Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angyalbőrben 1x06 - Átkelés

2008. október 03. 13:00 - Sigismundus

Én akartam mondani, hogy felesleges Recskre elmennünk.. De te kalmárlelkűnek neveztél, és belémfojtottad a szót”- Belényesi taxis.

Kantin, békesség, nyugalom. Urbán vaksakkot játszik Borus dokival, a jó hangulatot a kantinos Ildikó töri meg. Sírva jön dolgozni, tízéves fia Viktor eltűnt tegnap óta. A szakasz szerint a pilóták tették, hogy őket bosszantsák….Repülőtér, a szitakötők hívják gyorsan Giriczet, Gyufás pilóta fel akar szállni, pedig két napja nem aludt, fiát keresi. Meggyőződése hogy a bokorugrók rabolták el a srácot.

Az Éder vonalon gyors hívás Belényesi taxisnak aki épp egy éjszakai pillangót gyömöszöl. Nem örül hogy Urbán azonnal lehívja Bogdányba, de megenyhül amikor a honvéd figyelmezteti, a pénztárcáját ne feledje visszakérni a csajtól. Padlógáz….Kicsit nehéz lesz dobbantani a szakaszból bárkinek is. Karády ugyanis éjszakai úszási gyakorlatot rendel el, felkészülésképp a nagy átkelési hadgyakorlatra… Belényesi taxis, már Bogdány határában felvesz egy nőt. Rákezdené neki is a varázsszövegét, de a nő elsírja magát, és közli, eltűnt a kisfia. Irány a rendőrőrs.

Uszoda (mert ebben a laktanyában az is van), a gyakorlat kis búvárszemüveggel történik. Géczi már a víz közepén elkezd fuldokolni, az őrmester persze megmenti, s miközben kifejti megvető véleményét a sok Búvárkundról, Pós és Urbán lelép. Taxis már várja őket, kutyafuttában megemlíti a másik nőt, de mikor elhangzik hogy nem Ildikó, Urbánékat nem érdekli a sztori….Ildikónál honvédeink, kiderül hogy elvállt, volt férje nem nyugodott bele hogy nem neki ítélték Viktort, és gyakran zaklatta őket. Urbán dönt, Pós vissza a laktanyába, fedezni őt, ő meg megy Belényesivel Recskre. A volt férj ugyanis archeológus és ott dolgozik. A taxis vitázna hogy nem szükséges ennyit menniük, de Urbán durván leszólja, irány Recsk, alig 450km.

Éjszaka a körletben, a pilóták lopóznak be és Klammernak kést szegezve, kérik vissza a gyereket reggelre….Reggel. A kapuügyeletes Dezsőkét egy erősen lepusztult öregúr szólítja meg hogy ő futballedző, meg rendőr is és valami Kardost keres. Tábornokfi nem veszi valami komolyan, poénból beszól a szásnak, majd villámgyorsan engedi is be. A fickó tényleg zsaru, tényleg futballedző, és tényleg Kardos kérette be, mivel az ő fia is eltűnt. És rajta kívül még tíz bejelentés érkezett, a legutóbbit egy pesti taxis hozta be. Mikor elhangzik a Belényesi név, Kardos rohan és hívatja Urbánt. Az ügyeletes közli erre, hogy a keresett honvédet utoljára éjjel egy taxiba beszállni látták. Karády ront be a körletbe és közli hogy Urbán meglegyen estére. Azért Kardos megbeszél egy meccset a nyomozóval Honvédség-Rendőrség színekben.

Az ásatáson kiderül Viktor apja négy napja elment nem tudni hová. Urbán csalódott, erre Belényesi elmeséli hogy a tegnap esti nőt amikor bevitte a rendőrségre, ott kiderült hogy még tíz gyerek tűnt el, 8-14 évesek. Urbán kicsit ideges lesz, de nem öli meg, ezért furikáztatta át az országon?...Az éjszaka közepén vagy tíz gyerek lopózik az erdőben, Military göncök, műanyagpuska rajtuk….Klammer és Géczi éjszaka mennek Nellyhez, üzleti ügyben. A zászlóaljnak ugyanis vízhatlan pelenkát fognak árusítani, megvédendő a legbecsesebb családi ékszereket a meghűléstől. A butiknál ott van Karády dzsipje is, az őrmester egy kis hancúrra jött, most éppen alszik. Bepakolják hát a Liberókat az UAZ hátuljába, majd ő beviszi a laktanyába. Ők ketten meg az erdőn keresztül mennek….Urbánék visszaérnek Ildikóhoz, akinél már ott van a volt férj is, ő is a fiát jött keresni. Urbán szétnéz a gyerek holmiijai közt, hátha talál valamit. Talál is, egy matekfüzetben. Aztán megindul az erdőnek ő is….A gyerekek közben egymást kommandózzák és kergetik az éjszakában.

Kardos ront be a körletbe, ahol nincs mit tagadni, három ágy is üres. Pós erre négyszemközti kihallgatást kér. Majd közli társaival a megbeszélés eredményét. Hajnalban az egész szakasz meglép és keresi az eltűnteket. Ha nem lesz meg valaki közülük a gyakorlatra, mindenki sittre kerül….Klammer és Géczi az erdőn át egy frissen akasztott emberbe ütköznek. Levágják gyorsan, magához tér, és valami eltűnt Bori miatt aggódik, jajj, csak meg ne tudja a világ!. Két honvédünk érteni véli, ez bizony a gyerekrabló, irány a rendőrség!

