Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Firefly 1x06 - Our Mrs. Reynolds

2008. október 02. 13:00 - aribeth

Békés erdő, folyópart, egy magányos házaspár vág át vadnyugati lovasszekerén a vízen. Hirtelen a fák közül előtörnek a környéket rettegésben tartó banditák, körbeveszik őket, és követelik, hogy minden vagyonukat adják át. A vezér desszert gyanánt az asszonykát is szeretné meghágni a környező bokrokban, de a férj (nicsak, Jayne) azt tanácsolja, hogy inkább gondolja át, mert ritka ronda a felesége. Férjura pofátlansága hallatán az asszony kiveri a hisztit, és a főkötő alatt feltűnik Mal arca. Lássuk be, tényleg nem szép nő. A házastársi vita végén fegyvert szegeznek a banditákra, kiderül, hogy a helyi civil lakosság fogadta fel őket, hogy tanítsák móresre a gazokat, amit a szekérben megbúvó Zoe segítségével maradéktalanul teljesítenek is.

Este a falubéliek nagy mulatságot rendeznek a hős megmentőik tiszteletére, van itt lakoma, tábortűz és tánc, mindenki remekül érzi magát. Mal elárulja Inarának, hogy nem is olyan rosszak a szoknyák, kellemesen szellőznek, egy öregember pedig Jayne-nek ajándékoz egy esőhozó botot, amitől a melák (lévén, hogy már seggrészeg) könnyekig meghatódik. Egy fiatal, vörös hajú lány Mal fejébe nyom egy virágkoszorút, megkínálja egy bödön itallal, majd a táncolók között kötnek ki. Másnap a banda elbúcsúzik a barátságos falusiaktól, és útnak indulnak. Mal békésen pakolászik a raktérben, amikor az egyik sarokból vidáman rámosolyog a tegnapi kis vörös. A szívroham elmúltával Mal kérdőre vonja, hogy mi a fenét keres a hajóján, erre a lány közli vele, hogy ő a felesége, az elöljáró talán elfelejtette megemlíteni? Főcím.

Mialatt Mal a súlyos sokkhatással és az álla földről való felkaparásával küszködik, a lány - egy halk szavú, alázatos, félénk fruska – elmeséli, hogy a falusiak a szolgálataiért cserébe odaadták neki feleségül. Bejön Zoe és Jayne, aki rögtön kiakad, hogy ő nő helyett csak egy hülye fadarabot kapott. Mal megkéri Zoét, hogy hívja le Washt, de a nő a teljes legénységet összedobolja, nehogy véletlenül valaki kimaradjon a buliból, és míg Mal a fejét fogja, ő bemutatja a népnek Mrs. Reynoldsot. Kaylee majd’ kiugrik a bőréből, Inara csendben féltékenykedik, Wash és asszonykája meg körberöhögik a kapitányt. Wash kijelenti, hogy nem vihetik vissza a lányt, mert az egyik hidegre tett banditának befolyásos kapcsolatai voltak, és a Szövetség máris nyomoz utánuk. Mal folytatja a hőbörgést. Book Simon lexikonjából kibogarássza, hogy az esti ártatlan koszorúzás-italozás-tánc a helyi szokások szerint valóban házasságkötést jelent. Mal azonnal a válásról érdeklődik, ettől a lánynál elszakad a cérna, és sírva elrohan.

Mal mehet utána a lelkét pátyolgatni. Elmagyarázza a lánynak, hogy a kettejük házassága egy teljesen elcseszett ötlet volt, és higgye el, belőle katasztrofális férj válna. Egy héten belül eljutnak a következő bolygóra, ott kiteszik, és mehet Isten hírével. A lány belenyugszik a döntésébe, mégis a vacsora szóra azonnal rohan a konyhába, hogy ott bemutathassa főzőtudományát. Futtában elárulja, hogy Saffronnak hívják. Book szóba elegyedik a kapitánnyal, megígéri neki, hogy segít elintézni a válást, és a miheztartás végett ellövi a sorozat egyik legjobb beszólását: „Amennyiben kéjelegni merészel vele, a pokol egyik különleges bugyrában fog égni. Azt a bugyrot tartják fenn a pedofiloknak… és a színházban szövegelőknek.” Mal felháborodva hápog, hát micsoda mocskos fantáziájú lelkésszel áldotta meg az ég? Book elnézést kér, aztán még egyszer utánaszól: különleges pokol.

