Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Big Bang Theory 2x02 - The Codpiece Topology

2008. október 02. 14:00 - Bruzsy

Na, már megint itt van a négy szuperckockánk a Big Bang Theory második évadával, örömkönnyek csurognak kipirosodott orcánkon, majd a röhögés könnyei, amikor is megjelenik a négy fent nevezett, emberinek legkevésbé sem mondható egyed, a reneszánsz majálisról frissen hazatérve, természetesen megfelelő jelmezben. És egy bizonyos valaki is ott van köztük, a Nagy Inkvizítor Sheldon, aki nagyon ideges, miszerint a világ legrosszabb ilyen rendezvényén volt, tele történelmi pontatlansággal. Érdekes, mást ez nem zavart, főleg amíg szűk fűzős, nagymellű nénik vették őket körül minden irányból.

Persze, hogy ezt a mondatot választja ki Penny, hogy elhagyja az épületet, méghozzá nem is egyedül, hisz randira megy, a szerencsés férfi meg nem más, mint Keith, Elliot igencsak tökkelütött pasija a Scrubsból, akit itt most Ericnek hívnak. Ezek szerint a lány már továbblépett, kicsit se kínos a találkozás Leo és köztük, Eric oldani is próbálja egy Wolowitz sapkájának intézett bókkal, még szép hogy jól néz ki, hisz anyám csinálta. Na de Penny és érzi, hogy nem lesz így jó, le is lépnek gyorsan, majd Leonard is megsürgetné a dolgokat, tekintve hogy az alsóneműje egyre kényelmetlenebb a páncéling alatt. Na, ezt nem kellett volna mondani, Sheldon arca vörösbe vált, hogy képzeled Leo, hogy modern alsónadrágot veszel fel egy reneszánsz vásárra, amikor én direkt korhű gatyákat csináltam magamnak vászonból? Pontosabban a párnahuzatodból? Hát hogy képzeled?

Szóval, újra a lakás békés és boldog nyugalmában, ahol Leo még mindig nem öltözött át, lehet hogy rájött, hogy nagyobb szenvedés lesz utána egész nap Sheldon kritikáit hallgatnia, miszerint „te már fel is adtad a reneszánsz hagyományok hű ápolását, amikor én még munkába is így járok”, és most újra Penny a téma, vagyis az, hogy Leonard mennyire boldog, hogy a lány már továbblépett, legalább neki is lehet lelkiismeret-furdalás nélkül csajozni. Ennek ugyan akkora a valószínűsége, minthogy Sheldon csak tetteti, hogy ilyen hülye, de nézzük el neki, elvileg élete szerelme most kosarazta ki szegényt, szóval most más célpontok felé kell fordítani a figyelmét.

Például olyanokkal, akikkel már járt korábban, hiszen ha egyszer rá lehetett venni őket ilyen őrültségre, akkor másodszorra is sikerülhet. És mivel a Comic Conon történt események Raj szerint sosem történtek meg és ő soha se jött össze a Richard nevű transzvesztitával, valamint mivel Joyce Kim már rég Észak-Koreában kamatoztatja az Újvilágban megszerzett tudását, így csak egyetlen egy lehetőség maradt: Leslie Winkle. Az előző két alkalom tehát nem vette el eléggé Leonard kedvét, na majd most hátha sikerül.

Sheldont persze már az ötlet hallatára is kiveri a hidegvíz, nem elég, hogy egy tehetségtelen hülyéről van szó, de még állandóan szívatja is, és egy ilyen emberrel randizzon a lakótársa? Hát köszöni szépen, de akkor már elmegy párkapcsolati-tanácsadónak Penny és Lenny mellé. Egyelőre tehát dobva van a terv, jöhet a következő nap, már bent a menzán, ahol Sheldon tökéletesen levezeti, hogy azért nem lehetséges, hogy a Mátrixban élünk, mert akkor a kaja is ehetőbb lenne egy kicsit. És ha már bent vagyunk a melóhelyen, hozhatjuk is elő Lesliet, éljen soká Sarah Gilbert, Sheldon igazi fizikus szitokszavak és ajtócsapkodás közben távozik, csak aztán nehogy az ajtó visszaüssön.

A lány pedig rögtön a lényegre tér: Wolowitz véletlenül küldött neki egy SMS-t, miszerint Leo és Penny szétmentek, és hát szeretné kihasználni az alkalmat, és újra bepróbálna egy randit is. Merthogy végzett az eddigi életmódjával, ráadásul most már évente egynél több orgazmusra van szüksége a boldogsághoz. Legalább háromra. És ki lenne alkalmasabb személy arra, hogy kielégítse ezeket az igényeket, mint Leonard. Aki bele is megy a dologba, meg is hallgatja az este (szexmentes) tervét, majd hazamegy készülődni, végre történik valami eksön arrafelé is.