A rendőrségen hamar kiderül, az akasztottat Csimasz Benőnek hívják, és birkapásztor. Az elveszett Bori pedig nem gyerek, de nem is aranygyapjas, csak egy hétköznapi bárány. Benő nem egy nagy ész, az apai szidás elől akart a kötélen meglógni. Klammer és Géczi így azt kapja jutalmul, hogy a nyomozó nem érdeklődik a kimenőpapírjaik iránt. Büntetésből, meg azt hogy az elengedett Benő velük tart akárhová is mennek….Urbán a térkép alapján megy, és talál is nyomokat, kifeszített kötelek, kialudt tábortűz, egy Military sapka. Aztán Borival is összefut, ketten mennek tovább az éjszakában….Klammer és Géczi úgy dönt, kevés az idejük, inkább ők is az őrmesterrel és a Liberókkal mennének vissza a laktanyába, bebújnak az UAZba. Lopakodik a butikhoz a szakasz teljes menetfelszerelésben, a kereséshez egy kocsi kell, épp itt van egy UAZ, nicsak ! Beszállnak és két eltűnt már meg is van a sokból… Benőre is sisakot adnak, legalább a szakaszlétszám megvan. Indulnának, de megállítja őket a boldogan vigyorgó Karády.

Mielőtt még kioszthatna köztük 150 évet, megindul a zászlóalj is, a gyakorlatra. Ettől lehervad az ő vigyora is, és kötnek Póssal egy megállapodást. Nem lesz büntetés, hanem mennek így az átkelésre, ő tudja a helyszínt. De cserébe nekik kell megszerezni a célpontot a túlparton, egy légvédelmi rakétát,. Indulás….Hajnal, Urbánt és Borit egy hálócsapda kapja fel, eltűnt gyerekek, most meg ez, tiszta LOST-szigeti erdő. Lemászik nehezen, újra kifeszíti a csapdát, és vár….A gyerekcsapat már a Tisza partján, az átjutást tervezik, a magasfeszültségű vezetéken csörlőzik át magukat (remélem senki sem vette komolyan és követte a példát anno…) 

Karády ismeri itt a járást vezeti a szakaszt a folyópartra, és egyenesen a hálócsapdára lép, úgy hogy öröm nézni. Levágják, Éder szappantartóból készült rádióján jelentik Kardosnak hogy, Urbán megvan, Bori megvan, gyerek nincs meg. Már csak a túlpartot kellene elérni..Közben gőzerővel a hadgyakorlat, MI24-es kopterek lövik a túlpartot mintha ingyér lenne a lőszer, aztán zajlik a nagy átkelés, utászok, pontonhidak, BMP-k mindenütt….

A szakasznak szerencséje van, egy vízirendőr kihasználni akarta a folyamzárat és a nőjét hozta a partra dugni szolgálat közben. Hajó lefoglalva a Honvédség nevében, irány a túlpart. A gyerekek közben átjutottak, de adódik egy kis gond. Mivel ez hadgyakorlat, bizonyos kijelölt területeket éles lőszerrel lőnek és a kölyökkommandó pont ilyen helyen mászkál. Rohannak is ezerrel, és már nem annyira buli ez a játék. Szakasz átért, pontonhíd is elkészült, Tabajdy is megindul parancsnoki BMP-jén, és megjelennek az égen a szitakötők, gyermekeiket keresni. Tiszta Apokalipszis most…

Urbánék már a túlparton kúsznak a robbanásban, és nicsak, egy tisztáson előttük a két hét szabit érő rakéta. Megszereznék, de kiderül, a gyerekek értek ide előbb, és szaporán lődöznek műanyagpuskáikkal. A szakasz röhögni készül, de az éléslövések egyre közelebb csapódnak be, úgyhogy gyerekmentés van műsoron. Földre vetik magukat de nem mindenki, egyik gyerkőc elkezd valami kart csavargatni a rakéta aljánál. Földet érnek az aggódó pilótaszülők is, mindkét kezükben szerető atyai pofonokkal. Robbanások leállnak,Tabajdy érkezik és gratulál Karádynak „látom nem volt gyerekjáték…”. Ekkor sikerül az ezermester srácnak a kart végleg elfordítani és kiderül hogy egy szelep az. De nem hajtóanyagé a rakétához, hanem csak levegő, mert nem ez valódi persze, csak álca, le is ereszt. ( nem a Honvédség volt ennyire legatyásodva hogy még egy valódi rakétára sem tellett, hanem ez a VSZben rendszerben tartott ’maszkirovka’ volt. Rengeteg ilyen gumiból készült áltankot, meg rakétát gyártottak a szovjetek az impiriálista ellenség megtévesztése céljából. És azóta is kering ezer legenda hogy az iraki és jugoszláv háborúban valójában hány valódi tankot is semmisítettek meg.)

Honvéd-Rendőr focimeccs, kezdődik, a nyomozó, persze a sajátjaira fogad. Kardos és Karády megmosolyogják, ugyanis a százados csak úgy volt hajlandó elnézni az éjszakai engedély nélküli kimaradásokat, hogy kötelezte Urbánt, lépjen pályára. Amit ő meg is tesz, csak üzletel egyet Rabóval, hogy ő leköpi meccs közben, ő meg belérúg, hogy lesérüljön.. És így is lesz, már az első percben…

Címkék: angyalbőr
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hottentotta 2008.10.08. 14:38:10

Ilyen egy remem sorozat, és sehol egy hozzászólás? :/
süti beállítások módosítása