Saffron a konyhában tálalja a vacsorát, Mal jóízűen falatozni kezd. Befut Wash és Zoe, ami annyit jelent, hogy folytatódik Mal cukkolása. A kapitány viszont felettébb örülne annak, ha nem nézné mindenki elmebeteg kéjencnek. Washt elbűvöli a lány háziassága, bizony el tudná viselni, ha Zoe is így főzőcskézne neki, de ha így folytatja, akkor csak seggberúgás és hosszas remetelét jut majd neki. Mal a kapitányi teendőire hivatkozva elmenekül Inara felségterületére. Nagyon rossz lóra tett, mivel a nő nincs megértő kedvében, sőt, ingerültebb, mint öt torkosborz együttvéve, és kivágja a férfit a siklóból. Mal kifele menet belefut Jayne-be, aki egy óriásbébi fegyverrel a kezében, vészjósló tekintettel vizslatja őt. Hát mindenki megőrült? Rémisztő látvány, ahogy közelít a kapitányhoz, kifogásolja, hogy őt soha nem veszi komolyan, továbbá közben elregéli a fegyver történetét és jellemzőit: dupla tölténytár, különleges ravasz, hátvakaró, netelérés és legalább hatvan csengőhang van benne. És ahelyett, hogy lyukat lőne Mal hasába, felajánlja neki, hogy cseréljenek: a puskát, élete szerelmét odadja Saffronért cserébe. Ez bizony komoly ajánlat, Jayne úgy szereti ezt a fegyvert (melynek neve Vera), mint senki mást, ám Mal kijelenti, hogy szó sem lehet róla. Jayne olyan csalódott, mint egy óvodás kisfiú, akitől elvették a Thomas gőzmozdonyát.

A kapitány most a raktérbe igyekszik, ott pedig Saffron várja, újabb könnyed szívrohamot okozva hites urának. A lány inkább önként elhagyja a hajót, és gürizik egy isten háta mögötti farmon, mintsem a „nagydarabbal” tartson. Mal ettől úgy megkönnyebbül, hogy nem telik bele öt másodperc, és már a gyerekkoráról mesél neki, meg is lepődik, hogy milyen gyorsan megeredt a nyelve a társaságában. Közben a Serenity elhalad egy hold/aszteroida mellett, amelyen felettébb gyanús emberek megfigyelőrendszert helyeztek el, és valahol messze már azon elmélkednek, hogy mihez kezdenek majd a hajó alkatrészeivel. Váltunk. A hídon Zoe és Wash kibeszélik Saffron furcsaságait: Zoénak gyanús a lány, és igencsak megsértődik azon, hogy Wash jóindulatúan a pártját fogja.

Mal elvonul a szobájába, és mit talál ott? A tapadókorong feleségét, aki pucéran hever az ágyában. Kapitányunk lányos zavarában hebeg-habog, Saffron meg előad egy szép, megható beszédet, amely stílusát tekintve mintha egy szoftpornósított 19. századi lányregényből olvasna fel, és a lényege az, hogy mindegy, mi lesz a jövőben, ő igényt tart a nászéjszakára. A lány maga a megtestesült érzéki ártatlanság, míg beszél, a fülke hőmérséklete minimum nyolc fokkal emelkedik, és szinte hallani, hogy zakatol Mal fejében a „különleges pokol” mantra. Megpróbálja elmagyarázni, hogy Saffron nem tartozik neki semmivel, de a nyílt felajánlkozásnak nem bír ellenállni. Csók, és tűzijáték, egészen addig, amíg Mal hátra nem tántorodik, és káromkodás közepette a földre nem zuhan. Saffron gúnyosan elmosolyodik: jó éjt, drágám.

