres valami jóféle, ittas vezetést, narkózást mindig megbocsájtó egyházat, mielőtt tényleg bajba kerül, mert az esküdtek nem néznek jó szemmel a hirtelen „megtért” hírességekre. Liz megkérdi, hogy a Pratickologyt (értsd. Szcientológia) próbálta-e már, amire Tracy válasza, az hogy igen, de valamiért visszautasították…

Úgy tűnik, van egy vallás, aminek már Tracy túl kattant, pedig szerintem nem megy alá a Tom Cruise szintnek („nem hiszem, hogy a Hold létezik”, „a vámpírok a legjobb golfozók”, „31 betű van a fehér abc-ben”). Ekkor meglepetés vendég érkezik, Eddie Donaghy (Nathan Lane), Jack testvére. Nos, Jack annyira nem örül ennek a testvéri látogatásnak és azonnal elkezdik püfölni az egymást a bratyóval. Eddie, hogy elássa csatabárdot közli Jackkel, hogy meghalt az apjuk és elhozta az óráját neki, mert ráhagyta. Jack nincs túlságosan letaglózva, mivel 17 éve nem látta a fatert, aki különben is nagy lókötő volt. Ki másnál kezdhetné a spirituális utazását Tracy, mint Kennethnél, aki elviszi a templomába, ami közvetlenül egy kubai étterem alatt van.

A Szent Háromság Nyolcadik Napon Újjászületett Szövetsége egyháza szerdán esténként tart istentiszteletet, így sok hívet veszít, amikor elkezdődik az American Idol. Sajna a pokolban égő bűnösökről prédikáló pásztor Tracy szemébe néz, sőt rá is mutat, amitől Trayt kiveri a frász és azonnal elmenekül. Kenneth egyébként olyan élvezettel hallgatja az az elkárhozó bűnösök szenvedésének ecsetelését, mintha csak a TeleTubbies kalandjairól mesélnének neki. Másnap reggel mágikus módon mindenki Liz kedvében akar járni, Jenna kávét és muffint hoz, Frank kivételesen dolgozott, Cerie szerint Liz szexivé teszi az intelligenciát, egyszóval mindenki olyan mélyen benyal neki, ahogy csak tud. Eddieről Jack kideríti, hogy egy YMCA szálláson húzza meg magát, mert tönkre ment az apja gondozásában és most már csak kutyakajára telik neki.

Eddiet megváltoztatta az apjuk halála és most nem szeretne mást, még pénzt sem, csak a bátyját visszakapni. Jack és Eddie a régi szép időkre emlékezve, amikor válogatott módon csesztették a másikat, egymás nyakába borulnak. Az NBC-ben Liz látja a virágos pasit smárolni a másik Lizzel, majd kettesben maradnak a liftben, ahol Floyd elmeséli Liznek, hogy amolyan se vele se nélküle kapcsolatban van a barátnőjével, és hogy nehéz olyannal szakítani, akivel mindennap találkozik az ember. A legfontosabb információ azonban az, hogy kiderül, hogy Liz 2 a mi Lizünk alkalmazottja, ami elképesztően huncut vigyort varázsol az arcára. Rohan is Petehez, hogy közölje vele a remek ötletét, de Pete szerint ő ennél jobb ember. Liz azt tervezi, hogy információt gyűjt a csajról és ennek segítségével juttatja az alsó 10%-ba, egyébként Jacktől abszolút hatalmat kapott, így ő az Eldöntő. Életében először jól összejöttek a dolgok a jó öreg Liz Lemonnak, és ezt ki is fogja használni.

 

Jack és a tesója éppen bepótolják az elveszett időt, amikor kiderül, hogy Eddie mégiscsak szeretne pénzt, persze nem magának hanem a Chicago-i Minden Szentek Kórház drága nővéreinek. áldozatos munkájukért. Jacknek annyira családias hangulatban van, hogy az az ötlete támadt, hogy hívják meg az összes Donaghy gyereket. Tracy éppen Jennától kér tanácsot, aki Kabbalában utazik, ami szerinte a Zsidó vallás szórakoztató részeit ötvözi mágiával, de Traynek annyira nem jön be, mert drágának és buzisnak hangzik. Eddietől kér tanácsot, aki ír katolikus, ami egy remek vallás, mert bármit lehet csinálni, ha utána elmész gyónni, ahol megbocsájtanak mindent. Tracy szeme felcsillan erre és egy pillanat alatt ír katolikussá változik.