Persze nem csak egyedül ő készül izgalmakkal teli estére, Sheldon például megkapta anyjától a régi Nintendoját, milyen tökéletes este lesz hajnalig hardcore Mariozni, szóval mondd le nagyon gyorsan a randit azzal az idegesítő libával, ez sokkal jobb. Leo mondjuk ennek nem örül, majd holnap bepótoljuk a játékot, de én most Leslievel leszek, szóval Sheldon, örülnék, hogyha eltűnedeznél itthonról. Ha nincs kedved elhagyni a lakást, akkor menj be a szobádba és kísérletezd ki a láthatatlanná tevő szérumot, csak könyörgöm, ne lássunk és ne is halljunk felőled egész este. Cserébe megígérem, hogyha neadjisten megtalálnák a Kockus Elvetemülticus nevű állatfaj második példányát, és szeretnétek kettesben maradni (persze kizárólag egész estéz Nintendozás céljából), akkor éntőlem megkapjátok az esélyt. Sheldon pedig innentől kezdve rá is bólint, túl csábító az ajánlat, szóval lakás elhagyva, lehet randizni.

No nem ment nagyon messzire, csak a folyosóra, hogy aztán egy olcsó Nintendo emulátor mellett átmulassa azt a pár órát, de persze megérkezik Penny, úgyhogy számára szórakozásról szó sem lehet. Ment volna inkább moziba vagy kávéházba, csak túlságosan félt a fulladás és ételmérgezés okozta elhalálozástól. Ekkor fut be Leslie is a randijára, Penny megérti, kivel is találkozik Leo, Sheldon pedig folytatja a szidalmak sorát, amíg a lány végül feladja, és ő is elmegy. Neki is randija van tudniillik. Mindenki tehát női társaságban tölti az estét, ez pedig elgondolkodtatja Sheldont, hogy biztos megfelelően éli-e az életét. Lehet, hogy mégis klónoznia kéne magának egy társat a laborban?

Szóval, odafent eléggé jól telik a két kocka randevúja, Leslie máris a gyerekvállaláson gondolkodik, jöhet a genetikailag öröklődő betegségek kitárgyalása, szerencsére ekkor lép közbe a Láthatatlan Shelly, akinek lemerült az aksija a notebookjában, ez pedig felér egy akkora vészhelyzettel, hogy félbeszakítsa a beszélgetést. De nem tart sokáig az akciója, a kábel beszerzése után újra a folyosóra kényszerül, most már persze közelebb, mert valami rejtély folytán csak 10 méteres akksikábel volt odahaza. Lehet folytatni a beszélgetést, azazhogy lehetne, ha Sheldon nem kéredzkedne vissza, hogy neki most komoly pipilhetnékje támadt.

A randi innentől kezdve már így telik, de Sheldon állandó félbeszakításaitól és a kockasági szinttől eltekintve egész simán, lehet is búcsúzkodni, odakint a folyosón. És hát ebben a pillanatban ér véget Penny randevúja is, aki épp Schrödinger macskájáról mesél partnerének, képzelem a srác mennyire élvezi. Látod, Penny, elindultál a Sárga (Kocka)köves Úton a Nerdvana felé, még pár évad, és te leszel a legelviselhetetlenebb a társaságból. Viszont ha már a szerencsés véletlen és az írók úgy hozták, hogy a kétszer két ember összetalálkozzon, akkor már be kéne mutatni egy kisebb verseny formájában, kinek is alakul a legjobban a randija. Majd Leslie inkább elmenekül a társaságból, szóval az estének mindenki számára vége, lehet is tervezni a folytatást.

Például másnap, ugyanakkor, ugyanott, a menzán, ahol a másik három azzal próbálja győzködni Shellyt, hogy menjenek vissza együtt a reneszánsz vásárra, akinek ez persze eszében sincs, túl sok arrafelé a történelmi anomália. Szerencsére van egy Raj is a csapatban, aki betéve tudja a Sheldonhoz érkezett használati útmutatót, fel is veti, hogy mi lenne, ha Spocknak öltözne, amint a XVI. századi Földhöz kísértetiesen hasonló bolygót fedez fel, ez pedig megragadja Shelly fantáziáját is. Érkezik Leslie is, most már neki is helyet kellene szorítani, szóval át is ülünk egy nagyobb asztalhoz, mindannyian. Érted, mindannyian, Sheldon. Emberünknek azonban esze ágában sincs jópofizni, 72 órás ultimátumot ad helyette Leonardnak: itt az ideje dönteni, vagy a lány, aki értelmetlen, állatias szexet ígér az éjszakára, vagy pedig ő, akivel végigjátszhatja az egész estét. Na, vajon mi lesz a döntés?