Az ifjú hölgy átvonul a pilótafülkébe, és lecsap az ott tanyázó Washt. Ám az ábrándos-szűzies beszéd nála nem jön be, hiszen Wash kétszer állt sorba a lelkiismeretért, a nyálas duma inkább kizökkenti a hangulatból, imádja a feleségét, és az sem elhanyagolható szempont, hogy a hűtlensége esetén Zoe kizsigerelné. Zavart szövegelésbe kezd, Saffron pedig türelmét vesztve tarkón rúgja. A pilótafülke ajtaját bezárja, és szorgosan ügyködni kezd a műszerfalon, búcsúzásképp meg szétcseszi a vezetékeket, és végleg lezárja a fülkét. Ezerrel rohan a szabad siklóhoz, hogy mihamarabb leléphessen a hajóról, ott viszont belefut Inarába. Saffron azonnal feltalálja magát: a leszbikus vizekre átevezve Inarának teszi az ártatlan szüzet, ő viszont kiszagolja, hogy egy profi kolleginával van dolga. Ki vagy te, kérdi, Malcolm Reynolds özvegye, válaszolja a másik, újabb rúgás következik, és a lány beveti magát a szabad siklóba. Megszólal közben a vészriadó, a legénység összefut, nem értik, mi a fene történt. Inara beront Mal szobájába, és első felindulásában lesmárolja a földön heverő fickót. Nagyszerű, ezzel sikerül bevinnie a szervezetébe Saffron kábítószerét, így egy rövid anyázás után mellé ájul.

Mal arra tér magához, hogy a fél banda körülötte nyüzsög. Simon visszaemlékezik a kórházi tapasztalataira, amikor ugyanilyen csókos módszerrel kirabolt pasasokat hoztak be éjjelente. Erre mindenki felfigyel: nahát, Malcolm megcsókolta a lányt? Ez aztán… különleges, mondja Book. Wash azonnal leszögezi, hogy neki fejrúgás jutott, Inara pedig még félig kómában arról igyekszik meggyőzni a többieket, hogy mindössze megbotlott a szőnyegben.

Jayne-éknek sikerült bejutniuk a hídra, kiderül, hogy Saffron megbuherálta a rendszert, így a hajó jelenleg egy ismeretlen cél fele tart. Wash és Kaylee geek-konferenciát tartanak a szétbarmolt vezetékek felett, és arra jutnak, hogy jó hosszan kell majd foltozniuk a rendszert, nem lehet irányítani, még az érzékelők sem működnek. Úgy tűnik, a kis Saffron nagyon ért a hajókhoz, Inara pedig (aki már legalább negyedszerre mondja el, hogy ő csak elesett, és még véletlenül sem csókolt meg senkit) kifejti, hogy szerinte egy jól képzett társnő szakadt a nyakukba. Mal hevesen magyarázza a bizonyítványt, ezek szerint nem ő volt a hülye, egy profinak senki sem tudott volna ellenállni. Wash megunja a kialakult vitát, és kiadja az ukázt: aki nem beszél a szexről, az maradhat, a többiek sürgősen húzzanak kifele.

Ugrunk az ismeretlen űrállomásra: a gyanús ürgék egyike felkiált, hogy a Serenity mindjárt a hatókörükbe ér, és dicséretet zengenek Saffron ügyességéről. Kaylee-ék életet lehelnek a monitorokba, és a legénység rájön, hogy egy baromi nagy, elektromágneses bizbasz van a környéken, amelyből Jayne-t kivéve mindenki tudja, hogy mi vár rájuk: egy óriási elektromos háló az űrben, amely szétégeti a Serenity-n tartózkodókat. Majd a piszkos munka végeztével a közelben tartózkodó ócskavaskereskedők darabokra szedik a hajót. Shiny.

A Serenity még mindig irányíthatatlan, ezért gyorsan elő kéne rukkolni egy B tervvel. Malnek van is egy ötlete: ő és Jayne űrruhába bújnak, Jayne hozza a drágalátos Veráját, és belelő a gépezetbe. Ha ügyesen céloz, kis szerencsével tönkremegy tőle a háló. Siker, a Serenity megúszta a kalandot, a gazok meg állomásostul ripityomra szakadtak. Életveszély megoldva, ideje felkutatni a nőstényördögöt, aki csapdába csalta őket.

A legénység a siklót nyomon követve felkutatja Saffront búvóhelyét, egy kényelmes házat egy hófedte erdő közepén. Mal lerohanja a lányt, egy gyors verekedés után sikerül letepernie, és pisztolyt szorít a fejéhez. A kis szürke parasztlánynak nyoma veszett, átalakult a dögös végzet asszonyává, akiből dől a cinizmus. A trükkjei kifogyhatatlanok, egyenes választ nem lehet kihúzni belőle, elsősorban a móka kedvéért veri át az embereket, és egy fikarcnyit sem fél Maltől. A Serenity legénységének összefogásáról és egymásba vetett bizalmukról szóló szentbeszédet méla undorral fogadja, és gúnyosan a gyors halálért könyörög. A kapitány nem öli meg, és csak arra kíváncsi, hogy mi a valódi neve – ám Saffronnak már nincs ideje válaszolni, mert Mal úgy fejbecsapja a fegyverrel, hogy egy hónapig kongani fog utána a feje. 