Eddie, akinek hálája végtelen az iránt a Chicago-i kórház iránt elhelyez az írói szobában egy pénzgyűjtő ládát. Liz nagyon lelkes, és mivel mindenki nagyon félti az állást, egymást túl licitálva adakoznak, hogy boldoggá tegyék Lizt. A Donaghy alom minden gyermeke (legalábbis akiről tudnak), Jackkel és Eddievel együtt hatan, Jack irodájában iszogatnak (természetesen whiskyt) és a papára emlékeznek, és még Eddiet is tárt karokkal fogadja a többi tesó. Liz lemegy a könyvelésre, ahol Liz 2 kettő dolgozik, hogy hátha megtud róla valami olyasmit, amivel ki lehet rúgatni. Nos, kiderül, hogy Liz nagyon szeret a G. E-nek dolgozni, mert remek hely dolgozó anyáknak, ugyanis 5 év múlva már családot szeretne Floyddal. Na, erre teljesen begőzöl Citrom és azonnal kirúgja Liz 2-t.

Donaghy család tovább iszogat, én meg egy kicsit összezavarodtam a családi viszonyokat illetően, mert Margaretre az aznap talált tesóra, azt mondják, hogy anyu mosolyát örökölte (olyan mintha épp embert készülne ölni), én meg azt hittem, hogy ők mind Donaghy papa szerelem gyerekei és kb. mindenki más anyától született, de ha édestestvérek elvileg hogy nem is egymást? Mindegy egy kiterjedt, harcos, piás ír családban úgysem lehet az ilyesmit kibogozni:) A beszélgetés kb. egy percen belül családi veszekedéssé fajul, Jack, hogy elkerülje a hagyományos Donaghy végkifejletet (kocsmai verekedés) inkább leviszi őket a stúdióba.  Liz füstölögve megy vissza az irodájában, út közben még az ellenálló Pete-et is kirúgja, ahol már kisebb küldöttség várja a könyvelésről, akik Liz 2 kirúgása ellen tiltakoznak.Liz persze egy szuszra kirúgja őket is, hiszen ő az Eldöntő vagy mi a fene.

Jack viszont közli Lizzel, hogy a létszám leépítés célja a költségcsökkentés, és ha az összes könyvelőt kirúgja nem lesz senki, aki a pénzt számolja. Liz neki is előadja a dolgok most olyan jól összejöttek a jó öreg Liz Lemonnakot, különben is a másik csaj csak a boldogsága útjában állt a virágos pasival. Jack ezt meglehetősen szomorúnak találja és Liz is elvonul szégyenében némi kajával beszélgetni a helyzetről. Kiderül, hogy van, aki szánalmasabban viselkedett, mint Liz ugyanis hazafelé menet mikor Liz megírná a Chicago All Saint Hospitalnak (C.A.S.H) a csekket, rájön, hogy jó nagy kamu volt az egész, Eddie szépen megkopasztotta őket. Jack az irodájában whiskyzve emlékezik az apjára, amikor az belép az ajtón. Nicsak ki tért vissza a halálból? Apu közli vele, hogy Eddie halott és ráhagyta az óráját, asszem mégsem marad el a kocsmai verekedés. Mennek is szembesíteni Eddiehez, amiből hamar ökölharc kerekedik.

Valami népszokás lehet vagy ilyesmi, de mindegyikük öklének van külön neve: Jacké St. Patrik és St. Michael, a papáé Tip O’Neil és Bobby Sands, Eddie pedig nem volt túl kreatív és Bononak és Sandra Day O’Connornak nevezte el őket. Család többi tagja is bekapcsolódna a buliba, de Liz ideges lesz, hogy a közönsége előtt verekednek, ezért neki behúznak egyet. Később Liz és Jack együtt jegelik az sérüléseiket, és elelmélkedi azon milyen jó tudni, hogy egy kis hullarablásra mindig kapható a kis családja. Megemlíti Liznek, hogy vissza vette Liz Lemmlert, sőt elő is léptette, hogy nem legyen több gond, de így sajna Connecticutban fog dolgozni (relatíve) messze Floydtól. Így szabad a pálya Liznek, aki rögtön flörtöl is egyet a helyes ügyvéddel liftben, amit Pete zavar meg, akinek a felesége sajna rájött, hogy nem csináltatta meg az a vaszektómiát. Zárásképp Tracy boldogan közli Jackkel, hogy ír katolikus lett, de felvilágosítja, hogy a katolikus léttel elképesztően sok szűnni nem akaró, lesújtó bűntudattal jár, így Tracy gyorsan kihátrál. Asszem létezik Star Wars egyház, szerintem az lenne a legmegfelelőbb Tracynek…

 

Címkék: 30 rock
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása