Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 4x11 - Az Úr napja

2008. október 02. 11:04 - Tm

Az eddig gyakorlati ateista Lynette az utóbbi idők eseményeinek hatására úgy érzi, eljött az idő, hogy szóba álljon istennel. Már csak vallást kéne választania ehhez. Mivel Breet tartja hit ügyben a legkompetensebbnek, úgy dönt, az általa favorizált presbiteriánus gyülekezetben tesz próbát először. Egész családjával együtt. Tom kétségbeesetten próbálkozik, hogy valahogy mégiscsak a tévé előtt tölthesse a délelőttöt, de "a jóisten jövő vasárnap is ott lesz, a Pistons meg csak most játszik" érv egymagában kevésnek bizonyul a beindult Lynette-tel és a Preston fejében a Télapó segédjeként élő Jézus-képpel szemben.

Kifejezetten örül viszont Lynette új hobbijának Bree. A példaadó háziasszony ugyanis a helyi gyülekezet Női Körének vezető posztjára pályázik, és a posztért folyó harcban  egy hétfős család megtérítése reményei szerint simán veri az ellenfél négyhónapos afrikai misszióját. A fellelkesült Lynette azonban kicsit belerondít Bree bizniszébe. A prédikáció egy pontján ugyanis kézfeltartással szólásra jelentkezik és a Bree Hodge barátja vagyok bemutatkozás után kérdésekkel bombázza a lelkészt, majd - igaz, az iskolai lövöldözőkkel kapcsolatban - de sikerül a seggfej kifejezést is használnia az Úr házában.

Bree majd elsüllyed, de az átlagnál izgágább új hívő szokatlan viselkedésének ezzel még nincs vége. Lynette egy emlékeztető cetlikkel kidekorált vadiúj Bibliával felszerelkezve készül az esti bibliaórára. Bree ezt már nem nézheti tétlenül, és öt perc múlva a kissé lelombozott Lynette már tudja, hogy a presbiteriánus gyülekezet nem a kérdések, hanem a válaszok helye. Aham, de mit csináljak, ha én tele vagyok kérdésekkel? - tesz is rögtön fel egyet Lynette. Akkor banyek próbálkozz a sarki gospeleseknél inkább, borul ki Bree.

Oké, Lynette ért a szóból. Következő vasárnap ugyanolyan lelkesedéssel próbálkozik a katolikusoknál. Bree immár megnyugodva érkezik a sajátjaihoz, ahol aztán döbbenten hallja, hogy a kotnyeles új hívő kifejezetten örömet okozott a rutinba belefáradt lelkésznek, és nem kis részben miatta kapja meg majd Bree a Női Kör vezetői posztját. Bree csendben cifra mondatokba foglalja isten nevét, majd elrohan, hogy az istentisztelet kezdetére előkerítse és beültesse az első sorba Scavoékat. A Lynette lelkéért folyó harc erősödik.

A katolikus templomban azonban Bree hiába állja acélosan néhány hallótávolságon belül ülő apáca rosszalló tekintetét, és hiába vallja be azt is, hogy egy gyülekezeti karrierista, Lynette-nél ez egyrészt újabb rossz pont, másrészt már bedobott 10 dolcsit a perselybe, amiért cserébe ki akarja várni a műsort is. Bree végül önvizsgálatot tart, önként lemond az elnökségről, és könnyes vallomásban bocsánatot kér a hit ügyben példaadó őskereszténytől. Végre semmi akadálya a közös bibliaolvasó kör megalakításának. Még az sem, hogy Lynette végül katkó lesz.

Gabrielle is templomba siet, igaz ő eleve a katolikusba. Gondosan ügyelve, hogy a misét lekésse, neki ugyanis csak a pap kell. Először nem érti, miért akar az minden áron az elmúlásról és a gyászról beszélgetni vele, aztán azért eszébe jut, hogy ja, tényleg, özvegy vagyok két hete, de nem emiatt jöttem. Hanem? nyúlik meg az atya arca. Házasodni készülök, hogy-hogy kivel, természetesen Carlosszal, csak nem lehet olyan bonyolult, az egyház szemében nyilván el sem váltunk, sőt, technikailag Victor volt a megcsalás, de most már ne akadékoskodjon annyit. Ekkorra már a pap egyértelműen megbánta, hogy nem lett inkább bányamérnök. Gaby a végén azért bíztatólag megígéri, ha összeadja őket és esetleg megint válni akarna, előtte vallást vált. Kösz, nyugtázza az atya.

Közben a tornádótól úgy tűnik, hogy alaposan megváltozott Edie meglátogatja Carlost, és kárpótlásul, amiért szélnek eresztette a Kajmán-papírokat teljesen önként visszaadja a tőle kapott gyémántkarkötőt. Aztán várja a nemes gesztust értékelő ókat és ákat. Hiába. Mint kiderül a huncut Carlos ugyanis az ócskapiacon újította anno az ékszert, amit nem átallott Cartier-s dobozban átadni. Ezúttal tényleg jogosnak tűnik a Carlos, te rohadt szemét! Edie szájából. Dühösen kiviharzik, de a recepción még gyorsan megérdeklődi, hogy mikorra is várható, hogy a véleményét egy határozott karlendítéssel is megerősíthesse Carlosnak. Így tudja meg, hogy Carlos megvakult.

Gaby végül becipeli a papot a kórházba és boldog izgalommal várja, hogy Carlos elájuljon a meghatottságtól és az örömtől. Carlos először sokkot kap, majd többszöri nekifutással megpróbál előállni az igazsággal, amiből először részigazság, majd egy egészen pici igazság lesz csak a 3-4 hónap vaksággal. Vak embert még előbb érik utol, mint a sánta kutyát. A friss házas Gabyt ugyanis a kárörvendő Edie fogadja otthon, aki azért arra az extrabónuszra nem számított, hogy ő árulja el Gabynak, hogy egy vak pasihoz ment hozzá.

Gaby nem csinál nagyjelenetet a kórházból hazatérő Carlosnak, ehelyett válogatott gonoszságokkal áll bosszút rajta. Például erre csörög a mellem, arra meg a fenekemet játszik a kanos Carlosszal, szép sorban belenavigálva Carlost a konyhai tereptárgyakba. Néhány puff, csatt és jó néhány au után Carlos is rájön, hogy valami nem stimmel, és magyarázkodni kezd, miközben megpróbálja védeni magát a repülő konyhai eszközök és banánok elől. Aztán kiderül, hogy Gaby csak azért mérges, mert Carlos nem bízott benne. Tényleg szereti  és esze ágában sincs elhagyni. Hoppá. Igaz, ettől még nem akadályozza meg, hogy Carlos a békülés után is megkóstolja a mosogatólével turbózott kutyakaja-pörköltet. Mi lenne, ha nem szeretné.

Pletykafalván terjed a hír, hogy Adam elhagyta Katherine-t. Egy kosár maffinnal, lekvárral, no meg az alkalomhoz illő - együttérzést és egyben bíztatást sugárzó - bájmosollyal felszerelkezve csenget is egyből a csajokból álló különítmény Katherine ajtaján, készen a szaftos részletek befogadására. Katherine lenyűgöző eleganciával zavarja el a hiénákat. (Bár személy szerint én jobban örültem volna, ha legalább egy kicsit belenyomja a megint teljes gyengeelméjűben utazó Susan ostoba fejét a lekvárosüvegbe, ha már Susie szerint ugyis csak amiatt nem működött a dumcsiparti.)

Aztán a mindig fegyelmezett Katherine kizarándokol az erdőbe egy elhagyott helyen kövekből kirakott keresztnél összetörten zokogni. Vajon az erőszakos első férj, Wayne Davis holttestét rejti a sír, aki a Katherine emlékeiből felbukkanó néhány foszlány alapján addig terrorizálta nejét, míg az egy nap visszütött valami tárggyal. Lehet, hogy túl jól sikerült az ütés és ez Katherine nagy titka? Hú, de izgi.

Susanhöz közben az unokaöccse, Tim érkezik vendégségbe. Tim veszettül jóképű, és elmondása szerint veszettül csípi a 18 éves fiatal fruskákat. Jézus, gondolja Susan, miközben lelki szemei előtt megjelenik, ahogy a jóképű Tim olyasmikre veszi rá a szemrevaló Dylant, amikre még rágondolni is rossz. Kathrine reakciójáról nem is beszélve. Susan így aztán résen van. Aztán amikor Mike-ot látogatva hazaszól, és a háttérből női kuncogás színezi Tim habogását csapot-Mike-ot hátrahagyva hazarohan, hogy mentse, ami még menthető Dylan becsületéből. Tim valóban az ágyban. De a rájuk rontó Susan hangjára a borzas Katherine bújik ki alóla. Wow!

Az elképedt Susan Katherine-nek az őt mostanában ért érzelmi sokk miatt megbocsájt, Timet viszont elhordja mindennek. Az meg azzal védekezik, hogy csak nosztalgiáztak egyet. Miiii? Mint kiderül 12 évvel korábban Katherine vette el az akkor 16 éves Tim szüzességét, ami a fiú lelkes szavaiból ítélve mellesleg remek antré lehetett a szexualitás világába. Susan azonban ezt a szempontot teljesen figyelmen kívül hagyja, és a liliomtiprásnál leragadva Katherine-t is elmondja mindennek, majd elrohan lepedőket venni.

Dylan Julie-val tanácskozik a titkos papír tartalmáról. Végre megtudjuk, hogy Lily néni búcsúleveléből Dylan "az édesapádat meggyilkolták" fecnit mentette meg. Na tessék, még egy nyom, ami arra utal, hogy Katherine megölte Wayne Davist. Dylan Adamtől várja a választ a kérdéseire. Adam viszont - igaz, hogy a Kathrine-nel való tanácskozás után - határozottan állítja, hogy Dylan rosszul okosdkodik, az anyja nem ölte meg az apját. Dylan úgy tűnik beveszi, mi viszont egyre kevésbé, mindeközben a jóképű Tim ugyanis épp azt meséli a megbékélt Susannek, hogy 12 évvel korábban látta, amikor a dögös mami egy heves veszekedés lezárásaként alaposan fejbe kólintott egy faszit egy gyertyatartóval.

13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evicska 2008.10.02. 12:49:36

Remek rész volt, még Susan túljátszott aggodalma és sebbel-lobbal végrehajtott becsületmentő akciója is a helyén volt. Főleg mikor kirohant az utcára és rákiáltott Tim-re, h "hol az a tej, állapotos vagyok és nem gyenge csontozatú gyermeket akarok a világra hozni!"
De a csúcs Gaby egyezkedése volt a templomban az atyával!! Javíthatatlan.
Tetszik, h nem hagyták annyiban a "Lynette magába száll"-szálat és hozzányúltak kissé kényes kérdésekhez is.

Savafan 2008.10.02. 13:14:42

szerintem is remek rész volt. nekem főleg Gaby szemétkedései tetszettek amivel Carlost szórakoztatta:))
és zárszóként a kutya vacsoráját is felajánlotta...

Llew 2008.10.02. 13:16:51

A Lynette vallásos lesz részt láttam belőle, az nagy volt. Utána bealudtam.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.10.02. 13:18:03

Na a végén már csak kiderül valami...

eperlekvár 2008.10.02. 14:22:43

Edie kárörvendése nekem gyomorkavaró volt dehát tornádó ide vagy oda úgy látszik alapvetően minden maradt a régiben.
A vallásos téma nekem sok volt de tényleg kellett ahogy itt evicska írta.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.10.02. 14:59:15

Egyébként csak nekem tűnt fel, hogy két héttel a tornádó után az utcákon már semmi nyoma sincs a pusztításnak? Ha szóban nem utaltak volna rá többször is, akkor akár ki is mehetne a fejünkből...

Traubensaft 2008.10.02. 20:19:22

Nekem meg pont az tűnt fel, hogy még mindig milyen romos az utca. Több soron is lehetett látni...

angeltimi 2008.10.02. 21:06:21

Kedves TM! "Megmentetted az életem", mert nem vagyok tv2 közelben igy nem is nagyon tudom nézni a részeket - de így képpekkel meg részletes leírással szinte látom!! :) köszi!:)

yokli 2008.10.03. 12:07:26

az nem egy ordas nagy elszólás volt, amikor Bree férje közölte, h nézzék csak meg Bree másik két gyerekét, na ezért kell ebből (a hamradikból) "kinevelni" a vendökem-vért???

KiWiSaGe 2008.10.04. 19:37:40

Én nem nézem a sorozatot csak a hv.-kal követem amiért köszi Tm.
Remélem azért még szaftosabb rész is kiderül Katrine titkáról mert az annyira snassz, hogy csak leütötte a férjét és meghalt. Egy olyan utcában ahol kattant Young-ék meg a még pszihopatább feketék laktak és ahol helyi öreglány bébiszitter egy mélyhűtőben tartotta a férjét, na egy ilyen utcában az már meg sem kottyan, hogy a feleség kinyírta a férjét és elásta szóval remélem kissé izgibbé formálják. Bár nem féltem DH forgatókönyv íróit általában az évad végére mindenkinek lesz 1 olyan WTF érzése

bee1005 2008.10.08. 14:34:29

Ezt komolyan megcsinálják az ötödik évadtól????? Ezt nem hiszem el! És a gyerekek?????

bee1005 2008.10.08. 14:35:22

De, Orson elszólását én is figyeltem, hogy elárulta a Van de Kamp-géneket.
süti beállítások módosítása