Hát persze, hogy a dugás, Shelly megint a folyosón ragad, ahol megint jön Penny, majd amikor rájön, hogy egy év után a mai se az a nap, amikor szomszédja teljesen megváltozik, gyorsan távozna is. De sajnos nincs elég ideje, Shelly ugyanis végső elkeseredésében ráveszi magát a kapcsolati tanácsadásra, ennél a nőnél még Penny is jobb volt, Leslie Winkle nem más, mint az ő Nemezise. Penny persze lelombozza, esze ágában sincs visszamenni Leonardhoz, szóval Sheldon jobb, ha belenyugszik, hogy a Nemezis napi látogató lesz náluk. Tiszta Dr Horrible szituáció, csak itt Leonard szívéért folyik a párharc a két szuperhős között. És Sheldonnak már van is egy terve, no persze a világuralomon és a fagyasztósugáron kívül...

Mégpedig az, hogy Benjamin Linus üzemmódba kapcsol, és mindenkit olyan egyszerűen és profin fog befolyásolni, mintha az emberek sok kicsi Mario lennének az élet nevű valóságszimulátorban. Már fel is vonul a párocskához, hogy félbeszakítsa a dolgokat, amíg még lehet, és közli, hogy mostantól nincs ellenvetése a Leslievel való kapcsolata ellen. Még azt is megbocsátja neki, ha szerinte a hurok kvantumgravitáció több lehetőséget kínál az általános relativitás vizsgálatára, mint a húrelmélet. Na álljunk meg egy kicsit, ezt már Leslie se hagyhatja szó nélkül, meg is kezdődhet a komoly érvelés és tárgyalás, amelynek úgyis tudjuk a a végét: csak a Nagy Inkvizítor jöhet ki belőle győztesen. Leonard rájuk hagyná a dolgot, de sajnos nem tudja kihúzni magát alóla, beszélnie kell lakótársával, hogy mégis hogy képes ilyeneket mondani a barátnőjének. Még akkor is, hogyha szerinte Shellynek van igaza.

Najó, ezt nem kellett volna kimondani, Hát mégis hogy fogják így felnevelni a gyerekeiket, hogy az anyjuk az egyik, az apjuk meg a másik elméletben hisz? Az maga lenne a világvége, rosszabb, mintha Sheldon klónozná magát, és a világ összes országában ő kerülne hatalomra. Szóval innen csak egy kiút van: véget kell vetni a kapcsolatnak, amíg még lehet. Leslie távozik, Sheldon maga a zsenialitás, ahogy ezt előre megtervezte, cserébe jutalmul elmehetünk a Reneszánsz vásárra. Újra. És ezúttal Sheldon tényleg annak öltözhet, akinek akar. Legyen az Spock kapitány, vagy épp egy hülye, aki nem nem fogja fel, hogy működnek az ilyen rendezvények.

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ericcartmen 2008.10.02. 14:55:36

Jó a hogyvolt, bár még egykét Pennys kép elférne benne :)

Midaga 2008.10.02. 23:06:35

A büdös életben nem szoktam ilyesmin szőrözni, de most kivételesen: Sara Gilbert, nem Sarah.
Aszittem megzabálom amikor ilyet szólt Leonardnak a randival kapcsolatban: 'I'll leave the details up to you. I think it's better if you assume the male role.', majd felállt, és édesdeden illegett-billegett: 'Call me!'

gimp 2008.10.03. 09:07:46

Ismét egy remek rész, köszi a hogyvolt!
A "call me"-n én is gurlultam a padlón, remlélem, még folytatódik ez a viszony, van benne lehetőség.

Midaga 2008.10.03. 09:46:31

gimp, a viszonnyal kapcsolatban újfent hangoztatnám félelmemet, miszerint egy Sheldon-Leslie konfiguráció lebeg a fejünk felett. A sorozat célja nyilván Penny és Leonard egybekavarása, Sheldonnak dramatikailag kötelező egy love interest, és ugyan ki mással lehetne életszerű kapcsolata?

MrCain 2008.10.03. 14:52:50

Tényleg jó rész volt, Leot kicsit szétszivatták. A legnagyobb poén szerintem mikor Sheldon Spocknak öltözve megjelenik, hát az frenetikus...

Flankerr 2008.10.11. 09:04:23

Brutális rész volt, de a 2*03 még brutálisabb.. szerintem Bruzsyt legalább 3x kell fellocsolni megírása közben..:)
süti beállítások módosítása