Vissza a hajóra. Mal ismét látogatást tesz Inara siklójában. Nagyon fúrja az oldalát egy kérdés: ő nem veszi be a nő meséjét a pofára esésről, és tudni szeretné, mi történt vele valójában. Elég a játékból, tudja ő jól, mit tett, vallja be szépen. Már alig tíz centire állnak egymástól, a nézők gülüszemekkel a képernyőre tapadnak, és Inara megtörik: hát, tényleg nem estem el… Mire Mal vigyorogva kijelenti, hogy „Tudtam, hogy megcsókoltad a lányt!”. Amíg Inara „He?” kifejezéssel az arcán emészti a koppanást, a kapitány kisétál a siklóból, és piszkosul büszke magára, hogy megoldotta a rejtélyt. Innen már csak a sitcomok közönségének csalódott konzervsóhaja hiányzik.

Címkék: firefly
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gonoszkiralylany 2008.10.02. 13:45:04

wáááá, imádom ezt a részt, az egyik legjobb (bár nehéz választani, kb innentől kezdve mind zseniális) és nagyonnagyon jól írtad meg, teljesen visszaadja a sorozat hangulatát :)

Llew 2008.10.02. 16:07:33

Ez tényleg az egyik legjobb rész, mondjuk én mindet szeretem. Amikor körberöhögik Malt az nagyon nagy.

Aragorn831109 2008.10.02. 22:31:29

Remek ismét Firefly hogyvolt. Szép munka, gratula Aribeth! ;-)

Én csak idén nyáron ismerkedtem meg a Fireflyal, de hatalmas rajongója lettem.

The best series was ever! :)

dupi 2008.10.02. 23:32:37

de jó, most vettem észre hogy folytatjátok/befejezitek a firefly hv-t :) köszi! gondolom heti 1 lesz, így 14 nap múlva kedvenc részem ;)

és tényleg jó ez is.

kompi · http://filmtrailer.hu 2008.10.03. 11:24:45

Remek rész volt, és jó a beszámoló is róla.

Bar Kochba 2008.10.03. 14:51:11

Saffron Rulez! Bár elég enyhe bünti a gyilkossági kísérletért cserébe egy ejnye-bejnye, de végül is "I admit, she's HOT!"

aribeth 2008.10.06. 12:38:22

Nálam az Out of Gas és ez a rész a két abszolút kedvenc, utánuk jön a War Stories, Ariel, Trash és a Bushwacked (apropó, harácsolók-fosztogatók-tök-mindegy-hogy-fordítjuk: ez az epizód és a film jópár álmatlan éjszakát okoztak nekem :-)). Ezeket szőröstül-bőröstül szeretem, a többiből inkább csak egyes jelenetekért vagyok oda.

Aragorn831109 2008.10.06. 23:31:13

Az Out of Gas-t én is imádom jó kis falshback-es rész pedig akkor még nem is volt köztudatban annyire ez a fogalom. :) A másik két kedvencem a Jaynestown és az Object in Space.

De egyébként mindegyik részt nagyon szeretem. :)

brown_h 2008.10.07. 17:08:49

Nekem az Out of Gas és az Objects in Space a kedvenceim, számomra a két abszolút tökéletes epizód. A többi is iszonyú jó, naná.:)

aribeth 2008.10.09. 11:36:38

szolgálati off
Késő délután vizsgázom, ezért a Jaynestown csúszik egy napot. Elnézést a gorram kavarásért. :-)

foodlfg 2010.05.27. 09:10:58

Fantasztikus rész, mindig újranézem! :D

Én is annyira hagytam magamat megvezetni eme szemrevaló kis menyecske által, hogy csak na! xD Még akkor is, amikor már nyilvánvalóvá vált, hogy rosszban sántikál.
De hát élveztem, na! Gyenge vagyok, beismerem, de megnyugtat, hogy Mal is hasonlóan szánalmas volt, mint én. :D

Inara pedig aranyos az epizód végén. :)
süti beállítások módosítása